Euroopalla on rikas kulttuuri ja historia sekä monia työtehtäviä, joita se voi esitellä. mahdollisuudet. Ja matkustaminen maasta toiseen on erittäin helppoa. Työskentely Euroopassa tarjoaa sinulle siis ainutlaatuiset henkilökohtaiset kehitysmahdollisuudet ja monipuolisia kokemuksia! Koska EU:n kansalainen luultavasti tiedät, että voit liikkua vapaasti EU:n jäsenvaltioiden välillä (joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta) matkustaaksesi tai työskennellessäsi, mutta jos olet EU:n ulkopuolinen kansalainen, tarvitset työviisumin, jotta voit löytää työpaikan EU:n alueelta, tai matkaviisumin, jotta voit liikkua maasta toiseen.

työviisumi Eurooppa

Euroopan työ- ja matkaviisumityypit

On tärkeää ymmärtää, että EU on poliittinen ja taloudellinen unioni. johon kuuluu 28 Euroopan valtiota ja jokaisella osavaltiolla on omat sääntönsä ja määräyksensä viisumien ja/tai työlupien myöntämisessä. Jotkin valtiot vaativat esimerkiksi, että sinulla on työtarjous ennen työviisumin hakemista. On kuitenkin olemassa joitakin perustyölupia ja -viisumivaihtoehtoja, joita EU:n ulkopuoliset kansalaiset voivat hakea saadakseen oikeuden matkustaa ja työskennellä EU:n alueella.

1. Schengen-viisumi

Yksi viisumityyppi Euroopassa on Schengen-viisumi. Schengen-alueeseen kuuluu 26 EU:n 28 jäsenvaltiosta - Yhdistynyt kuningaskunta ja Irlanti eivät osallistu siihen. Et siis voi matkustaa Schengen-viisumilla näihin kahteen maahan. Schengen-viisumin avulla voit matkustaa vapaasti Schengen-maihin ja Schengen-maista, mutta ei työskennellä. Työtä varten sinun on haettava lisäksi kansallinen tai Schengenin D-tyypin viisumi jonka avulla voit opiskella tai työskennellä pitkään sinua kiinnostavassa Euroopan maassa. Sinun kannattaa etsiä tarkempia tietoja kustakin maasta ja sen säännöistä.

Validiteetti: maksimi 90 päivää

Kustannukset: €99.

Suunnitelman soveltaminen: 2 kuukautta ennen matkallesi Schengen-maahan.

Mihin hakea: a konsulaatti, suurlähetystö tai viisumikeskus asuinmaassasi.

Vaatimukset: Perusasiakirjat, jotka sinulla on oltava, ovat voimassa oleva passi, matkasairausvakuutus älkääkä unohtako kahta Schengen-viisumikohtaista valokuvia. Sinun on myös täytettävä lomake jotka löydät verkosta täällä.

Hyödyllistä tietoa: Tällaisen viisumin avulla voit matkustaa vapaasti Schengen-maiden välillä.

2. Eurooppalainen sininen kortti

Eräänlainen työviisumi Euroopassa on eurooppalainen sininen kortti, jonka avulla voit tehdä seuraavia asioita työ ja matkustaminen 25:ssä EU:n 28 jäsenvaltiosta. Yhdistynyt kuningaskunta, Irlanti ja Tanska eivät myönnä eivätkä hyväksy tällaista työlupaa.

Validiteetti: osoitteesta 1-4 vuotta, jota voidaan laajentaa.

Kustannukset: €140.

Suunnitelman soveltaminen: 4-6 kuukautta ennen matkallesi siihen EU-maahan, jossa aiot työskennellä.

Mihin hakea: a konsulaatti tai suurlähetystö asuinmaassasi.

Vaatimukset: perusvaatimuksena on, että sinulla on oltava seuraavat edellytykset korkeakoulututkinto tai ainakin 5 vuoden työkokemus ja sinulla on oltava työtarjous sopimus josta maksetaan vähintään 150% maan vähimmäispalkasta ja joka kestää vähintään yhden vuoden.

Hyödyllistä tietoa: voit hakea uutta sinistä korttia toiseen EU-maahan 18 kuukauden kuluttua. Voit vaihtaa työnantajaa tai työpaikkaa 2 vuoden kuluttua. Voit sisällyttää perheenjäsenet hakemuksessasi. Jos menetät työsi, sinulla on 3 kuukautta aikaa etsiä uutta työtä. Voit matkustaminen sinisen kortin järjestelmään kuuluvien maiden välillä yhteensä 90 päivää kuuden kuukauden aikana.

Harkitsetko muuttoa Eurooppaan?

Tässä on muutamia mielenkiintoisia työideoita: Wien, Bryssel, Praha, Kööpenhamina, Pariisi, Berliini, Frankfurt, Hampuri, Budapest, Rooma, Milan, Amsterdam, Utrecht, Lissabon, Barcelona, Madrid, Valencia, Tukholma, Lontoo, Manchester.

työviisumi Eurooppa

3 Working Holiday -viisumi Euroopassa

Aina on mahdollisuus vierailla jossakin Euroopan maassa ja tehdä töitä matkan varrella, mutta Working Holiday -viisumin saaminen voi olla hankalaa ja riippuu siitä, millainen erityissopimus maallasi voi olla kyseisen Euroopan maan kanssa. Se voi vaihdella paljonkin - esimerkiksi Australian, Kanadan ja Uuden-Seelannin (ja usein myös Etelä-Korean ja Japanin) kansalaiset voivat saada yhdestä kahteen vuotta kestävän työlomaviisumin useimmista Schengen-maista. Tutustu mahdollisuuksiisi lyhytaikaisiin työpaikkoihin Euroopassa. täällä. Tällä sivulla mainitut ohjelmat ja järjestöt voivat mahdollisesti auttaa sinua saamaan tilapäisen tai kausityöluvan.

Harkitsetko muuttoa Eurooppaan?

Tässä on muutamia mielenkiintoisia työideoita: Wien, Bryssel, Praha, Kööpenhamina, Pariisi, Berliini, Frankfurt, Hampuri, Budapest, Rooma, Milan, Amsterdam, Utrecht, Lissabon, Barcelona, Madrid, Valencia, Tukholma, Lontoo, Manchester.

Lopuksi...

Jos aiot muuttaa EU:hun, matkustaa sinne tai viettää siellä työlomaa, muista aina, että kullakin maalla on omat erityispiirteensä, vaatimuksensa ja menettelynsä. oleskelu- ja työlupien osalta, joten on suositeltavaa päättää ensin, mihin maahan haluat matkustaa, asua ja työskennellä, ja etsiä vasta sen jälkeen tarvittavat tiedot.

Tässä on hyödyllinen linkki, jossa on yleistä tietoa työskentelystä Euroopassa.

Tätä linkkiä kannattaa etsiä tietoa Schengen-viisumista.

Tässä ja täällä saat tietoa eurooppalaisesta sinisestä kortista.

Ja tämä on mielenkiintoinen artikkeli EU:n työlomaviisumeista.

Lue lisää

- Etsitkö työtä Yhdistyneestä kuningaskunnasta?
- Työviisumi Yhdistyneessä kuningaskunnassa
- Oletko Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuva EU:n kansalainen, joka on huolissaan Brexitistä?
- Parhaat paikat ulkosuomalaisille vuonna 2019