TOP
  /  Vinkkejä & hakkereita   /  Vinkkejä jakelukuljettajille lisäansioiden saamiseksi
ansaita enemmän jakelukuljettajia

Vinkkejä jakelukuljettajille lisäansioiden saamiseksi

Miten Uber Eats-, DoorDash- ja Shipt-kuljettajat voivat maksimoida tulonsa?

Kun aloitat työskentely jakeluyrityksen kanssa, sinun ei pitäisi tehdä heti kiireesti mitään johtopäätöksiä mahdollisista tuloista. Anna sille aikaa! Kuten kaikkien muidenkin, sinun on oppia miten yritys toimii, ja sinun on hankittava riittävästi tietoa markkinoista, joita palvelet. Pitkäaikainen toimitus kuljettajat korostaa seuraavien asioiden merkitystä hyvän asiakaspalvelun tarjoaminen juomarahojen (ja nettotulojen) lisäämiseksi.. Monissa tapauksissa perushinnat yritysten maksamat korvaukset eivät ole kovin korkeita, joten työntekijät ovat paljon riippuvaisia juomarahoista ansaita kohtuulliset tulot. 

Miten ansaita enemmän rahaa? Pienet muutokset työssäsi rutiini voisi johtaa useampiin toimituksiin ja korkeampiin juomarahoihin. Seuraavissa jaksoissa löytää runsaasti toimitusta kuljettaja vinkkejä siitä, miten voit hyödyntää työaikasi paremmin, valmistautua työvuoroihisi, kommunikoida asiakkaiden kanssa ja parantaa asiakaspalvelua yleisesti.

Tässä tulee 30 vinkkiä ja temppua kuriireille, jotka haluavat kasvattaa tulojaan.

1. Tunne kaupunkisi

Joidenkin mielestä GPS:ää ei kannata käyttää, toiset taas vannovat sen nimeen. Jos olet uusi kaupungissa, tarvitset luultavasti apua nouto- ja jättöpaikkojen nopeaan löytämiseen. Se auttaa, jos viettää aikaa tutkia kaupungin karttaa tai ajella ympäriinsä muutaman tunnin ajan vapaa-aikanasi. 

Aina kun menet jonnekin, katso miten pää- ja sivutiet liittyvät toisiinsa. Varmista, että tiedät kaikki pikakuvakkeet kaupungissasi ja kehittää tuttavuutta kaupunkisi suosituimmat kaupat ja ravintolat. Kun tarpeeksi Tieto kaupungissasi, voit vähentää navigointiin tuhlatut tunnit. 

Etsi työpaikka kaupungistasi!

2. Kuuntele liikenneuutisia

Erityisesti osa-aikaiset tai satunnaiset jakelukuljettajat pitäisi seuraa uutisia hyödyntää työaikaansa parhaalla mahdollisella tavalla. Ruuhka-aikoina tai onnettomuuksien sattuessa kuljettajat joutuvat usein ruuhkiin. Niiden välttämiseksi kannattaa kuunnella uutisia radiosta tunnin välein. Tarkista myös kaupunkisi verkkosivusto ja/tai sosiaalisten verkostojen sivustoja päivittäin tai tunneittain oppiaksesi tietoa tie sulkemiset rakennustöiden tai kuvausten vuoksi. 

3. Työskentele useiden sovellusten kanssa

Muista että monet suositut tilauksesta tarjottavat toimituspalvelualustat älä vaadi yksinoikeutta. On myös hyvä tietää, että jotkut heistä - maksaa samana päivänä tai muutaman työpäivän kuluessa. Voit vapaasti ladata useita sovelluksia löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan. Koska uusi jakelukuljettaja, voit keskittyä yhteen sovellukseen kerrallaan.  

4. Käytä luotettavaa ajoneuvoa 

Toimituspalvelusovellukset eivät yleensä aseta ajoneuvoille niin tiukkoja kriteerejä kuin yhteiskyyti tai kyytipalvelut sovellukset. Lisäksi ne ovat usein kuljettajat voivat valita heidän kulkuvälineensä. Ei kuitenkaan aina. (Tarkista aina vaatimukset ajoneuvoja varten.)

Riippumatta siitä, onko sinulla valinnanvapaus vai ei, sinun on otettava huomioon yksi asia: sinun ajoneuvon on oltava hyvässä kunnossa. Rengasrikko tai akun vikaantuminen voi johtaa paitsi toimitusten viivästymiseen tai peruuntumiseen myös loukkaantumisiin. Sinun turvallisuus tulisi aina olla etusijalla. 

Lue myös: Tapoja tehdä autostasi rahaa tuottava kone

Ala ansaita rahaa ajamalla autollasi!

5. Ole edustuskelpoinen 

Sinun ei tarvitse luopua kokonaan omasta tyylistäsi, jotta voit näyttää ammattimaiselta-jopa silloin, kun joudut pukeutumaan hirvittävään univormuun. Se on melko ilmeistä, mutta aina pukeudu sään mukaan. Kaliforniassa, Arizonassa, Floridassa tai kuumissa paikoissa asuvien jakelukuljettajien tulisi pitää mukanaan ylimääräistä T-paitaa. Varsinkin jos he hikoilevat paljon. Käytä myös hattua tai lippalakkia ja aurinkolaseja, jotta vältät auringoniskut. Pohjoisissa osavaltioissa on talvella joskus kylmä. Ratsastajien on valmistauduttava siihen!

Kokeneet kuljettajat suosittelevat peset vaatteesi joka toinen päivä, käyt suihkussa tai kylvyssä ja harjaat hampaasi ennen työvuoroa. Mieskuljettajat suosittelevat myös parranajoa ennen töitä. Mutta se on sinusta kiinni. Jos haluat käyttää viiksiä tai partaa jostain syystä, tee niin. Jos sinulla on siihen mahdollisuus, katso peiliin ennen kuin koputat oveen nähdäkseni, miltä näytät. Söitkö juuri lounasta? Tarkista myös hampaasi! 

6. Kokoa soittolista, mutta älä kuuntele kovaa musiikkia.

Uutisten välissä, viihdytä itseäsi kuuntelemalla suosikkimusiikkiasi tai podcasteja. Tämä pitää mielesi virkeänä, lisää motivaatiotasi ja auttaa sinua työvuoron aikana. Käytä Spotifyta, YouTubea tai muuta videon suoratoistopalvelua soittolistojen luomiseen. Kuitenkin, älä koskaan lisää äänenvoimakkuutta. Voisit vaikuttaa ajattelemattomalta. Kaikki asiakkaat eivät myöskään arvosta musiikkityyliäsi. 

Jos olet pyöräilijä!

Pyöräilevien jakelijoiden olisi ei saa käyttää kuulokkeita/kuulokkeita ja kuunnella musiikkia. Jotkut pyöräilijät tekevät niin, mutta se on vaarallista, varsinkin paikoissa, joissa ei ole kehittynyttä pyöräilyinfrastruktuuria. Monissa kaupungeissa autoilijoiden ja pyöräilijöiden suhde ei ole hyvä. Siksi pyörälähettiläiden pitäisi keskittyä työskentelyn aikana täysin tiehen - onnettomuuksien välttämiseksi. Tarkista myös säännöt ja määräykset pyöräilijöiden tarvitsemista varusteista (valot, kypärä jne.) kaupungissasi. 

Lue myös: Millaista on työskennellä jakelukuljettajana? Foodora-kuljettaja vastaa

7. Ota mukaan leikepöytä/kansio, paperia ja paljon kyniä.

Miksi tarvitset näitä vanhentuneita laitteita, jos voit käyttää kännykkääsi töihin? On melko epätodennäköistä, että joudut pitämään paljon (allekirjoitettuja) kuitteja järjestyksessä, mutta niin voi käydä. Silloin leikepöytä tai kansio on kätevä. Milloin kannattaa käyttää paperia ja kynää? Joskus henkilökohtainen viesti jätetty asiakkaan kannalta toimii paremmin tietyssä tilanteessa. (Jos otat käyttöön mover työpaikat, voit kirjoittaa muistiin asiakkaan antamat ohjeet.).

Täydennätkö luetteloa ennalta sovituista toimituksista?

Jopa ihmisillä, joilla on paras muisti, on vaikeuksia muistaa kaikkea. Jos se pitää sinut tehokkaampana ja motivoituneempana, kirjoita toimitukset ylös paperille ja yliviivaa ne, kun ne on tehty.

Kuva: Sylwia Bartyzel on Unsplash

8. Suunnittele reittisi

Kun työskentelet Postmates, Jolt, DoorDash, TaskRabbit, Maku, MedZoomer, Uber Eats, Shipt, tai muut toimitusalustat, et ehkä tiedä, mihin vuorosi vievät sinut. Jos kuitenkin täytä luettelo toimituksista, suunnittele aina reittisi. Miksi? Osoitteeseen säästää rahaa bensiiniä ja aikaa kiertoteitä varten. Visuaaliset oppijat voi lisätä lisätietoja aiemmin mainitsemaamme luetteloon. Sijoitus toimitukset, jotta tiedät, mitä seuraavaksi tulee. 

9. Joidenkin laitteiden ja työkalujen käyttö

Itsenäisenä yrittäjänä sinun on maksettava bensa. Joskus jakeluyhtiö tarjoaa joitakin korvauksia, mutta se ei silti ole kovin yleistä. GasBuddy merkitsee halvin kaasu asemat lähelläsi. Hyvät uutiset on, että matkakulut ovat verovähennyskelpoisia Yhdysvalloissa ja monissa muissa maissa. Useat yritykset ovat kehittäneet (ilmaisen) kilometriseurannan jakelukuljettajille. Kun veropäivä koittaa, lähetät vain laaditun raportin. Lue niistä ja hyödyllisistä työkaluista täällä

10. Valmistele hätäpakkaus

Mitä hätäpakkaukseen kannattaa laittaa? Tämä riippuu paljon asuinpaikastasi, siitä, millaisella ajoneuvolla ajat tai käytät, ja siitä, kuinka monen sovelluksen kanssa työskentelet. Autossa, kosteuspyyhkeitä, pyyhkeitä, ylimääräisiä lautasliinoja ja ruokailuvälineitä. voi pelastaa päivän. Jos auton istuimelle roiskuu jotain, kosteuspyyhkeet tarjoavat helpon ja nopean ratkaisun. Jos unohdin hakea veitsiä, haarukoita tai lusikoita ravintolassa, tartu johonkin varastoituihin. Niiden, jotka toimittavat päivittäin useiden sovellusten kautta, tulisi laskea toimituskassinsa ennen jokaista työvuoroa. 

Mitä muuta pitäisi laittaa pakettiin?

Et ehkä koskaan työskentele yli 6 tuntia päivässä, mutta solusi voi kuolla sinä aikana. (Jos omistat puhelimen, joka kestää päiviä, olet tehnyt kaupassa hyvän kaupat.) Se ei aiheuta mitään ongelmaa lataa puhelimesi jos käytät autoa, jossa on USB-portti. Jos ajat pyörällä, kanna mukanasi kannettava virtapankki. Ajoitpa sitten autolla tai kyydillä, ajattele etukäteen, osta työkalupakki ja opettele perusasiat siitä, miten korjata auto, pyörä tai skootteri. 

Hätätilanteet ja COVID-19

Perinteinen hätä- tai ensiapupakkaus sisältää laastareita, alkoholittomia pyyhkeitä, hakaneuloja, steriilejä kertakäyttökäsineitä ja steriilejä sideharsoja. Älä unohda pysyä nesteytettynä! Kun otetaan huomioon aika, jossa elämme, noudata asetuksia ja suosituksia, joita CDC ja paikallisviranomaiset COVID-19:n osalta.

Lue myös: Miten COVID-19 on vaikuttanut Yhdysvaltojen keikkatalouteen?

Käy COVID-19-tukikeskuksessamme

11. Käytä vyölaukkua käteisen säilyttämiseen

Perinteiselle yritykselle työskentelevät jakelukuljettajat saattavat käsitellä säännöllisesti käteistä rahaa. Kaikki ravintolat tai kaupat eivät tarjoa korttimaksuvaihtoehtoa. A vyölaukku tai suurempi lompakko tai jotain vastaavaa helpottaa tallettaa rahaa. 

Otatko vastaan toimituksia sovelluksen kautta?

Tarvitset silti jotain, johon kerätä rahaa - henkilökohtaisen lompakkosi lisäksi. Monet asiakkaat jättävät juomarahan mieluummin käteisellä. Taskut ovat tietysti hienoja keksintöjä, mutta entä jos taskut repeävät ja menetät kaikki hyvin ansaitut rahasi?

12.  Tarkista tilaukset kahdesti

Päivittäistavaroiden ostajat ja jakelukuljettajat saavat listan noudettavista tavaroista. Heidän työnsä luonteen vuoksi, Shipt Shoppers ja Instacart-ostajat toteuttaa enemmän monimutkaiset tehtävät. He menevät supermarketteihin, käyvät eri käytävillä ja hyllyillä etsimässä kaikki luetellut tuotteet ja maksavat sitten tuoretuotteista ja kaikesta muusta. 

Kun olet vielä kaupassa tai ravintolassa, käy luettelo läpi vähintään kaksi kertaa. Kun haet ateriaa tai muita tuotteita, tarkista aina, mitä pussissa on. Et halua lähteä hampurilaisen kanssa, jos asiakas on tilannut kasvisruokaa. Väärän aterian tai tuotteen tuominen paikalle ei rohkaise asiakasta jättämään sinulle tippiä.

Löydä päivittäistavarakaupan myyjän työpaikat täältä!

13.  Ota yhteyttä asiakkaaseen, jos jotain ei ole saatavilla

Ei ole maailmanloppu, jos jokin tuote on loppunut varastosta. Soita tai lähetä tekstiviesti asiakkaalle ja pyydä lisäohjeita. Ennen puhelua tai tekstiviestiä, tarkista ruokalista tai samankaltaiset tuotteet - tai odota tarpeeksi lähellä taulua tai hyllyä. (Jos musiikki ei tietenkään ole kovin kovalla.) He saattavat pyytää sinua antamaan heille tietoa siitä, mitä on tarjolla. Annetaan heille vaihtoehtoja osoittaa, että olet heidän puolellaan. Toivottavasti he palkitsevat ennakoivan asenteesi runsaalla juomarahalla.

Lue myös: Perimmäinen opas DoorDash-kuljettajaksi vuonna 2020: Vaatimukset, maksaminen ja tuki

14. Poimi ylimääräistä tavaraa

Eikö sinulla ole tilaa säilyttää ylimääräisiä tavaroita työskennellessäsi? Sitten etsiä ylimääräisiä mausteita, mausteita, lautasliinoja, ruokailuvälineitä jne. ravintolassa, vaikka asiakas ei olisi niitä pyytänyt. Mainitse tilausta antaessasi, että laitoit ne pussiin. Tällainen pieni teko osoittaa, että jota tavoittelet hyvän asiakaspalvelun tarjoaminen. Ja palkintosi? Suurempi määrä vinkkejä. 

Mietitkö kertakäyttömuovia ja ympäristöä? Lue tämä viesti osoitteesta miten elää ja työskennellä kestävästi!

15. Soita asiakkaalle, jos olet myöhässä!

Joskus ei voi tehdä muuta kuin odottaa kärsivällisesti: tilaus viivästyy, koska ravintolassa tai kaupassa on liian kiire, tai saatat joutua liikenneruuhkaan. Sinun on siis kalibroitava reittisi uudelleen. Jos joudut tilanteeseen, jonka ei-toivottu seuraus on myöhästyminen, ottaa yhteyttä asiakkaaseen mahdollisimman pian. Jos et voi soittaa, jätä viesti. Rehellisyys kannattaa.

16. Tee viesteistäsi henkilökohtaisempia!

Ei, emme ajattele tekstien piristämistä hymiöillä. Pikemminkin kyse on annat asiakkaidesi tietää, ettet ole robotti. Olemme kaikki saaneet vastaanottaa chat-robotteja, jotka tuottavat yleisiä käyttäjäkeskeisiä viestejä ilman henkilökohtaista kosketusta. Näytä asiakkaillesi, että olet todellinen ihminen. 

Mitä viestiisi tulisi sisällyttää?

Mainitse, että kaikki sujui hyvin ja kirjoita arvioitu saapumisaikasi (ETA) heille. Niiden säännöllinen päivittäminen on myös ammattitaidon osoitus. Ja ammattilaiset saavat yleensä enemmän tippiä. 

17. Pidä nopeusrajoitukset

Kuva: Mark Stenglein on Unsplash

Kun kello tikittää, olemme taipuvaisempia painamaan kaasupoljinta ja kiihdyttämään. Toisaalta se on ymmärrettävää, koska haluat toimittaa tuotteet ajoissa. Toisaalta ylinopeussakon saaminen voi maksaa sinulle omaisuuden - enemmän kuin saadut tipit. Puhumattakaan siitä, että se voi vaikuttaa vakuutusmaksuihisi. Ja sinun turvallisuutesi pitäisi olla tärkeintä!

Jos on varmaa, että myöhästyt, ota vain - informoi asiakasta siitä. Ehkä voit antaa joitakin selityksiä ja vakuuttaa, että teet parhaasi. A temppu Jotkut ihmiset ryntäävät ovelle ja sitten takaisin autolle. Tämä voi antaa vaikutelman että yrität aina saapua ajoissa. 

18. Odota asiakkaitasi!

Jos sinulla ei ole kiire toisen toimituksen takia, voit odottaa heitä noin 10 minuuttia. Kymmenen minuutin kuluttua soita heille. Jos kukaan ei vastaa, soita tukitiimille sen jakeluyhtiön, jonka kanssa työskentelet, ja kysy heiltä, mitä tehdä. Jos kuljetat jotain muuta kuin helposti pilaantuvia elintarvikkeita, voitte palaa takaisin työvuorosi päätyttyä. Asiakkaat arvostavat ponnistelujasi. 

Turvallisuusnäkökohdat: Muutamat kuljettajat sanovat, että ovea ei saa lähestyä, jos valot ovat sammutettuina sisällä. 

19.  Puhuttele asiakkaitasi heidän nimellään!

Joillakin ihmisillä on voimakkaita tunteita siitä, että heidän nimensä lausutaan väärin. Joten jos et osaa lausua asiakkaidesi nimiä.., sano vain hei. Jotkut arvostavat sitä, että kysyt heiltä oikeaa ääntämistä, mutta toiset eivät ehkä pidä siitä lainkaan. Kannattaa kokeilla, jos he vaikuttavat mukavilta ja ymmärtäväisiltä. Jakaminen vastaavaa kokemusta voisi olla hyvä keskustelunaloittaja.

20.  Ole kohtelias ja ammattimainen

Riippumatta siitä, miten asiakkaat suhtautuvat sinuun, varmista, että olet ystävällinen ja jätä toimitukset hymyillen ja täynnä positiivista energiaa. Keskustele (noin 30-40 sekunnin ajan) säästä, kaupasta tai ravintolasta, josta he ovat tilanneet, tai liikenteestä. Voit jopa tehdä kohteliaisuuksia etupihasta tai lemmikeistä. Jotkut jakelukuljettajat sanovat valmistavansa myös herkkuja lemmikeille.

21.  Älä luovuta tavaraa ennen kuin saat maksun.

Tämä neuvo on tarkoitettu niille jakelukuljettajille. saat maksun ovella. Grubhub, Bellhops, Senpex, Dolly, Persikka ja monet muut sovellus- tai Internet-pohjaiset alustat toimivat sisäänrakennetulla maksujärjestelmällä. Joten todennäköisyys että asiakas sulkee oven maksamatta, on pieni.

Mitä toimitusyrityksiä haluat kokeilla seuraavaksi?

22.  Tarjoudu tuomaan laukut sisään

Ostajat tekevät kierroksia Instacart ja Shipt näkee kuinka paljon tämä voi merkitä joillekin asiakkaille. Esimerkiksi vanhuksille, raskaana oleville naisille, vanhemmille, joilla on vauvoja, tai niille, jotka eivät pysty kantamaan painoja. Jos he kutsuvat sinut sisään, ehkä kysy heiltä kengistä. Monissa kotitalouksissa kenkien käyttäminen talossa ei aiheuta ongelmia, mutta jotkut ihmiset ovat nirsoja mattojensa suhteen.  

Olemme kaikki ihmisiä, ja me kaikki teemme virheitä, vaikka yritämme olla tekemättä niitä. The sana anteeksi voi pelastaa lähes jokaisen tilanteen. Tärkeää: Jos ravintola mokaa, älä pyydä anteeksi virhettä, vaan näytä asiakkaille, että olet heidän puolellaan. 

23.  Pyydä anteeksi, jos olet tehnyt virheen!

Jotkut kokeneet jakelukuljettajat ovat myös huomauttaneet, että talon numeron löytäminen voi haastaa heidät. Joskus edes GPS ei osaa sanoa, minne mennä. Jos et osaa huomaa numero, ehkä myös ambulanssia. Ilmaise huolesi ystävällisesti asiakkaallesi. Jos soitat ovikelloa jonkun toisen kotiin opasteiden puuttumisen vuoksi, se ei ole sinun vikasi. 

Laskuja käsittelevät jakelijat eivät luultavasti halua, että asiakkaat jäävät tästä osasta paitsi. Piirrä punainen piste, nuoli tai jotain muuta, joka kiinnittäisi heidän huomionsa. Monet ihmiset eivät jätä tippiä, koska heille ei ole kerrottu, että he voisivat jättää. Rivin korostaminen on hienovarainen muistutus siitä, että -.  

 24. Korosta rivi vinkkejä varten

Jotkin toimitussovellukset kannustavat asiakkaita antaa tippiä jakelukuljettajilleen sovelluksen kauttamutta ei kaikkia. Esimerkiksi, Postmates asiakkaat automaattisesti ehdottaa 20%-kärkeä jokaisen tilauksen osalta sovelluksessa.

Lue myös: Kuinka tienata eniten rahaa Postmatesin avulla

ansaita enemmän rahaa kuriiri

25.  Pidä mukanasi yhden dollarin seteleitä ja paljon pennejä.

Ne, joilla on vuosien kokemus vyön alla, kertovat tämän joka kerta. Jos tilauksen loppusumma on 15 dollaria ja asiakkaasi maksaa 20 dollarin setelillä, Älä... anna heille viiden dollarin seteli. Nuole peukaloasi (kuten jotkut kuljettajat suosittelevat) ja aloita laskenta viisi yhden dollarin seteliä. 

Tietenkin tämä toimii vain jos asiakas maksaa toimituksen yhteydessä. Siitä huolimatta he voivat sanoa, "Voi, haluaisin antaa sinulle tippiä, mutta minulla on vain kymmenen." "Voi, minä haluaisin antaa sinulle tippiä, mutta minulla on vain kymmenen." Sitten voit avata vyölaukkusi (josta puhuttiin edellä) ja kertoa, ettei se ole ongelma. (Lue sosiaaliset vihjeet kyseisessä tilanteessa, jotta voit ennustaa reaktion toimintaasi,

26. Lähetä viesti toimituksen jälkeen

Yritä aina lähettää kiitosviesti. Joskus yksinkertainen Kiitos. tai Kiitos tilauksestanne tekisi. Tilanteissa, joissa asiakas tilaa herkullisen aterian, päätä keskustelu sanomalla, että Nauti ateriasta. Voit myös pyytää arvostelua. Monet jakeluyritykset valvovat arvioita ja hintoja säännöllisesti: hyvät arvostelut ja korkeammat pisteet voi johtaa useampiin työvuoroihin ja parempaan palkkaan. 

27. Muistakaa hyvät juomarahat!

Kaikki asiakkaat eivät tilaa joka päivä vaan ehkä kerran tai kaksi viikossa tai kuukaudessa. Saatat tavata joitakin ihmisiä, jotka aina jätä runsas juomaraha. Yritä muistaa heidät ja palvele heitä aina ensin. (Jos heidän tavaroidensa vieminen ensin ei tietenkään tarkoita kiertotietä.

28. Työskentele urheilutapahtumien ja huonon sään aikana!

Paljon kansallisia lomia ja urheilutapahtumia järjestetään ympäri vuodenja jotkut ihmiset on osallistuttava heitä. He eivät halua jättää väliin minuuttiakaan pelistä tai juhlinnasta. He saattavat myös jäädä sisälle, kun sataa rankasti, ja tarttua puhelimeen tilatakseen jotain herkullista. Jos ei haittaa työskennellä osoitteessa heinäkuun neljäs päivä, on Super Bowlin päivänä tai kun sää on kauhea, kytke vain päälle sinun Suositeltava toimituspalvelusovellus ja suorittaa muutamia toimituksia. Näinä aikoina voi esiintyä hinnoittelupainetta.

Lue myös: 17 Ainutlaatuisia ideoita siitä, miten tehdä rahaa jouluksi

29. Arvioi päiväsi

Miksi on tärkeää tietää ansioiden tarkka määrä? Helppo. Kulutat rahaa bensaan, vakuutuksiin ja ajoneuvosi huoltoon sekä ehkä maksat tietulleja ja muita maksuja. Ja sinun on maksaa verojamyös. Käytettävissä olevat tulosi (rahat, jotka voit käyttää) ovat summa kaikkien kulujen ja maksettujen verojen jälkeen. 

Seuraa kulujasi taulukkolaskentaohjelmassa (tai Excel-taulukossa) - tai kuten jäsen Appjobsissa-voit vertailla yrityksiä ansioiden, suosittujen alueiden, keskimääräisten saatujen tippien ja monien muiden tekijöiden suhteen. Näin et tuhlaa enempää aikaa sovellukseen, joka ei toimi sinulle. Jotkut yritykset nauttivat enemmän suosiota tietyissä paikoissa. Toiset taas houkuttelevat enemmän asiakkaita kaupungin, osavaltion tai maan muissa osissa. Se, mikä toimii toisille, ei välttämättä toimi sinulle.

Lue myös: 60+ keskeistä työkalua ja sovellusta freelancereille

30. Vaihda ajatuksia muiden jakelukuljettajien kanssa

Älä... Luulet olevasi yksin vain siksi, että työskentelet itsenäisenä ammatinharjoittajana. On melko todennäköistä, että yli kymmenen jakelukuljettajaa palvelee asiakkaita alueellasi. 

Seisotko jonossa heidän vieressään? 

Hyödynnä tilannetta ja aloita keskustelu. Jaa ja vaihda kokemuksia. Jos olet aloittelija, älä missaa tilaisuutta kysyä heiltä vinkkejä jakelukuljettajille, jotta he voisivat ansaita enemmän rahaa. 

Etsi jakelukuljettajan työpaikkoja täältä!

YHTEENVETO

Jakelukuljettajan vinkit jaettu painopiste valmistautumisesta ennen työtä, tilausten noutamisesta ja jättämisestä sekä vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa. Kaikissa toimitusprosessin vaiheissa voit tehdä jotain tehostaaksesi ja parantaaksesi asiakaskokemusta toivoen saavasi enemmän tippiä. Avain hyvään asiakaspalveluun on asenne asiakkaita kohtaan. Tarkastellaan tilaus- ja aikataulutettujen toimitusten välistä eroa ja miten toimitussovellukset laskevat perushintansa (ja korvaukset). Älä unohda myöskään että sijaintisi vaikuttaa tarjolla olevien työpaikkojen määrään ja mahdollisen nettotulon suuruuteen. Kannattaa pitää mielessä, että heidän on maksettava veroja saaduista juomarahoista asiakkailta.

Barbara on koulutettu toimittaja, joka on työskennellyt media-alalla vuoden 2009 lopusta lähtien. Hänellä on maisterin tutkinto viestintä- ja elokuvatutkimuksesta, ja hän on osallistunut useille vapaamuotoisille kursseille, sillä hän uskoo elinikäiseen oppimiseen. Hänen intohimonsa (audiovisuaalista ja kirjallista) sisältöä kohtaan on johtanut hänet työskentelemään elokuvien ohjelmointiin, sisällöntuotantoon ja -hallintaan, sosiaalisen median hallintaan, tapahtumien hallintaan ja projektinhallintaan liittyvissä projekteissa. Hän nauttii tutkimuksen tekemisestä ja hankitun tiedon jakamisesta muiden kanssa.

fiFinnish