TOP
  /  Työn löytäminen   /  Miten löytää työpaikka keikkataloudessa
Miten löytää työpaikka keikkataloudessa

Miten löytää työpaikka keikkataloudessa

Nykyään keikkatalous on ollut mukana luomassa kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja. mahdollisuudet löytää työtä freelancerina tai itsenäisenä yrittäjänä. Yritysten tajutessa yhä enemmän edut työskentely itsenäisten urakoitsijoiden kanssa kokoaikaisten työntekijöiden palkkaamisen sijaan, on todennäköistä, että tämäntyyppinen työ lisääntyy tulevaisuudessa. tuleva. Keikkatyöntekijöitä tarvitaan monilla eri aloilla, kuten verkkopalveluissa, yrityspalveluissa, toimitus ajaminen, taksiajo, lemmikki hoito, kotitaloustehtävissä auttaminen, suunnittelu ja monet muut. Keikkatyöt ovat olleet suuri apu ihmisille, jotka haluavat olla oma pomonsa ja hallita työelämäänsä ilman yrityksen perustamiseen liittyvää stressiä. Lisäksi joustava keikkatyön luonne tarkoittaa, että ne, jotka etsivät tapaa ansaita lisärahaa kokopäivätyön ohella, voivat tehdä sen heille parhaiten sopivalla tavalla. 

Mikä on keikkatyö?

Keikkatyö on mikä tahansa lyhytaikainen työ tai projekti, jonka suorittaa freelancer tai itsenäinen urakoitsija. Keikkatöitä tarjoavat tyypillisesti yritykset, jotka tarvitsevat jonkin verran työtä, mutta joilla ei ole budjettia tai tarvetta palkata kokoaikaista työntekijää tekemään työtä. Tarjolla on erityyppisiä keikkatöitä. Joitakin niistä tarjoavat yritykset, joilla on yksittäinen projekti, joka on saatava päätökseen, kun taas toisia tarjoavat Uberin kaltaiset yritykset, jotka työskentelevät pääasiassa keikkatyöläisten kanssa. Jakeluajot ovat yksi esimerkki suositusta keikkatyöstä, josta olet varmasti kuullut. Jos olet joskus tilannut ruokaa kotiinkuljetettavaksi Deliveroon tai UberEATSin kaltaisen palvelun kautta, olet luultavasti käyttänyt keikkatyöntekijän palveluja. Nämä jakelukuljettajat ovat tyypillisesti itse-työntekijät ja käyttävät sovellusta löytääkseen alueellaan tilauksia, jotka he voivat sitoutua täyttämään. Kun olet tilannut ruokasi, tilaus tulee sovellukseen, josta he voivat valita ja täyttää sen. Kun ruoka on toimitettu kotiovellesi, he voivat selata sovellusta uudelleen seuraavaa tilausta varten, jonka he voivat noutaa ja toimittaa. 

Mitä on keikkatyö ja mistä sitä löytää?

Keikkatyö on loistava tapa ansaita tuloja, jos haluat nauttia joustavammasta työstä, jossa voit itse vaikuttaa. Tämän lisäksi keikkatyö voi olla hyvä vaihtoehto lisätulojen hankkimiseen kokopäivätyön lisäksi, koska voit itse hallita sitä ja se on joustavampaa kuin toisen työpaikan hankkiminen, jossa sinun on yleensä työskenneltävä yrityksen määrääminä aikoina. Keikkatyöläisenä voit itse valita päivät ja tunnit, jolloin haluat työskennellä sen mukaan, mikä sopii parhaiten aikatauluusi. Voit myös itse päättää, kuinka kauan työskentelet ja joissain tapauksissa myös missä. Monet keikkatyöläiset, jotka ajavat työkseen ruoanjakelu- tai taksipalveluita, ovat kuljettaja menevät usein tiheämmin asutuille alueille työskentelemään, missä he todennäköisemmin saavat keikkoja ja ansaitsevat enemmän rahaa. 

Keikkatyön löytämiseksi sinun on ensin päätettävä, millaista työtä haluat tehdä, sillä se vaikuttaa siihen, mistä etsit keikkatyötä. Ajotöitä, joissa käytät autoasi taksina, löydät parhaiten Uberista, kun taas ruoanjakelukuljettajaksi voit ilmoittautua useisiin yrityksiin, kuten UberEATS, Doordash, Deliveroo ja Just Eat. Jos olet kiinnostunut freelance-työstä verkossa, kannattaa tutustua seuraaviin sivustoihin Fiverr ja Upwork. TaskRabbitista löytyy kotitaloustehtäviä, kuten pieniä korjauksia ja huonekalujen kokoamista vastiketta vastaan. 

Keikkatyön merkitys ja keikkatalouden hyödyt:

Keikkatöistä on tulossa yhä suositumpi tapa hankkia kokopäiväistä tai sivutuloa. Ne ovat joustavia ja itseohjautuvia, ja ne tarjoavat kaikki itsenäisen ammatinharjoittamisen edut ilman, että sinun tarvitsee nähdä vaivaa ja investoida oman yrityksen perustamiseen. Lisäksi monet keikkatyötä tarjoavista yrityksistä ovat erittäin hyvämaineisia ja kuluttajien keskuudessa tunnettuja, kuten Uber, Uber Eats ja Deliveroo. Tämän vuoksi keikkatyötä on yleensä helppo löytää riippuen työn tyypistä ja yrityksestä, johon ilmoittaudut. 

Toinen keikkatyön suurin etu on se, että voit tehdä niin monta keikkaa kuin haluat, vaikka ne olisivat erilaisia. Tämä voi olla loistava tapa rikkoa työpäivääsi ja nauttia monenlaisesta työstä, joka pitää sinut varpaillaan. Voit esimerkiksi tehdä kokopäivätyötä tekemällä web-suunnittelu-keikkoja päivisin ja sitten illalla istua autoosi ja toimittaa UberEATSille tavaraa ja ansaita näin lisärahaa. Monet keikkatyöntekijät pitävät tätä loistavana tapana luoda useita eri tulovirtoja ja torjua tulojen epäjohdonmukaisuutta, joka voi liittyä itsenäiseen ammatinharjoittamiseen. Joitakin keikkatalouden tärkeimpiä etuja, jotka usein houkuttelevat ihmisiä työskentelemään näissä töissä, ovat muun muassa seuraavat:

Ole oma pomosi:

Keikkatalouden myötä ovat ohi ne ajat, jolloin sinun on oltava toimistossa tiettyyn aikaan aamulla ja pomosi kertoo sinulle, mitä töitä sinun on kilpailtava. Keikkatyöläisenä voit täysin hallita suurinta osaa tekemääsi työhön liittyvistä näkökohdista. Tähän sisältyy se, mitä keikkoja valitset, milloin haluat työskennellä, kuinka kauan työskentelet, mitkä päivät otat vapaaksi ja paljon muuta. 

Rajoittamattomat ansiot:

Toisin kuin kokopäivätyössä, jossa palkka on yleensä määrätty, yksi keikkatyöntekijän tärkeimmistä eduista on se, että mitä enemmän työtä teet, sitä enemmän ansaitset. Jos sinulla on aikaa käyttää keikkatöiden tekemiseen ja niistä maksamiseen, voit ansaita komeat tulot hetkessä, ja aina on mahdollisuus ansaita enemmän ottamalla vastaan lisää keikkoja tai jopa hajauttamalla tekemäsi keikat eri toimialoille. 

Saatavuus:

Keikkatalouden kasvaessa keikkatöitä on tarjolla yhä enemmän, ja niihin on usein helppo ilmoittautua. Jos haluat esimerkiksi UberEATSin jakelukuljettajaksi, tarvitset vain auton, polkupyörän tai moottoripyörän ja työn tekemiseen sopivan vakuutuksen. puhdas ajokortti. Jos sinulla on kaikki nämä asiat, sinun tarvitsee vain ladata erityisesti työntekijöille suunniteltu sovellus ja ladata tiedot. Kun sinut on hyväksytty työskentelemään, voit aloittaa keikkojen valitsemisen ja työskentelyn välittömästi. 

Side Hustle -mahdollisuudet:

Vaikka monet ihmiset tekevät keikkatyötä menestyksekkäästi kokopäivätyönä ja ansaitsevat siitä kohtuullisen tulon, keikkatyö soveltuu myös hyvin sivutoimiseksi harrastukseksi. Monet ihmiset toivovat voivansa parantaa taloudellista tilannettaan, mutta eivät yksinkertaisesti pysty hankkimaan sivutyötä. Lisäksi toisen työn hankkiminen voi olla hankalaa, jos työskentelet jo täysipäiväisesti, sillä työajat voivat olla ristiriidassa keskenään ja voit helposti palaa loppuun matkustaessasi eri paikkakunnille töiden takia. Toisaalta keikkataloudessa sinä otat ohjat käsiisi, sillä se tarjoaa sinulle sivutoimisen vaihtoehdon, jota voit tehdä sinulle sopivimpina aikoina. Lisäksi nykyään tarjolla oleva laaja valikoima online-keikkoja tarkoittaa, että voit tehdä tätä helposti kotoa käsin, kun työpäiväsi on ohi. 

Mitä on keikkatyö ja kenelle se sopii parhaiten?

Keikkatyö voi olla ihanteellinen lähes kenelle tahansa. Suurimmaksi osaksi se on hyödyllinen työmuoto kaikille, jotka ovat kyllästyneet kokopäivätyön rajoitteisiin ja jotka haluavat hallita paremmin sitä, miten he työskentelevät, kuinka usein he työskentelevät ja milloin ja missä he tekevät työtään. Jos sinulla on auto, puhdas ajokortti ja asianmukainen vakuutus, keikkataloudessa on useita ajotöitä, joista saatat olla kiinnostunut, kuten ruoanjakelu- ja kuriirikuljetusajot. Toisaalta nettikeikat ovat yhä suositumpia. Verkossa on tarjolla yhä useampia töitä, kuten sisällön luominen, graafinen suunnittelu, verkkosuunnittelu, sosiaalisen median hallinta ja paljon muuta. Jos olet taitava jollakin näistä aloista, sinulla on paljon mahdollisuuksia ansaita hyvät tulot keikkataloudessa. Yhteisöllinen keikkatyö on myös hyvä valinta joillekin ihmisille, ja siihen voi kuulua asiakkaiden auttaminen kotitaloustöissä, kuten pienissä korjaustöissä TaskRabbitin kaltaisten sovellusten kautta, tai paikallisen palvelun tarjoaminen, kuten talonhoito. siivous, koiran ulkoiluttaminen tai lemmikkieläinten istuttaminen. 

Keikkataloudesta on tulossa yhä suositumpi tapa löytää työtä joko kokopäiväisenä tulona tai tapana ansaita lisärahaa sivutoimisesti. 

fiFinnish