Jakamistalous mainitaan usein uutisissa. Esimerkiksi Australian yksi ja ainoa Airtasker vaatii jyrkän nousunsa vuoksi tilaa tiedotusvälineissä. Tammikuussa 2019 lähes kaksi miljoonaa ihmistä on rekisteröitynyt, ja lukuisat Airtaskerit tienaavat elantonsa tekemällä sivutöitä jossain päin Australiaa. Jopa expats/maahanmuuttajat Working Holiday -viisumi tai työ- ja lomaviisumi voisi hyötyä siitä.

airtasker

1. Kuka voi rekisteröityä Airtaskeriin?

Kuten aina, ikäraja on asetettu. Joten jokainen ulkosuomalainen tai maahanmuuttaja, mihin tahansa termiin hän mieluummin samaistuukin, voi ilmoittautua, jos hän on vähintään 18-vuotias. Tämän lisäksi asianomainen Tieto ja taidot, joita tarvitaan erityistehtävien suorittamiseen.

2. Millaisia palveluja voi tarjota Airtaskerissa?

Onneksi käyttäjät voivat lähettää alustalle erilaisia tehtäviä. Kaikki Australian kansalaiset sekä ulkomaalaiset/maahanmuuttajat voivat selata oman kaupunkinsa työmahdollisuuksia. Tämän ansiosta kaikenlaiset kiinnostuksen kohteet, harrastukset, taidot ja pätevyydet omaavat henkilöt voivat tehdä sivutöitä omilla ehdoillaan.

Tärkeimmät luokat ovat:

- Liiketoiminta & hallinto
- Puhdistus
- Toimitus ja muutot
- Huonekalujen kokoaminen
- Korjausmies
- Markkinointi & suunnittelu
- Koti & puutarhanhoito
- Mitä tahansa

airtasker

3. Miten Airtasker toimii?

Kaikki, jotka ovat kiinnostuneita rekisteröitymään alustalle, hallitsevat sen todennäköisesti muutamassa sekunnissa. On luotava profiili Facebook- tai Google-tilin avulla ja muokattava se henkilökohtaiseksi. Ladatut kuvat voivat helposti tehdä jonkun sivusta suositumman.

Kaikilla sivutoimisilla töillä on hintansa, mutta se on neuvoteltavissa. Paikallisten tai työlomaviisumilla olevien airtaskereiden on kuitenkin selitettävä, miksi heidän hintansa on korkeampi tai matalampi. Kun potentiaaliset asiakkaat hyväksyvät tarjouksen, tehtävä on suoritettava etänä tai paikan päällä. Se riippuu keikkatyön tyypistä.

Oletko ulkomaalainen/maahanmuuttaja, jonka tavoitteena on tehdä sivutoimista työtä Airtaskerin kanssa Australiassa?
Tarkista tarjoukset osoitteesta Sydney, Perth, Melbourne, Brisbane ja Kultarannikko.

airtasker

4. Kuinka varmistaa hyvät arvostelut Australiassa?

37-vuotias Airtasker Melbournesta on ansainnut $171,000 dollaria. tekemällä maalaukseen liittyviä sivutöitä. Hän sanoo, että häntä auttaa varmistamaan hyvät arvostelut se, että hän tekee vain yhdenlaista keikkatyötä noin 40 tuntia viikossa, maanantaista sunnuntaihin, myös öisin.

Erikoistuminen tietyille aloille voi todellakin lisätä henkilön suosiota. Tiettyjen töiden tekeminen voi olla osoitus ammattimaisuudesta. Niinpä sekä ammattitaitoiset ulkomaalaiset/maahanmuuttajat että kokeneet Australian kansalaiset voisivat tehdä Airtasker-kokemuksestaan riittävän tuottoisan.

Lue lisää

- Tutustutaan Australian työmarkkinoihin
- Matkusta Australiaan Working Holiday -viisumilla
- Työskentely ulkomailla - lyhyt johdanto