Jos olet matkailun ystävä (kuka ei ole?), sinun pitäisi tietää, että tällä viikolla on korkea aika juhlia matkan #WorldTourismDay (Maailman matkailupäivä)! Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta siitä, miten matkailu vaikuttaa sosiaalisiin, kulttuurisiin, poliittisiin ja taloudellisiin arvoihin kaikkialla maailmassa. Tänä vuonna keskitytään kestävään matkailuun.

Tiesitkö, että sinäkin voit työskennellä paikallisena matkaoppaana ja edistää itse kestävää matkailua? Asuitpa missä tahansa, tässä on joitakin upeimmista paikallisoppaiden työtarjouksista osoitteessa AppJobs.com.

Spoileri: sinun ei tarvitse olla sertifioitu matkaopas mitään niistä varten!

1. U2Guide

Asuitpa missä tahansa, U2Guide avulla voit luetella kokemuksiasi ilmaiseksi, luoda ainutlaatuisia hetkiä matkailijoille ja ansaita. Mukavaa on kuitenkin se, että U2Guide tarjoaa myös mahdollisuuden, että voit vaikuttaa paikallisyhteisöissä - osa jokaisen tuloista ohjataan luotetuille kansalaisjärjestöille, ja voit itse lahjoittaa valitsemallesi kansalaisjärjestölle. Ja ei, sinun ei tarvitse olla sertifioitu matkaopas, mutta sinulla on oltava Tieto paikasta, jossa asut, ja rakastat jakaa tätä tietoa muiden kanssa. Muista, että 5%-palvelumaksu veloitetaan aina, kun matkustaja varaa jonkin kokemuksistasi.

Samanlaisia alustoja, joiden avulla voit listata pyöräretkiä, viininmaistelukokemuksia tai benjihyppyseikkailuja, jos asut Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa tai Euroopassa, ovat muun muassa TripUniq ja Kolu.

2. Kolminkertainen

Jos asut jossakin Euroopan suurista pääkaupungeista, esimerkiksi Pariisi, Lontoo, Barcelona tai Tukholma, voit helposti ansaita rahaa amatöörimatkanjohtajana Triplan kanssa. Sinun tarvitsee vain olla 18-vuotias ja puhuu sujuvasti englantia, ja kaikki muut kielet ovat ehdottomasti eduksi. Oletamme, että olet myös melko seurallinen, ja ajatukset gourmet-kierroksen järjestämisestä Pariisissa, markkinavierailusta Lontoossa tai lenkkeilystä Barcelonassa tuottavat sinulle vain iloa.

Rahan osalta voit päättää, kuinka paljon veloitat retkestä, ja ansaitut varat lähetetään 24 tuntia toiminnan päättymisen jälkeen. Muista kuitenkin, että on olemassa 20% provisio oppaan tuloista; kun tiedät tämän, voit vapaasti veloittaa niin, että ansaitset tarvitsemasi määrän.

Samanlainen foorumi Pariisissa on Cariboo, ja jos haluat työskennellä muualla Euroopassa tai jopa Yhdysvalloissa, voit tutustua osoitteeseen Kuin paikallinen tai TripUniq. Ne on suunniteltu erityisesti paikallisille, jotka haluavat jakaa oppitunteja ja seikkailuja eri puolilla maailmaa asuvien matkailijoiden kanssa.

Aloita työskentely paikallisoppaana missä päin maailmaa tahansa!

3. Vayable

localguide-appjobs

U2Guiden tapaan Vayablen avulla voi ryhtyä paikalliseksi matkaoppaaksi mistä tahansa päin maailmaa, ilmaiseksi ja ilman aiempia sertifikaatteja. Lisäksi voit helposti suunnitella minkälaisen kiertueen haluat, omien harrastusten ja mieltymysten mukaan. Voit luoda henkilökohtaisia retkiä, joissa on kaikki suosikkipaikkasi kaupungissa, aina teehuoneista gallerioihin ja jopa rappeutuvaan arkkitehtuuriin.

Kiertueesi ainutlaatuisuudesta riippuen voit veloittaa enemmän, kunhan otat huomioon, että Vayable pitää 25%-maksu jokaisesta vahvistetusta varauksesta. Et tarvitse aiempaa koulutusta, vaan ainoastaan sosiaalisia taitoja ja tietoja, jotka liittyvät luomaasi matkatyyppiin. Oletko koskaan halunnut olla jonkinlainen opettaja? Olet tervetullut luomaan origami-, paikallisen ruoanlaiton, perinteisten tanssien tai paikallisten tapojen opetusta. Vayable tarjoaa täydellinen vapaus sisäpiiriläisille!

WithLocals on samankaltainen alusta, jonka avulla voit järjestää kursseja, yhteisiä illallisia ja kaikenlaisia paikallisia kokoontumisia sekä luoda hauskoja kierroksia kaupungissasi.

4. PickYourDay

Päivä newyorkilaisen elämässä, sushikurssi, vegaanikierroksen maistelu Kööpenhaminassa, olutkierros Dublinissa. Jos asut Euroopassa tai nimenomaan New Yorkissa, voit ansaita rahaa rekisteröitymällä Insideriksi PickYourDay. Tämän alustan tekee erilaiseksi se, että se ei ole tarkoitettu vain turisteille. Voit nyt luetella ja jakaa kokemuksia muiden paikallisten kanssa kaupungissasi - se on loistava tilaisuus opettaa toisille jotain uutta, tehdä hieman ylimääräistä rahaa ja myös uusia ystäviä. Tarjoa auttava käsi niin matkailijoille kuin paikallisillekin ja ansaitse PickYourDayn avulla ympäri Eurooppaa ja New Yorkia!

Vinkki: Jos kaupunkisi ei vielä näy verkkosivustolla, Pick Your Day tekee parhaansa julkaistakseen kokemustarjouksesi!

Oletko valmis tutkimaan maailmaa? Aloita tästä!