Mukaan Kansallinen tilastokeskus6% kaikista Yhdistyneen kuningaskunnan työntekijöistä käyttää jakamistalouden sovelluksia lisätäkseen päivittäisiä tulojaan. TaskRabbitin kaltaiset alustat mahdollistavat siten yhä useampien paikallisten ihmisten Lontoo, Liverpool, Leeds, Birmingham, Manchester, Bristol, Glasgow ja Brighton haastaa perinteiset työskentelytavat ja tutkia uusia tulovirtoja. Verotus keikkatyöntekijänä voi kuitenkin olla hieman hämmentävää. Siksi olemme laatineet lyhyen, mutta hyödyllisen oppaan, jossa kerrotaan keikkatyöntekijöitä koskevat nykyiset veropäätökset Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Ensinnäkin TaskRabbitin työntekijöitä ei pidetä TaskRabbitin työntekijöinä; TaskRabbit kutsuu heitä nimellä riippumattomat toimeksisaajat. Periaatteessa itsenäiset työnsuorittajat määrittelevät itse tuntihintansa, aikataulunsa, työalueensa ja maksavat omat veronsa. Ja tässä kohtaa asian ymmärtäminen voi olla hankalaa - mutta me autamme sinua selvittämään sen!

taskrabbit-verot

Miten se toimii?

Sivustolta saatua maksua ei veroteta, ja sinun on ilmoitettava siitä HMRC:lle itsenäisenä yrittäjänä. Miten tämä tehdään? Se on oikeastaan melko helppoa! Yksinkertaisesti lataa tapahtumahistoriasi suoraan TaskRabbitin verkkosivustolta! Jos sinulla on kysyttävää raportointiprosessin aikana, HMRC tarjoaa aina ajoissa asiakastukea ja opastusta, ja se on helposti tavoitettavissa numerosta 0300 200 3402.

Kun yksi suurimmista haasteista itse-työllistäjien on käsitellä verojaan, HMRC yrittää vuodesta 2016 lähtien jatkuvasti vastata kaikkiin kysymyksiin ja tarjota kaiken tarvittavan avun itsenäisille keikkatyöntekijöille Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Onko sinulla hieman selkeämpi käsitys siitä, miten edetä verojen kanssa? Älä sitten enää odota ja rekisteröidy TaskRabbitiin osoitteessa Lontoo, Liverpool, Leeds, Birmingham, Manchester, Bristol, Glasgow ja Brighton.

Lue lisää