Tuoreilla ja vähemmän tuoreilla valmistuneilla, jotka etsivät asianajajan työtä ilman kokemusta, on usein vaikeuksia löytää kunnollista työpaikkaa. Suuri kilpailu antaa asianajotoimistoille mahdollisuuden olla hyvin nirso.

The American Asianajajaliitto raportit että vuoden 2019 oikeustieteellisestä korkeakoulusta valmistuneista 6,4% oli työttömät vuosi valmistumisen jälkeen. Onnekkaista, jotka löysivät työpaikan, 48,1% työskenteli lakiasiaintoimistoissa, 11,5% valtion virastoissa ja 10,3% liike-elämässä.

Miten siis saada töitä asianajajana ilman kokemusta ja suhteita? Totuus on, että monet työnantajat välittävät enemmän potentiaalisen hakijan kokemuksesta työssä kuin akateemisesta menestyksestä. Saadakseen työpaikan oikeustieteellisestä korkeakoulusta valmistuneen on nähtävä paljon vaivaa. Mutta mikään ei ole mahdotonta.

Resurssit lakimiehen paikan etsimiseen

  1. Asianajotoimistot verkkosivustot. Suurilla lakiasiaintoimistoilla on aina Career-linkki verkkosivustoillaan, ja ne rekrytoivat usein aloittelevia työntekijöitä tukitehtäviin.
  2. Henkilöstövuokrausyritykset. Näistä virastoista on hyvä etsiä sopimus- ja pienyritysten työpaikkoja, kuten lakimiesavustajia, toimistovirkailijoita ja vastaanottovirkailijoita.
  3. Oikeustieteellisen korkeakoulun uratoimisto. Uratoimistot voivat tarjota luettelon työnantajista, jotka ovat kiinnostuneita koulusta valmistuneista, ja työkaluja työnhakuun.
  4. Työnhakusivustot. On olemassa sekä erikoistuneita sivustoja, jotka etsivät avoimia työpaikkoja oikeusalalla (lawcrossing.com, U.S. Courts), että sivustoja, joilla on laajempi profiili (Glassdoor, Indeed). Monet niistä ovat ilmaisia, ja niillä on usein tarjolla aloittelevan tason työpaikkoja. 
  5. Craigslist. Tämä resurssi jätetään usein huomiotta, mutta siellä on toisinaan kunnollisia työpaikkailmoituksia. Seurannasta ei ole haittaa. Etsi työpaikat-osiosta oikeudellisia/apulaisapulaisvirkoihin liittyviä työpaikkoja.

Vinkkejä oikeudelliselle alalle pääsemiseksi ilman kokemusta

Työn saaminen lakiasiaintoimistosta heti oikeustieteellisestä korkeakoulusta valmistumisen jälkeen ei ole helppoa. Se vaatii paljon aikaa, sitkeyttä ja halua tyytyä jonkin aikaa vähempään. Seuraavassa on muutamia vaihtoehtoja ja vaiheita, joiden avulla pääset lähemmäksi toivottua lakimiehen uraa.

Ota yhteyttä pienempiin ja voittoa tavoittelemattomiin yrityksiin.

"Totuus nopeatempoisista juridisista markkinoista on selkeä ja suoraviivainen - yritykset haluavat palkata pätevän henkilön, joka on valmis tuottamaan voittoa välittömästi ilman lisäkoulutusta työpaikalla", sanoo Andriy Bogdanov, toimitusjohtaja, Andriy Bogdanov. OnlineDivorce.com. Vastavalmistuneet joutuvat kilpailemaan kokeneiden lakimiesten kanssa, jotka hakevat uusia työpaikkoja eri syistä. Yleinen neuvo tuoreille työnhakijoille on hankkia kokemusta pienemmistä tapauksista ja yrityksistä ennen asianajajan paikan hakemista.

Pienet putiikkiyritykset ja voittoa tavoittelemattomat organisaatiot palkkaavat usein oikeustieteellisestä korkeakoulusta vasta valmistuneita, jotta budjetti pysyisi kohtuullisena. Monet yritykset käyttävät pieniä asianajotoimistoja samoista syistä - vähentääkseen oikeudellisia konsultointikuluja.

Voit yrittää hankkia kokemusta yksinkertaisista avioeroista ja huoltajuusoikeudenkäynneistä, vakuutus- ja vuokra riidat jne. Kun olet hankkinut muutaman vuoden kokemuksen oikeussaleista, voit alkaa hakea asianajajan avoimia työpaikkoja, joissa on enemmänkin mahdollisuudet menestyä.

Tee hyödyllisiä yhteyksiä

Verkostoituminen on täydellinen tapa löytää piilossa oleva avoin työpaikka. "Verkostoituminen on mainittu kirjoittamattomana sääntönä numero yksi liike-elämän menestyksen kannalta. Se, kenet tunnet, vaikuttaa todella siihen, mitä tiedät", selittää Sallie Krawcheck, toimitusjohtaja ja perustaja, joka on Ellevest

Voit kokeilla hakea haastatteluja kiinnostavalla alalla toimivien asianajajien tai valmistuneiden opiskelijoiden kanssa. Tee luettelo yrityksistä, joissa haluaisit työskennellä, ja sovi tapaaminen tietyn asianajajan kanssa. Etsi yhteystietoja verkosta, LinkedInistä tai pyydä koulusi uratoimistoa auttamaan alumnikontaktien löytämisessä.

Tiedotushaastattelujen tarkoituksena on saada tietoa kyseisestä oikeudenalasta ja yleiskäsitys valitusta asianajotoimistosta. Se ei kuitenkaan ole oikea hetki kysyä työpaikkaa. Tällaiset tapaamiset voivat kuitenkin auttaa luomaan yhteyksiä, jotka voivat johtaa työtarjoukseen tai harjoittelupaikkaan.

Muita paikkoja verkostoitumiseen ovat asianajajaliiton järjestämät tapahtumat ja koulutukset, alumnitapahtumat ja mentoriohjelmat, urheilu- ja varainkeruutapahtumat jne.  

Vapaaehtoistyö tai osa-aikatyö asianajotoimistoissa.

Vaikka vapaaehtoistyö ei tuota voittoa, se voi olla erinomainen paikka hankkia arvokkaita taitoja ja juridista työkokemusta, joka näyttää hyvältä ansioluettelossa. Yleishyödylliset järjestöt, kuten oikeusaputoimistot, tarvitsevat aina lisäapua. Ne tarjoavat sinulle monia käytännönläheisiä tehtäviä eivätkä tuhlaa aikaasi epäolennaisiin töihin.

Varaudu työskentelemään aluksi pienellä palkalla tai ei lainkaan. "Ensimmäinen työpaikkani oikeustieteellisen koulun jälkeen oli palkaton harjoittelu", muistelee Christopher Puck, joka on valmistunut Bostonin yliopiston oikeustieteellisestä korkeakoulusta. "Kuljin pitkän tie palkattomia harjoittelujaksoja, ennen kuin löysi palkkatyön syyttäjänä."

Osa-aikaiset työpaikat eivät myöskään ole hyvä tulonlähde, mutta niitä on epäilemättä helpompi saada. Etsi sopimustöitä paikallisista vuokralaisyrityksistä tai esiintymisasianajajayrityksistä. Älä laiminlyö näennäisesti houkuttelemattomia työpaikkoja. Harkitse edut mitä voit saada siellä työskentelystä. Jokaisen on aloitettava jostain.

Ota yhteyttä työssäkäyviin koulukavereihisi

Jotkut oikeustieteellisessä korkeakoulussa solmimasi suhteet voivat osoittautua hyödyllisiksi pitkällä aikavälillä. Ota yhteyttä opiskelutovereihisi, jotka jo työskentelevät asianajotoimistoissa ja joilla voi olla tarvitsemiasi johtolankoja. Ehkä joillakin heistä on vakiintunut verkosto alueella, ja he voivat ehdottaa ehdokkaitasi avoimiin tehtäviin. Pyydä heiltä suosituksia ja ota yhteyttä muihin henkilöihin, joilla saattaa olla tietoa. Tarvitset vain yhden henkilön palkkaamaan sinut, etkä koskaan tiedä, kuka saattaa johdattaa sinut heidän luokseen.

Paranna ansioluetteloasi

Älä laiminlyö hyvin kirjoitetun ansioluettelon voimaa saada sinut takaisin ja kutsua haastatteluun. Kuten jo aiemmin mainittiin, oikeudellisella alalla on erittäin kova kilpailu työpaikan löytämiseksi. Palkkaavat johtajat saavat noin 700 ansioluetteloa jokaista avointa työpaikkaa kohden. Koska he eivät yksinkertaisesti pysty lukemaan niin montaa hakemusta suuren työmäärän vuoksi, jokaisella ansioluettelolla on noin 10 sekuntia aikaa kiinnittää lukijan huomio.

Onnistuneen ansioluettelon on oltava tiivis ja räätälöity kyseiseen työpaikkaan sopivaksi. Siinä on käytettävä sopivaa sanamuotoa, muodollista tyyliä ja loogista rakennetta. Esittele asiaankuuluvat taitosi ja aiemmat vastuualueesi, esimerkiksi harjoittelun tai vapaaehtoistyön aikana, luettelomerkkien avulla. Ansioluettelo on täydellinen väline mainostaa taitojasi ja vahvoja puoliasi - varmista, että se näyttää ammattimaiselta.

Valmistaudu haastatteluun

Haastatteluun on valmistauduttava huolellisesti etukäteen. Tutustu perusteellisesti asianajotoimistoon ja tehtävään, jota haet. Yrityksen verkkosivusto ja blogi ovat hyviä paikkoja aloittaa. Mainitse haastattelun aikana rennosti jotain oppimaasi tietoa kerran tai kaksi.

Valmistaudu kysymyksiin haastattelijalle, kuten "onko yrityksessä mahdollisuuksia urakehitykseen". Älä unohda mykistää puhelintasi ja unohtaa sitä koko tapaamisen ajaksi. Jatkuva puhelimeen katsominen viittaa joko kiinnostuksen tai kunnioituksen puutteeseen. Kumpikaan ei ole eduksi mahdollisuuksillesi päästä sisään. "Kehonkielesi voi paljastaa, ettet ole kiinnostunut, tai päinvastoin se voi vahvistaa tarkkaavaisuuttasi ja itsevarmuuttasi", sanoo Michelle Tillis Lederman, viestintäasiantuntija ja kirjailija.

Tapoja hankkia kokemusta oikeudenkäynneistä

Kokemus oikeudenkäynneistä, jota arvostetaan suuresti ansioluetteloissa, tarkoittaa karkeasti ottaen osallistumista oikeudenkäynteihin ja oikeudenkäynteihin. Jopa aloittelevan tason tehtävissä, kuten apulaisasianajajan tai avustavan lakimiehen tehtävissä, vaaditaan usein jonkin verran asiantuntemusta. Onneksi on olemassa muutamia vaihtoehtoja hankkia sitä ennen kuin astuu lakimiesmarkkinoille.

Klinikkaohjelmat oikeustieteellisissä oppilaitoksissa

Nämä ohjelmat on suunniteltu siten, että opiskelijat saavat käytännön kokemusta osallistumisesta tosielämän tapauksiin. Klinikkaohjelmia on runsaasti, jolloin opiskelijat voivat harjoitella ja hankkia kovia ja siirrettävissä olevia taitoja heidän tuleva urat. He oppivat suunnittelemaan tapauksia, laatimaan asiakirjoja, keräämään todisteita, kommunikoimaan asiakkaiden kanssa ja jopa edustamaan asiakkaita asianajajan valvonnassa. Oikeustieteen opiskelijat voivat ilmoittautua näihin ohjelmiin milloin tahansa opintojensa aikana.

harjoittelu asianajotoimistoissa tai valtion virastoissa

Toinen vaihtoehto hankkia arvokasta kokemusta on harjoittelu. Jotkin asianajotoimistot ja valtion virastot tarjoavat kesäharjoitteluohjelmia. Useimmat niistä ovat palkattomia, mutta poikkeuksiakin on. Harjoittelupaikkoja hyvämaineisissa asianajotoimistoissa on joskus vaikea löytää, sillä kaikkia niitä ei mainosteta laajasti. Tiedustele käytettävissä olevia vaihtoehtoja oikeustieteellisen korkeakoulusi uratoimistosta.

Myös valtion virastot antavat sekä opiskelijoille että vastavalmistuneille mahdollisuuden päästä työelämään. Se on tapa saada kokemusta alalta ja myös mahdollisuus kerätä arvokkaita yhteyksiä. Tietoa juridisista harjoittelupaikoista löytyy usein valtion viraston verkkosivuilta.

Harjoittelu on hyvä tapa ymmärtää, mitä haluat tehdä elämässäsi valmistumisen jälkeen. Hallie White Speight, toinen BSLU:sta valmistunut ja Middlesexin piirikunnan syyttäjänvirastossa työskentelevä opiskelija, muistelee, kuinka hän epäili rikosoikeuden kurssia, jolle hän oli menossa. Hän ei nähnyt rikosoikeutta uranaan. "1L-kesäni aikana työskentelin harjoittelijana Suffolkin piirikunnan syyttäjänviraston valitusyksikössä. Yllätyksekseni olin harjoitteluni ensimmäisen päivän päätteeksi rakastunut työhöni."

Matalan luokan lakiasiaintyö

Siirtyminen vähemmän kilpailluille oikeudellisille markkinoille on luultavasti helpoin tapa työskennellä asianajotoimistossa. Siellä on paljon paikkoja, joissa voi aloittaa lakimiesuran. Aloita pienestä ja etene haluamaasi tehtävään. Tässä on luettelo harkittavista työpaikoista:

  • lakimiesvastaanottoapulainen
  • lakimiessihteeri
  • oikeuden lähettiläs
  • arkistonhoitaja
  • asiakirjan koodaaja
  • kopiohuoneen henkilökunta jne.

Kaikki edellä mainitut vaihtoehdot tarjoavat mahdollisuuden työskennellä oikeusalalla ja ymmärtää, mistä pidät ja mistä et pidä. Voit myös luoda ammatillisia yhteyksiä, jotka voivat edistää urakehitystäsi. 

Johtopäätös

Työtä etsiessä paljon riippuu siitä, kuinka paljon henkilö haluaa menestyä. Sietokyky, sinnikkyys ja itse-oikeudenmukaisuus ovat ominaisuuksia, jotka auttavat tässä haastavassa tehtävässä. Nämä ovat myös ominaisuuksia, joita jokaisella hyvällä asianajajalla on. Pidä työpaikan löytämistä ensimmäisenä voimakokeena. Jos oikeudellinen ala on kutsumuksesi, onnistut ennemmin tai myöhemmin.