Ennakoiva rahanhallinta voi muuttaa taloudellista tilannetta ja antaa sinulle itseluottamusta, jota tarvitset vaurastumiseen. Ajoittain voi kuitenkin olla tarpeen spekuloida varojen kartuttamiseksi. Jos haluat esimerkiksi saada lisää työtä, voit päättää päivittää työsi "työkaluja", kuten ajoneuvon tai ajokortin. Vaihtoehtoisesti voit haluta ilmoittautua jollekin alakohtaiselle kurssille, jotta voit lisätä pätevyyttäsi ja parantaa osaamistasi.

Odottamaton lasku tai kulu voi tietysti myös laittaa sinut takajaloilleen, minkä vuoksi saatat etsiä seuraavia vaihtoehtoja nopea rahoitusratkaisut. Jos sinun on tehtävä kiireellisiä kodin korjauksia, saat autosi takaisin liikenteeseen tie, tai vain tulla toimeen, kun otat vastaan lisää työtä, oikea rahoitusratkaisu voi antaa sinulle tarvitsemasi joustavuuden.

Jos haluat lisätietoja, katso, miten voit saada tarvitsemasi varat nopeasti ja yksinkertaisesti:

Harkitse vaihtoehtoja

Kun tarvitset nopeasti käteistä, on helppo joutua paniikkitilaan. Liiallinen huoli tai ahdistus kuitenkin hämärtää harkintakykyäsi ja vaikeuttaa sopivan ratkaisun löytämistä. Riippumatta siitä, kuinka stressaantuneelta tai hukkumaiselta tunnet itsesi, ota aikaa rauhoittua, jotta voit käsitellä tilannetta rauhallisesti ja objektiivisesti.

Ongelman ilmaantuessa on aina käytettävissä useita erilaisia ratkaisuja, vaikka jotkin niistä saattavat olla parempia vaihtoehtoja kuin toiset. Jos tarvitset käteistä nopeasti esimerkiksi jonkin ongelman ratkaisemiseksi, kannattaa miettiä, millaisia tuloja odotat saavasi tulevina päivinä tai viikkoina, ja arvioida, mikä on lainanottokykysi. Vaihtoehtoisesti, jos ajattelet investoida omaan tuleva jotta voit saada lisää töitä, kannattaa ehkä arvioida, mitkä kurssit tai ohjelmat tarjoavat parhaan tuoton sijoitetulle pääomalle.

Tutki erilaisia lainanottotyyppejä

Jos tarvitset lainaa, voit tehdä sen eri tavoin. Voit esimerkiksi kysyä ystäviltä tai perheenjäseniltä, voivatko he lainata sinulle tarvitsemasi rahat. Kannattaa kuitenkin muistaa, että rahan lainaaminen tutuilta ihmisiltä voi olla hankalaa. Jos aiot valita tämän tien, varmista, että raha-asiat eivät vahingoita suhdettanne.

Jos haluat luotettavamman ja stressittömämmän vaihtoehdon, kannattaa harkita lainan ottamista pankista tai lainayhtiöstä. Lyhytaikaiset tai pitkäaikaiset lainat voivat olla toimiva tapa hoitaa esimerkiksi alijäämääsi. Joillekin luottokortit tai jopa palkkapäivälainat vaikuttavat sopivalta ratkaisulta, mutta on tärkeää ottaa huomioon korot. Tyypillisesti luottokorttien korot ovat suhteellisen korkeat ja palkkapäivälainojen korot vielä korkeammat. Tämä voi tehdä veloista eroon pääsemisestä erittäin vaikeaa, kun alkaa lainata rahaa tällä tavoin.

Henkilökohtaisten lainojen korko sen sijaan voi olla paljon alhaisempi, mikä tarkoittaa, että maksat kaiken kaikkiaan vähemmän. Säännöllisten kuukausittaisten lyhennysten ansiosta henkilökohtaiset lainat voivat myös helpottaa budjetointia tulevaisuudessa, mikä antaa sinulle mahdollisuuden saada taloudellinen tilanteesi takaisin raiteilleen.

Tarkista luottotietosi

Jokainen aikuinen Yhdysvalloissa on luottotietoja, vaikka he eivät sitä tietäisikään. Luottotietoja kerää kolme pääluottotietoyhtiötä (Equifax, Transunion ja Experian). Näiden tietojen perusteella lasketaan luottotiedot. Yleensä luottopisteet voivat olla 300-850, ja mitä korkeammat luottopisteet sinulla on, sitä houkuttelevampi olet mahdollisten lainanantajien silmissä.

Ennen kuin mahdolliset luotonantajat tarjoavat sinulle lainaa tai luottoa, ne tarkistavat luottopistemääräsi ja hyväksyvät, tarkistavat tai hylkäävät hakemuksesi sen mukaisesti. Jos sinulla on alhaiset luottopisteet, sinulle saatetaan tarjota esimerkiksi korkeampaa korkoa tai voit lainata vähemmän.

Alhaisen luottokelpoisuuden ei kuitenkaan tarvitse estää sinua ottamasta lainaa. Monet hyvämaineiset lainanantajat tarjoavat lainoja ja luottoja ihmisille, joilla on huonot luottotiedot, joten kannattaa katsella ympärillesi ja löytää paras mahdollinen tarjous. Huomaa myös, että lainan onnistunut takaisinmaksu on erinomainen tapa parantaa luottotietojasi, mikä auttaa tekemään tulevista lainoista halvempia.

Tarkista luottohistoriasi

Luottohistoriasi otetaan huomioon luottopisteitäsi laskettaessa, joten luottolaitosten sinusta pitämien tietojen on oltava paikkansapitäviä! Jos luotonantaja esimerkiksi ilmoittaa virheellisesti, että olet laiminlyönyt maksuja, tämä voi heikentää luottopisteitäsi ja vaikeuttaa luoton saamista tulevaisuudessa.

Samoin jos olet joutunut petoksen uhriksi ja joku on ottanut luottoa nimissäsi, tämä vaikuttaa luottopisteisiisi ja taloudelliseen tulevaisuuteesi.

Jos tarkistat luottotietojasi ja jokin asia näyttää olevan pielessä, voit korjata merkinnän tietyin menettelyin. Vaikka tämä voi viedä aikaa, kannattaa ottaa yhteyttä asianomaiseen luottotietotoimistoon varmistaaksesi, että luottotietosi korjataan.

Vertaa lainanantajia

Nyt kun sinulla on käsitys siitä, millaisia lainanottovaihtoehtoja sinulla on käytettävissäsi, voit vertailla lainanantajia hieman yksityiskohtaisemmin. Jos haluat esimerkiksi ottaa henkilökohtaisen lainan, sinun on verrattava eri lainanantajien korkoja selvittääksesi, mikä niistä on edullisin. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa yksityiskohta, jolla on merkitystä lainaa ottaessasi.

Jos aiot maksaa lainasi takaisin nopeammin kuin sopimuksessa on sovittu, sinun kannattaa tarkistaa, peritäänkö siitä maksuja tai palkkioita. Jos haluat maksaa lainasi takaisin nopeammin, voi esimerkiksi Upstartin tai Upgraden kaltaisen yrityksen valitseminen, jolla ei ole ennakkomaksusakkoa, olla eduksi.

Samoin kannattaa tarkistaa, kuinka kauan kestää lainan myöntäminen ja varojen saaminen. Jos tarvitset käteistä nopeasti, et halua odottaa viikkoja hakemuksesi käsittelyä. Onneksi luotettavat lainanantajat, kuten Upgrade ja Upstart, tarjoavat yhden päivän rahoitusta, joten voit saada lainasi 24 tunnin kuluessa.

Päivitä budjettisi

Kun hyödynnät nopeita rahoitusratkaisuja, on tärkeää päivittää budjettia vastaavasti. Jos otat henkilökohtaisen lainan esimerkiksi muiden velkojen yhdistämiseksi, uusi, yksi kuukausittainen lyhennys voi olla paljon pienempi kuin aiemmin maksamasi useat lyhennykset. Jos näin on, kuukausittaiset menosi voivat pienentyä ja sinulla on enemmän käytettävissä olevia tuloja käytettäväksi tai säästettäväksi.

Jos taas otat ylimääräisen lainan, takaisinmaksu voi olla ylimääräinen kulu, joka on otettava huomioon. Tällöin sinun on mukautettava budjettia niin, että sinulla on mukavasti varaa maksaa lyhennykset sovittuna ajankohtana joka kuukausi.

Talousarvion laatiminen tai oman sovelluksen käyttäminen ovat molemmat toimivia tapoja hallita talouttasi, joten kokeile eri työkaluja löytääksesi itsellesi sopivimman järjestelmän.

Parantaa talouttasi keikkatyöntekijänä

Olitpa sitten kokopäiväinen keikkatyöläinen tai täydennät nykyisiä tulojasi freelance-työllä, keikkatalous antaa sinulle mahdollisuuden kasvattaa tulojasi ja parantaa talouttasi.

Joustavuus ja mahdollisuus tehdä työtä aikataulun mukaan, joka sopii nykyisiin sitoumuksiisi, on vain yksi keikkatyöntekijän eduista. Riippumatta siitä, mikä taloudellinen tilanteesi on tällä hetkellä, keikkatöiden tekeminen, taitojesi käyttäminen ansiotulojen kasvattamiseen ja oikeiden rahoitusratkaisujen löytäminen voivat antaa sinulle tarvittavat välineet ja mahdollisuudet parantaa talouttasi.