Ihminen on aina rakastanut matkustaa ja tutustua ympäröivään maailmaan, sillä hän on kiertelevä laji. Ajan myötä käsite nomadi kehittynyt digitaalisemmaksi. Molemmat käsitteet tarjoavat kuitenkin erilaisia elämänkokemuksia, mutta katsotaanpa, mitä jälkimmäisellä käsitteellä on erityisesti tarjottavaa tänä digitaalisena aikakautena.

Mikä on digitaalinen nomadi?

Sana "nomadi" liittyy historialliseen näkökulmaan, joka kuvaa ihmisten taipumusta asettua pysyvästi aloilleen vuosikymmeniä kestäneen matkustamisen jälkeen. Halu löytää uusia paikkoja ja löytää uusia haasteita on johtanut siihen, että tämä tietty osa ihmiskunnasta on määritelty nomadeiksi.

Digitaaliset nomadit, nomadien kehittynyt rotu, ovat pohjimmiltaan etäyhteys työntekijät, jotka matkustavat kauas ja kauas. Näitä digitaalisia nomadeja voit löytää kahviloista, coworking-tiloista, kirjastoista tai mistä tahansa julkisesta paikasta. Heillä on usein mukanaan kannettava tietokone ja kannettavat WiFi-laitteet tai he työskentelevät mobiilihotspotin kautta, jotta he voivat suorittaa toimintansa. 

Digitaaliset nomadit nähdään usein julkisilla paikoilla etätyönä. He uhmaavat usein perinteisiä 9-5-työpaikkoja ja sammuttavat matkustushalunsa etätyön avulla. Useimpien heistä on todettu työskentelevän 4-5 päivää viikossa ja tarjoavan palvelujaan omilla itse-määritellyt työajat. 

Keskimäärin digitaalinen nomadi voi tienata noin $12 000 vuodessa nauttien Thaimaan, Balin tai rakastamansa lomakohteen seesteisistä näkymistä. He ovat jatkuvasti liikkeellä, mutta heitä on vaikea löytää suurkaupungeista.

Miten tulla digitaaliseksi nomadiksi?

Digitaaliseksi nomadiksi ryhtyminen ei ole yksinkertainen reitti, mutta se voi tarjota erilaisia reittejä. Seuraavassa on lueteltu joitakin digitaalisten nomadien kokemusten mukaan todistettuja ja testattuja menetelmiä:

 • Liity paikalliseen digitaalisen nomadin yhteisöön - lähiympäristössä on useita digitaalisen nomadin akatemioita, sosiaalisen median ryhmiä tai yhteisöjä, joihin voi liittyä saadakseen parempaa opastusta. Siellä on monia samanhenkisiä ihmisiä, jotka haluaisivat pidentää rajoja ja antaa tarvittavaa tukea tällä matkalla.
 • Vähennä kuluja - Kun työskentelet digitaalisena nomadina, sinun on vähennettävä ylimääräisiä kuluja ja säästettävä enemmän. Sinun on ehkä lopetettava verkkotilaukset, luovuttava golfklubin jäsenyydestä tai maksettava velkoja pois ja keskityttävä enemmän pitkän aikavälin tavoitteisiin. 
 • Tunnista taitosi - Tämä on yksi tärkeimmistä näkökohdista, jotka on otettava huomioon ennen digitaalisen nomadin tuloa, ja mitä enemmän tiedät taidoistasi, sitä parempi on mahdollisuus siirtyä paikkaan, joka tarjoaa sinulle parhaan mahdollisen paikan. mahdollisuudet työllisyyden tai yritysten kasvun kannalta.

Digitaalisen nomadin hyvät ja huonot puolet

Vaikka se kuulostaakin hienolta, digitaaliseksi nomadiksi ryhtyminen vaatii johdonmukaisuutta ja kärsivällisyyttä. Maailmalla matkustamista ja etätyön hallintaa ei voi hallita yhdellä kertaa. Sen tarjoamaa kokemusta ei kuitenkaan voi koskaan saavuttaa perinteisellä 9-5-työllä. Alla on kuvattu digitaaliseksi nomadiksi ryhtymisen hyvät ja huonot puolet:

Digitaalisen nomadin edut

 • Joustava Työajat - Jos työskentelet freelancerina, on hyvin mahdollista, että olet päättänyt työaikasi itse. Sinulla on edelleen paljon vapautta sen suhteen, missä haluat työskennellä ja kenen kanssa haluat työskennellä. Voit päättää, mihin aikaan päivästä haluat työskennellä, oletko varhain heräävä vai yökyöpeli sekä haluatko tehdä teknistä vai ei-teknistä työtä. Valitse se, mikä sopii sinulle parhaiten!
 • Non-stop-matkustaminen - Digitaalisen nomadin suurin etu on, että voit matkustaa milloin ja minne haluat. Sinun tarvitsee vain varmistaa, että sinulla on käytettävissäsi vakaa internetyhteys ja toimiva kannettava tietokone, ja olet valmis lähtemään ja asettumaan minne tahansa.
 • Hyödyllisten yhteyksien luominen - Parasta digitaalisessa nomadingissa on se, että pääset tapaamaan uusia ihmisiä aina silloin tällöin. Ihmiset kaikista elämäntilanteista, ikäryhmistä, kastista ja erilaisesta asiantuntemuksesta jakavat kanssasi oman viisauden osuutensa. The Tieto heidän kokemuksestaan saamasi hyöty on sen arvoinen.

Digitaalisen nomadin haitat

 • Vapaa-ajan ja loppuunpalamisen hallinta - Tämä on yksi vaikeimmista näkökohdista digitaalisen nomadingin ylläpitämisessä. Alussa työn ja vapaa-ajan tasapainon ylläpitäminen on melkoinen tehtävä, mutta ajan myötä asiat alkavat sujua paremmin. Oikean tasapainon löytäminen itselle vie aikaa, mutta kun se on saavutettu, sinulla on runsaasti aikaa nauttia myös lomailusta. 
 • Yksinäisyyden käsitteleminen - Vaikka sinulla on riittävästi aikaa viettää aikaa itsesi kanssa, yksinäisyys voi joskus käydä hyvin ylivoimaiseksi. Joudut aina jättämään ihmisiä taaksesi ja tapaamaan uusia ihmisiä samalla, kun olet jatkuvasti liikkeellä. Välttääksesi yksinäisyyteen jäämisen, yritä luoda vahvoja yhteyksiä yhteisöohjelmien kautta ja pyrkiä luomaan yhteyksiä samanhenkisiin ihmisiin.
 • Kotona tapahtumat jäävät väliin - Koska matkustat aika ajoin, menetät todennäköisesti tärkeitä tapahtumia kotona, kuten syntymäpäivän, sisarusten valmistumisen tai jopa hautajaiset. Matkustaminen tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia ja muistamisen arvoisia kokemuksia, mutta loppujen lopuksi nämä pienet uhraukset ovat olennainen osa digitaalista nomadingia. 

Mitä ovat digitaalisen nomadin työpaikat?

Digitaalisena nomadina voi työllistyä moniin eri tehtäviin, olipa kyse sitten teknisestä tai ei-teknisestä tehtävästä. Kuten aiemmin todettiin, digitaalisen nomadin etuihin kuuluu se, että et tarvitse kunnollista toimistoa. Digitaalisen nomadin työpaikat voidaan siis määritellä työtehtäviksi, joita voi helposti tehdä jatkuvassa liikkeessä ollessaan. Toisin sanoen, nämä ovat periaatteessa töitä, jotka voidaan yhdistää matkustamiseen, lue muita artikkeli miten ansaita rahaa matkalla.

Digitaalinen nomadi Työpaikat

Vaikka käsittelemme tässä artikkelissa useita digitaalisen nomadin työpaikkoja, löydät kuitenkin aina silloin tällöin useita uusia digitaalisen nomadin työpaikkoja, jotka tulevat markkinoille. Mahdollisuudet ovat laajat, ja olisi liian aikaista sanoa, kuinka moni niistä laskettaisiin digitaalisen nomadin bannerin alle. On olemassa luettelo kannattavista digitaalisista nomadeista, jotka voivat tehdä elämästäsi ilmeisen selvää tästä video. Olemme saattaneet unohtaa muutaman työpaikan, mutta yleisimmät niistä ovat seuraavat:

Etämarkkinointi Työpaikat

Markkinoinnin ala on yleisesti ottaen varsin laaja, ja se on pysynyt samana myös digitaalisen nomading-alan sisällä. Erityisesti digitaalisen markkinoinnin markkinarako on todettu sopivimmaksi etätyömahdollisuudeksi. Suosittuja digitaalisen markkinoinnin mahdollisuuksia ovat mm:

 • Sosiaalisen median markkinoija
 • Sähköpostimarkkinoija
 • Inbound/Outbound-markkinoija
 • Sisältömarkkinoija

Sosiaalisen median markkinoinnista voi tulla paras digitaalisen nomadin mahdollisuus, koska työtaakka voidaan helposti jakaa ja eri kanaviin tarvittava sisältö voidaan valmistella etukäteen. Näin ollen et ainoastaan saa tuotettua relevanttia sisältöä irtotavarana, vaan voit myös käyttää vapaa-aikaa tilaisuutena tutustua ympäröivään maailmaan. Jos haluat löytää lisää mahdollisuuksia markkinoijana, lue meidän blogi post markkinoinnin etätehtäviin. 

Verkko-opetus

Toinen mahdollisuus digitaalisille nomadeille on verkko-opetus tai tutorointi. Digitaaliset areenat ovat mahdollistaneet minkä tahansa oppiaineen opettamisen ilman luokkahuonetta ja taulua. Tämä työ ei ainoastaan pidä sinua voimaantuneena, vaan voit myös valita minkä tahansa vuorokauden tunnin työajaksi. Sinun tarvitsee vain hankkia oikeat työkalut ja liittyä oikeisiin virastoihin tai markkinapaikkoihin, joissa sinua odottavat lukuisat verkko-opetusmahdollisuudet. Jos haluat lukea lisää verkko-opetustyöpaikoista, jotka eivät vaadi aiempaa kokemusta tai taustaa, lue blogikirjoituksemme osoitteesta täällä

Verkkokorjaus 

Myös oikolukeminen on yksi lupaavimmista digitaalisista nomading-työtehtävistä. Sen avulla voit pitää joustava työaika ja jatkuva liikkuminen. Sinun tarvitsee vain oikolukea käsillä oleva käsikirjoitus ja korjata siinä mahdollisesti olevat kielioppi- ja syntaksivirheet. Sinun on ehkä myös huolehdittava käsikirjoituksen yleisestä ulkoasusta sekä johdonmukaisuudesta ja yhtenäisyydestä käsikirjoituksen sisällä. Rekisteröidy vain parhaisiin oikolukuympäristöihin, ota vastaan keikkoja, tee työ tiettyinä vuorokauden aikoina ja sinulla on runsaasti aikaa matkustaa ja tutkia. Meidän perimmäinen opas to proofreading kertoo yksityiskohtaisesti oikolukijaksi ryhtymisen vaatimuksista sekä siitä, mistä löydät kokemustasi vastaavia työpaikkoja. 

Kirjoittaminen Työpaikat

Kirjoittaminen ja matkustaminen kulkevat käsi kädessä. Olitpa sitten tarinankertoja, copywriter tai blogin kirjoittaja, tarvitset aina inspiraatiota. Kirjoittaminen on digitaaliseen nomadointiin sopivin työ, ja kirjoittajien kysyntä pyrkii jatkumaan. Jos olet aloittelija, aloita omasta blogista portfoliona. Pakkaa reppusi, ota inspiraatiota, kaiverra sanojasi ja jatka matkaasi, sillä tutustu meidän post osoitteessa freelance-kirjoittaminen työpaikkoja oppia. 

Virtuaalinen avustaja

Jos rakastat hallintoa ja rakastat asioiden järjestämistä, virtuaaliassistentti on sopiva työ digitaalisen nomadin etsintään. Virtuaaliavustajan alan mahdollisuudet ovat rajattomat, ja voit tarjota palveluitasi kaikilla mahdollisilla aloilla. Tarvitset vain vahvan verkoston, tappajaprofiilin ja voit vain jatkaa maailman avaamista.

Verkkosuunnittelija

Jos rakastat ajatusta teknisistä digitaalisista nomading-työpaikoista, tämä on juuri sinua varten. Verkkosuunnittelijana sinun odotetaan luovan käyttäjille saumattoman käyttökokemuksen ja tekevän selaamisesta miellyttävää toimintaa. Verkkosuunnittelijana olet vastuussa koko suunnittelusta aina ulkoasusta kuviin, fontteihin ja väriyhdistelmiin. Koska verkkosuunnittelijan keskipalkka on $60,000-$80,000 vuodessa ja työaika on joustava, tämä on sinulle täydellinen digitaalisen nomadin työ.

Affiliate Markkinoija

Jos haluat kirjoittaa katsauksen tuotteista ja haluat ansaita voittoa kunkin tuotteen myynnistä, tämä on digitaalinen nomading-mahdollisuus sinulle. Kaikki mitä voit tehdä on perustaa oman tytäryhtiö blogi tai työskennellä yritysten kanssa etänä, jotka ovat mukana affiliate-markkinoinnissa. Valitse työaikasi päivän aikana, tuota tappaja-arvostelu, saa provisio jokaisesta myynnistä ja olet valmis seuraavalle matkallesi.

Graafinen suunnittelija

Digitaalisen nomadin maailma on täynnä mahdollisuuksia luoville mielille. Jos olet graafinen suunnittelija, UI/UX-asiantuntija, 3D-mallintaja tai mikä tahansa muotoilija, digitaalinen nomading tarjoaa loputtomasti työmahdollisuuksia. Ota vain yhteys luotettavaan alustaan, suunnittele logo tai web-mock up ja valmistaudu seuraavaan unelmakohteeseen. Jos haluat lisää vinkkejä ja tietoa graafisesta suunnittelusta, lue meidän blogikirjoitus joka on räätälöity auttamaan graafisen suunnittelijan uraa suunnittelevia. 

Tietojenkäsittelytieteen työpaikat

On olemassa useita tietotekniikan rooleja, jotka yksi teistä voi hankkia, kun kyse on digitaalisesta nomadingista. Voit olla ohjelmistoinsinööri, tietoturva-analyytikko tai tietokannan ylläpitäjä, joka palvelee taloudellisia tarpeitasi. Tunnista vain, missä olet hyvä, määritä työaikasi ajoitukset, ja olet valmis sammuttamaan matkustusjanosi. Lisätietoja saat lukemalla blogikirjoitus uran luomisesta tietotekniikan tai tietojenkäsittelytieteen alalla.

Sosiaalisen median työpaikat

Sosiaalinen media on yksi niistä areenoista, joilla voi paitsi tutkia mahdollisuuksia ansaita elantonsa myös kokeilla omaa yritystäsi. Voit työskennellä sosiaalisen median sisällön kehittäjänä, sosiaalisen median markkinoijana, graafisena suunnittelijana, sosiaalisen median analyytikkona tai jopa valokuvaajana/videokuvaajana, kun olet liikkeellä. Parasta sosiaalisen median töissä on se, että voit luoda sisältöä erissä etukäteen. Suunnittele siis sisältö, aikatauluta se ja löydä samalla uusia paikkoja ympärilläsi.

Asiakaspalvelu

Etäasiakaspalvelusta on nyt tullut yksi halutuimmista digitaalisista työpaikoista. Sinulta odotetaan sujuvaa kielitaitoa, mieluiten kahta kieltä, asiakkaiden ongelmien ja kyselyiden hallintaa sekä toimivaa internet- ja puhelinyhteyttä. Varmista vain, että sinulla on varattu paikka tälle työlle missä tahansa tällä hetkellä asutkin, työskentele tiettyinä aikoina ja voit perustaa kurssin pian uudelle matkalle.

Itse julkaissut kirjailija

Tänä digitaalisena aikakautena kirjailijoiden on mahdollista julkaista kirjojaan digitaalisten julkaisuvälineiden kautta, jolloin kustannusyhtiöitä ei tarvita. He ansaitsevat usein rahaa myymällä kirjojaan verkkoalustojen kautta ja saavat siitä ennalta määritellyn osan. Sinun tarvitsee vain ottaa mukaan kannettava tietokone, WiFi-laite, hyvät kuulokkeet ja lempikappaleesi, asettaa kirjoitusaikataulu ja olet valmis löytämään maailman.

Terveysvalmentaja

Tämä on yksi digitaalisista nomadin työpaikoista, joiden avulla voit paitsi tuoda positiivisuutta muiden ihmisten elämään myös sammuttaa janosi maailman tutkimiseen. Terveysvalmentajana voit olla elämäntapavalmentaja, ryhmävalmentaja sekä ryhmäasiantuntija. Voit työskennellä yksin toimivana terveysvalmentajana tai voit liittyä virtuaaliseen mediaan jatkaaksesi intohimosi harjoittamista. Tässä mediassa on monia alaluokkia, joihin voi tutustua, kuten Business Coach, Mindfulness Coach, Nutrition Coach tai Yoga Coach, kun valmistaudut seuraavaan etsintään.

Rekrytoija

Voit työskennellä headhunterina ja tutkia samalla digitaalisen nomadin mahdollisuuksia ja tutustua maailman kauneuteen. Rekrytoijana tai headhunterina sinun odotetaan rekrytoivan työntekijöitä yrityksille niiden puolesta. Siihen kuuluu avoimesta työpaikasta tiedottaminen, parhaiden ehdokkaiden lajittelu haastattelua varten, karsinta ja lopulta oikean ehdokkaan valinta. Tarvitset vain kannettavan tietokoneen, internet-laitteen ja puhelimen, jotta voit rekrytoida parhaita osaajia matkalla kohti unelmiesi kohdetta.

Podcaster 

Podcasterina sinun odotetaan luovan podcastin sisällön ulkoasun, muokkaavan sitä ja jakavan sen massoille oman kanavasi tai minkä tahansa digitaalisen alustan kautta. Voit valita satunnaisia henkilöitä tai haastatella tärkeitä vieraita, jakaa heidän tarinoitaan tai käydä syvällistä keskustelua tai vain puhua matkastasi digitaalisena nomadina ja löytää samalla uusia paikkoja ympäri maailmaa. 

Digitaalisen nomadin työpaikat aloittelijoille

Riippumatta siitä, millä uratasolla työskentelet nyt tai kuinka paljon kokemusta olet mahdollisesti hankkinut digitaalisesta nomading-alasta, sinun on täytynyt aloittaa nollatasolta jossain vaiheessa. Alku on aina se vaikein osa, mutta kun se on tehty, ura alkaa kukoistaa ja virtaus on asetettu silloin suoritetuksi. 

On olemassa useita tehtäviä, joihin voi hakeutua laajentaessaan näköalojaan heti korkeakoulun päätyttyä. Alla on lueteltu joitakin digitaalisen nomadin töitä, jotka sopivat sinulle aloittelijana parhaiten ja jotka voivat asettaa kurssin myös seikkailuja varten:

 • Virtuaalinen avustaja 
 • Verkko-opetus 
 • Valokuvaus
 • Sisällön kirjoittaminen
 • Digitaalinen/sosiaalisen median markkinointi
 • Kääntäjä/korjaaja
 • Etäasiakaspalvelu
 • Dropshipping

Lue blogikirjoituksemme aiheesta digitaalisten nomadien etätyöpaikat.

Nomad Työpaikat

Nomadit, joita kutsutaan myös etätyöntekijöiksi, ovat ihmisiä, jotka työskentelevät tietyllä alalla sijainnista riippumatta ja siitä riippumatta. Nomadit matkustavat yleensä usein vähemmän ajan kuluessa, koska heidän on noudatettava sopimusrajoituksia tai muita syitä ennen uudelle matkalle lähtöä. Etätyöntekijänä tai nomadina on useita rooleja, joita voit hankkia tutustuessasi paikkoihin ympärilläsi, kuten jäljempänä käsitellään:

Lastenvahti

Babysitterinä sinun odotetaan vahtivan lapsia, vanhuksia tai lemmikkejä, kun he ovat poissa työmatkalla tai henkilökohtaisella matkalla. Sitterinä saat tämän mahdollisuuden huolehtia talosta tai lemmikkieläimistä yhteisökeskusten tai digitaalisten alustojen kautta. Nomadina se on täydellinen tilaisuus paitsi viettää aikaa lasten kanssa myös oppia vanhusten viisaudesta tai leikkiä lemmikkieläinten kanssa ja samalla säästää majoituskustannuksissa uudessa paikassa. 

Toimitus Työpaikat

On olemassa useita yrityksiä, jotka työskentelevät toimitus työntekijöitä eri maissa, jotta he voivat tarjota palveluja ihmisille. Jakelutehtävien kirjo on hyvin laaja, ja niihin voi kuulua esimerkiksi päivittäistavaroiden, lääkkeiden, suurten koneiden, juhlalahjojen, ravintolassa tai kotona valmistetun ruoan ja monen muun tavaran toimittaminen. Sen lisäksi, että ansaitset ylimääräistä rahaa, sinulle järjestetään uusia lyhyitä tai pitkiä matkoja joka päivä, ja kaiken lisäksi voit ajoittaa toimitusaikasi.

Konsultit

Konsulttina yritykset ympäri maailmaa odottavat innolla, että voit palkata sinut ratkaisemaan tiettyjä ongelmia. Tämä alaan liittyvä tietämys on erikoistunutta, ja siksi konsultti voi helposti löytää asiakkaan missä tahansa maassa tai maailmassa. Usein sinun on matkustettava asiakkaan luokse myönteisen suhteen vaalimiseksi, ja näin ollen voit tutustua uusiin paikkoihin ja ansaita samalla rahaa matkan varrella. 

Mistä löytää digitaalisten nomadien työpaikkoja?

Sen lisäksi, että etsit mahdollisuuksia asuinpaikkasi toimistojen kautta, voit löytää tilaisuuden myös verkkovälineiden kautta. On olemassa useita verkkoalustoja, jotka tarjoavat sinulle mahdollisuuksia etsiä freelance-työpaikkoja digitaalisena nomadina. Huomattavat niistä on lueteltu alla:

Vinkkejä tien päällä työskenteleville digitaalisille nomadeille

Digitaalinen nomading on loistava tilaisuus paitsi saavuttaa itsenäisyys myös tutustua ympäröivään maailmaan. Kun lähdet tälle matkalle, sinun on oltava tietoinen vinkeistä ja nikseistä, jotka voivat auttaa sinua pidemmällä aikavälillä. Alla on kuvattu joitakin olennaisia vinkkejä digitaalisille nomadeille, jotka ovat valmiita lähtemään liikkeelle:

 • Omista yleissovitin - Digitaalisena nomadina kannettava tietokone ja matkapuhelin ovat ainoa ja ainoa ansaintalähteesi. Jotta voit työskennellä keskeytyksettä, niiden on oltava täysin ladattuja. Koska tutustut uusiin paikkoihin ja matkustat todennäköisesti maailman eri kolkista toiseen, on aina parempi, että repussasi on yleissovitin. 
 • Reppusi on paras kaverisi - Kun olet jatkuvasti liikkeellä tai yrität asettua uuteen paikkaan, sinun on omistettava jokapäiväiset välttämättömät tarvikkeet. Lääkkeistä virtapankkeihin, vesipulloon jne. näiden olennaisten elementtien on oltava mukanasi koko ajan.
 • Työaikasi on suunniteltava säännöllisesti - Kun kyseessä on digitaalinen nomading, työaikasi on omissa käsissäsi. Jotta voisit olla tuottava, aikataulusi on oltava selkeästi määritelty. Muuten joudut viivyttelyn noidankehään. 
 • Sinun on keskityttävä yhteen tehtävään - Halu ansaita enemmän rahaa ja tutustua uusiin paikkoihin voi saada sinut tarttumaan jokaiseen tilaisuuteen, joka sinulle tarjoutuu. Monitehtäväisyys voi kuitenkin johtaa harhaan, jos et anna itsellesi ja aivojesi nollata itseään riittävästi aikaa. On parempi keskittyä yhteen tehtävään tuottavuuden parantamiseksi.
 • Sinun on matkustettava, kun olet valmis siihen - Vaikka sinua houkuttaa tutustua uusiin paikkoihin tai ruokailla kuuluisassa lomakohteessa, on parempi tehdä matkustusprosessi hitaasti, jotta sinulla on tarpeeksi rahaa mahdollisia ikäviä tapauksia varten ja aikaa nauttia jokaisesta kohteesta. Ota aikaa tottua uuteen paikkaan, keksiä taktiikoita taloudelliseen rahankäyttöön ja levätä, ennen kuin olet valmis seuraavaan siirtoon. 

Digitaalisen nomadin yhteisöt 

Digitaalisen nomadin elämässä on useita etuja. edut ja siitä on siten tullut merkittävä elämäntapasuuntaus. Minkä tahansa elämäntavan eduista voi nauttia vain tapaamalla samanhenkisiä ihmisiä. Jos haluat tavata samanhenkisiä nomadeja, on olemassa useita alustoja, joiden avulla voit luoda vahvan yhteisöverkoston. Digitaaliset nomadiyhteisöt voidaan luokitella useiden tekijöiden perusteella. Käsitellään joitakin niistä yksityiskohtaisesti alla:

Ryhmäpohjaiset digitaaliset nomadiyhteisöt

Tämäntyyppiset digitaaliset nomadiyhteisöt toimivat siten, että ne matkustavat ryhmissä tietyn ajanjakson ajan. Useimmiten vierailtavat kaupungit suunnitellaan yleensä ennen matkan alkua, ja matka voi kestää kuukausista jopa vuoteen. Jokaisella ryhmämuotoisella digitaalisen nomadin yhteisöllä on tietty paketti, joka kattaa kaikki kulut majoituksesta matkakuluihin. Joitakin ryhmäpohjaisia digitaalisen nomadin yhteisöjä ovat seuraavat:

 • Kaukotie - Jos teet etätyötä etkä halua matkustaa yksin, tämä on paras yhteisö digitaalisen nomadin matkallesi. 36 hengen ryhmä matkustaa 2-6 kuukauden välein ja löytää joka kerta uuden paikan, kun jokainen maksaa tietyn jäsenmaksun. Tämä on loistava mahdollisuus pitää yhteyttä yhteisöön ekosysteemin kautta!
 • Kaukovuosi - Kuten The Remote Way, Remote Year antaa sinulle mahdollisuuden tutustua uusiin paikkoihin ja työskennellä samaan aikaan 50-80 samanhenkisen ihmisen ryhmän kanssa. Ohjelma kattaa 12 kaupunkia eri puolilla Aasiaa, Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa, ja matka kestää kaksitoista kuukautta. Matkat, järjestelyt ja majoitus sisältyvät jäsenmaksuun, eikä sinun tarvitse huolehtia näistä vaivoista. Paitsi että pääset tutustumaan paikkoihin, saat aina seuraa täysin vieraassa kaupungissa. He ovat myös aloittaneet 4 kuukauden matkaohjelman digitaalisille nomadeille! 

Eksklusiiviset digitaalisen nomadin yhteisöt kaikille naisille

Tällaiset digitaalisen nomadin yhteisöt on tarkoitettu vain naispuolisille digitaalisille nomadeille, ja ne auttavat heitä digitaalisella nomadin matkalla. Lisäksi näillä yhteisöillä on tapana antaa naisväestölle mahdollisuus siirtyä nomadin elämäntapaan ja itsenäiseen elämäntapaan. Nämä yhteisöt toimivat myös välineenä, jonka avulla tuhannet naisnomadit voivat olla yhteydessä toisiinsa ja jakaa kokemuksia keskenään. Joitakin erityisesti naisille suunnattuja merkittäviä digitaalisia yhteisöjä ovat seuraavat:

 • Digitaalisten nomadien tyttöjen retriitti - Tämä on yksinomainen naisten yhteisöohjelma, jonka tarkoituksena on tehdä heistä itsenäisiä digitaalisen nomading-aloitteen avulla. Yhteisö järjestää retriittejä ympäri vuoden eri paikoissa. Jokaisen jäsenen on maksettava tietty maksu, ja hän voi vaeltaa 10 päivää Las Palmasista Javeaan ja tavata samanhenkisiä nomadeja!
 • Digitaalisen nomadin tytöt - Tähän naisjohtoiseen digitaalisen nomadin naisyhteisöön kuuluu yli 4000 nomadityttöä. Tämä yhteisö ei ainoastaan toimi yhtenä suurimmista eksklusiivisista al-ladies-yhteisöistä, vaan se järjestää myös yhteisöllisiä tapahtumia ja voimaannuttaa nomadityttöjä ympäri maailmaa. Heidän Facebook-ryhmässään kaikki tyttönomadit sekä aloittelevat nomadit pääsevät ilmaiseksi mukaan, ja siellä he voivat saada asiantuntevia neuvoja asiantuntija-nomadeilta. Lue lisää Digital Nomad Girls -yhteisöstä tämän kautta. video!

Kansallisen tason/paikkakuntakohtaiset digitaaliset nomadiyhteisöt

Tämäntyyppiset digitaalisten nomadien yhteisöt toimivat siten, että ne tarjoavat helpotusta maakohtaisille tai paikkakuntakohtaisille digitaalisille nomadeille. Lisäksi ne työskentelevät myös yhteisön tapaamisissa ja tarkastelevat tietyn maan tai paikan suuntauksia, kuten jäljempänä käsitellään:

 • Ruotsalaiset nomadit - Svenska Nomader (ruotsalaiset nomadit) on verkkoyhteisö, johon kuuluu yli 10 000 nomadia. Se on ruotsalaisten digitaalisten nomadien eksklusiivinen yhteisö. Verkkoalusta kattaa podcastin, useita sosiaalisen median kanavia, työnhakupalstan ja lifestyle-verkkolehden, joka kertoo tuleva työn ja digitaalisen nomadin elämäntyylin välillä. Se keskittyy nomadielämään teletapaamisten, podcastien, haastattelujen ja artikkeleiden kautta sekä jakaa yhteisönsä kanssa nomadityömahdollisuuksia. Lisäksi vertaiset tarjoavat hyödyllisiä näkemyksiä digitaalisen nomaditeollisuuden muuttuvista maisemista ja opastavat aloittelevia nomadeja siinä, miten he voivat menestyksekkäästi palvella niitä. 
 • Bali Spirit - Tämä digitaalisen nomadin yhteisö on tarkoitettu erityisesti Balilla asuvien tai sitä suunnittelevien digitaalisten nomadien tarpeisiin. He eivät ainoastaan auta digitaalisia nomadeja asettautumaan Balille, vaan myös löytämään heille parhaat coworking-tilat. Heidän opasjärjestelmänsä kattaa myös paikat, joissa voi käydä virkistäytymässä, missä työskennellä etätyöntekijänä sekä missä asua. 

Viisumi työskenteleville nomadeille

Vaikka se kuulostaa kiehtovalta, etätyönä tapahtuvaan matkustamiseen voi liittyä joitakin esteitä. Todellisuus eroaa kuitenkin melko paljon mielikuvitusmaailmasta - viisumiprosessin läpivieminen unelmakohteeseesi voi olla painajainen. 

Digitaalisen nomadin asiantuntijat suosittelevat usein valitsemaan maan, johon voi tulla ilman viisumia. On olemassa useita maita, joiden paikat sopivat erinomaisesti digitaaliseen nomadointiin sekä tutkimusmatkailuun. Joitakin top-5-maita, jotka ovat viisumivapaita Yhdistyneen kuningaskunnan, Yhdysvaltojen kansalaisille, Australia ja Kanadassa ovat seuraavat:

 • Romania - Kokeiluvapaan viisumin ansiosta voit viipyä siellä 180 päivää ja tutustua mustaan mereen myös nomadimatkalla!
 • Singapore - Kanadan kansalainen voi oleskella täällä 30 päivää ilman viisumia, kun taas Australian, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen kansalaisten viisumivapaa oleskelu kestää 90 päivää.
 • Albania - Henkeäsalpaavat näkymät, ja amerikkalaiset voivat oleskella siellä koko vuoden viisumivapaasti, kun taas Yhdistyneen kuningaskunnan, Yhdysvaltojen ja Kanadan kansalaiset voivat oleskella siellä enintään 90 päivää ja 180 päivän viisumivapaa kokeilujakso.
 • Meksiko - Kaikki Yhdistyneen kuningaskunnan, Yhdysvaltojen, Kanadan ja Australian kansalaiset voivat oleskella Meksikossa 180 päivää ilman viisumia, ja passisi on oltava voimassa 6 kuukautta lähtöpäivästä.
 • Argentiina - This South American määränpää voi sallia Yhdysvaltain, Yhdistyneen kuningaskunnan, Yhdysvaltojen ja Australian kansalaisten oleskelun ilman viisumia 90 päivän ajan.

Jos aiot viipyä maassa pidemmän aikaa, nämä ovat parhaita paikkoja top-3-viisumien valintaan:

 • Tšekin pitkäaikainen viisumi - Se on bisnesviisumi, jonka avulla digitaaliset nomadit voivat oleskella maassa vuoden ajan.
 • Saksan freelance-viisumi - Tätä freelance-viisumia voidaan jatkaa jopa kolmeksi vuodeksi maksamalla tietty määrä veroja sen jälkeen, kun freelance-työn "liberaalit" ehdot on täytetty.
 • Espanjan itsenäisen ammatinharjoittamisen viisumi - Itsenäisenä ammatinharjoittajana toimivat digitaaliset nomadit voivat hyötyä siitä, ja sen avulla voit oleskella maassa yhden vuoden ajan.

Lisätietoja saat lukemalla artikkeli freelancerina toimimiseen tarvittavista viisumeista. Tutustu myös artikkeli parhaista kaupungeista, joissa voi työskennellä freelancerina. 

Työkaluja digitaalisille nomadeille 

On olemassa useita työkaluja, joiden avulla voit auttaa digitaalisen nomadin matkallasi ja suunnitella sitä etukäteen. Parhaat top-5-työkalut digitaalisille nomadeille ovat seuraavat:

 • Hittilista - Sen avulla voit löytää parhaat lentotarjoukset.
 • Teleportti/NomadList - Sen avulla voit vertailla eri paikkojen elinkustannuksia.
 • Workfrom - Sen avulla voit löytää työtiloja tai muita yhteisöllisiä paikkoja.
 • Whatsitlike - Siellä on todellisia arvosteluja ja vinkkejä ex-patseilta, jotka ovat asuneet tietyissä kaupungeissa. 

FAQ

Mitä taitoja tarvitsen ollakseni digitaalinen nomadi?

Digitaalisena nomadina tuntemattomassa paikassa selviytyminen edellyttää useita taitoja, kuten joustavuutta sekä kurinalaisuutta ja organisointia. Etätyöskentely vaatii itsekuria ja organisointia tehtävien suorittamiseksi, ja tämän lisäksi viestintätaidot ovat uskomattoman tärkeitä, koska työnantajat työskentelevät mahdollisesti eri aikavyöhykkeillä. Budjetointi on toinen tärkeä taito, jolla voit varmistaa, että tulet toimeen asuessasi täysin eri paikassa. 

Miten olla menestyvä digitaalinen nomadi?

Jotta digitaalisesta nomadista tulisi menestyvä digitaalinen nomadi, työn ja yksityiselämän tasapainon ylläpitäminen on tärkeää, jotta voit hyödyntää eri paikoissa vietettyä aikaa mahdollisimman hyvin ja pysyä samalla työnsä tasalla. Varautuminen odottamattomiin tilanteisiin, olipa kyse sitten siitä, että olet perehtynyt hyvin matkakohteesi terveydenhuoltojärjestelmään tai että sinulla on säästöjä siltä varalta, että asiat menevät pieleen. Viestintä ja verkoston luominen paikallisen nomading-yhteisön kanssa auttavat myös tekemään matkoista miellyttävämpiä. 

Yhteenveto

Digitaalisesta nomadingista, niin hienolta kuin se kuulostaakin, on tullut elämäntapa, jota on elettävä ja jonka kuluja on hallinnoitava huolellisesti. Kyse on itsenäisestä elämäntyylistä ja uusien paikkojen tutkimisesta mielen ja sielun rikastuttamiseksi. Offline- ja online-markkinoilla on nyt tarjolla tuhansia työpaikkoja, joita nomadit voivat hankkia. Tarvitaan vain taitojen kehittämistä, profiilin luomista, viisumin ja laillisten asiakirjojen selvittämistä ja liittymistä asiaankuuluviin yhteisöihin, ennen kuin lähdet tälle matkalle!