Nykyään ruoka toimitus kuljettajien kysyntä on suurempaa kuin koskaan aiemmin. Just Eatin, UberEATSin ja Deliveroon kaltaisten ruoan tilaussovellusten yleistyminen tarkoittaa, että yhä useammat ihmiset tilaavat ruokaa kotiinsa kolmannen osapuolen yritysten kautta eikä suoraan ravintoloista. COVID19-pandemian vuoksi ruoan noutopalveluiden verkkotoimituksista on tullut suositumpia kuin koskaan aiemmin, varsinkin kun ulkona syöminen ei ollut enää mahdollista lukituksen aikana sosiaalisen etäisyyden varmistamiseksi. Vaikka ravintolat ovat nyt taas auki ja ihmisillä on mahdollisuus syödä ulkona, tapojen muuttaminen voi kestää kauan, ja monille ihmisistä on tullut keskeinen osa heidän elämäänsä. Tämä on johtanut siihen, että keikkatalouden työpaikat ovat lisääntyneet. itse-työllistetyt jakelukuljettajat ja -ratsastajat, jotka tekevät lyhyitä keikkatöitä noutaakseen ruokaa ravintoloista ja toimittaakseen sen asiakkaille. 

UberEATS - Näin se toimii:

UberEATS on taksiyhtiö Uberin tytäryhtiö, joka tarjoaa yhteyden asiakkaiden ja joidenkin heidän suosikkimerkkiensä välille. Uber Uber Uber on tunnettu ensimmäisenä ruoan online-toimitusyrityksenä, joka on tehnyt yhteistyötä McDonald'sin ja KFC:n kaltaisten suosittujen pikaruokapaikkojen kanssa, jotka eivät aiemmin olleet saatavilla toimitussovelluksissa. UberEATSin käyttöliittymä on asiakkaille yksinkertainen, ja se näyttää kaikki alueensa ravintolat, jotka toimittavat parhaillaan ruokaa. Voit etsiä ruokalajeja ja erikoistarjouksia, ja usein tarjolla on myös ilmaisia toimituskampanjoita, jotka ovat määräaikaisia. 

Kuljettajien tai kuljettajien on suhteellisen helppo rekisteröityä UberEATSin palveluun. Tässä tehtävässä voit käyttää autoa, polkupyörää tai moottoripyörää, kunhan sinulla on soveltuva pätevyys. Jos aiot ajaa autolla tai moottoripyörällä UberEATSin ruoanjakelua varten, sinun on ensin hankittava kuriirivakuutus, joka kattaa kuuman ruoan jakelun ajoneuvollasi, ja lähetettävä Uberille todiste tästä, ennen kuin sinut hyväksytään UberEATS-kuljettajaksi. kuljettaja. Muista, että autovakuutuksesi säännöllinen yrityskäyttö ei yleensä kata tätä, ja sinun on yleensä otettava erillinen vakuutus erikoistuneelta vakuutusyhtiöltä. Uber tekee yhteistyötä muutaman eri vakuutusyhtiön kanssa, jotka tarjoavat tämäntyyppisiä vakuutuksia. Kun sinulla on kaikki tarvitsemasi vakuutusturva, voit rekisteröityä sovelluksessa lataamalla asiakirjoja, henkilöllisyystodistuksen ja profiilikuvasi. Kun Uber on hyväksynyt kaikki nämä tiedot, voit aloittaa työnteon - lähistöllä olevat työt näkyvät sovelluksessa, ja sinun tarvitsee vain hyväksyä ne ja aloittaa jakelu. 

Deliveroo/Doordash: Miten se toimii:

Deliveroo toimii hyvin samalla tavalla kuin UberEATS. Kuljettajien tai kuljettajien on ensin haettava verkossa verkkosivuston tai sovelluksen kautta varmistaakseen, että he täyttävät kaikki Deliveroon ajamiseen vaadittavat kriteerit. Tähän kuuluu yleensä sopiva ajoneuvo, kuten polkupyörä, moottoripyörä tai auto, ja tarvittaessa asianmukainen vakuutus. Aivan kuten UberEATS, jos ajat autoa tai moottoripyörää, tavallinen yritysvakuutus ei kata sinua, vaan sinun on hankittava erityinen kuumien ruokien jakeluvakuutus, jotta saat lainmukaisen vakuutuksen ja voit aloittaa työn. Deliveroo tarjoaa myös sovelluksen, jota on helppo käyttää ja jossa luetellaan tilaukset, jotka ovat valmiita noudettaviksi ja toimitettaviksi asiakkaalle alueella. 

Doordash Completion Rate - Mikä on Doordashin valmistumisaste?

Doordash on yhdysvaltalainen yritys, jonka tunnet ehkä paremmin Yhdistyneessä kuningaskunnassa nimellä Deliveroo. Deliveroo on ylpeä tarjoamalla nopea ja kätevä ruoan toimitus asiakkailleen. Doordashin sateenvarjon alla toimiva Deliveroo tarjoaa keikkatyötä itsenäisille kuljettajille ja kuljettajille, joille maksetaan suoritetusta työstä. Kuljettajille asetetaan yleensä odotettu valmistumisaika, johon mennessä heidän on toimitettava tilaus. Deliveroo kuitenkin ymmärtää, että joskus näitä määräaikoja ei ole aina mahdollista noudattaa toimituskuljettajasta riippumattomien ulkoisten olosuhteiden, kuten sään tai huonon liikenteen, vuoksi. Tilastoja seurataan, mutta niillä ei ole vaikutusta siihen, kuinka paljon ansaitset keikkaa kohden. 

Voiko Doordashista saada potkut?

Vaikka Doordashin tai Deliveroon kuljettajat luokitellaan itsenäisiksi freelancereiksi tai itsenäisiksi urakoitsijoiksi, eivätkä he ole Doordashin tai Deliveroon palveluksessa, heidän odotetaan edustavan yritystä hyvin, kun he suorittavat keikkoja ja käyttävät tai käyttävät tai näyttävät yhtenäistä tai logoa. Vaikka sinua ei voi erottaa tästä yrityksestä, koska et ole sen palveluksessa, Doordash tai Deliveroo voi lopettaa keikkatyön tarjoamisen itsenäiselle kuljettajalle esimerkiksi törkeän väärinkäytöksen vuoksi. Esimerkiksi jos sinut pidätetään huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena ajamisesta Deliveroon palveluksessa tai jos sinulla ei ole asianmukaista vakuutusta ajoneuvollesi työtä tehdessäsi, Deliveroo voi peruuttaa keikkatyötarjouksensa kuljettajalle tai kuljettajalle. Deliveroon asiakkaat voivat myös tehdä valituksia yksittäisistä kuljettajista, mikä voi vaikuttaa mahdollisuuksiisi jatkaa keikkatyötä tältä yritykseltä, jos valitus on vakava. 

Doordash-asiakasluokituksen deaktivointi:

Useimmat toimitussovellukset, kuten Doordash ja Deliveroo, tarjoavat asiakkaille ja ravintoloille mahdollisuuden jättää kuljettajille arvosanoja. Nämä arvosanat perustuvat yleensä useisiin tekijöihin, kuten asiakaspalveluun, ammattitaitoon ja kuljettajan käyttämiin hygieniakäytäntöihin. Arvosanan voi saada myös täsmällisyydestä ja viestinnästä ravintolan ja asiakkaan kanssa. Tällä hetkellä Deliveroossa ei ole vaihtoehtoa, jolla kuljettajat tai kuljettajat voisivat poistaa arvioinnin käytöstä, sillä se on tärkeä osa asiakassuhteiden rakentamista ja auttaa Deliveroota selvittämään, missä parannuksia voidaan tehdä. Voit kuitenkin valittaa, jos uskot, että ravintola tai asiakas on antanut sinulle epäoikeudenmukaisesti alhaisen arvosanan. 

Just Eat: Miten se toimii:

Just Eat on ruoan tilaussovellus, joka on hiljattain alkanut tarjota toimituksia samaan tapaan kuin muut sovellukset, kuten UberEATS ja Deliveroo. Aiemmin Just Eat luotti siihen, että ravintolat ja noutopöydät tarjosivat omat kuljettajansa, ja jotkut niistä tekevät niin vielä nykyäänkin. Nyt se toimii kuitenkin yhteistyössä sellaisten ravintoloiden ja pikaruokapaikkojen kanssa, jotka eivät yleensä tarjoa toimitusta, kuten McDonald's, Greggs, Subway ja KFC. Näissä toimituksissa Just Eat työskentelee keikkatalouteen kuuluvien itsenäisten kuljettajien ja kuljettajien kanssa. 

Voit ansaita rahaa jokaisesta toimittamastasi tilauksesta ja voit valita, mitä toimituksia haluat tehdä, milloin teet ne ja kuinka monta. Urakoitsijoille maksetaan viikoittain, toimitusajot päivitetään usein, eikä Just Eat ota mitään provisioita kuljettajilta tai kuljettajilta. Toisaalta Just Eat tarjoaa myös vakituisia, palkattuja työpaikkoja kuljettajille tai kuljettajille tietyillä alueilla. Tässä tehtävässä sinun on sitouduttava työskentelemään vähintään viisitoista tuntia viikossa, ja ansaitset takuupalkkaa sekä bonuksia. Tämä voi olla ihanteellinen valinta kaikille, jotka harkitsevat jakelukuljettajan työtä mutta haluavat työsuhde-etuja, kuten lomarahaa, sairausajan palkkaa ja eläkemaksuja. Olet aina vapaa ottamaan keikkatöitä Just Eatille ja muille yrityksille sivutoimisesti. 

Syitä tehdä keikkatyötä ruoanjakelussa:

Todennäköisesti olet jo kuullut joistakin edellä mainituista yrityksistä; ehkä sinulla on niiden sovellukset puhelimessasi ja tilaat usein ruokatoimituksia niiltä. Näiden ruokatoimitussovellusten kasvava suosio on yksi tärkeimmistä syistä siihen, miksi on hyvä idea ryhtyä nykyään itsenäiseksi jakelukuljettajaksi, etsitpä sitten lisää joustava tapa ansaita kokopäiväistä tuloa, jonka avulla voit tulla omaksi pomoksesi tai haluat ansaita lisätuloja kokopäivätyön ohella. Kunhan sinulla on oma ajoneuvo tai polkupyörä ja asianmukainen vakuutus käyttämääsi ajoneuvoon, on yleensä melko helppoa löytää tämäntyyppistä työtä ja päästä alkuun lähes heti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jotkin asiat voivat estää sinua pääsemästä tähän työhön, kuten ajokorttipisteet, aiemmat ajotuomiot tai aiemmat rikostuomiot. 

Joitakin tärkeimpiä syitä harkita jakelukuljettajana työskentelyä keikkataloudessa ovat:

  • Helppo työ:

Jos nautit ajamisesta ja tunnet paikkakuntasi hyvin, tämä voi olla erittäin helppoa työtä. Sinun tarvitsee vain pysyä ajan tasalla alueellasi olevista ruokatilauksista, matkustaa ravintolaan noutamaan ruoka ja toimittaa se asiakkaalle. 

  • Joustavuus:

Joustavuus on yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset ovat kiinnostuneita tämäntyyppisestä työstä. Sen lisäksi, että voit täysin itse päättää, mitä töitä valitset, missä työskentelet, kuinka kauan ja kuinka usein, voit myös itse päättää, kuinka paljon ansaitset, sillä mitä enemmän töitä teet, sitä suuremmat ovat tulosi. 

Nämä yritykset mullistavat keikkatalouden - ja ruoanjakelukuljettajilla on enemmän kysyntää kuin koskaan.