Jos olet kotoisin Yhdysvalloista, olet luultavasti romantisoinut Eurooppaa (ja ehkä Euroopan unionia) sekä matka- että asuinkohteena. Ja miksipä ei? Eurooppaan on luvattu runsaasti taidetta ja kulttuuria, hyvää ruokaa, hyvää viiniä, hyvä terveydenhuoltojärjestelmä ja enemmän palkallisia vapaapäiviä ja vanhempainlomaa kuin Yhdysvalloissa. Mutta amerikkalaisena se saattaa ei ole yhtä helppoa muuttaa Eurooppaan (ja asettua aloilleen Euroopan unionissa). kuin ehkä luulet. Siksi olemme keränneet tänne neuvoja ja hyödyllistä tietoa siitä, miten voit tehdä seuraavia asioita matkustaa ja työskennellä laillisesti Euroopassa lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi. Jos aiot myös tehdä jotain sivutoimista siellä, meillä on myös muutamia ideoita.

Työpaikkoja Euroopassa amerikkalaisille
Muutat Eurooppaan? Siitä tulee varmasti seikkailu!

Mikä on EU?

Aluksi on syytä selventää, että Euroopan unioni (EU) ei käsitä maantieteellisesti koko Eurooppaa. Euroopan unioni on poliittinen ja taloudellinen unioni johon kuuluu 28 Euroopan maata heinäkuusta 2019 alkaen. Jokaisella maalla on oma kielensä, kulttuurinsa, mentaliteettinsa, lainsäädäntönsä, sääntönsä ja määräyksensä. Kun siis harkitset muuttoa Eurooppaan, on parasta, että määrittelet tarkasti maat, joihin muuttaisit mieluusti, ja tutki mahdollisuuksiasi muuttaa nimenomaan sinne. Ota huomioon kielimuuri, kun mietit tätä asiaa. Joissakin maissa, kuten Ruotsissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Alankomaissa, pärjäät täydellisesti englannilla, mutta joissakin muissa maissa, kuten Ranskassa ja Saksassa, sinulla on vaikeuksia, jos olet eivät puhu paikallista kieltä ollenkaan.

Tässä postauksessa, keskitymme maihin jotka heinäkuusta 2019 alkaen ovat osa Euroopan unionia. (Tutustu Brexitiin.) Jotkut niistä ovat itse asiassa lueteltu parhaat maat expatien kannalta.

Työpaikkoja Euroopassa amerikkalaisille
Monilla mailla on englanninkieliset sivustot, joten voit lukea uutisia, jotka koskevat juuri sitä EU:n jäsenvaltiota, jossa olet.

Tarvitsenko viisumin saadakseni töitä Euroopasta amerikkalaisena?

Yleinen vastaus on Kyllä. The Schengen-viisumi kattaa 26 EU:n 28 jäsenvaltiosta (lukuun ottamatta Yhdistynyttä kuningaskuntaa ja Irlantia), ja voit matkustaa Schengen-maiden välillä 90 päivän ajan. Tämäntyyppinen viisumi on kuitenkin ei automaattisesti anna oikeus työskennellä EU:ssa. Voidaksesi työskennellä sinun on haettava oleskelulupaa. Eurooppalainen sininen kortti, joka vastaa Yhdysvaltojen vihreää korttia. Jos et voi saada jälkimmäistä, sinun pitäisi lue erityisvaatimuksista ja säännöt, joita sovelletaan maassa, johon olet matkalla. Jokaisella EU:n jäsenvaltiolla on oma byrokraattinen järjestelmänsä, ja sinun on toimitettava virallinen todistus koulutuksesta ja todistukset (joskus käännetty paikalliselle kielelle), todisteet aiemmasta työkokemuksesta, passi, matkasairausvakuutus tai erityiset valokuvat.

Mitä on tiedettävä Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Ruotsista, Ranskasta, Saksasta ja Alankomaista?

Miten saada töitä Euroopasta amerikkalaisena Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Jos sinulle tarjotaan työpaikkaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, voit hakea Taso 2 (yleinen) viisumi. Sinun on oltava sponsoroitu työnantajasi, ja sinulle on tarjottu asianmukaista palkkaa (vähintään 30 000 £ ~$37 500 vuodessa) muun muassa työstäsi. (Sinun on todistettava jälkimmäinen.) Jos päätät hankkia 3 vuoden viisumi, sinun on maksettava £464 (~$580). Jos mukanasi on perheenjäseniä, kerro summa heidän lukumäärällään. Tämäntyyppisellä viisumilla saat tehdä toista työtä, jos työ on pula-ammattien luettelossa. Voit ajatella esimerkiksi terveydenhuollon, tietotekniikan, viihteen, muotoilun, median, taiteen jne. alan töitä (voit hakea tätä viisumia myös, jos aiot oleskella Yhdistyneessä kuningaskunnassa alle kuusi kuukautta).

Muut vaatimukset:

- Sinulla on oltava henkilökohtaisia säästöjä (945 £ ~$1 200), jotta voit elättää itsesi, kun saavut Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
- Sinun on osoitettava, että osaat matkustaa ja että olet matkustanut viimeisten viiden vuoden aikana.
- Jos työskentelet haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten parissa, sinun on toimitettava rikosrekisteriote kaikista maista, joissa olet asunut vähintään 12 kuukautta viimeisten 10 vuoden aikana.

Kun olet siellä, voit etsiä osa-aikatyötä kuin freelancer, opettaja, kotikokki, lemmikkieläinten hoitaja, lapsenvahti, ja monia muita.

Tarkista keikat osoitteessa Lontoo, Brighton, Glasgow, Leeds, Manchesterja muut kaupungit Yhdistyneessä kuningaskunnassa. (Muistakaa, että Irlanti ei ole osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa, ainoastaan Pohjois-Irlanti.)

Miten saada töitä Euroopasta amerikkalaisena Ruotsissa?

Ruotsiin työskentelemään, sinulle on tarjottava työtä. Voit saada työluvan vain, jos joku on palkannut sinut ja maksaa sinulle vähintään seuraavat palkat 13 000 SEK (~$1 300) kuukaudessa ennen veroja. Tarjotun työsuhteen ehtojen on vastattava suunnilleen Ruotsin työehtosopimusten mukaisia ehtoja tai oltava tavanomaisia tietyssä ammatissa tai alalla. Todellisen palkkasi on myös vastattava ruotsalaisissa työehtosopimuksissa vahvistettuja tai ammatissasi/alallasi vallitsevia normeja. Työnantajan on tarjottava vakuutuksia (esim. sairaus-, henki-, työ- ja eläkevakuutus). Jos päätät tehdä myös sivutoimista työtä, sinun ei välttämättä tarvitse puhua ruotsia. Jos kuitenkin aiot jäädä pidemmäksi aikaa ja tutustua muihin työpaikkoihin, sinun on aloitettava oppiminen mahdollisimman pian.

Kun olet asettunut Ruotsiin, sinun on selvitettävä, oletko oikeutettu seuraaviin etuuksiin aloittaa osa-aikaisen tai sivutyö osoitteessa Tukholma, Göteborgja Malmö. Haluaisin tehdä joitakin lastenhoito, kotiruokaa, freelancer ehkä?

Miten saada töitä Euroopassa amerikkalaisena Ranskassa?

Ranskassa työnantajan tai yrityksen on pyytää lupaa palkata sinut - määräaikaisella tai vakituisella sopimuksella. Jos hakemus hyväksytään, voit aloittaa hakemusprosessin joko lyhytaikaisen (enintään 90 päivää) tai pitkäaikainen viisumi, joka vastaa 12 kuukauden oleskelulupaa. Sinun on esitettävä tositteet, esimerkiksi yrityksesi saama lupa tai yksittäisen työnantajan asianmukaisesti allekirjoittama ja täyttämä palkkaamislomake. Jos sinulla on yli kolme kuukautta kestävä kausisopimus, voit saada oleskeluluvan kolmeksi vuodeksi. Näiden vuosien aikana voit työskennellä ja asua Ranskassa enintään kuusi kuukautta vuodessa.

Joissakin tapauksissa luultavasti pystyä saada töitä Ranskassa puhumatta ranskaa, mutta ranskan kieli auttaa sinua epäilemättä selviytymään jokapäiväisessä elämässäsi. Tehdä joitakin lastenhoito, freelancer, lemmikkieläinten istuttaminen vapaa-ajallasi, ranskan kielen puhuminen ei ole edellytys. Tutustu mahdollisuuksiin Lyon, Pariisi, Marseille, Toulouse, tai Montpellier.

Miten saada töitä Euroopassa amerikkalaisena Saksassa?

Jos oleskelet Saksassa yli 90 päivää työn vuoksi, tarvitset oleskeluluvan. oleskeluviisumi. Viimeisten kymmenen vuoden aikana myönnetyssä passissa on oltava kaksi tyhjää sivua. Oleskelulupaa hakiessasi sinun on myös täytettävä hakemuslomake, lähetettävä kaksi viimeisintä passikuvaa, toimitettava todiste sairausvakuutuksesta, todiste taloudellisesta tuesta (esimerkiksi työnantajalta), työnantajasopimus ja poliisin rekisteröintilomake. Yleisesti ottaen sinun kannattaa opetella saksaa, jos haluat asua maassa pidemmän aikaa. On kuitenkin olemassa joitakin tapoja löytää sivutyöt jos tarvitset sellaista, puhumatta kieltä.

Voit esimerkiksi harrastaa harrastuksiasi kuin freelancer, lemmikkieläinten hoitaja, kotikokki tai lapsenvahti osoitteessa Berliini, Frankfurt, Köln, München, Stuttgart, tai Hampuri.

Miten saada töitä Euroopassa amerikkalaisena Alankomaissa?

Jos Yhdysvaltain kansalainen haluaa työskennellä Alankomaissa yli 90 päivää, hän tarvitsee seuraavanlaisen luvan Yhtenäislupa (GVVA), joka on yhdistelmä oleskelulupaa ja työlupaa (TWV). Jos et halua jatkaa oleskeluasi ja poistut 90 päivän jälkeen, voit hakea oleskelulupaa. työlupa riittää. Et ehkä tiedä, mutta hollannin kieli on hyvin samankaltainen kuin englannin kieli, joten saatat pärjätä... oppimatta noita kurkkumaista puheääntä, mutta paikalliset arvostavat sitä, jos edes yrität käyttää niitä.

Jos olet valmis tekemään sivutoimista työtä, katso mitä voit tehdä vuonna Amsterdam, Rotterdam tai Haag!

Mitä töitä amerikkalaiset voivat tehdä Euroopassa/ EU:ssa?

Amerikkalaisena voit muuttaa mihin tahansa EU-maahan ja työskennellä siellä joko korkeasti koulutettu ammattilainen tai lyhytaikainen kausityöntekijä. Seuraavassa on joitakin tietoja, joissa ei keskitytä erityisesti kohdemaahan. Saatat haluta muuttaa Italiaan, Kreikkaan tai Espanjaan sään vuoksi....

Työpaikat ammattitaitoisille ammattilaisille
Jotta sinut hyväksytään ja saat asianmukaisen työluvan korkeasti koulutettuna ammattihenkilönä, tarvitset seuraavat asiakirjat työtarjous ja työnantajan sponsorointi. Työnantajan on todistettava, että kyseiseen tehtävään ei voida palkata EU:n kansalaista, ja asianomaisen työvoimaministeriön on hyväksyttävä työsopimuksesi. Kuulostaa vaikealta, mutta se on toteutettavissa, koska tietyissä maissa ja tietyillä ammattialoilla, kuten insinööritieteissä, tietotekniikassa, terveydenhoidossa ja terveydenhuollossa on pulaa opetus. Lisäksi, jos olet yrittäjä tai korkeasti koulutettu itse-työllistetty ammattihenkilö joka haluaa muuttaa, investoida ja perustaa innovatiivisen yrityksen EU:hun, sinun on helpompi saada laillinen työlupa.

Kausiluonteiset tai lyhytaikaiset työpaikat Euroopassa amerikkalaisille
Jos et kuulu edellä mainittuun kategoriaan, toinen vaihtoehtosi on saada työlupa kausityöt. He eivät ole yhtä korkeapalkkaisia, vaan ansaitsevat hieman yli vähimmäispalkan, mutta se on melko helppoa saada työlupa joihinkin EU-maihin sellaisiin töihin, jotka ovat esimerkiksi, liittyvät maatalous, rakentaminen, vieraanvaraisuus ja matkailu. Hyvä vaihtoehto sinulle amerikkalaisena voisi olla se, että opettaa englantia vieraana kielenä. Tarvitset vain TEFL-sertifikaatin. Muita ideoita ovat esimerkiksi työskentely kesäleirillä, au pairina, matkaoppaana, hostellissa tai baarissa.

Työpaikkoja Euroopassa amerikkalaisille
Säästä itsesi stressiltä: toimi ennakoivasti ja varmista, että kaikki on hoidettu ennen Eurooppaan matkustamista!

YHTEYTTÄ & LUE LISÄÄ

Osoitteessa AppJobs.comvoit helposti löytää joustavan osa-aikaisen työpaikan. Riippumatta siitä, onko sinulla kokopäiväinen vai kausiluonteinen työ, AppJobs voi aina olla sinulle vaihtoehto. Valitse kaupunkisi ja tarkista sinulle tarjolla olevat vaihtoehdot - alkaen kohteesta freelance, toimitus, ajo, siivous, remonttimies, lemmikkieläinten istuttaminen, lastenhoito osoitteeseen opetus. Rekrytointiprosessi on yksinkertainen, ja useimmissa työpaikoissa ei tarvitse olla kansalainen.

Ymmärrämme tietenkin täysin, jos haluat - kysy tarkemmat kysymykset miten saada töitä Euroopassa amerikkalaisena. Siksi suosittelemme, että otat yhteyttä muihin amerikkalaisiin, jotka asuvat EU:ssa, sekä tehdä jotain sivutoimista.

Ja jos pidit tästä blogikirjoituksesta, haluaisimme rohkaista sinua LUE JATKUU!

- Suunnitteletko muuttoa Eurooppaan töihin?

- Etsitkö työtä Yhdistyneestä kuningaskunnasta?

- Työviisumi Yhdistyneessä kuningaskunnassa

- Ulkomailla työskentely: lyhyt johdanto

- Miten keikkatyöt eroavat perinteisistä työpaikoista?

- 3 merkittävää etua keikkatyöpaikoista

- Suosituimmat keikka-alustat maailmanlaajuisesti

Tilaa YouTube-kanavamme