Villanovan yliopiston tutkimus osoittaa, että on olemassa - kolme tärkeintä syytä miksi naiset valitsevat keikkatyön ja sivutoimisen työn. Ensimmäinen syy on se, että tämä työllistymistapa tarjoaa heille joustavuus ja työaikojen hallinta. Ymmärrettävää, varsinkin jos ajattelemme äitejä, jotka kasvattavat lapsiaan ja joilla ei ole loputtomasti aikaa tai jotka ovat sinkkuja. äidit joiden on sovitettava yhteen työ- ja perhe-elämä. Toinen syy on tietenkin, rahaa. Naisten, olivat he sitten äitejä tai eivät, on edelleen osallistuttava kotitalouden talouteen ja tietenkin tyydyttävä työhön. Siitä pääsemmekin kolmanteen syyhyn: ryhtymällä keikkatöihin naisilla on mahdollista mahdollisuus oppia liiketoimintataitoja ja saavuttaa henkilökohtainen kehitys!

Silti, miesten ja naisten välinen palkkaero keikkataloudessa jatkuu! Miten se voi olla, varsinkin kun kyseessä ovat sellaiset alustat kuin Upwork tai Fiverr, jossa freelancer tekee tarjouksia projekteista tai valitsee omat arvionsa, saatat kysyä? Yksinkertaisesti, naiset hyväksyvät vähemmän rahaa suorittamistaan tehtävistä. Tämän on tietenkin muututtava, ja toivomme, että naisten voimaannuttaminen ja feministinen liike auttavat naisia olemaan itsevarmempia ja vaativampia, kun on kyse heidän palkastaan.

työssäkäyvät naiset
Kuva: Freepik

Mutta nyt tapaamme 3 naista, jotka ovat päättäneet työskennellä keikkatyöntekijöinä ja onnistuvat siinä! Kaylania Chapman, yksinhuoltajaäiti Orlandosta, Sarah M. Jordan, kirjailija, joka on kirjoittanut lemmikki istuu liiketoimintakirja, "Master Pet Sitting With Rover", ja Shana Green, The Wealth Vibe -alustan luoja, jossa hän jakaa vinkkejä, jotka hän on kerännyt omista kokemuksistaan budjetoinnissa, lisätulojen hankkimisessa ja velkojen maksamisessa. Heillä on inspiroivaa sanottavaa ja neuvoja kaikille naisille, jotka saattavat miettiä keikkatalouteen ryhtymistä mutta epäröivät.

Tutustu 3 naiseen, jotka tekevät keikkatyötä ja rokkaavat sitä!

1. Kaylania Chapman, alias The Blessed Driver (siunattu kuljettaja)

Kaylania Chapman on Floridan Orlandossa asuva yksinhuoltajaäiti (jolla on teini-ikäinen poika), joka siirtyi keikkatalouteen vuonna 2014. Vuonna 2016 hän alkoi ajaa Uberille ja Lyft osa-aikaisena ja ajoi lopulta säännöllisemmin. Hän alkoi vlogata kokemuksiaan lokakuussa 2016 nimellä The Blessed Kuljettaja YouTubessa. Hän halusi vain pitää vähän hauskaa ja kertoi kokemuksistaan eri alustoilla. Sitten hänen yleisönsä alkoi kasvaa.

Pian hän huomasi Instacart, Postmatesja muutama muu. Joulukuun 2016 tienoilla hän alkoi tehdä Instacartia kokopäiväisesti. Kaylanian kanavalla korostetaan gigatalouden työskentelyn hyviä ja huonoja puolia tulonhankintakeinona sekä osa-aikaisesti että kokopäiväisesti ja sitä, miten saada se toimimaan samalla kun jonglööraa elämää päivittäin.

Web: theblesseddriver.com
YouTube: youtube.com/c/theblesseddriver
FB: facebook.com/theblesseddriver
Twitter: @blesseddriver1

1. Mikä on naisena suurin haaste, jonka olet kohdannut työskennellessäsi naisten kanssa? Shipt, Instacart, Doordash tai Amazon Flex?

Yksi suurimmista haasteista keikka-alustoilla työskentelevän naisen kannalta on tulojen saaminen jatkuvaan tulovirtaan. Olen yksinhuoltajaäiti, ja voi olla vaikeaa säästää rahaa kuluttamatta sitä auton huoltoon, ruokaan, vuokra, laskut ja lapsista huolehtiminen. Nämä yritykset ovat palkanneet niin paljon työntekijöitä, että nykyään on vaikea saada kunnollista palkkaa.

2. Miten keikkatyöntekijänä toimiminen on ollut myönteinen kokemus elämässäsi?

Keikkatyöntekijänä toimiminen on ollut myönteinen kokemus elämässäni, sillä se on mahdollistanut joustavuuden aikatauluissani, vapauden käyttää muita alustoja ja olla vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa, jotka voivat myöhemmin muuttua potentiaalisiksi asiakkaiksi.

3. Mitä sanoisit naiselle, joka harkitsee keikkatyön aloittamista, mutta epäröi?

Sanoisin, että kokeile sitä hitaasti. Älä irtisanoudu työstäsi (jos sinulla on sellainen). Varmista, että olet alueella, jolla on tarpeeksi liikennettä, jotta voit työskennellä. ansaita rahaa. Aloita yhdellä keikalla kerrallaan ja rakenna hitaasti, jotta näet, mikä toimii tai ei toimi sinulle.

Tarkista Instacart Yhdysvalloissa: osoitteessa Seattle, Boston, New York City, Milwaukee, Orlando, Orlando ja muut kaupungit!

Tarkista Instacart Kanadassa: osoitteessa Toronto, Ottawa, Vancouver, Calgary ja Edmonton

Muut toimitus kuljettaja-alustat löydät osoitteesta AppJobs: Doordash, Shipt, Postmates, Suosi.

2. Sarah Maccarelli Jordan

Sarah Jordan aloitti lemmikkieläinten vahtimisen sen jälkeen, kun hänen rakas koiransa Ziggy kuoli vuoden 2016 alussa. Siitä lähtien Sarah on hoitanut kymmeniä koiria ja kissoja Ashevillessä ja sen ulkopuolella. Sarah käyttää Rover-sovellusta oman lemmikkieläinten istutussivustonsa lisäksi: ashevillepetsitter.com.

Tutustu Sarahin kirjaan "Master Pet Sitting Roverin kanssa"
Web: sarahjordanwrites.com

1. Mikä on naisena suurin haaste, jonka olet kohdannut työskennellessäsi keikkatyöntekijänä, jolla on ollut Rover?

Suurin haasteeni tähän mennessä liittyy enemmänkin rajoihin kuin sukupuoleeni. Joskus koiran persoonallisuudesta ei aina tiedä, ennen kuin sen omistaja on lähtenyt. Minulla on ollut koiria, jotka ovat kirjaimellisesti haukkuneet jatkuvasti tuntikausia, kunnes he ovat menneet kotiin. Minun on siis pitänyt olla todella varovainen ja perusteellinen asiakkaitteni seulomisessa. Joillekin naisille on opetettu, että he ovat mukautuvaisia ja taipuvat, ja se on jotain, mitä minun on täytynyt opetella pois, jotta voisin menestyä.

2. Miten keikkatyöntekijänä toimiminen on ollut myönteinen kokemus elämässäsi?

Keikkatyöläisenä työskentely on ollut niin mahtavaa! Rakastan sitä, että voin tehdä töitä silloin, kun haluan, ja että voin itse päättää aikataulustani. Saan itse päättää, minkä kokoisia ja minkä tyyppisiä eläimiä hoidan. Jos työskentelisin kivijalkayrityksessä, minulla ei olisi samaa vapautta.

3. Mitä sanoisit naiselle, joka harkitsee keikkatyön aloittamista mutta epäröi?

Aloita nyt! Emme koskaan tunne olevamme "valmiita" tai päteviä ennen kuin olemme aloittaneet.

Tarkista Rover osoitteessa Chicago, Houston, Los Angeles, Dallas, Seattle, Tampa, Columbus ja muut kaupungit!

Muut lemmikkieläinten istutusalustat löydät osoitteesta AppJobs: PetSitter, Sittercity, Gudog, Wag!, PetBacker, Pawshake.

3. Shana Green

Shana Green alkoi työskennellä keikkataloudessa lokakuussa 2017, kun hän tajusi, että hänen oli ansaittava enemmän rahaa päästäkseen eroon $108 000 euron veloistaan. Hän alkoi täydentää postdoc-apurahatulojaan auttaakseen häntä pääsemään veloista nopeammin. Hän luo videoita The Wealth Vibe -YouTube-kanavalle auttaakseen muita ihmisiä poistamaan velkansa, kasvattamaan tulojaan ja rakentamaan vaurauttaan. Hän näyttää, miten keikkataloudessa työskentely voi auttaa sinua elämään parasta taloudellista elämääsi.

YouTube: youtube.com/c/shanagreen
Instagram: instagram.com/thewealthvibe
Facebook: facebook.com/thewealthvibe

1. Mikä on naisena suurin haaste, jonka olet kohdannut työskennellessäsi keikkatyöntekijänä, jolla on ollut Grubhub?

GrubHub-kuljettajana työskentelevänä naisena en ole kohdannut haasteita. Luulen, että oletin, että minulla saattaisi olla haasteita, koska ajattelin, että ruoanjakelutyö on miesten työtä. Tajusin kuitenkin, että ei ole mitään syytä ajatella niin, koska ei ole mitään rajoituksia sille, mitä naiset voivat tehdä ansaitakseen rahaa.

2. Miten keikkatyöntekijänä toimiminen on ollut myönteinen kokemus elämässäsi?

Keikkatyöntekijänä työskentely on antanut minulle mahdollisuuden saavuttaa taloudellinen riippumattomuus. Vaikka työskentelen velkojen maksamiseksi, tunnen joka päivä vapautuvani veloista, mikä antaa minulle vapautta urallani, ihmissuhteissani ja muissa elämänvalinnoissani.

3. Mitä sanoisit naiselle, joka harkitsee keikkatyön aloittamista mutta epäröi?

Lopeta ajattelu ja tee se! Naiset ovat vapaampia ja voimakkaampia, kun heillä on enemmän pääomaa. Taloudellisen asemasi turvaaminen tuleva on parasta, mitä voit tehdä itsellesi, ja se auttaa lopulta kaikkia.

Tarkista Grubhub osoitteessa Nashville, San Bernardino, Indianapolis, El Paso, Tampa, St. Louis ja muut kaupungit!

Muut jakelukuljettajien alustat löydät osoitteesta AppJobs: Doordash, Shipt, Postmates, Favor, Instacart, TaskRabbit, EatStreet, Foodora ja paljon muuta!

Kaylania, Sarah ja Shana ovat täydellisiä esimerkkejä siitä, että app-työpaikkojen parissa työskentely sopii kaikille kokemuksesta, taustasta ja työmotivaatiosta riippumatta. Joten mitä sinä odotat? Aloita nyt! Parempaa aikaa ei tule koskaan!

Mikä on AppJobs ja miten sen kautta voi löytää keikkatyötä eri sovelluksista?

työssäkäyvät naiset

AppJobs nopeimmalla mahdollisella tavalla löytää työtä, jonka voit tehdä älypuhelimen avulla: lähes kaikki AppJobsissa esitetyt alustat vaativat EI CV:tä, pitkiä rekrytointiprosesseja tai haastatteluja! Kirjoita siis kaupunkisi kenttään osoitteessa hakukenttä nähdäksesi, mitä keikka-alustoja alueellasi on saatavilla. Lue kuvauksemme niistä ja päätä, mikä sopii sinulle parhaiten. Mahdollisuuksia on kaikille! Löydät siivoustöitä, freelancer-työtä, lastenvahtitöitä, ajotöitä, online opetus työpaikat ja paljon muuta!

Kannattaa myös tutustua seuraaviin blogikirjoituksiin: