Ranska on erittäin houkutteleva maa muuttaa: hyvä ruoka ja viini, luonto, romantiikka tai mukava sää voivat koukuttaa monia teistä. Saatat kuvitella itsesi mukavassa ranskalaisessa bistrossa syömässä sipulikeittoa ja juomassa lasillista punaviiniä samalla, kun kuulet ympärilläsi ranskan kielen romanttisia ääniä... Mutta niin romanttiselta kuin se kuulostaakin, me tiedämme, että Ranskan kielen oppiminen voi olla hankalaa! Jos siis aiot muuttaa Ranskaan töihin, kerromme sinulle ensinnäkin, miten pääset maahan töihin ja miten voit tulla toimeen osaamatta kovinkaan paljon ranskaa.

miten saada töitä Ranskassa puhumatta ranskaa?
Kuva: Freepik

Maahanmuuttajien ja kansainvälisten opiskelijoiden työluvat ja viisumit Ranskassa

Maahanmuuttajat
Jos olet EU:sta tai Sveitsistä, voit työskennellä Ranskassa vapaasti ilman työlupaa, etkä todellakaan tarvitse viisumia päästääksesi maahan. Jos olet kotoisin EU:n ulkopuolinen maa sinun olisi haettava lyhytaikainen (enintään 90 päivää) tai pitkäaikainen viisumi. Ranskan suurlähetystössä kotimaassasi ja toimitat kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten viisumihakemuslomakkeen, työlupahakemuslomakkeen, passin tai henkilötodistuksen, kirjeen, jossa selität roolisi tai rekrytointisi syyt ja jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti työtehtävistäsi yrityksessä, jossa työskentelet jne. Lisätietoja vaatimuksista ja prosesseista löydät osoitteesta täällä.

The lyhytaikainen viisumi voit tietyin edellytyksin tehdä palkkatyötä. Se maksaa 35-60 euroa kansalaisuudestasi riippuen.

The pitkäaikainen viisumi voidaan antaa useissa eri tilanteissa ja työsuhdetyypeissä, joihin kuuluvat esimerkiksi seuraavat henkilöt:

  • Ranskassa sijaitsevien yhtiöiden palvelukseen ottamat ulkomaalaiset vähintään vuoden ajaksi.
  • työntekijät, jotka saavat työskennellä Ranskassa 3-12 kuukautta.
  • ulkomaalaiset, jotka tekevät tutkimustyötä tai opetus yliopistotasolla.
  • opiskelijat
  • yrityksen sisällä siirtyvät työntekijät ja heidän perheensä alle 12 kuukauden oleskelun ajaksi.
  • poikkeukselliset lahjakkuudet, kuten esimerkiksi ammattitaitoiset vastavalmistuneet, innovatiivisen yrityksen työntekijät, talous- tai finanssisijoittajat tai kansainvälisesti tai kansallisesti tunnetut alan ihmiset.

Paras tapa saada pitkäaikainen viisumi on löytää työpaikka ennen viisumin hakemista. . kustannukset voi olla noin 270 euroa viisumityypistä riippuen.

Opiskelijat
Jos olet opiskelija Ranskassa, sinulla on luultavasti jo opiskelijaviisumi (viisumityyppejä on erilaisia riippuen siitä, mitä kurssia aiot opiskella). Opiskelijana voit ottaa vastaan osa-aikainen palkkatyö kurssin aikana enintään 964 tuntia vuodessa.

miten saada töitä Ranskassa puhumatta ranskaa?
Kuva: Freepik

Työt, joita voit tehdä Ranskassa puhumatta ranskaa

Jos asut Ranskassa ja sinulla on oikeus tehdä työtä, meillä on sinulle muutamia ideoita! Sinusta voisi tulla baarimikko: ei tarvita paljon ranskaa. Varmista vain, että opit joidenkin suosittujen cocktailien nimet! Hymy ja murtunut ranskankielesi tekevät loput työstä. Voisit kokeilla englannin opettaminen joista ei ehkä makseta liikaa, mutta silti vähän rahaa on parempi kuin ei mitään - varsinkin jos olet äidinkielinen puhuja, sinulla on monia työmahdollisuuksia. Sinusta voisi tulla myös hiihto-opettaja - Ranskassa vierailee paljon turisteja eri puolilta maailmaa, ja hiihtokeskuksissa käytetään pääasiassa englantia.

Muut työtehtävät, joita voit löytää Appjobs ovat lastenhoito- tai lastenhoitajatehtävät, matkanopastus, etäyhteys freelance-työt, jakelutehtävät, siivous työpaikat, lemmikki istumatyötä tai voit alkaa ladata sähköistä skootterit!

Nämä työpaikat löydät osoitteesta Appjobs eikä se välttämättä edellytä ranskan kielen taitoa.

Lastenhoito

Monet ranskalaiset perheet etsivät englantia puhuvia lastenhoitajia, au paireita tai lapsenvahteja, jotta heidän lapsensa voivat harjoitella hieman englannin kielen taitojaan. Näille perheille se on kuin palkkaisi samaan aikaan opettajan ja hoitajan. Jos siis nautit lasten seurasta, lähde tutustumaan mahdollisuuksiisi, kun olet Yoopies, YoopiJob, Nounou-Top, WeKids, Aide Au Top tai KidyGo.

Puhdistus

Siivous ja kodinhoito ovat aina vaihtoehto, kun et osaa puhua paikallista kieltä. Voit ottaa vastaan siivoustöitä ja huolehtia toimistoista, kodeista tai jahdista Ranskan Rivieralla. Kielitaidollasi ei ole tällaisessa työssä mitään väliä, sillä tarvitset vain perusohjeet siitä, miten ja milloin pitää siivota. puhdas. Tutustu StarOfService, Dweho, Helpling, Frizbiz ja paljon muuta!

Lemmikkieläinten istuttaminen

Kuinka hauskaa onkaan ulkoiluttaa suloisia koiria, hoitaa pörröisiä kissoja ja muita söpöjä lemmikkejä! Eikä sinun tarvitse edes puhua niiden kanssa ranskaa - tiedäthän, mitä wau ja miau tarkoittavat? Ranskalaisille lemmikkien omistajille tehtävästä lemmikkieläinten vahtimisesta voit saada hyvää rahaa ilman erityisiä kielitaitoja tai muita taitoja. Kokeile sitä Gudog, PetBacker, Pawshake ja muuta.

Skootterin laturi

Kaupunkiliikenteen uusin trendi ovat sähköiset skootterit! Niillä on kätevä liikkua suurkaupungeissa, kun on kiire, ja ne ovat erittäin hyviä ympäristölle. Ne voivat olla superhyviä myös sinulle. Voit hakea latausta tarvitsevia ja saada siitä palkkaa! Tutustu Lintu!

Toimitustehtävät

Ruoan tai pakettien toimittaminen muille ihmisille voi olla myös hyvä vaihtoehto, kun et puhu ranskaa niin hyvin. Tarvitset vain perusasiat, jotta voit kommunikoida toimitusten järjestelyistä, ja sitten on vain ajaminen pisteestä A pisteeseen B. Tarvitset vain GPS:n, joka opastaa sinua asuinkaupungissasi, sekä ajokortin ja vakuutuksen, tietenkin! Kokeile PiggyBee, Frichti, PiggyBee tai Jwebi.

Matkaopastus

Ranska on joka vuosi turistien valtaama. Pariisi poikkeuksellisine museoineen ja historiallisine rakennuksineen, maaseutu kauniine viinitarhoineen ja Etelä-Ranska rantoineen houkuttelevat monia matkailijoita kaikkialta maailmasta. Jos siis puhut muitakin kieliä kuin ranskaa, sinulla on paremmat mahdollisuudet saada matkanjohtajan töitä! Tutustu ToursByLocals, Cariboo, GuruWalk, Gladtrotter, TripUniq, Kolminkertainen ja muuta.

Etätyöt freelancerina

Et ehkä ole vielä ajatellut, että voit tehdä etätyötä asiakkaille eri puolilla maailmaa äidinkielelläsi tai englannin kielelläsi ja asua Ranskassa. Voit työskennellä tietotekniikan, markkinoinnin, kirjoittamisen, kääntämisen, web-kehityksen, koodauksen ja monien muiden alojen parissa! Tutustu TheONE, Hubstaff Talent, Fiverr tai Upwork.

miten saada töitä Ranskassa puhumatta ranskaa?
Kuva: Freepik