TOP
  /  Johdatus freelancereihin   /  Paras taloudellinen suunnittelu keikkatyöntekijöille

Paras taloudellinen suunnittelu keikkatyöntekijöille

5. lokakuuta 2018.

Keikkataloutta kehutaan paljon muun muassa joustavasta työstä ja välittömästä palkasta. monia muita etuja. Se tuo kuitenkin myös joitakin haasteita. Miten esimerkiksi käsitellä raha-asioita, kuten vakuutuksia ja veroja, keikkatyöntekijänä?

Odottakaa. Mikä on keikkatyöntekijä?

Jos työskentelet kuljettajana Lyft, isäntä, jolla on Airbnbtai lapsenvahti, jolla on Sittercity, olet keikkatyöntekijä. Tämä tarkoittaa, että et ole työsuhteessa yritykseen, jossa työskentelet. Sinua pidetään pikemminkin itsenäisenä urakoitsijana tai freelancerina. Siksi sinun pitäisi olla tietoinen vero- ja rahoitusvelvoitteista, joista sinun on huolehdittava itse.

Varsinkin jos olet aiemmin työskennellyt kokoaikaisena työntekijänä ja saanut palkkaa joka kuukausi, eikä sinun tarvitse huolehtia veroista, terveydenhoitoturvasta ja eläkerahastoista, sinun on syytä hankkia tietoa ja varmistaa, että olet välttää yllätyksiä.

Tässä on pikaopas, jonka avulla voit käydä läpi perusasiat. Tästä tarkistuslistasta löydät tietoa erityisesti Yhdysvalloissa asuville, mutta muista, että aiheet ovat merkityksellisiä myös silloin, kun asut missä päin maailmaa tahansa.

talous-suurtalous

1. Onko sinulla sairausvakuutus?

Kun työskentelet keikkatyöntekijänä, sinun on huolehdittava sairausvakuutuksestasi itse. Voit kääntyä valtion markkinapaikan puoleen tai ostaa vakuutusturvan ammattiryhmien tai yrittäjäjärjestöjen kautta. Muista, että sairausvakuutusmaksut ovat täysin vähennyskelpoinen bruttotuloista. Voit myös valita vakuutuksen puolisosi sairausvakuutuksen kautta, jos se on mahdollista.

2. Onko sinulla työkyvyttömyysvakuutus?

Loukkaantuminen tai työkyvyttömyys keikkatyöntekijänä voi olla taloudellinen isku, jota on mahdoton käsitellä. Siksi kannattaa varmistaa, että sinulla on työkyvyttömyysvakuutus, joka voi korvata osan pitkäaikaisen työkyvyttömyyden vuoksi menetetyistä tuloista. Proaktiivisuus on kaikki kaikessa!

3. Oletko huolehtinut eläkesäästöistäsi?

Sinun tulisi valita itsellesi paras eläkesuunnitelma ja rahoittaa sitä vuosittain. Voit valita yksityisjärjestelyt, yksinkertaistetut työntekijäeläkkeet (SEP) tai yksilölliset eläketilit (IRA). Vaikka rahaa eläkkeisiin voi olla joskus vaikea löytää, muista, että se on verovähennyskelpoinen!

Aloita työt tänään!

Yhdysvallat: West Side
Tarkista kaikki sovelluksen työpaikat Sacramento, San Francisco, San Jose, Los Angeles, Las Vegas, Seattle, Portland, ja monet muut kaupungit Yhdysvalloissa.

Yhdysvallat: East Side
Tarkista kaikki sovelluksen työpaikat Atlanta, New York City, Miami, Washington DC, Austin, ja monet muut kaupungit Yhdysvalloissa.

Muut toimipaikat
Tarkista kaikki sovelluksen työpaikat Berliini, Lontoo, Milan, Montreal, Sydney, Johannesburg, ja monet muut kaupungit maailmanlaajuisesti.

rahoitusalan työpaikat

4. Tiedätkö, mitä veroja sinun on maksettava?

Kun työskentelet itsenäisesti, on omalla vastuullasi ilmoittaa tulosi ja maksaa verosi, jotka, muistathan, sisältävät sekä tuloverot että tuloverot. itse-työllisyysverot. Lisäksi on olemassa Medicare-vero, joka on alhainen mutta ei vähennyskelpoinen. Hyvä strategia, jota kannattaa noudattaa, jotta veronmaksut suoritetaan aina ajoissa, on käyttää veronmaksupalvelua. Sähköinen liittovaltion veronmaksujärjestelmä ajoittaa arvioidut maksut, jotka nostetaan automaattisesti pankkitililtäsi 4 kertaa vuodessa. Vaihtoehtoisesti voit säästää 10% tai 20% tuloistasi erilliselle pankkitilille ja suorittaa maksut tarvittaessa.

5. Oletko tutkinut mahdollisia verohelpotuksia?

Keikkatyöntekijänä voit olla oikeutettu seuraaviin etuuksiin verohelpotukset, kuten kotitoimistovähennys, jos käytät kotiasi liiketoimintasi tukikohtana, tai hyväksyttyjen yritystulojen vähennys, jos verotettava tulosi on alle $207 500. Tutki mahdollisuuksiasi ja hyödynnä niitä - se voi olla erittäin hyödyllistä taloudellesi!

6. Kirjanpito

Pidätkö kirjaa tuloista ja menoista? Tämä on erittäin tärkeää keikkatyöntekijänä työskennellessä! Voit käyttää erilaisia työkaluja, jotka tekevät tästä tehtävästä helppoa - sinun ei tarvitse edes olla hyvä numeroiden kanssa. Kokeile Jakamistalouden verokeskus esimerkiksi IRS:n toimesta.

Erikoisvinkki
Kuten voit ymmärtää, keikkatyöntekijänä työskentely edellyttää paljon taloudellista suunnittelua, ja sinun pitäisi olla ennakoiva, etkä tuhlaa kaikkia tulojasi! Sinun pitäisi säästää paitsi niiden päivien varalle, jolloin sinulla saattaa olla vähemmän työtä ja tuloja, myös taloudellisten velvoitteidesi varalle. Varmista siis, ettet tuhlaa kaikkia rahojasi, ja luo säästötili, jotta tunnet olosi aina turvalliseksi!

Kun aloitat keikkatyöntekijänä, kaikki tämä voi tuntua hieman ylivoimaiselta, mutta Tieto on valtaa ja AppJobs on paras ystäväsi keikkataloudessa. Varmista, että seuraat Blogi, Facebookja YouTube saadaksesi kaikki hyödylliset tiedot ja tuen, jotka opastavat sinua tällä uudella alueella ja auttavat sinua valloittamaan sen kuin ammattilainen.

Paulina Bajorowicz liittyi Appjobsiin marraskuussa 2018, ja hän on nyt sisältömarkkinoinnin asiantuntija. Hän hallinnoi Appjobsin blogia ja sosiaalisen median kanavia, koordinoi tiedotustoimintaa ja tekee yhteistyötä toimittajien ja sisällöntuottajien kanssa keikkatalouden ympärillä.

fiFinnish