Perheen perustaminen on elämää muuttava kokemus. Monet vanhemmat, erityisesti äidit, valitsevat jättää vakituisen työpaikkansa ja omistautua täysin lapsilleen. Joskus se on valinta, joskus taas välttämättömyys lastenhoidon korkeiden kustannusten vuoksi. Harvoin, vanhemmalla ei välttämättä ole muuta vaihtoehtoa kuin perustaa kotitoimisto ja työskennellä kotona lastensa kanssa ympäriinsä. Kotiin jäävät vanhemmat voivat tehdä paljon asioita huolehtiessaan lapsistaan. He voivat ottaa vastaan joustava työesimerkiksi. Jatka lukemista ja löydä joitakin parhaat työpaikat kotona oleville äideille ja isille!

työpaikkoja kotona oleville äideille
Oletko uusi vanhempi? Haluatko työskennellä kotoa käsin? Ota selvää, miten voisit edistää perheesi kuukausittaista budjettia!
Kuva: Freepik.

1. Millaista on olla kotona oleva ja työssäkäyvä vanhempi?

Työn ja yksityiselämän yhteensovittaminen kotona asuvana vanhempana ei ole helppoa, mutta sen ei pitäisi silti ahdistaa sinua. Ja on täysin normaalia, jos haluat tehdä jotakin enemmän kuin "vain" viettää aikaa lastesi kanssa 24/7. Siinä ei ole mitään väärää. Sinä voi tuntea syyllisyyttä että menetät joitakin tärkeitä tapahtumia lastesi elämässä, mutta sinun pitäisi älä tuomitse itseäsi niin kovaa. Tästä aiheesta on jopa kanadalainen tv-ohjelma, jota isät ja äidit voisivat katsoa: katso osoitteesta Työssäkäyvät äidit!

Onneksi, teknologian ansiosta, voit jakaa päiväsi äidin/isän ja työtoverin/pomon välillä. Esimerkiksi, monet vuosituhannen vaihteen naiset ovat päättäneet kotiäideistä tulee työssäkäyviä äitejä. Heillä on niin sanottu perinteinen sukupuolirooli "kotiäitinä oleminen" samalla kun he pyörittävät omaa yritystään, etätyöskentely yrityksen palveluksessa osa-aikaisesti tai tekemällä joitakin freelance-projekteja. Kotiäideille ei ole koskaan ollut näin helppoa löytää itselleen sopivaa työtä.

Mitä muuta uutta maailmassa on? Aiemmin pääasiassa äidit jäivät kotiin lasten kanssa. Pohjoismaat osoittavat kuitenkin, että tämän ei pitäisi olla normi: Suomessa ja Ruotsissa isät ja äidit ottavat enemmän tai vähemmän oman osuutensa vanhempainvapaasta. Se on alkanut yleistyvät että isät voivat jäädä kotiin lastensa kanssa myös muualla maailmassa.

2. Mitä hyviä ja huonoja puolia on työskennellä kotivanhempana?

Se todella edut nuoret, kun heidän vanhempansa jäävät kotiin heidän kanssaan. He tuntevat olonsa turvallisemmaksi, kun heillä on aina joku ympärillään. Joku, joka voi täyttää heidän toiveensa, Opeta heille uusia asioita, vietä riittävästi laatuaikaa heidän kanssaan ja tee heistä onnellisia ja tyytyväisiä. Kun lapsesi kasvavat vanhemmiksi, myös sinun persoonallisuutesi kehittyy ja sinä oppia käsittelemään eri tilanteissa. Ilman pitkiä työmatkoja voit vihdoin ja viimein kehittää harrastus tai viettää enemmän aikaa perheesi kanssa.

Jotkut luultavasti luettelisivat henkilökohtaisen vuorovaikutuksen puute työtovereiden ja asiakkaiden (ja yleensä ulkomaailman) kanssa huijauksena. Myös kotona työskentelevät vanhemmat tekevät edelleen kaksivuorotyötä: he hoitavat lapsiaan ja tekevät sen lisäksi toista työtään. Ilman lastenhoitajaa, sinun pitäisi mukauttaa aikataulusi lastesi aikatauluun rutiinivarsinkin jos he ovat vanhempia. Jos pyörität yritystäsi pysytellen kotona ja sitten yhtäkkiä olet haluavat palata takaisin kokoaikaiseksi työntekijäksi, jotkut rekrytoijat saattavat kysellä siitä paljon. He saattavat jopa pitää sitä työllistymisaukkona.

Tietenkin voit selitä heille mitä kokemuksesi kotona asuvana vanhempana opettivat sinulle ja miten ne voisivat auttaa sinua edistämään yrityksen menestystä. Myynti- ja asiakaspalvelijat tarvitsevat esimerkiksi yhtä paljon kärsivällisyyttä kuin vanhemmat. Lasten kanssa kehitetyt rutiinit voivat tuoda sinulle myöhemmin projektipäällikön paikan. Jos siis olet siinä tilanteessa, että haluat tai joudut jäämään lasten kanssa kotiin, hyödyntää tästä ajasta. Melkein kaikki on mahdollista luotettava Internet-yhteys!

parhaat työpaikat kotona oleville äideille
Kuva: Alexander Dummer on Unsplash

3. Parhaat joustavat työideat kotona oleville äideille ja isille

Kotona asuvat äidit ja isät voi perustaa yrityksen, tehdä joitakin joustavat verkko- ja/tai freelance-työt, tai oppia uusia taitoja laajentaa repertuaariinsa, joiden avulla he voivat aloita (tuottoisa) ura heille täysin uudella alalla.

3.1. Liikeideoita kotona oleville äideille ja isille

Kun kasvatat lapsiasi kotona asuvana vanhempana, saatat harkita ensimmäisen yrityksesi perustamista. Voit käyttää kykyjäsi, taitojasi ja Tieto työssä ja aloittaa matka ilman pomoa. Sinä tiedät parhaiten, mikä sopisi sinun persoonallisuuteesi ja olosuhteisiisi, mutta annamme sinulle joitakin ideoita.

3.1.1. Yrityksen perustamisen hyvät ja huonot puolet

Henkilö, jolla on nuori perhe, ei ehkä halua ottaa (niin paljon) riskejä: perheen elättäminen maksaa paljon rahaa. Voit ehkä vähentää viihdykkeisiin, noutoruokailuun ja vastaaviin menoja, mutta syntyy uusia menoja kun vauva syntyy. Siksi sinulla pitäisi olla varasuunnitelma, kun perustat yrityksen. Kaikki eivät halua laatia hyviä ja huonoja puolia koskevia luetteloita, mutta ne voivat auttaa sinua tekemään päätöksen nopeammin.

Ammattilaiset

 • Voit tavoitella intohimojasi ja unelmiasi ja ansaita rahaa pois niistä.
 • Voit kokeilla erilaisia liikeideoita.
 • Sinä olet vastuussa.
 • Voit sovittaa työelämäsi yksityiselämääsi ja viettää enemmän aikaa perheesi kanssa.
 • Voit oppia paljon itsestäsi.
 • Voit kehittää taitoja, joita voit soveltaa käytännössä muilla elämänalueilla.
 • Lapsesi voivat periä kukoistavan yrityksesi.
 • Voit harjoittaa yritystoimintaa sivutoimisesti samalla, kun pidät kokoaikaisen tai osa-aikaisen työsi.

Haitat

 • Tarvitset tarpeeksi rahaa päästäksesi alkuun.
 • Et ehkä saa palkkaa vähään aikaan.
 • Sinulla on oltava riittävästi säästöjä elämiseen, jos asiat eivät suju suunnitelmien/odotusten mukaan.
 • Sinun on kestettävä paljon epävarmuutta.
 • Et voi syyttää ketään muuta epäonnistumisistasi, mutta voit oppia niistä kaikista.
 • Saatat joutua työskentelemään enemmän ja pidempään.

Voit myös lukea:

3.1.2. Oman yrityksen perustaminen

Opeta verkossa

Verkko-opetus on ollut käytössä jo jonkin aikaa, mutta uudet teknologiat ovat lisänneet teki siitä suositumman ja helpommin lähestyttävän. Nykyään opettajat voivat pitää oppitunnin älypuhelimella. Oletko sinä asiantuntija kielet tai muut aineet? Voit liittyä verkko-opettajien yhteisöön heti. Joku jossain varmasti tarvitsee apuasi-kuten lapset, ystävät tai perheenjäsenet.

Jos ajattelet asiaa, opetat jo nyt lapsiasi. Kun pääset verkkoon ja voit olla yhteydessä maailmanlaajuisiin opiskelijoihin, se on kuin vanhemmuuden jatke. Sinä joko valita luominen verkkokurssit ja julkaisemalla ne verkossa Udemy tai tarjota kasvokkain (online tai offline) kielitunteja Preply, Lingoda, Qkids, Savvy tai Thumbtack. Vapaus valita työaikasi (ja ehkä jopa palkkasi) on annettu. Voit valmistella kurssia ennen kuin lapsesi heräävät tai kun he nukahtavat, tai kun kumppanisi tai joku muu vahtii heitä.


Voit myös lukea:

Löydä opettajan työpaikat täältä!

Aloita konsultointiyritys

Monet yritykset maailmanlaajuisesti palkkaavat konsultteja tehostaakseen liiketoimintaansa. Koska ketteryys on päässyt vauhtiin, ei ole kovinkaan vaikeaa tehdä löytää työpaikka ketteränä valmentajana. Entä jos et liity yritykseen työntekijänä, vaan olet perustaa oma konsulttiyritys? Voit todennäköisesti nähdä työsi hedelmät nopeammin, jos sinulla on asiaankuuluvaa työkokemusta ja arvokkaita yhteyksiä, mutta voit myös aloittaa yrityksesi tyhjästä.

Ammatillisesta taustastasi riippuen voit tarjota palveluitasi uravalmentajana, tiimivalmentajana, johdon valmentajana, johtajavalmentajana jne. Pohdi kokemuksiasi vanhempana kilpailuetu. Myös vanhemmat tarvitsevat ohjausta. Oletko kenties valmistunut psykologiksi? Älä unohda mainita sitä tehtävänkuvauksessasi. Voit luo perustan yrityksellesi kanssa Coach.me.

Löydä valmennustyöpaikat täältä!

Rakentaa vankka asiakaskunta personal trainerina.

Toisen henkilökohtaiseen kehitykseen vaikuttaminen voi tapahtua myös fyysisen toiminnan kautta. Toki, henkilökohtaiset valmentajat, opastaa asiakkaitaan offline- tai verkossa, voisi mahdollisesti kohdata kovaa kilpailua. Silti miljoonat ihmiset hikoilevat kuntosalilla tai kotonaan joka päivä ja päästä kuntoon. Keskittyisitkö johonkin kapeaan vai noudattaisitko kokonaisvaltaista lähestymistapaa henkilökohtaiseen harjoitteluun?

Voit antaa heille ohjeet miten koneita käytetään, mihin tulee kiinnittää huomiota, mitä syödä ennen ja jälkeen harjoituksen jne. Henkilökohtaisen harjoittelun lisäksi voit myös kouluttautua itse ja ryhtyä jooga- tai kuntosaliohjaajaksi. Olemme nähneet videoita, joissa on joitakin fitness-guruja. treenaavat lastensa kanssa, joten voit kohdistaa sen äideille ja/tai isille. Voit rakentaa tai kasvattaa asiakaskuntaasi Bidvine tai Udemy.


Voit myös lukea: Aloittelijan opas rahan tekemiseen Udemyllä

Löydä lisää personal training -mahdollisuuksia täältä!

Lähde matkalle kirjailijana

Aloittelevien kirjailijoiden ei tarvitse enää esittää ideoitaan kustantajille, jotta he saada kirjansa julkaistua. Monet ihmiset päättävät itse-julkaise työnsä ja myydä e-kirjoja verkossa. Yleisöä pitäisi löytyä kaikelle, myös kirjallesi. Sinun pitäisi kuitenkin laske odotuksiasi ja harjoittakaa kärsivällisyyttä. Monilta ihmisiltä vie aikaa julkaista jotain, joka räjäyttää internetin. Paljon riippuu aiheesta ja valitusta formaatista.

Olemme täysin tietoisia siitä, että monet kirjailijat noudattavat rituaaleja ja tarvitsevat inspiraatiota ja ehkä hiljaista aikaa voidakseen luoda. Tämä ei ehkä onnistu yhtä sujuvasti, kun ympärillä on lapsia. Silti monet äidit ja isät ovat onnistuneet vihdoin istumaan alas ja jakamaan tarinansa maailman kanssa. Miksi sinä olisit poikkeus?

Millaisen kirjan haluat kirjoittaa? Keittokirja? Romaani? Runo- tai novellikokoelma? Vanhemmuuden opas? (Hauska, lukijaystävällinen) käsikirja? Aivan oikein. Sinulla saattaa olla asiantuntemus jossakin asiassa monet ihmiset haluaisivat oppia ja suosivat edelleen kirjoja. Joissakin indie-kirjakaupoissa on myös taiteilijoita (myös suunnittelijoita ja kirjailijoita), jotka kertovat luovasta prosessistaan, projekteistaan ja monista muista asioista. Voit ottaa heihin yhteyttä osana markkinointistrategiaasi. Jokaisella yrityksellä on oltava sellainen.

Tutki aiheita podcasterina

Sarjanumero, yksi kaikkien aikojen suosituimmista podcasteista, julkaistiin vuonna 2014. Sen jälkeen podcastien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Monet Hollywood-tähdet ja tunnetut tiedotusvälineet ovat perustaneet omansa. Miten voimme selittää podcastien suosion? No, sinä... ei tarvita valtavaa kasaa varusteita mikrofoni, nauhuri, tietokone, jossa on editointiohjelma, ja ehkä ohjelma, jolla voidaan suunnitella brändi. Ammattilaispodcasterit käyttävät luultavasti ammattimaisempia laitteita, mutta tämä voisi olla aloituspakettisi.

Voit vapaasti valita minkä tahansa sinua kiinnostavan aiheen. ja se voisi antaa tarpeeksi materiaalia 8-10 jaksoon, joista kukin olisi 20-40 minuuttia pitkä. Se voi muuttua viikoittain riippuen aikataulustasi lasten kanssa. Voit jakaa ylä- ja alamäkiäsi vanhempana tai jakaa vinkkejä joustava äideille ja isille tarkoitetut kotityöt. Keskivertoihminen ei ehkä saa sponsoreita heti, mutta se ei tarkoita, ettei sinun pitäisi tehdä parhaasi. Jotkut ihmiset ovat tulleet kuuluisiksi sillä, että he ovat järjestäneet esityksiä autotallissaan. Tarvitsetko apua? Kysy ystäviltäsi ja perheenjäseniltäsi! Vloggaajat rakentavat joskus jakson läheistensä kanssa ja/tai heidän ympärilleen, miksi et tekisi samoin podcastissa?

Vapauta sisäinen vaikuttajasi

Matka amatööri-podcasterista tuhansia seuraajia omaavaksi vaikuttajaksi opettaa ehkä jotain kärsivällisyydestä. Älä käsitä meitä väärin, sisältösi voi räjähtää internetissä muutamassa päivässä tai viikossa ja se tuo sinulle tuhansia seuraajia, mutta sinun ei kannata luottaa nopeaan menestykseen. Sinun tulisi myös suunnitella, miten hallita lapsesi ja työsi tehokkaasti. Tämä koskee myös instagrammaajia. Jos rakennat yleisösi nollasta, saatat olla valita tietty alue: muoti, vanhemmuus, ruoka, taide, design jne.

Kun olet saanut tarpeeksi suuren luvun, voit - ansaitse yleisösi rahaksi ja aloittaa yhteistyön kaupallisten tuotemerkkien kanssa. Tutustu näitä sopimuksia koskeviin lakeihin ja asetuksiin. On todennäköisempää, että on ilmoitettava että joku on sponsoroinut tai maksanut postauksesi tai podcastisi.

Haluatko saada tuntumaa vaikuttajana toimimiseen? Voit kokeilla MNFST ja tehdä lyhyitä videoita, joilla mainostetaan valitsemiasi tuotemerkkejä ja/tai lisätään tietoisuutta asioista.

Ryhdy vaikuttajaksi!

Myy tavarasi

Se sisältää myynti uusia, käytettyjä, kierrätettyjä ja/tai vintage-tuotteita. Jos olet hyvä korjaamaan tietokoneita, vempaimia ja muita laitteita, voit ostaa käytettyjä tietokoneita ja kannettavia tietokoneita, kunnostaa ne ja myydä ne sitten verkossa. Mikä hyvä tapa ansaita rahaa kotivanhempana! Myydä (tai vuokra) käytetyt tavarasi, tarkista Vinted, Carousell, OfferUp, Läski laama, Letgo tai Shpock.

Voit myös avata verkkokauppa myydä käsintehtyjä luomuksia Zazzle tai Etsy. Jos olet luova tyyppi, tietysti. Sanotaan, että olet aina halunnut rakentaa oman vaatemerkin, mutta sinulla ei ole koskaan ollut aikaa tai rohkeutta. Tee se nyt! Kun lapsesi nukkuvat, ovat koulussa tai mummojen kanssa, mene työpajallesi ja aloita luominen.


Voit myös lukea:

Ryhdy verkkomyyjäksi!

Ryhdy kotikokiksi

Jos ruoanlaitto on intohimosi, voit leipoa kakkuja ja myydä niitä ystävillesi ja perheellesi tai ryhtyä kotikokiksi ja järjestää illallisia kotonasi. Sinun on tietenkin huolehdittava lapsistasi, mutta voit yksinkertaisesti järjestää kokkaussessiot/illalliset silloin, kun he nukkuvat tai kun isovanhemmat ottavat valtakuntasi haltuunsa. Voit tehdä ruokaa Aterioiden jakaminen, Mamaz Social Food, EatWith tai BonAppetour. Oletamme, että et saa liittyä mihinkään sivustoon, jos olet koiran/kissan omistaja. Sinun on ajattele hygieniaa.


Voit myös lukea:

Tarkista kaikki koti- ja yksityiskokkien työpaikat täältä!

Työskentele lemmikkieläinten hoitajana

Tämä voi tuntua hieman monimutkaisemmalta, koska sinun on huolehdittava myös lemmikkieläimistä. Se on täysin ymmärrettävä huoli. Jos sinulla on kuitenkin jo muutama koira, miksi et voisi ottaa muiden lemmikkejä majoitukseen kanssasi? Sinun ei tarvitse päästää kotiisi 10 koiraa, vain yksi tai kaksi-milloin haluat. Jos sinulla on vastasyntynyt tai pieni lapsi, voit ottaa koirat mukaasi, kun teet päivittäisiä kävelylenkkejä.

Lemmikki Sitterit työskentelevät joustavasti, ja heidät on yleensä seulottu. Joissakin tapauksissa heidän on otettava yhteyttä paikallisiin viranomaisiin tai erityiseen laitokseen ja haettava lupaa eläintenhoitoalan yritystoiminnan harjoittamiseen kotonaan. Voit aloittaa lemmikkieläinten vahtimiseen liittyvän liiketoiminnan Care.com, PetSitter.com, Rover, HouseSitter.com, Isännöi lemmikkieläintä, Gudog, Wag!, PetBacker ja/tai Tailster.


Voit myös lukea:

Ryhdy lemmikkieläinten hoitajaksi!

3.2. Freelance-työideoita kotona asuville äideille ja isille

työpaikkoja kotona oleville äideille
Kuva: Christina @ wocintechchat.com on Unsplash

Vakituisen työpaikan jättäminen lasten kanssa kotiin jäämisen vuoksi ei välttämättä tarkoita sitä, että sinun on lopetettava urasi kokonaan. Voit jatkaa työskentelyä omalla alallasi, vain kotoa käsin. Kuka tietää, ehkä yrityksesi palkkaa sinut projektiluonteisesti ja lähettää sinulle säännöllisesti tehtäviä.

Vaikka joutuisitkin luomaan freelance-urasi ilman yhteyksiä, sinulla on paljon vaihtoehtoja. Luettelen muutamia alueita, joita voit tutkia: IT, web-kehitys, kääntäminen, digitaalinen markkinointi, kirjanpito, tilinpito, taloushallinto, tietojen syöttö, asiakaspalvelu, kirjoittaminen, sosiaalinen media, muotoilu, muoti, arkkitehtuuri, myynti, laki, henkilöstöhallinto, insinööritieteet, luonnontieteet tai jopa kuljetus ja logistiikka jne.

3.2.1. Freelancer-työn hyvät ja huonot puolet

Freelancerina toimiminen vie ihmiset myös kuoppaiseen kyytiin, joka saattaa pelottaa sinua. Rajoittaa odottamattomien tilanteiden määrää, tehdä joitakin arviointeja ennen kuin yrität saada nimesi esille. Voit kirjoittaa oman listamme hyviä ja huonoja puolia ja kysyä, onko freelancerina toimiminen minua varten.

Ammattilaiset

 • Voit ansaita rahaa intohimojesi ja harrastustesi parissa.
 • Olet vastuussa työsi jokaisesta osa-alueesta: markkinoinnista, asiakasneuvotteluista, varsinaisen työn tekemisestä, taloudesta jne.
 • Työelämän ja yksityiselämän yhteensovittaminen voi helpottua, ja voit viettää enemmän aikaa läheistesi kanssa.
 • Voit kehittyä paljon sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti.
 • Voit jatkaa freelancerina työskentelyä myös sen jälkeen, kun olet palannut toimistoon, jos se on lopullinen suunnitelmasi.

Haitat

 • Sinun on säästettävä jonkin verran rahaa aloittaaksesi freelancerina.
 • Sinulla on perhe, joten saatat joutua pelaamaan varman päälle ja hankkimaan riittävästi säästöjä (tai toisen tulonlähteen) elämiseen, jos et onnistu.
 • Saatat joutua elämään tulojen epävarmuuden kanssa: jotkut kuukaudet voivat olla parempia kuin toiset.
 • Et voi syyttää ketään muuta virheistäsi, mutta voit aina oppia niistä.
 • Saatat joutua työskentelemään enemmän ja epäsäännöllisesti.

Katso myös:

3.2.2. Etsi freelance-työpaikkoja

Freelance-kirjoittaminen ja editointi

Oletko erikoistunut kirjailijaksi/toimittajaksi? Tämä voi tarkoittaa asiantuntemus jollakin alalla (talous, elämäntapa, urheilu, viihde jne.) tai työtehtävän tyyppi (kääntäminen, oikoluku, sisällön kirjoittaminen jne.). Jos tienasit elantosi copywriterina tai vastaavana ennen lasten saamista, Upwork, Verblio, Fiverr, Käsikirjoitettu tai Freelancer.com voisi auttaa sinua ansaitsemaan tuloja freelance-kirjailijana/toimittajana. Kotona asuville äideille ja isille sopivia parhaita työpaikkoja ovat muun muassa kirjoittaminen ja editointi. koska ne voidaan tehdä helposti kotoa käsin. Tiedättehän mitä sanotaan: sisältö on kultaa näinä päivinä. Monet yritykset ylläpitävät blogejaan, julkaisevat paljon tapauksia ja tutkimukset tai valkoisia papereita ja/tai tarvitsevat lahjakkaan luovan tekijän tuottamaan sisältöä sosiaalisen median alustoilleen.


Voit myös lukea:

Löydä kirjoitus- ja toimitustöitä täältä!

Freelance markkinointi & PR työpaikat

Oletko työskennellyt markkinoija tai PR-asiantuntija esittelemällä lahjakkuuttasi kirjoittamisessa (ja muokkaamisessa) ja strategioiden kehittämisessä? Oikeiden työkalujen ja resurssien avulla kampanjoiden rakentaminen ja testaaminen sekä tulosten analysointi voi sujua helposti kotona. Freelancerit todennäköisesti kilpailevat yritysten kanssa, mutta kova työ tuottaa tulosta, ja voit soittaa joillekin kontakteillesi, jotta he antavat sinulle johtolankoja. Edellä mainittujen alustojen lisäksi, voit löytää työpaikkoja osoitteesta PeoplePerHour tai Hubstaff Talent.


Voit myös lukea: 22+ verkkosivustoa ammattilaisille ja aloittelijoille etsimään etämarkkinointityöpaikkoja

Etsi markkinointi- ja PR-työpaikkoja täältä!

Freelance projektinhallinta työpaikat

Showtime! Sinulla on ehkä rakentanut mainetta hyvä projektipäällikkö toimistossa, mutta vanhemmuus on tehnyt sinusta supertähden. Vanhempana et voi tehdä mitään muuta kuin noudattaa rutiinia. Myös projektipäälliköiden (täytyy) rakastaa rutiineja ja aikatauluja. Oletko työskennellyt tietotekniikan, rahoituksen, taiteen tai kääntämisen alalla? Tarjoa freelance-palvelujasi Toptal, Thumbtack tai Upworkesimerkiksi.


Voit myös lukea: Keskustelussa asiantuntijan kanssa: Mitä sinun pitäisi tietää etätyöstä?

Löydä projektinhallinnan työpaikat täältä!

Freelance IT-työpaikat

Olet ehkä haaveillut taiteilijan urasta, mutta vanhempasi sanoivat, että - ... tuleva oli tekniikan alalla ja olet liittynyt yritykseen IT-alan ammattilaiseksi. Oletko tukenut tiimiäsi ohjelmistosuunnittelijana, web-kehittäjänä, ohjelmoijana, datatieteilijänä tai jotain muuta? Etsi asiakkaita osoitteesta Koodaaja, Toptal tai Upwork! (Voit myös selata ylöspäin ja löytää lisää alustoja, joihin voit rekisteröityä.)


Katso myös: Työskentele freelance-ohjelmoijana, me kerromme miten!

Löydä IT-työpaikat täältä!

Freelance taide & muotoilu työpaikat

työpaikkoja kotona oleville äideille
Kuva: Andrea Piacquadio Pexelsistä

Taide- tai muotoilualan freelancerit joko tehdä intohimoprojekteja tai asiakastöitä. Vaikka olisitkin tottunut tekemään töitä palkattuna graafisena suunnittelijana, kirjaintaiteilijana, kirjasinsuunnittelijana, kuvittajana, sarjakuvataiteilijana, VFX-taiteilijana, äänisuunnittelijana tai vastaavalla alalla, sinulla on potentiaalia ryhtyä freelanceriksi. Sitten taas voit aloittaa soittamalla entiselle pomollesi ja kysymällä, voisitko sinä itse pidä työsi freelancerina. Miksi ei? Osa verkkoportaaleista, joissa freelancer-taiteilijat ja -suunnittelijat voivat yhteydenpito uusiin asiakkaisiin sisällyttää Upwork, PeoplePerHour, Fiverr, Toptal ja Thumbtack.

Bonustyö naisille: Jos rakastat katsella muotinäytöksiä ja luet aina uusimmista muotivirtauksista, mikset työskentelisi stylistinä? Stella & Dot? Voisit jakaa intohimosi muiden naisten kanssa ja antaa heille neuvoja pukeutumiseen liittyvissä asioissa. Aiempaa kokemusta ei tarvita joko järjestää näyttelyitä kotonasi tai jossakin päin kaupunkia tai myydä laukkuja, koruja ja asusteita verkossa.

Bonustyö miehille ja naisille: Jos olet asentaja tai automekaanikko, Kuisti ja YourMechanic ovat loistavia alustoja työskennellä, mutta on mentävä paikkoihin, oletamme. Ammattitaitoisena putkimies, sähköasentaja, puhdistusaine, maalari tai muunlaista erikoisosaamista, sinun kannattaa tutustua TaskRabbit. Jos kumppanisi, toinen perheenjäsen tai ystäväsi voi ottaa lapset hetkeksi hoitoonsa, kotoa lähteminen ei vaadi aikataulumuutoksia.


Voit myös lukea:

Löydä lisää työpaikkoja täältä!

Freelance-rekrytoija työpaikat

Olet ollut avainasemassa organisaatiossasi HR-rekrytoijana, johtajana tai johtajana. Yritysmaailmassa vietetyt vuodet eivät jää huomaamatta. Startup-yritysten aikakaudella monet toiveikkaat yksisarviset tehdä yhteistyötä freelance-rekrytoijien kanssa. Ota yhteyttä heihin ja esittäydy. Toinen tapa ottaa yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin on ottaa yhteyttä Upwork, PeoplePerHour, Fiverr, Freelancer.com tai Hubstaff Talent.


Voit myös lukea:

Löydä rekrytoijan työpaikat täältä!

Freelance lääketieteelliset työpaikat

Lääkärit ja sairaanhoitajat vannovat Hippokrateen valan ja lupaavat harjoittaa ammattiaan uskollisesti ja ketään vahingoittamatta. 12-tuntinen työvuoro sairaaloissa ja/tai hoitokeskuksissa vaatii keneltä tahansa paljon. Jos et halua luopua ammatistasi kokonaan, hanki käsiisi Push Doctor app. Se on tällä hetkellä saatavilla Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ja se toivottaa pätevät lääkärit tervetulleiksi neuvomaan ihmisiä puhelimensa kautta. (Oletko eläinlääkäri? Kokeile InstaVet!)


Voit myös lukea: Nämä hoivatyöt ovat työn tulevaisuutta

Etsi lääketieteellisiä työpaikkoja täältä!

3.3. Nettityöideoita kotona oleville äideille ja isille

Tehokkuutta ja tuottavuutta varten kehitetyt teknologiat ovat tuoneet muutoksia monille aloille. Tässä jaksossa haluaisimme korosta online-työpaikkoja jotka lupaavat joustavuutta, mutta joita tehdään työntekijänä eikä freelancerina tai itsenäisenä toimeksisaajana. Pidämme verkkotöitä hyviä työpaikkoja kotona oleville äideille ja isille koska se antaa heille mahdollisuuden vaalia aikaa lasten kanssa ja työskennellä samanaikaisesti. Puhumattakaan verkkotyöpaikkojen kattavuus-ajattelemalla vammaisia ihmisiä, joilla ei ehkä ole aiemmin ollut mahdollisuutta päästä työelämään.

3.3.1. Verkkotyön hyvät ja huonot puolet

Ensiksi, toinen hyviä ja huonoja puolia koskeva luettelo on tulossa. Jos olet aiemmin saanut työpaikan yrityksestä, jossa perjantaisin oli kotitoimistopäivä, et ehkä kuule tässä niin paljon uutta tietoa.

Joitakin etuja

 • Työmatkojen loppuminen tarkoittaa enemmän aikaa perheen kanssa.
 • Voit oppia, miten olla organisoidumpi.
 • Voit hankkia taitoja ja käyttää niitä muilla elämänalueilla.
 • Tarvitset vain luotettavan Internet-yhteyden.

Joitakin haittoja

 • Sinun on totuttava kommunikoimaan verkossa tai puhelimitse.
 • Kollegasi eivät ole paikalla, jotta voisit jutella yrityksen taukotilassa.
 • Työn ja yksityiselämän erottaminen toisistaan voi olla vaikeaa.
 • Et voi soittaa IT-tyypille.

3.3.2. Etsi työpaikkoja verkossa

Sisältöpäällikkö

Olit työskennellyt ahkerasti copywriterina/sisällön kirjoittajana, ja pian sinusta tuli yrityksesi sisältöpäällikkö. Onnittelut! Kannustamme sinua keskustella etäyhteys työ mahdollisuudet nykyisen yrityksesi kanssa. Jos olet jo irtisanoutunut, etsi toinen yritys. Sisältöpäälliköt johtavat pienempiä tai suurempia tiimejä, mutta se onnistuisi mainiosti ilman henkilökohtaisia tapaamisia.

Matkatoimiston edustaja

Normaaleina aikoina matkailuala tuottaa suuren osan maan tai alueen BKT:stä. Internetissä surffaillessasi törmäät moniin yrityksiin. matkatoimistojen tai matkakonsulttien palkkaaminen etätöitä varten. Voit jopa soittaa heille kotipohjaiset työpaikat.

Asiakas edustaja agentti

Oletamme, että näet pitkän rivin kabinetteja... No, sinun ei tarvitse nähdä. Perinteisiä puhelinpalvelukeskuksia on edelleen olemassa, ja ne tulevat luultavasti pysymään kanssamme vielä pitkään, mutta... etätyömahdollisuuksien määrä kasvaa. Niistä yrityksistä, jotka luottavat työntekijöihinsä työskennellä kotoa käsin (myös vanhempana) ovat Alorica, Teleperformance ja SYKES.


Voit myös lukea: Top 10 Online Jobs työskennellä kotoa

Tarkista kaikki joustotyöpaikat täältä!

3.4. Parhaat työpaikat kotiäideille ja -isille ilman kokemusta

Ei lainkaan kokemusta? Ei hätää. Voit käydä useimmilla freelancer- ja/tai verkkotyöpaikkoja käsittelevillä verkkoalustoilla ja rekisteröityä. Jos mikään edellä mainituista ei jostain syystä kiinnosta sinua, voit luoda tilin osoitteessa Appen tai Clickworker. Jos nauttia valokuvaamisesta, myydä kappaleitasi kautta Fotolia, Byrd tai Shootly.


Lue myös:

Selaa työpaikkoja, joissa ei tarvita kokemusta täällä!

4. Opi uusia taitoja ja tee niistä uusia tulonlähteitä.

työpaikkoja kotona oleville äideille
Kuva: Gerd Altmann Pixabaysta

Lasten kanssa kotona oleminen voi olla kultainen tilaisuus jota olet odottanut. Voit oppia vihdoin uusia taitoja jota olet halunnut tehdä niin kauan, mutta sinulla ei ole ollut aikaa. Ja tämä uusi taito voi viedä sinut täysin uudelle alueelle - ja ehkä jopa tehdä sinusta tarpeeksi rohkean vaihtaa urapolkua kokonaan.

Onko uuden, menestyksekkäämmän uran aloittaminen eri alalla lähitulevaisuudessa tai myöhemmin tehtävälistallasi? Ymmärrämme täysin, jos huolehtia ajasta ja rahasta se voi vaatia kehittyneen tason saavuttamista siinä, mitä teetkin. Verkossa julkaistaan kuitenkin paljon ilmaisia kursseja, joten rahan puutteen ei pitäisi olla tekosyynä.

4.1. Mitkä ovat parhaat verkkokurssit?

Etä- tai etäopetus on myönnetyt mahdollisuudet monille ihmisille. Nykyään joku Saksasta tai Yhdistyneestä kuningaskunnasta voi osallistua Yhdysvalloissa sijaitsevan yliopiston järjestämälle kurssille. Virallisen koulutuksen ulkopuolella voit katsoa ilmaisia opetusohjelmia tai selata satoja verkkokursseja, jotka ovat asiantuntijoiden tai joidenkin erikoistuneiden henkilöiden luomia. Voisit opiskella projektinhallinta, digitaalinen markkinointi, datatiede, ohjelmointi, joka on tällä hetkellä erittäin kysytty taito, tai esimerkiksi uusi kieli.

Et olisi ensimmäinen, joka ilmoittautuu kurssille Courserassa, Udemy ja Fiverr. Löydät varmasti muutaman kurssin, jotka kuulostavat mielenkiintoisilta ja sopivat tasoosi. AppJobs voi myös auttaa sinua oikean alustan löytäminen hankkia uusia taitoja ja todistuksia verkossa.


Voit myös lukea: Verkkosivustot ilmaisten verkkokurssien löytämiseksi

Sytytä luovuutesi

Pitkän massatuotannon kauden jälkeen pienyritykset alkoivat jälleen kukoistaa. Ainutlaatuisten, räätälöityjen tai käytettyjen (vintage) tuotteiden ostamisesta on tullut trendikästä. Kehosi on luovuuden temppeli, joten anna kiinnostuksesi ohjata sinua oppimaan jotain uutta. Voit harkita kurssit muotoilu, kirjoittaminen, elokuvanteko, näytteleminen, neulominen, puutyöt, hitsaus jne. Luuletko, ettet pysty tuottamaan mitään? Älä anna periksi, Sinullekin on varmasti olemassa erityisiä kursseja.

Kun uskot lahjakkuuteesi ja tunnet olosi mukavaksi näyttää työsi maailmalle, voit alkaa tienata rahaa. Annan vain joitakin ideoita verkkoportaaleista, joihin voisit liittyä: Freelancer.com, Upwork, Fiverr, PeoplePerHour, Toptal, Hubstaff Talent tai Thumbtack.


Voit myös lukea: Oletko valmis käynnistämään suunnittelijan urasi? Freelance graafisen suunnittelun työpaikat

Hyödynnä kiinnostuksesi tiedettä kohtaan

Ei ole maailmanloppu, jos et ole kiinnostunut taiteesta. Jotkut ihmiset astua tieteelliselle areenalle ja etsi kursseja web-kehityksestä, ohjelmoinnista, kone oppiminen, datatiede, tietotekniikka, kirjanpito, verotus, kemia, fysiikka ja monet muut. Selvitä ensimmäisenä askeleena, mitä voisit tehdä helposti. Voit viettää tunteja yrittäessäsi ratkaista vaikeaa yhtälöä, mutta oppimisen pitäisi tuottaa sinulle iloa, ei ahdistusta.

Aivan kuten minkä tahansa muunkin oppiaineen kohdalla, sinun on istuttava alas ja parantaa ja hioa taitojasi. Ja kun olet valmis loistamaan, voit luoda tilin osoitteessa Koodaaja, Thumbtack tai Taxfyle tai lähetä hakemus osoitteessa
Toptal.com.


Voit myös lukea: Työskentele freelance-ohjelmoijana, me kerromme miten!

Harjoittele intohimoasi ihmisiä kohtaan

Jopa keskivertoihminen tarvitsee joskus ammattitaitoista hoitoa. Asuivatpa he sitten kaupunki- tai maaseudulla, hierojat, kampaajat, kosmetologit ja muut ammattilaiset voivat tehdä kenen tahansa päivästä onnellisemman ja rennomman. Vaikka et koskaan tarjoaisi palveluitasi kokopäiväisesti, on sosiaaliseen piiriisi kuuluvat ihmiset voivat muodostaa asiakaskuntasi.

Oletko aina haaveillut hierojan ammatista? Hanki itsellesi pätevyys, ja sitten aloittaa freelancerina työskentelyn hieroja tai hieroja, jolla on alustoja, kuten Rauhoittaa tai Zeel. Oletko kiinnostunut muodista? Osallistu stylisti/kauneudenhoitajan kurssille ja työskentele yhdessä Urban, Vapaasti, Missbeez tai OryxHub.


Voit myös lukea: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Mobile Massage Therapist työpaikat

Paranna kielitaitoasi

Satoja tutkimushankkeita, ellei jopa useampia, on tutkittu toisen kielen puhumisen vaikutuksia. Etuihin kuuluvat tutustua paremmin toiseen kulttuuriin, tulla helpommin toimeen maassa, jossa paikalliset eivät välttämättä puhu englantia, tai kokea muutoksia ajattelutavoissasi. Jotkut sanovat, että englantia puhuvat ovat laiskoja eivätkä edes vaivaudu opettelemaan toista kieltä. Maahanmuuton ansiosta miljoonat ihmiset kasvavat kaksi- tai monikielisiksi. Entä sinä? Jos päätät oppia uuden kielen tai vain aksentin tai murteen, lataa sovelluksia tai katso videoita netistä. Jos sinulla on mahdollisuus osallistua epävirallisiin offline-kokouksiin joka keskittyy kieltenvaihtoon, voit tehdä myös sen.

Käännös- ja tulkkauspalvelut pidetään yhtenä nopeimmin kasvavista toimialoista. Kuukausittain käännetään tuhansia oikeudellisia ja lääketieteellisiä tekstejä, tekstityksiä, reseptejä ja kirjoja, ja yleensä vuosittain tarvitaan tulkkeja satoihin tapahtumiin. Digitaalitekniikan ansiosta nykyään CAT-työkalut (tietokoneavusteinen käännös) ja video-etätulkkaus (VRI) lisätä ammattikääntäjien ja -tulkkien tuottavuutta. Sertifioituna kääntäjänä ja/tai tulkkina voit luoda profiilin osoitteessa Upwork, Freelancer.com, Hubstaff Talent, PeoplePerHour, Fiverr, Thumbtack

5. Miten työskennellä kotoa käsin lasten kanssa

Onko sinulla paras työsi, mutta et silti jaksa tehdä töitä kotoa käsin? No, se ei helpotu lasten myötä, mutta sinun ei pidä antaa pelkojen hallita elämääsi. Sinä pystyt tähän! Täältä tullaan 10 vinkkiä ja temppua maksimoida aikaa kotona kauniiden lastesi kanssa.

 1. Nauti ajasta lastesi kanssa.
 2. Keksi lapsesi iän mukainen strategia/aikataulu, jotta hän pysyy kiireisenä.
 3. Hyödynnä mahdollisuuksien mukaan ryhmävanhemmuutta.
 4. Määritä kotonasi paikka työskentelyä varten.
 5. Määritä, milloin työskennellä.
 6. Pidä työaika erillään perheajasta.
 7. Kerro kollegoillesi/asiakkaillesi, että olet kotona lastesi kanssa.
 8. Varaa aikaa tärkeille puheluille, kun lapset nukkuvat.
 9. Hyväksy se tosiasia, että et ehkä saa kaikkea valmiiksi.
 10. Älä ole niin ankara itsellesi ja lapsillesi. Pärjäätte hienosti.

Aiheeseen liittyvä sisältö

6. Pidä yhteyttä muihin kotona työskenteleviin vanhempiin

Vanhemmuus on rankkaa, ja lasten kanssa työskentely voi haastaa sinua vielä enemmän. Et kuitenkaan ole yksin. Muiden vanhempien tavoittaminen kysyä neuvoa voisi olla pelillinen muutos. Voit keskustella heidän kanssaan saadaksesi ideoita ja sisäpiirin tietoa, vinkkejä ja oivalluksia kotoa käsin työskentelystä lasten kanssa. Toivotamme sinulle onnea, aloititpa sitten uuden yrityksen tai joustava, freelance- ja/tai verkkotyötai osallistu virtuaaliluokkaan ja opi jotain uutta.


TUTUSTU MUIHIN AIHEISIIN BLOGISSAMME!

[wp-faq-schema title="7. FAQ" accordion=1]