Freelance-kirjoittaminen voi sisältää monia asioita: haamukirjoittaminen, akateeminen kirjoittaminen, sisällön kirjoittaminen, blogikirjoittaminen, SEO-kirjoittaminen, novellit, raporttien kirjoittaminen, luova kirjoittaminen, matkakirjoittaminen, puheen kirjoittaminen, jopa runous! Taipumuksistasi ja kiinnostuksen kohteistasi riippuen voit valita minkä tahansa näistä tehtäväluokista tai yhdistellä erityyppisiä tehtäviä, jotta voit hyödyntää kykyjäsi.

Kuka voi ryhtyä freelance-kirjoittajaksi?

Sanoisimme, että kuka tahansa, mutta se ei ole aivan totta. Sinulla voi olla erityinen lahjakkuus luovassa kirjoittamisessa, voit olla opiskelu digitaalisesta markkinoinnista ja osaat SEO:n, sinulla voi olla kokemusta yliopistotehtävien kirjoittamisesta ja voit ryhtyä akateemiseksi kirjoittajaksi, voit olla digitaalinen natiivi ja erinomainen freelance-bloggaaja, voit olla asiantuntija jossakin kapeassa aiheessa, kuten moottoripyörissä, ja löytää verkkolehtiä, joihin kirjoittaa artikkeleita.

Mahdollisuudet ovat loputtomasti, mutta varmista, että sinulla on osaaminen, ... lahjakkuus ja joidenkin freelance-kirjoitustöiden osalta oikea Tieto. Tarkoittaako se, että sinun on oltava kokenut? Ei oikeastaan! Voit olla myös aloittelija - se riippuu aina kunkin kirjoitustyön vaatimuksista. Freelance-kirjoitustöiden vastaanottaminen voi itse asiassa olla täydellinen tapa rakentaa portfoliota, joka vie sinut pitkälle kirjoittajan urallasi.

Hienoa! Mutta mistä aloitan?

On runsaasti saatavilla olevia verkkoalustoja freelancereille siellä! Olemme keränneet ne kaikki sinulle AppJobs! Kirjoittaminen on yleensä freelancer-sovellusten suosituimpia kategorioita. Tutustu itse sovelluksiin, rekisteröidy haluamaasi sovellukseen tai sovelluksiin ja mainosta itseäsi freelance-kirjailijana!

freelance-kirjoitustyöt

Tutustu seuraaviin freelance-kirjoittajille tarkoitettuihin sovelluksiin:

  1. Verblio
  2. Upwork
  3. Freelancer

1. Verblio

freelance-kirjoitustyöt
Kuva: Verblio

Verblio on paras sovellus, johon kannattaa liittyä, jos pidät blogien kirjoittaminen ja sisältö asiakkaille. Voit valita aiheet, jotka vaikuttavat sinusta kiinnostavilta, ja hienoa on, että saat joka päivä eri aiheen, joten et koskaan kyllästy! Kun rekisteröidyt ensimmäisen kerran, voit aloita lyhytkestoiset työt ja hiljalleen, myymällä sisältöä ja ansaitsemalla viiden tähden arvosteluja, pääset pidempiin ja paremmin palkattuihin töihin.

Voit lukea asiakkaiden tiedotteita ja toimittaa luonnoksen jonka asiakas voi hyväksyä, hylätä tai pyytää muokkausta. Työ on aina käytettävissäsi, kun asiakkaat tarvitsevat tuoretta sisältöä joka kuukausi ja on työpaikkoja, joissa vaaditaan 300-3 000 sanan kirjoituksia.

Alussa voit ansaita noin $18 per blogikirjoitus mutta tämä muuttuu, kun saat enemmän arvosteluja ja otat vastaan pidempiä viestejä. Voit lähettää laskut ja saada palkkaa viikoittain tai säästää lisää laskuja ja lähettää ne milloin haluat.

Ennen kuin rekisteröidyt, varmista, että olet yli 18-vuotiaat, on Yhdysvaltain kansalaisuus ja voimassa oleva Sosiaaliturvatunnus. Sinun kielitaito on oltava moitteeton ja sinun pitäisi pystyä tekemään asianmukaiset tutkimus sisältöäsi varten. Sinun pitäisi myös ymmärtää sisältömarkkinointia ja hakukoneoptimointia.

2. Upwork

freelance-kirjoitustyöt
Kuva: Upwork

Upwork on alusta, jossa eri alojen freelancerit voivat löytää mielenkiintoisia keikkoja, ja kirjoituskeikat ovat suosituimpia. Voit etsiä projekteja, vastata asiakkaiden työkutsuihin ja valita aina itsellesi ihanteelliset projektit.

Voit saada palkkaa keskimäärin $20 per työ mutta tämä määrä voi vaihdella paljonkin kunkin projektin luonteen, palvelusvuosiesi ja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Kiinteähintaisten projektien lisäksi voit ottaa vastaan myös tuntipalkkaisia keikkoja.

On olemassa ei erityisvaatimuksia liittyä Upworkiin. Sinulla on vain oltava riittävästi tietoa ja taitoja annettujen tehtävien suorittamiseen. Muista myös, että Upwork pitää yllä 20%-maksu joka pienenee 10% ja 5% riippuen siitä, kuinka paljon ansaitset.

2. Freelancer

freelance-kirjoitustyöt
Kuva: Upwork

Toinen vaihtoehto freelancereille, jotka haluavat tarjota kirjoituspalveluja, on Freelancer. Voit tehdä tarjouksia sinua kiinnostaviin projekteihin tai saatat saada yhteydenottoja asiakkailta, joilla on suora tarjous. Jokatapauksessa lopullinen päätös on sinun vastuullasi: jos palkka on tyydyttävä, voit hyväksyä projektin.

Keskimääräinen maksu yksinkertaisesta tehtävästä voi olla noin euroa. $17 mutta se voi vaihdella paljonkin projektista riippuen. Muista, että kun ilmainen Freelancer-tili voit tehdä enintään 15 tarjousta hankkeista kuukaudessa. Jos haluat tehdä enemmän tarjouksia, sinun pitäisi tilata uusi tilaus. Jäsenyys joiden kustannukset vaihtelevat $4,95-$69,95 kuukaudessa. On myös joitakin maksut joka poistetaan maksamastasi summasta: 10% tuntiveloitushankkeiden maksusta ja 10% voittaneesta tarjouksesta tai $5 (sen mukaan, kumpi on suurempi) kiinteähintaisten hankkeiden osalta.

Haluan, mutta en tunne itseäni tarpeeksi itsevarmaksi aloittaakseni freelance-kirjoitustyöstä.

Jos sinulla on halua, lahjakkuutta ja tahtoa, loput on helppo saavuttaa! Voit päivittää taitojasi tai hankkia uutta osaamista, jotta sinusta tulee entistä asiantuntevampi ja kilpailukykyisempi. Simplilearn, yksi maailman johtavista sertifiointikoulutuksen tarjoajista!

freelance-kirjoitustyöt

Lisää vinkkejä siitä, miten mainostaa itseään kirjailijana

Luodessasi profiilia freelance-kirjailijana varmista, että mainitset pätevyytesi, mahdollisen kirjoituskokemuksesi ja jopa näytteitä työstäsi.

Kun otat vastaan freelance-kirjoitustöitä, varmista aina, että ne ovat sinulle sopivia keikkoja, ja noudata määräaikoja täsmällisesti. Käytä viestintätaitojasi ymmärtämään, mitä asiakkaasi haluavat, jotta voit säästää aikaa debriefien kanssa. Ystävällisyys ja ripeys tuovat sinulle hyviä arvosteluja, mikä houkuttelee entistä enemmän asiakkaita.

Entä vakuutukset, verot ja ansiot, kun otan vastaan freelance-kirjoitustöitä?

Ansiosi maksetaan yleensä verkossa ja joko pankkitilillesi tai PayPalin tai vastaavien alustojen kautta. Tuntipalkkasi voi vaihdella paljon riippuen kokemustasosta, asiantuntemuksestasi, kunkin kirjoituskeikan luonteesta ja monimutkaisuudesta jne. Voit tutustua tähän tarkemmin blogikirjoituksessamme täällä.

Sitten on vielä vero- ja vakuutusasiat - kaksi keikkatalouden kuumaa aihetta, joista toimittajat, tutkijat ja asiantuntijat ovat keskustelleet. Jotkin alustat tarjoavat vakuutusjärjestelmiä, mutta freelance-kirjoittajana sinun on todennäköisesti noudatettava sääntöjä, joita sovelletaan freelancereihin omassa maassasi. Tutustu hyödyllisiin tietoihin rahoitussuunnittelua käsittelevässä blogikirjoituksessamme. saadaksesi käsityksen siitä, mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota näissä asioissa.

Jos haluat tietää paljon enemmän freelancetyöstä ja freelance-työpaikoista, haluan kutsua sinut seuraaviin blogikirjoituksiin: