Jos olet äiti, on varmasti käynyt mielessäsi, että kotona työskentely olisi paras ratkaisu perheellesi. Olisit paikalla lapsia varten, et tuntisi syyllisyyttä siitä, että jätät heidät joka päivä töihin, ja antaisit silti arvokkaan panoksen kotitalouden talouteen. Kotona työskentelyyn liittyy todellakin etuja, mutta siinä ei ole kaikki. Se ei ole helpointa, varsinkin kun lapset kaipaavat äidin täyttä huomiota, mutta ei se ole myöskään mahdotonta.

Työ kotona työpaikkoja äideille

Mitä siis voit tehdä, jos olet äiti ja haluat työskennellä kotoa käsin? Mitä vaihtoehtoja sinulla on ja mistä löydät niitä? Jos käyt AppJobs, voit löytää paljon mielenkiintoisia alustoja, joita voit rekisteröityä työtä kotoa äiti, mutta anna meidän antaa sinulle näkymät.

työtä kotona työtä äideille
Kuva: Freepik

Taidoistasi riippuen voit ryhtyä:

Upwork, Fiverr, Hubstaff Talent, PeoplePerHour,Freelancer ja Thumbtack tarjous mahdollisuudet kaikkiin edellä mainittuihin freelance-töihin (muotisuunnittelua lukuun ottamatta). Joko teet tarjouksia tehtävistä tai asiakkaat ottavat sinuun yhteyttä tiettyjen projektien osalta. Saat maksun verkossa, ja jokainen alusta tarjoaa työkaluja, joiden avulla voit hallita kaikkea työtäsi ja yhteydenpitoa asiakkaisiin. Osoitteessa Fiverr voit myös ottaa vastaan töitä, jotka eivät vaadi erikoistumista... Tieto tai taitoja, kuten parisuhdeneuvontaa tai Tarot-korttien lukemista! Verblio on tarkoitettu erityisesti kirjoitustehtäviin, kuten blogien kirjoittamiseen tai sisällön luomiseen, ja Koodaaja on erikoistunut koodaus- ja ohjelmointitehtäviin. Stella & Dot. on sovellus, johon kannattaa liittyä, jos olet kiinnostunut muodista ja haluat tulla online-muotistylisti.

1. Nettityöpaikat äideille

Monet jäävät kotiin äidit pyrkivät löytämään sellaisia työpaikkoja, joita he voivat tehdä kotoa käsin tai jotka ovat riittävän joustavia, jotta ne voidaan yhdistää vaativaan lasten kasvatustyöhön. Tähän kuvaukseen sopivia työpaikkoja ovat yleensä seuraavat verkkotyöpaikat, kuten kirjoittaminen Verblio, kieltenopetus Lingoda, muoti muotoilu Stella & Dot ja muuta.

Lue lisää: Hyödyllinen luettelo, joka auttaa sinua valitsemaan parhaat online-työt kotona oleville äideille.

2. Liikeideoita äideille

Kotiäitinä ja kotiäitinä olet kehittänyt taitoja, jotka ovat välttämättömiä yrittäjille ja jotka voivat auttaa sinua rakentamaan oman yrityksesi. Voisit perustaa oman kotiravintolan ja valmistaa ruokaa muille, joilla on Aterioiden jakaminen, EatWithesimerkiksi

Lue lisää: Liikeideoita kotiäideille

3. Ideoita työpaikoista kotona oleville äideille ja isille

Viime vuosina kotiin jäämisestä on tullut yhä yleisempää paitsi äideille myös isille sukupuolten välisen tasa-arvon lisääntymisen ansiosta. Tutustu mahdollisuuksiin ja ideoihin siitä, miten voitte hyödyntää kotona vietettyä aikaa molempien hyväksi: Mitkä ovat parhaat työideat kotona oleville äideille ja isille?

Vinkkejä kotona työskenteleville äideille

1. Suunnittele päiväsi ja noudata suunnitelmaasi!
On tärkeää, että asetat itsellesi aikataulun ja pidät siitä kiinni! Yritä aloita päiväsi aikaisin, vaikka sinulla ei ole toimistoa, jonne mennä, eikä pomoa, joka halveksisi sinua, jos myöhästyt töistä. Hyvä suunnittelu auttaa sinua ottamaan kaiken irti jokaisesta käytettävissä olevasta hetkestä ja maksimoida tehokkuutesi. On myös hyvä välttää houkutuksia, kuten Facebookia tai muita verkkosivustot, keskustelut jne., jotka voivat häiritä sinua keskittyneestä työstäsi.

työtä kotona työtä äideille
Kuva: Freepik

2. Tee ero äidin ja työroolien välillä.
Yritä keskittyä jokaiseen rooliin täysillä tietyn ajan päivän aikana. Sinua auttaa, jos perustat kotiin oman toimistotilan ja jos et tee töitä pyjamassa, vaan puet mieluummin oikeat vaatteet päällesi. Yritä myös olla välittämättä lapsistasi, kun he haluavat huomiosi. Kun omistat heille tietyn ajan, on todennäköisempää, että voitat sen jälkeen noin tunnin hiljaisuuden.

3. Lasten päiväuniaika voi olla paras aika työskennellä.
Jos lapsillasi on säännölliset päiväuniajat, voit asettaa tärkeysjärjestykseen puhelut tai tärkeät tehtävät, jotka vaativat keskittymistä kyseisinä aikoina. Ilman häiriötekijöitä tai "Äiti, minulla on nälkä" tai "Äiti, minulla on tylsää" -repliikkejä yllätyt, kuinka paljon saat tehtyä!

4. Älä epäröi pyytää apua, kun tarvitset sitä.
Saatat tarvita apua päivittäin tai satunnaisesti. Voit palkata lapsenvahdin muutamaksi tunniksi päivässä tai silloin, kun sinulla on kiireellisiä määräaikoja tai monimutkaisempia tehtäviä. Voit myös pyytää apua ystäviltä, perheeltä ja naapureilta tai jopa vaihtaa leikkitreffejä muiden työssäkäyvien vanhempien kanssa! Kumppanisi voi myös auttaa suuresti, jos hän ottaa tehtävän hoitaakseen, kun hän lopettaa työnsä, jotta sinulla on rauhaa ja hiljaisuutta hoitaa päivän tehtävät loppuun, kun hän palaa kotiin.

työtä kotona työtä äideille
Kuva: Freepik

Tarvitsetko lisää inspiraatiota?

Saat ideoita, sisäpiirin tietoa, vinkkejä ja näkemyksiä äideille suunnatuista kotitöistä 6 kotiäidin YouTubelta: Kuinka tehdä rahaa kotona asuvana äitinä: 6 YouTubettajaa, joita kannattaa seurata saadaksesi kaikki sisäpiirin vinkit.

Lue myös: