TOP
  /  Inspiroidu   /  Kuinka lopettaa vihaamasi työ - armollisesti
9 - Kuinka lopettaa vihaamastasi työstä?

Kuinka lopettaa vihaamasi työ - armollisesti

Joskus työ ei ehkä vain sovi sinulle. Ja koska vietämme suuren osan ajastamme töissä, ei useinkaan ole mitään järkeä pysyä uralla, joka tekee meidät onnettomiksi. Olitpa sitten päättänyt, että vaikka nykyinen työpaikkasi on hieno, se ei ole oikea urapolku sinulle ja haluat kouluttautua uudelleen jossain muualla, nykyinen työpaikkasi ei yksinkertaisesti tarjoa sinulle sitä mahdollisuudet Jos sinulla on liian vaikea päästä töihin asuinpaikastasi, työ vie elämäsi tai olet todella myrkyllisessä työpaikassa, joka vaikuttaa fyysiseen ja psyykkiseen terveyteesi, on monia päteviä syitä jättää työsi ja etsiä uusia mahdollisuuksia. 

Mieti, miksi jätät nykyisen työsi:

Jos haluat lähteä työstäsi, koska et pidä siitä enenevässä määrin, kannattaa aina miettiä jonkin aikaa syitä siihen. Joskus saatat huomata, että itse asiassa nautit työpaikastasi ja ihmisistä, joiden kanssa työskentelet, mutta haluaisit mieluummin vaihtaa työpaikkaa. Ehkä sinulle ei makseta tarpeeksi palkkaa tai sinusta tuntuu, että työpaikan muihin asioihin olisi puututtava, jos haluaisit jatkaa siellä eri tavalla. Tärkein syy miettiä syitäsi on se, että voit ehkä tehdä niille jotain. Jos harkitset irtisanoutumista lähinnä sellaisten tekijöiden vuoksi, joita työnantajasi voisi muuttaa, kannattaa aina keskustella siitä, miltä sinusta tuntuu. Saatat yllättyä kuullessasi, että työnantajasi tekee mielellään tarvittavat mukautukset, jotta voit tuntea olosi mukavaksi jatkaa töitä täällä, koska olet arvostettu työntekijä. Jos taas ei, voit yksinkertaisesti jatkaa uuden työpaikan etsimistä.

Miksi haluat lähteä nykyisestä työstäsi - yleiset syyt:

On monia yleisiä syitä, miksi ihmiset päättävät jättää työpaikkansa. Syynä voi tietysti olla myös se, että olet löytänyt muualta paremmin palkatun työpaikan, joka kiinnostaa sinua enemmän kuin nykyinen työsi. Ehkä nykyinen työpaikkasi on vain keino päästä eteenpäin, ja nyt, kun parempi työpaikka on tarjoutunut, olet valmis ottamaan sen vastaan. Jotkut ihmiset jättävät työpaikkansa, koska he haluavat vaihtaa kokonaan uraa. Jos esimerkiksi työskentelet rahoitusalalla, mutta tunnet kutsumusta hoitotyöhön, et löydä sellaista työpaikkaa tältä alalta. 

On myös paljon vakavampia syitä, joiden vuoksi ihmiset jättävät työpaikkansa - ja heidän pitäisi ehdottomasti jättää. Myrkyllisillä työpaikoilla henkilöstön vaihtuvuus on usein hyvin suurta, koska useimmat ihmiset eivät siedä sitä, että heitä kohdellaan tällä tavoin mistään rahasta, ja syystäkin. Jos työpaikkasi vaikuttaa mielenterveyteesi tai fyysiseen terveyteesi, on todennäköisesti aika alkaa etsiä uutta työtä. Syrjintä, häirintä ja kiusaaminen työpaikalla ovat myös yleisiä syitä, joiden vuoksi työntekijät päättävät, että nyt riittää. 

Miksi jätän nykyisen työpaikkani: The Benefits of Exiting:

Elämme aikaa, jolloin ihmisillä on enemmän mahdollisuuksia kuin koskaan ennen. Vanhempiesi tai isovanhempiesi sukupolvelle työssä pysyminen, josta he eivät pitäneet, saattoi olla välttämätöntä, mutta nykyään sama ei päde ammattilaisiin. Jos et jostain syystä pidä työstäsi, on olemassa lukuisia vaihtoehtoja. edut poistua yrityksestä ja löytää töitä muualta. Näitä ovat mm:

  • Henkilökohtainen tyytyväisyys:

Sinun on vaikea löytää henkilökohtaista tyydytystä työstä, jonka tekemisestä et nauti. Jos olet päättänyt, että toinen ura on sinulle parempi vaihtoehto, ei ole juuri mitään henkilökohtaisesti tyydyttävämpää kuin käydä läpi tarvittava koulutus ja taitojen kehittäminen, jotta voit menestyksekkäästi päästä unelmiesi tehtävään. 

  • Urakehitys:

Jotkut ihmiset jättävät uransa, koska he kokevat, etteivät he yksinkertaisesti pääse mihinkään, ja tämä on erittäin perusteltua. Jos olet kunnianhimoinen ja haluat päästä urallasi ylöspäin, ei ole paljon järkeä jäädä yritykseen, joka mielestäsi jarruttaa sinua. 

  • Henkilökohtainen stressi:

Jotkut työpaikat saattavat vaatia sinulta liikaa. Jos sinulla on vain vähän aikaa yksityiselämälle ja sinulla on vaikeuksia selviytyä siitä, se ei ehkä ole oikea ura sinulle. Eikä ole häpeä myöntää tätä ja etsiä uutta työtä, joka mahdollistaa paremman tasapainon työn ja yksityiselämän välillä. 

  • Kunnioitus työpaikalla:

Jokainen ansaitsee tulla kunnioitetuksi työpaikalla, ja jos sinusta tuntuu, ettei sinua kunnioiteta, arvosteta tai edes kuunnella tai huomata suurimman osan ajasta, sinulla on täysi oikeus lähteä ja etsiä töitä yrityksestä, joka näkee arvosi.

  • Syrjintä, häirintä ja kiusaaminen:

Nämä olosuhteet eivät aina tarkoita sitä, että sinun on jätettävä työsi, varsinkin jos sinulla on johto puolellasi ja se pyrkii parantamaan ympäristöäsi. Jos kuitenkin olet myrkyllisessä työpaikassa, jossa tunnet usein olevasi kiusattu, alentunut, häiritty tai syrjitty, paras asia terveydellesi ja onnellisuudellesi on lähteä sieltä pois. 

Miksi haluan lähteä nykyisestä työpaikastani - Milloin sinun pitäisi ehdottomasti lähteä:

On tilanteita, joissa on luultavasti parasta ehdottomasti jättää työpaikka. Jos työpaikkasi on myrkyllinen ja se vaikuttaa suuresti mielenterveyteesi, kysy itseltäsi, kannattaako siellä todella pysyä? Jos sinua ahdistellaan seksuaalisesti tai syrjitään työpaikalla ihonvärisi, rotusi, uskontosi, sukupuolesi, seksuaalisuutesi tai muiden tekijöiden perusteella, kannattaa aina suunnitella lähtöä, jos sinusta tuntuu, että et saa tukea tai, mikä vielä pahempaa, johto on osallisena tähän kohteluun. Muista, että sinulla voi olla perusteet haastaa työnantaja oikeuteen näissä olosuhteissa. 

Miten vastata kysymykseen Miksi jätät nykyisen työsi:

Jos olet päättänyt jättää nykyisen työpaikkasi, työnantaja ja työtoverit kysyvät sinulta todennäköisesti syitä siihen. Miten vastaat tähän, on sinusta itsestäsi kiinni, mutta jos haluat tehdä yrityksessä pysyvän hyvän vaikutuksen, kannattaa miettiä, miten vastaat. Suurimmaksi osaksi aidot vastaukset riittävät. Jos olet esimerkiksi löytänyt itsellesi sopivamman työpaikan, haluat kokea jotain uutta, olet päättänyt vaihtaa uraa tai haluat tasapainottaa työ- ja yksityiselämääsi paremmin - nämä ovat kaikki normaaleja, yleisiä ja päteviä vastauksia, jotka työnantaja todennäköisesti ymmärtää. Toisaalta, jos lähdet syrjinnän, häirinnän tai myrkyllisen työpaikan vuoksi, tämän selventäminen voi pahentaa tilannetta irtisanomisajan kuluessa. Saattaa olla parasta pitää asia lyhyesti ja kertoa, että olet löytänyt sopivamman työpaikan muualta. 

Hyviä vastauksia kysymykseen Miksi jätät nykyisen työsi:

Riippumatta siitä, millaisia ongelmia sinulla on ollut työpaikkasi kanssa, on tärkeää muistaa, että edellistä työnantajaasi saatetaan pyytää antamaan sinulle suosituksia seuraavaa työpaikkaa varten. Vaikka työnantajat eivät saa antaa huonoja suosituksia edellisistä työntekijöistä, usein siinä, mitä he eivät sano, voi piillä paljon tietoa. Siksi on tärkeää, että vastauksesi tähän kysymykseen ovat ammattimaisia ja ytimekkäitä, varsinkin jos lähdet myrkyllisen työympäristön vuoksi. Vaikka voisitkin haluta haukkua työnantajaasi ja varmistaa, että hän on tietoinen siitä, miten olet kärsinyt täällä työskennellessäsi, se on ehkä parasta säästää työntekijän arviointiin sen jälkeen, kun olet onnistuneesti lähtenyt ja työskentelet jo seuraavassa työpaikassasi. 

Miksi lähdet nykyisestä työpaikastasi - mitä sinun tulee sisällyttää irtisanomisilmoitukseesi:

Useimmissa työpaikoissa sinun on kirjoitettava irtisanomisilmoitus, jossa ilmoitat työnantajalle, että aiot jättää työpaikan. Irtisanomisaika vaihtelee useiden tekijöiden mukaan, kuten sen mukaan, kuinka kauan olet ollut yrityksessä töissä. Joissakin tapauksissa voit kuitenkin jättää irtisanomisilmoituksen välittömästi. Tämä voi olla kannattavaa, jos tunnet olosi turvattomaksi työssäsi tai jos se vaikuttaa pahasti terveyteesi. Irtisanomisilmoitus olisi kuitenkin aina annettava virallisena ilmoituksena siitä, että työsuhteesi yrityksessä päättyy. Vaikka sinun ei tarvitse ilmoittaa irtisanomisilmoituksessasi, miksi lähdet työstäsi, voit halutessasi tehdä niin omien syidesi vuoksi. 

Inhoamastasi työstä lähteminen ja sen tekeminen kertomatta työnantajalle, mitä mieltä olet hänestä, voi joskus olla vaikeaa työpaikasta riippuen. Joskus se on katkeransuloista, jos pidät yrityksestä ja ihmisistä, mutta et yksinkertaisesti nauti työstäsi. Olipa tilanteesi mikä tahansa, on aina tärkeää, että kerrot selkeästi ja ammattimaisesti, miksi olet päättänyt lähteä. 

fiFinnish