TOP
  /  Löydä lisää   /  Parhaat mahdollisuudet ansaita enemmän lomien aikana

Parhaat mahdollisuudet ansaita enemmän lomien aikana

Lomat ovat aina kiireistä aikaa vuodesta, erityisesti keikkatyöläisille, jotka haluavat kasvattaa tulojaan ja hankkia lisätuloja. Olivatpa erikoisosaamisesi mitkä tahansa, huomaat, että monet yritykset tarvitsevat tukeasi kiireisimpinä aikoina.

Etsitpä sitten kotoa käsin tehtäviä keikkoja, lastenvahtitehtäviä, ajoreittejä tai vieraanvaraisia tehtäviä, loma-aikana työskentely voi olla loistava tapa tehostaa uraa keikkatyöntekijänä. Inspiraatiota saat katsomalla, millaisia tehtäviä on rutiininomaisesti tarjolla lomakauden aikana, ja aloita työn suunnitteleminen jo nyt:

Pakettitoimitukset

Verkkokaupan yleistyminen tarkoittaa, että toimitus Kuljettajilla on suuri kysyntä ympäri vuoden, mutta kun loma-aika lähestyy, heitä on vielä enemmän. mahdollisuudet tarjolla. Riippuen siitä, minkä yrityksen kanssa työskentelet, voit käyttää omaa ajoneuvoasi tai saada käyttöösi merkkipyörän tai -auton. Edellyttäen, että sinulla on voimassa oleva kuljettajapakettitoimitukset ovat erinomainen tapa hankkia tuloja keikkatyöntekijänä.

Jakelukuljettajana ansaittavien palkkioiden määrästä on olemassa monia erilaisia järjestelyjä, mutta usein keikkatyöntekijöille maksetaan sen mukaan, kuinka monta pakettia he toimittavat. Tämä tarkoittaa, että voit työskennellä niin usein kuin haluat ja kasvattaa ansiotulojasi vastaavasti. Lisäksi supernopeiden toimitusten kysyntä tarkoittaa, että voit usein toimittaa paketteja normaalin työajan ulkopuolella.

Jos haluat täydentää säännöllisiä tulojasi ilta- tai viikonlopputyönä freelancerina esimerkiksi lomien alla, pakettitoimitukset ovat erinomainen vaihtoehto.

Ruokatoimitukset

Jos haluat kasvattaa tulojasi freelance-ajotehtävällä, mutta pakettikuljetukset eivät sovi sinulle, miten olisi ruokatoimitukset? Monet ravintolat ja kahvilat tarjoavat nykyään toimituspalveluja, ja vain erikoistuneiden jakeluverkostojen kautta ne voivat tarjota tätä palvelua asiakkailleen.

Suuret yritykset ovat jo toiminnassa, ja niiden tiimiin on helppo liittyä. Työskentelet itsenäisenä yrittäjänä ja säilytät huomattavan paljon joustavuutta, minkä vuoksi niin monet keikkatyöntekijät rakastavat tämäntyyppisiä töitä.

Elintarviketoimitukset ovat suosituimpia iltaisin, joten töitä on tarjolla runsaasti kello 17.00 alkaen. Huomattava määrä ruokapaikkoja on kuitenkin avoinna myös päivisin, joten ruoanjakelutehtävien vastaanottaminen kello 11 tai 12 jälkeen voi olla järkevä tapa voittaa kilpailu ja hankkia tuloja.

Kokit ja ruoanvalmistus

Ravintoloissa ja baareissa juhlapyhät ovat vuoden kiireisintä aikaa, mikä tarkoittaa, että ne tarvitsevat mahdollisimman paljon henkilökuntaa. Yritysten omistajat haluavat tietenkin harvoin palkata vakituista henkilökuntaa kausiluonteisesti kasvavan asiakaskunnan vuoksi, joten keikkatyöntekijät ovat ihanteellinen ratkaisu. Monet ravintola-alan toimipaikat palkkaavat freelancereita tilapäisesti, joten voit valita, missä vuoroissa haluat työskennellä, ja laatia oman aikataulusi.

Sinulla on oltava kokemusta ja asiaankuuluvat todistukset, jotta voit toimia joissakin kaupallisen keittiön tehtävissä, mutta älä hätäänny, jos et ole koskaan aiemmin työskennellyt tällaisessa ympäristössä. Monet paikat etsivät myös ylimääräistä henkilökuntaa, joten käytä taitojasi freelance-tarjoilijana, emäntänä tai tarjoilijana työskentelyyn.

 Toimistotyö

Vaikka jotkut toimistot sulkevat ovensa joulun ajaksi, juhlapyhien valmistelu voi olla kiireistä aikaa monille yrityksille. Työntekijöiden poissaolot lisääntyvät usein tähän aikaan vuodesta, kun flunssa- ja vilustumisaika alkaa, mikä tarkoittaa, että merkittävä osa yrityksistä on vajaamiehisiä. Lisäksi monet yritykset vaativat työntekijöitään käyttämään myönnetyt lomatunnit loppuun ennen vuoden loppua, mikä tarkoittaa, että henkilöstö on innokas ottamaan vapaapäiviä.

Pyrkimys saada projektit päätökseen ja tehtävät valmiiksi ennen vuoden loppua tarkoittaa myös sitä, että yrityksillä on paineita olla erityisen tehokkaita lomien alla, minkä vuoksi ne luottavat keikkatyöntekijöihin, jotka tarjoavat tarvitsemaansa lisätukea ja asiantuntemusta. Halusitpa sitten työskennellä etänä tai paikan päällä, tähän aikaan vuodesta on tarjolla runsaasti mahdollisuuksia.

Tähän aikaan vuodesta freelancerit voivat työskennellä sydämensä kyllyydestä aina erikoistehtäviin, kuten graafiseen suunnitteluun, web-kehitykseen tai digitaaliseen markkinointiin, tai yleisempiin tehtäviin, kuten virtuaaliassistentteihin ja ylläpitäjiin.

Lemmikkieläinten istuminen

Jos olet vastuuntuntoinen ja rakastat eläimiä, lemmikki istuminen voisi olla paras mahdollinen sivutoiminen harrastus. Ihmisten lemmikkieläinten hoitaminen heidän ollessaan poissa kaupungista tai työskennellessään pitkiä päiviä voi olla hauska - ja tuottoisa - tapa täydentää tulojasi.

Lemmikkieläinten omistajat haluavat luottaa sinuun, joten tee kaikkesi maineen parantamiseksi ja pyydä heitä suosittelemaan sinua ystäväpiirilleen, kun otat lisää asiakkaita. Kun sinut tunnetaan paikallisesti hyvämaineisena lemmikkieläinten hoitajana, huomaat, että palveluksillesi on suuri kysyntä.

Lomakausi tarkoittaa tietenkin sitä, että monet ihmiset ovat pidempiä aikoja poissa kotoa, minkä vuoksi he tarvitsevat lemmikkieläinten hoitajan palveluja useammin. Koirista ja kissoista kaneihin ja matelijoihin - lahjakkaille ja luotetuille lemmikkisittereille on tarjolla yllättävän paljon kausiluonteista työtä.

Taksit ja kimppakyydit

Taksinkuljettajaksi ryhtyminen voi viedä aikaa, mutta rekisteröityminen kuljettajaksi tunnetuille kyytipalveluyrityksille, kuten Lyftille tai Uberille, on nopea tapa aloittaa keikkatyöntekijän ura. Lomakauden aikana ihmiset jättävät paljon todennäköisemmin oman autonsa kotiin ja käyttävät sen sijaan kuljettajaa, joten voit ansaita huomattavan summan valitsemalla tämäntyyppisen keikkatyön.

Kun ihmiset esimerkiksi viettävät iltaa ulkona ystävien kanssa, juhlivat perheen kanssa tai osallistuvat työpaikkakäyntiin, he käyttävät kyytipalveluja päästäkseen paikasta A paikkaan B. Samoin jos ihmiset ovat ostoksilla juhlakauden aikana, kyytipalvelun avulla he voivat välttää julkisen liikenteen hälinän. Tämän seurauksena kuljettajien kysyntä kasvaa koko lomakauden ajan, ja sinulla on mahdollisuus laajentaa rooliasi keikkatyöntekijänä.

Kausityön turvaaminen

Koska tarjolla on monenlaisia keikkoja, on tärkeää olla valmiina, jos haluat saada kausityötä. CV:n hiominen ennen lomasesonkia voi olla hyvä tapa varmistaa, että sinut palkataan nopeasti, kun taas verkkoprofiilin täydentäminen ja ilmoitusten asettaminen mahdollistaa nopean vastaamisen, kun työpaikkoja on tarjolla.

Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, minkälaisia tapahtumia vuoden aikana sattuu ja miten ne vaikuttavat keikkatyöntekijöihin. Keikkatyöläisten tai tilapäisen henkilöstön kysyntä kasvaa aina ennen seuraavia tapahtumia Joulu ja uudenvuoden, mutta tämä ei ole ainoa juhlapyhä, joka on otettava huomioon.

Esimerkiksi kesäaikaan on runsaasti ulkona tarjolla olevia keikkoja, kuten puutarhanhoito- ja nurmikonhoitotehtäviä. Samoin järjestyksenvalvojana toimiminen suurtapahtumissa, ruokarekassa työskentely tai kuntosaliharjoittelun tarjoaminen ovat suosittuja keikkoja kesäkaudella.

Oli vuodenaika mikä tahansa, keikkatyöläisille on tarjolla paljon kausiluonteisia tehtäviä. Käyttämällä taitojasi yritysten tarvitseman tuen tarjoamiseen kriittisinä vuodenaikoina voit saada niin paljon töitä kuin haluat ja nauttia monipuolisesta ja jännittävästä keikkatyöntekijän roolista.

fiFinnish