Yksi käyttäjiemme useimmin esittämistä kysymyksistä on, tarvitseeko hän työviisumin työskennelläkseen app-työssä. Useimmissa tapauksissa vastaus on KYLLÄ. Mutta toisissa tapauksissa tämä saattaa vaihdella. Tässä postauksessa opit eron.

Tarkista, tarvitsetko viisumin työskennelläksesi:

  1. Kuljetus- ja jakelutehtävät

  2. Online freelancing ja opetustyö

  3. Siivous, lastenhoito, lemmikkieläinten vahtiminen ja muut sovellustehtävät.

1. Ajo- ja jakelutehtävät

driving-appjobs

Yhdysvallat ja Eurooppa:

Vaikka jotkut ihmiset ajattelevat, että H1B-työviisumi Yhdysvalloissa antaa heille myös mahdollisuuden työskennellä sovellustyöpaikalla, kuten esim. Lyft tai Doordash, tämä on väärin. Päinvastoin, H1B-viisumilla saa työskennellä vain sen työnantajan palveluksessa, joka tarjosi viisumin. Työskentely sovellustyöpaikalla tarkoittaa sitä, että itse-työntekijä, mikä on sallittua vasta, kun sinulla on sosiaaliturvatunnus (SSN).

Koska ajaminen ja toimittaminen tietyssä maassa tarkoittaa, että asut siellä, tarvitset tietenkin viisumin - ja koska eri maissa on erilaiset vaatimukset, on aina parasta tarkistaa vaihtoehdot suurlähetystöstä. Tämä ei kuitenkaan riitä, jos haluat ajaa seuraavilla ajoneuvoilla Lyft, tai toimittaa Doordash. Viisumin lisäksi tarvitset jonkinlaisen henkilötunnuksen/sosiaaliturvatunnuksen. Esimerkiksi DoorDash tarkistaa sinut SSN:n avulla. Tämän lisäksi Lyft vaatii Yhdysvaltain ajokortti vähintään vuoden ajalta. Sen lisäksi, että henkilöllä on laillinen oikeus asua maassa, hän tarvitsee SSN-tunnuksen, joka Euroopassa voi vastata henkilönumeroa. Lue, miten sosiaaliturvatunnusta haetaan oikealta täällä Yhdysvaltojen osalta ja tarkista Euroopan osalta tietyistä suurlähetystöistä.

Asutko maassa/onko sinulla työlupa? Valitse kaupunkisi ja aloita työskentely jo tänään!

Australia:

Jos olet Australiassa 573- tai 574-viisumilla (jotka ovat opiskelijaviisumeja), voit työskennellä 40 tuntia kahdessa viikossa lukukauden aikana, mukaan lukien SWOTVAC- ja tenttijaksot. Tämä tarkoittaa, että voit työskennellä 15 tuntia yhtenä viikkona ja 25 tuntia seuraavana, kunhan et ylitä 40 tuntia minkään kahden viikon jakson aikana. Sinulla on myös rajoittamaton määrä työtunteja loma-aikoina. Jos haluat tehdä toimituksia Foodoran kanssa lomalla ollessasi, tarvitset vain Australian työlomaviisumin, voimassa olevan ABN-numeron ja kattavan vastuuvakuutuksen.

Vinkki: Pyöräilijöille tarjotaan alennettua vakuutusta seuraavilta tahoilta Foodora!

Asutko maassa/onko sinulla työlupa? Valitse kaupunkisi ja aloita työskentely jo tänään!

2. Freelancer- ja opetustyö verkossa

freelancer-appjobs

Jos päätät työskennellä tietokoneella ja myydä taitojasi verkossa, meillä on uutisia - työviisumia ei tarvita! On olemassa erilaisia alustoja, joilla voit löytää etäyhteys toimii tarpeidesi mukaan. Jos haluat opettaa kieliä verkossa, Lingoda, Preply ja Tandem ovat vain pari vaihtoehtoa. Jos haluat opettaa jotain oppiainetta, kuten matematiikkaa, elokuvateoriaa tai musiikin sävellystä, Udemy on ystäväsi. Samoin freelance-kirjailijana, säveltäjänä, yritysanalyytikkona tai ekonomistina toimiminen on helppoa, kun on olemassa Upwork, PeoplePerHour tai Freelancer.

Tuntuuko sinusta siltä, että online-freelancing/opetus on sinua varten? Valitse kaupunkisi ja aloita työskentely jo tänään!

Nettifreelancerina toimimisessa on se hyvä puoli, että et tarvitse viisumia työskennelläksesi ulkopuolisen työnantajan palveluksessa, mutta voit myös saada parempaa palkkaa "ulkomailla työskennellessäsi". Hankalaa voi kuitenkin olla maksutapa - sinun on täytettävä ja seurattava tuloraporttiasi. Lue lisää opetusalustojen tulojärjestelmästä täältä.. Freelance-ammattilaisena voit valita maksutavan itse ja sopia siitä työnantajan kanssa. Voit valita suora maksu paikalliseen pankkiin, ACH-suoratalletus, tilisiirto, PayPal, Payoneer, tai M-Pesa..

3. Siivous, lastenhoito, lemmikkieläinten vahtiminen ja muut sovellustehtävät.

care-appjobs

Kuten ajo- ja jakeluyritysten kohdalla, Rover sitters, Care.com puhdistusaineita tai Sittercity hoitajat eivät ole Roverin, Caren tai Sittercityn työntekijöitä. Päinvastoin, he ovat itsenäiset yrittäjät. Jos sinulla on SSN-tunnuksesi, voit luoda sitterin tai siivoojan profiilin aivan kuten ajamisen ja toimittamisen yhteydessä. H1B- tai lomaviisumi ei valitettavasti salli sinun työskennellä app-työn parissa.

Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin todeta, että opiskelijaviisumit tarjoavat enemmän mahdollisuuksia, minkä vuoksi minkä tahansa sosiaaliturvatunnuksen tai henkilötunnuksen saaminen on helppoa. Jos siis muutat opiskelijana minne tahansa päin maailmaa, sinun on helppo työskennellä lemmikkien vahtimisen, lastenhoidon tai siivouksen parissa. Tarkista jälleen kerran sen maan suurlähetystöstä, johon aiot mennä, onko olemassa erityyppinen henkilötunnus, jota sinun on haettava, vai riittääkö itsenäiselle yrittäjälle pelkkä viisumi.

Ystävällinen muistutus: ennen kuin aloitat minkä tahansa työn, varmista, että luet huolellisesti kaikki vaatimukset!

Asutko maassa/onko sinulla työlupa? Valitse kaupunkisi ja aloita työskentely jo tänään!

Haluatko lisätietoja?

Lue täällä jos haluat tietää, mitä kieliä sinun on osattava työskennellessäsi ulkomailla, ja täällä jos haluat tietää lisää siitä, miten AppJobs toimii.

working-visa-appjobs