TOP
  /  Työn löytäminen   /  Miten saada oikeusavustajan työtä ilman kokemusta?
paralegal työ

Miten saada oikeusavustajan työtä ilman kokemusta?

Avustavana lakimiehenä työskentely voi olla hyvä alku urallesi ja tuleva harjoittaa lakiasiainharjoittamista. Lisäksi American Bureau of Labor Statistics ennustaa 10% lisäys vuoteen 2029 mennessä, mikä on enemmän kuin useimmissa muissa ammateissa. 

Apulaisoikeusapulaisen alalle on melko helppo päästä, jopa niille, jotka hakevat ensimmäistä apulaisoikeusapulaisen työpaikkaa korkeakoulun jälkeen ilman todellista työkokemusta. Kuitenkin korkea motivaatio, tarvittavat taidot ja syvällinen Tieto tarvitaan edelleen palkkaamiseen. 

Apulaisoikeusavustajat voivat työskennellä asianajajien, asianajotoimistojen, valtion virastojen ja yritysten kanssa, tutkia tosiseikkoja, kerätä todisteita, laatia oikeudellisia asiakirjoja, haastatella todistajia ja asiakkaita, avustaa asianajajia oikeudenkäynneissä jne.  

Kilpailu hakijoiden välillä on kovaa. Kun aloittelevat hakijat kilpailevat kokeneiden ammattilaisten kanssa, he saattavat ajatella, että heidän menestymismahdollisuutensa ovat lähellä nollaa. Näin ei kuitenkaan aina ole. On vielä vaihtoehtoja tehdä vaikutus rekrytoijiin ja päästä haluamaasi asianajotoimistoon tai yritykseen. 

Tästä artikkelista löydät joitakin tehokkaimpia strategioita, joiden avulla kokematonkin työnhakija voi saada avustajan työpaikan.

6-vaiheinen opas, jolla pääset oikeusavustajaksi ilman kokemusta

Työn saaminen ilman työkokemusta voi olla haastavaa, mutta mahdollista, kunhan sinulla on suunnitelma. Olemme laatineet sinulle sellaisen. Tämä kuusivaiheinen opas auttaa sinua saamaan palkkauksen avustajaksi ilman aiempaa ammattitaustaa.

 1. Valitse avustajan ura

Apulaisoikeusavustajat voivat työskennellä useilla eri aloilla, ja on erittäin tärkeää valita sellainen, joka kiinnostaa sinua. Jos valittu aihe innostaa sinua ja olet motivoitunut jatkamaan itse-kehittäminen tällä alalla, voit kompensoida kokemuksen puutteen. 

Ehkä olet kiinnostunut perheoikeudesta ja suunnittelet avioerojuristiksi ryhtymistä tai haluat työskennellä lääketieteen alalla. Tai ehkä How To Get Away With Murder -sarjan viimeinen kausi teki sinuun niin suuren vaikutuksen, että rikosoikeudesta on tullut uusi intohimosi. Ota aikaa selvittääksesi kiinnostuksen kohteesi ja mieltymyksesi. 

Seuraavassa on joitakin esimerkkejä mahdollisista avustajan urista:

 1. Oikeudellisen tiedoston virkailija
 2. Tuomioistuimen virkailija
 3. Apulaisoikeusavustaja
 4. Tuomioistuinavustaja
 5. Lakiasiaintoimiston juoksija
 6. Lakimiessihteeri
 7. Konkurssiasianajaja
 8. Maahanmuuttoasioiden lakimies
 9. Oikeudenkäyntiassistentti
 10. Rikosoikeudellinen avustava lakimies

Tutki ammatteja ja lue työpaikkailmoituksia, jotta saat lisätietoja työtehtävistä ja ymmärrät, mikä ura sopii sinulle parhaiten.

 1. Täydellinen muodollinen koulutus

Yleensä avustajilla on oltava muodollinen koulutus. Näille ammattilaisille on tarjolla kaksi- ja nelivuotisia koulutusohjelmia. Vaikka työpaikka on mahdollista saada myös kaksivuotisen ohjelman suorittamisen jälkeen, mahdollisuudet tulla palkatuksi kasvavat, jos hakija on opiskellut neljä vuotta ja suorittanut kandidaatin tutkinnon. 

National Federation of Paralegal Associations (NFPA) suosittelee juuri tätä.

NFPA ja muut ammatilliset instituutiot suosittelevat myös American Bar Associationin hyväksymän ohjelman valitsemista.

 1. Hanki ammattilaissertifikaatit

Hyvämaineisen organisaation myöntämä oikeusavustajan todistus voi antaa sinulle etulyöntiaseman muihin hakijoihin nähden, varsinkin jos sinulla ei ole käytännön kokemusta. Se osoittaa myös motivaatiosi ja sitoutumisesi ammatilliseen kehittymiseen, mikä voi auttaa kiinnittämään mahdollisten työnantajien huomion.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä mahdollisista sertifikaateista, joita ensikertalaisten avustajien kannattaa tarkistaa: 

 • National Association of Legal Assistants tarjoaa sertifioidun avustajan pätevyystodistuksen.
 • Association for Legal Professionals tarjoaa Professional Paralegal -todistuksen.
 • American Alliance of Paralegals tarjoaa American Alliance Certified Paralegal -todistuksen.
 • National Federation of Paralegal Associations tarjoaa CORE Registered Paralegal -valtuutuksen ja PACE Registered Paralegal -valtuutuksen.

Jotkin näistä sertifikaateista edellyttävät, että hakijat läpäisevät kokeet ja jatkavat koulutusta niiden uusimiseksi. 

 1. Ota harjoittelupaikka

Yleensä rekrytoijat etsivät kokeneita hakijoita. Kokemusta voi kuitenkin hankkia muillakin tavoin kuin "oikean" työpaikan kautta. Voit esimerkiksi etsiä avoimia harjoittelupaikkoja yrityksissä tai yrityksissä. Se on tilaisuus oppia lisää ammatista ja mahdollisesta työnantajasta sekä kehittää tulevaa työtä varten tarvittavia taitoja. Lisäksi se on mahdollisuus ansaita ylimääräistä rahaa koska jotkut harjoittelupaikat voivat olla palkallisia.

Joskus parhaille harjoittelijoille tarjotaan töitä harjoittelun jälkeen. Mutta vaikka näin ei tapahtuisikaan, voit silti laajentaa ammatillista verkostoasi ja hankkia haluttua kokemusta, jota rekrytoijat haluavat nähdä hakijan ansioluettelossa.

 1. Harjoittele taitojasi

Kovien taitojen, kuten tutkinnan, tapausten hallinnan, oikeudellisen tutkimuksen, oikeudenkäyntien valmistelun, tietokoneen lukutaidon ja apulaisoikeusapulaisen taitojen lisäksi jopa aloittelevilla hakijoilla olisi oltava tiettyjä pehmeän tason taitoja. Esimerkiksi:

 • Pitkäjänteisyys ja johdonmukaisuus kaikkien esteiden voittamiseksi ja tavoitteiden saavuttamiseksi;
 • kekseliäisyys ratkaista monimutkaisia ongelmia ja löytää oikeat ratkaisut tilanteisiin;
 • Kärsivällisyyttä ja huomiota yksityiskohtiin laillisten paperitöiden tekemiseen ja virheiden välttämiseen;
 • Viestintätaidot, joilla varmistetaan laadukas ja tehokas viestintä asiakkaiden ja kollegoiden kanssa;
 • Stressinsietokyky, jotta voit sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja pysyä rauhallisena ja keskittyneenä.

Voit hankkia ja kehittää näitä taitoja tutkimukset, vapaaehtoistyöstä, harjoittelusta tai siirtää ne mistä tahansa muusta aiemmasta kokemuksesta, vaikka se ei liittyisikään oikeudelliseen alaan.

 1. Esittele itsesi

Kaikki edellä mainitut seikat eivät auta sinua saamaan ensimmäistä lakimiestyötäsi, ellet esitä niitä ammattimaisesti rekrytoijalle. Tällainen esittely käy usein läpi kolme vaihetta: a). saatekirje, ansioluettelo ja haastattelu. 

Jokaisella näistä vaiheista on oma tarkoituksensa:

 • Saatekirje auttaa rekrytoijia kiinnittämään huomiota ansioluetteloosi ja osoittaa motivaatiosi ja kiinnostuksesi työpaikkaa ja yritystä kohtaan.
 • Ansioluettelo kuvaa sinua ammattilaisena ja kertoo koulutuksestasi, kokemuksestasi ja taidoistasi.
 • Haastattelussa voit esitellä itsesi suoraan työnantajalle, kertoa taustastasi, antaa käytännön esimerkkejä taitojesi ja tietojesi käytöstä jne.

Tärkein asia, joka yhdistää näitä kolmea erilaista itseesi liittyvää esittelyä, on se, että niiden tulisi liittyä siihen tehtävään, jonka haluat saada, ja siihen yritykseen, jossa haluat työskennellä. Lisäksi on ratkaisevan tärkeää puhua itsestäsi ja osoittaa, miten voit auttaa yritystä hyötymään.

Työpaikat avustajille ilman kokemusta: Miten ja mistä etsiä

Ensimmäinen asia, joka on hyvä ymmärtää, kun etsit työtä, jos sinulla ei ole työkokemusta, on se, että sanat "entry-level", "beginner", "junior" jne. ovat uusia parhaita ystäviäsi siihen asti, kunnes sinulla on edes jonkin verran kokemusta. Kiinnitä huomiota sellaisiin avoimiin työpaikkoihin, joissa on tällaisia sanoja, koska työnantajat eivät todennäköisesti odota tällaiselta hakijalta kehittyneitä kykyjä tai taitoja.

Älä myöskään aliarvioi tehtävänkuvausta. Tutustu vastuualueisiin, vaatimuksiin ja taitoihin, jotta näet, pystytkö antamaan potentiaalisille työnantajille sen, mitä he etsivät.

Toinen vinkki aloitteleville oikeusavustajille on etsiä ja hakea koulutukseensa liittyviä työpaikkoja. Vaikka sinulla ei olisikaan tarvittavaa kokemusta, voit luottavaisin mielin sanoa, että sinulla on tarvittavat tiedot.

Kokeile tietysti myös sopimusperusteisia tai tilapäisiä työsuhteita avustajille. Joskus yritykset palkkaavat vähemmän kokeneita ammattilaisia lyhytaikaisesti. Näin voit hankkia kokemusta samalla kun jatkat vakituisen työpaikan etsimistä.

Nuoremmat asiantuntijat voivat käyttää apulaisapulaisen tehtäviä etsiessään samoja resursseja kuin kokeneemmat kollegansa.

Työpaikkataulut

Kun ehdokkaat alkavat etsiä avoimia työpaikkoja, he käyttävät ensimmäisinä tietolähteenä työpaikkatauluja. Se on yksi helpoimmista tavoista löytää avoimia työpaikkoja. On olemassa yleisiä verkkosivustot kuten Glassdoor, Indeed, ZipRecruiter jne. Niiden avulla hakija voi asettaa suodattimia etsiäkseen avoimia työpaikkoja. Voit esimerkiksi valita alan, jolla haluat työskennellä, odotetun palkkatason, sijainnin jne.

On kuitenkin olemassa myös erikoistuneita verkkosivustoja, joilla ilmoitetaan ainoastaan oikeudellisia avoimia työpaikkoja. Jotkin alustat edellyttävät rekisteröitymistä ja hakijan verkkoprofiilin luomista, jota käytetään hakijan ansioluettelona ja lähetetään mahdollisille työnantajille. Toisilla taas työnhakijat voivat käyttää jo luotua ansioluetteloaan ja hakea työpaikkoja ilman rekisteröitymistä. Voit myös rajata avointen työpaikkojen hakua käyttämällä tarjottuja suodattimia.

Yleensä tällaisilla verkkosivustoilla on blogeja, joissa asiantuntijat jakavat näkemyksiään. Jos aloittelevana lakimiesehdokkaana haluat löytää tietoa siitä, miten saada lakimiestyö, parantaa ansioluetteloasi, valmistautua haastatteluun jne., suosittelemme tutustumaan niihin. 

Joitakin suosituimpia oikeudellisia työpaikkoja tarjoavia verkkosivustoja ovat:

 • Simplylawjobs.com
 • LawCrossing
 • LawJobs.com
 • Oikeudellinen henkilöstö
 • Lawmatch
 • FindLaw.com

Rekrytointitoimistot

Kaikkia avoimia aloittelevan tason työpaikkoja ei ilmoiteta julkisesti. Monet yritykset antavat rekrytointitoimistojen tehtäväksi lahjakkuuksien hankinnan. Se vähentää hakijan mahdollisuuksia löytää avoin työpaikka käytettävissä olevista resursseista. Hakijat voivat kuitenkin tehdä yhteistyötä myös tällaisten rekrytoijien kanssa. 

Prosessi on melko yksinkertainen: etsit toimiston, lähetät ansioluettelosi, ja kun sopiva avoin työpaikka avautuu, sinulle ilmoitetaan ja sinut kutsutaan seuraavaan vaiheeseen.

Ammatillinen verkosto

Markkinoilla on melko paljon avoimia työpaikkoja, jotka suljetaan suusanallisesti. On siis varmistettava, että ihmiset puhuvat sinusta ammattilaisena ja voivat suositella sinua ehdokkaana tehtävään. Siksi sinun kannattaa miettiä ammatillisen verkostosi luomista ja laajentamista. Se voi auttaa sinua löytämään työpaikan.

Voit osallistua ammatillisiin tapahtumiin ja liittyä ammattijärjestöihin. Jopa sosiaalisten verkostojen teemaryhmät voivat auttaa sinua löytämään samanhenkisiä ihmisiä ja luomaan yhteyksiä eri yritysten edustajiin. Lisäksi rekrytoijat käyttävät nykyään aktiivisesti sosiaalisia verkostoja ehdokkaiden etsimiseen. Jos sinulla on yhteisiä yhteyksiä tai profiilisi on linkitetty joihinkin ammatillisiin järjestöihin, sinulla on paremmat mahdollisuudet herättää heidän huomionsa. 

Asiantuntijaneuvoja, joiden avulla saat palkkaa

Ihmisillä on taipumus kokeilla muiden ihmisten kokemuksia ja joskus jopa kopioida niitä. Jos kuitenkin haluat kulkea omaa tietäsi menestyksekkäästi, sinun ei pitäisi tehdä sitä sokeasti ymmärtämättä, miten heidän kokemuksensa voivat auttaa sinua. On parempi tutkia asiaa, kuunnella asiantuntijoiden neuvoja ja tehdä johtopäätöksiä, jotka voivat toimia juuri sinun tilanteessasi. 

Olemme koonneet yhteen apulaisoikeusavustajien ja muiden asiantuntijoiden neuvoja, joiden avulla voit inspiroitua matkallasi kohti apulaisoikeusavustajan uraa.

"Neuvoisin oikeusavustajan ammattiin ryhtyvää pysymään aina rauhallisena", sanoo Ann Pettigrew, neuvoa-antava lakimies, joka työskentelee neuvoa-antavana yritysasiamiehenä N-kelpoinen. "Conversant - Ole perillä siitä oikeudenalasta, jota tulet harjoittamaan... Analyyttinen - Harjoittele analysoimaan kaikkea, mihin törmäät oppiessasi... Laillisuus - Muista, että kaiken, mitä teet, on oltava laillista... Hallinta - Opettele hallitsemaan oppimistasi/asiakastyötäsi."

Bob Butterworth, CompleteCase toimitusjohtaja, sanoo: "Yhtenä suurimmista amerikkalaisista online-avioeroyrityksistä tiedämme, miten monimutkaista perheoikeus voi olla, koska jokaisessa osavaltiossa ja jopa jokaisessa piirikunnassa on omat paikalliset säännöksensä. Olen kuitenkin varma, että se on yksi mielenkiintoisimmista aloista aloittelevalle oikeusavustajalle. Se valmistaa, jos ei kaikkia osaavia asiantuntijoita, niin ainakin useisiin aloihin perehtyneitä. Valitsemalla tämän polun et tule käsittelemään pelkästään lasten huoltajuusasioita. Sinun on myös ymmärrettävä kiinteistö-, vakuutus-, eläke- ja muita asioita, koska yksi tapaus voi koskea eri osa-alueita."

Jessica Kubiak, PACE-sertifioitu lakimies, at Daray Law ja Clevelandin lakimiesyhdistyksen puheenjohtaja, toteaa: "Paras neuvoni avustajan palkkaamiseksi on, että on oltava valmis ottamaan riskin. Kun etsimme työpaikkaa, emme useinkaan hae paikkaa kokemuksen puutteen tai lakialaa koskevan tietämyksen puutteen pelossa. Ole rohkea. Lähetä se ansioluettelo. Koskaan ei voi tietää, että työnantaja saattaa olla halukas ottamaan riskin ja opettamaan sinulle lakialaa."

Treva Hansen, sertifioitu lakimiespalvelun lakimies Hinkle Law Firm LLC, toteaa: "Jos sinulla ei ole lainopillista kokemusta, suosittelen, että hankit jalkasi lakiasiaintoimiston ovelle missä tahansa avoimessa tehtävässä. Meillä on ollut monia juoksupoikia, arkistovirkailijoita ja sihteereitä, jotka ovat nousseet lakimieheksi, ja joistakin on tullut jopa asianajajia."

Muista, että vaikka ensimmäiset askeleet uudella lakimiesuralla voivat olla haastavia, saatat yllättyä tuloksista. Kuten Julia Gordon Rasmussen College School of Justice Studies -korkeakoulusta sanoo: "Teet kovasti töitä ja pitkiä työpäiviä, mutta se on sen arvoista."

Loppusanat

Koska oikeustiede liittyy läheisesti moniin aloihin lainvalvonnasta, lääketieteestä jne. aina viihteeseen asti, lähes kaikki, jotka haluavat yhdistää elämänsä oikeuteen, löytävät paikkansa. Sinun on vain aloitettava. Avustavana lakimiehenä työskentely voi olla ensimmäinen askel kohti uraa täysivaltaisena lakimiehenä. Se voi myös auttaa vastavalmistuneita tai hakijoita, joilla ei ole työelämätaustaa, pääsemään jalkautumaan lakialalle. 

Nyt kun tiedät, miten saada avustajan työtä ilman kokemusta, voit käyttää neuvojamme ja katsoa, miten ne toimivat käytännössä. Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua löytämään unelmiesi työpaikan tuhlaamatta paljon aikaa.

Jessica Larson on naimisissa oleva keskilännen äiti ja yksinyrittäjä. Hän luo verkkokursseja opiskelijoille ja pyörittää vuosien varrella useita muita yrityksiä. Hänen tavoitteenaan on tukea perhettään ja samalla viettää aikaa heidän kanssaan, toimia yrittäjän roolimallina kahdelle tyttärelleen ja jakaa oppimaansa The Solopreneur Journalin kautta.

fiFinnish