Uuteen maahan muuttaminen ja työpaikan löytäminen ei ole aina helppoa. Varsinkin jos et tunne kaikkia sääntöjä ja määräyksiä, kaikkia viisumityyppejä, työlupia... Se voi olla hämmentävää, ja on parasta ottaa yhteyttä johonkin paikalliseen tai prosessiin perehtyneeseen henkilöön. Jos sinulla ei ole onnea, että sinulla on brittiläinen lähistöllä, me autamme sinua!

Tietoa on saatavilla runsaasti, vain muutaman klikkauksen päässä. Varmista kuitenkin, että käytät aina luotettavia lähteitä. - voit tarkistaa Esimerkiksi Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen sivusto kaikissa viisumi- ja maahanmuuttoasioissa.

työlupa Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Myös, muista aina tarkistaa vaatimukset, kun etsit työtä. Kun selaat AppJobs.com-sivuston työtarjouksia, löydät tiedot aina työtarjouksen sivulta. Jos olet jostain asiasta epävarma tai sinulla on epäilyksiä - voit aina ottaa yhteyttä AppJobs-tukeen verkkosivuston kautta tai voit ottaa yhteyttä suoraan yritykseen, jonka kanssa haluat työskennellä.

Jotta koko prosessi olisi hieman helpompi, meillä on vastauksia joihinkin yleisimpiin kysymyksiin, jotka koskevat työnhakua Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Voiko Yhdistyneessä kuningaskunnassa työskennellä, jos sinulla ei ole työviisumia? Lyhyt vastaus on kyllä. Mutta sinun on täytettävä tietyt kriteerit, jotta voit laillisesti työskennellä ilman lupaa.

työlupa Yhdistyneessä kuningaskunnassa

On olemassa NELJÄ tapausta, joissa muiden kuin Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisten sallitaan työskennellä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Jaottelemme ne.

1. Jos olet EU:n/ETA:n tai Sveitsin kansalainen.

Jos olet jostakin edellä mainitusta jäsenvaltiosta, voit työskennellä laillisesti Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Et tarvitse muita lupia tai asiakirjoja. Euroopan unioni sallii ihmisten liikkumisen jäsenmaiden välillä. Sen ansiosta maahanmuuttajien on paljon helpompi lähteä kotimaastaan ja löytää työtä toisesta EU-maasta ilman vaivaa.

Tässä on luettelo kaikista EU/ETA-maista ja Sveitsistä.

2. Jos sinulla on työlomaviisumi

Nykyisin nimeltään Tier 5 -nuorten liikkuvuusohjelma, työlomaviisumi sallii tietyistä kansalaisuuksista tulevien henkilöiden työskennellä Yhdistyneessä kuningaskunnassa lyhyen aikaa matkan aikana. Nuorten liikkuvuusohjelma on tarkoitettu nuorille, jotka haluavat asua, työskennellä ja matkustaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa enintään kahden vuoden ajan ilman viisumin myöntämistä.

Jos olet jonkin alla mainitun maan kansalainen, voit hakea työlomaviisumia:

- Australia
- Uusi-Seelanti
- Kanada
- Japani
- Monaco
- Taiwan

3. Jos olet opiskelija

Kansainväliset opiskelijat saavat työskennellä enintään 10-20 tuntia viikossa. Tärkein ero on:

- Jos opiskelet tutkintoa Yhdistyneessä kuningaskunnassa opiskelijaviisumilla, voit työskennellä enintään 20 tuntia viikossa.
- Jos opiskelet kielikoulussa opiskelijaviisumilla, voit työskennellä enintään 10 tuntia viikossa.

työlupa Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Miten opiskelijat saavat työskennellä Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Perusajatuksena on, että opiskelijoiden on voitava ansaita rahaa elättääkseen itsensä Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleskelunsa aikana. Opiskelijaviisumilla ei kuitenkaan saa tehdä vakituista työsopimusta.
Tämän vuoksi kokopäivätyö on sallittua AINOASTAAN lomien aikana. Jos olet kansainvälinen opiskelija Yhdistyneessä kuningaskunnassa, suosittelemme, että otat yhteyttä yliopistosi urakeskukseen tai kansainvälisten opiskelijoiden keskukseen - he voivat antaa lisätietoja ja auttaa sinua.

työlupa Yhdistyneessä kuningaskunnassa

4. Jos olet pakolainen Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Pakolaiset saavat työskennellä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Laillisesti Tämä tarkoittaa, että he voivat työskennellä missä tahansa ammatissa ja tehdä sekä lyhyitä että pitkäaikaisia sopimuksia. Heidän viikkotuntimääräänsä tai työtehtäviensä tyyppiä ei ole rajoitettu.

Jos kuitenkin olet turvapaikanhakija, jolla ei ole pakolaisasemaa, sinun on odotettava, että turvapaikka myönnetään, ennen kuin voit hakea töitä.

Jos et täytä kriteerejä missään edellä mainituista neljästä tapauksesta, sinun on löydettävä sponsori, joka myöntää sinulle työluvan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Yleensä sinulle on tarjottava kokoaikaista, pitkäaikaista sopimusta, ja yrityksen on autettava sinua hakemusprosessissa.
Koska kaikki työtarjoukset, jotka löytyvät osoitteesta AppJobs.com ovat valitettavasti osa-aikaisia, joustavia työpaikkoja, et voi hakea työlupaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan sovelluspohjaisen työn perusteella.

Oletko onnekas EU-passin haltija tai kansainvälinen opiskelija Yhdistyneessä kuningaskunnassa? Sitten etsi lisää ja tutustu kaikkiin AppJobs.comin joustaviin työtarjouksiin! Aloita syöttämällä työpaikkakuntasi pääsivulle. Onnea työnhakuun!