Jos haluat ansaita joitakin ylimääräistä rahaa tai löytää kokopäiväinen itse-työt, ruoan jakelu on yksi harkinnan arvoinen vaihtoehto. Ruoka toimitus Kuljettajilla ja kuljettajilla on suuri kysyntä, koska yhä useammat ihmiset päättävät tilata ruokaa säännöllisesti. Ruoanjakeluna kuljettaja, teet yleensä keikkatöitä. Nämä riippuvat siitä, kuinka paljon ihmisiä on tilannut ruokaa alueellasi ja kuinka paljon muita kuljettajia ja ratsastajia sinulla on kilpailijoina.

Jos sinulla on auto tai polkupyörä, voit aloittaa ruoanjakelukuljettajana useissa yrityksissä, kuten UberEATSissa ja Doordashissa.

Mikä on paras ruokatoimitusyritys töihin?

Parhaan ruoanjakeluyrityksen löytäminen riippuu useista tekijöistä. Esimerkiksi sijaintipaikkasi voi vaikuttaa osaltaan siihen, mikä on paras ruoanjakeluyritys, jonka kanssa voit tehdä sopimuksen. Tämä johtuu siitä, että joillakin yrityksillä on suurempi läsnäolo joillakin alueilla kuin toisilla.

Tämän lisäksi sinun on myös otettava huomioon tiettyjen ruoanjakeluyritysten suosio alueellasi. Harkitse, mitä niistä ihmiset käyttävät eniten ruoan tilaamiseen, sillä sieltä löydät eniten työpaikkoja.

Paras ruoan toimitussovellus kuljettajille

Ruoanjakelutyöt löytyvät yleensä sovelluksesta, jossa on yksinkertainen ja suoraviivainen käyttöliittymä. UberEATS on tällä hetkellä yksi parhaista ruoanjakelusovelluksista kuljettajille, sillä se voidaan integroida erilaisiin karttasovelluksiin, kuten Google Maps ja Waze. Näin voit varmistaa, että toimitat ruokaa ajallaan ja oikeaan osoitteeseen.

Kun avaat sovelluksen jakelukuljettajana, näet kartalla merkit, jotka kuvaavat lähellä olevia tilauksia. Sinun tarvitsee vain napsauttaa yhtä niistä saadaksesi lisätietoja siitä, kuten missä tilaus sijaitsee ja mitä ruokaa he haluavat sinun noutavan heille. Jos haluat ottaa vastaan tilauksen, joka on saatavilla, sinun tarvitsee vain valita se, ja voit sitten mennä noutamaan ruoan ja toimittaa sen asiakkaalle.

Miten löytää Food App Delivery työpaikkoja

Ruokasovellusten jakelutehtävien löytäminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Vaikka voit hakea perinteistä reittiä pitkin ravintoloihin ja noutopalveluihin palkattuja toimitustöitä, keikkatalous on nykyään suositumpi vaihtoehto. Tämä johtuu siitä, että ruoan toimitussovellusten avulla voit itse päättää, missä haluat työskennellä, mitä tilauksia haluat täyttää ja kuinka monta tilausta haluat noutaa. Jos taas saat töitä ravintolassa jakelukuljettajana, sinun on yleensä työskenneltävä tietty määrä tunteja tiettyinä aikoina. Sinulla ei siis ole tällaista määräysvaltaa.

Mitä odottaa, kun työskentelet ruoanjakelukuljettajana?

Tarvitset muutamia asioita, jotta pääset alkuun jakelukuljettajana. Kun olet ladannut haluamasi ruoanjakelusovelluksen, sinua pyydetään yleensä todistamaan useita asioita. Näitä ovat mm:

Ajoneuvo: Omistamallesi ja elintarviketoimituksiin käyttämällesi ajoneuvotyypille saattaa olla joitakin rajoituksia. Useimmiten voit käyttää autoa, moottoripyörää, mopoa tai polkupyörää elintarvikkeiden toimittamiseen.

Ajokortti: Sinun on yleensä todistettava voimassa oleva ajokortti, ennen kuin voit aloittaa töiden valitsemisen ja elintarvikkeiden toimittamisen.

Vakuutus: Varmista ennen aloittamista, että sinulla on vakuutus elintarvikkeiden toimittamista varten. Sinun on yleensä esitettävä todiste tästä toimitusyritykselle. Muista, että tämä saattaa olla erilainen kuin tavallinen autovakuutuksesi. Saatat tarvita erillisen vakuutuksen tai lisävakuutuksen, joka kattaa tavaroiden kuljetuksen ja toimituksen.

Syitä harkita ruoan kuljettajan jakelutyötä

Olet luultavasti jo kuullut joistakin parhaista yrityksistä, joissa työskennellä itsenäisenä jakelukuljettajana, kuten Doordash, UberEATS ja Just-East. Ehkä sinulla on jo nämä sovellukset älypuhelimessasi ja käytät niitä ruoan tilaamiseen itsellesi. Koska nämä ruoanjakelusovellukset ovat yhä suositumpia, niistä on tulossa ihanteellinen tapa ansaita rahaa sivutoimisesti tai aloittaa itsenäinen ammatinharjoittaminen, jossa sinulla on enemmän joustavuutta.

Jos haluat löytää joustava Jos haluat tehdä työtä, jossa voit valita, missä ja milloin työskentelet, ruoanjakelukuljettajan ammatti voi olla hyvä vaihtoehto. Voit tehdä sitä nykyisen kokopäivätyösi ohella tai tehdä sitä kokopäiväisesti ja olla samalla oma pomosi.

Kunhan sinulla on auto, polkupyörä tai muu sopiva ajoneuvo sekä oikea ajokortti ja vakuutus, on melko helppoa aloittaa elintarvikkeiden jakelukuljettajana. Tärkeimpiä syitä harkita tämäntyyppistä työtä ovat muun muassa seuraavat:

Helppo tapa tehdä sivutuloja:

Ruoanjakelukuljettajana toimiminen on yksi helpoimmista tavoista ansaita sivutuloja, jos sinulla on auto tai pyörä ja oikea vakuutus. Sinun tarvitsee vain avata sovellus aina, kun sinulla on vapaa-aikaa, ja etsiä alueeltasi toimituksia, joita voit noutaa ja toimittaa asiakkaille. Sinulle maksetaan toimituskohtainen korvaus, joten ansaitsemasi rahamäärä riippuu tekemäsi työn määrästä.

Mielenkiintoista ja hauskaa

Työskentely ruoanjakelukuljettajana voi olla mielenkiintoista ja hauskaa. Tämä johtuu siitä, että työskentelet tien päällä sen sijaan, että istuisit kotona tietokoneen ääressä. Jos pidät ajamisesta ja paikalliseen alueeseen tutustumisesta, nautit tästä työstä.

Se on joustava

Toinen hyvä syy, miksi yhä useammat ihmiset päättävät työskennellä ruoanjakelukuljettajana, on joustavuus. Tämänkaltaisessa työssä voit valita, milloin haluat noutaa tilaukset rahaa vastaan. Tämä tekee siitä loistavan valinnan ihmisille, jotka haluavat toimia itsenäisinä ammatinharjoittajina, tai kaikille, jotka tarvitsevat joustavan sivutoimisen vaihtoehdon.

Parhaat ajat tienata rahaa ruoan jakelukuljettajana

Jos olet päättänyt rekisteröityä yhteen tai useampaan suosituimmista ruoan toimitussovelluksista, saatat miettiä, milloin on paras aika ansaita rahaa. Mieti, milloin yleensä tilaat ruokaa, ja yritä kirjautua sovellukseen ja etsiä tilauksia, jotka voit noutaa näinä aikoina. Vaikka voit tienata rahaa mihin vuorokaudenaikaan tahansa, kiireisimpiä aikoja ovat lounasaika, illat, perjantai-illat ja viikonloput.

Voit myös lisätä tulojasi matkustamalla ja kirjautumalla sisään optimaaliseen aikaan. Tässä työssä sinua ei ole rajoitettu yhteen alueeseen. Jotkut kuljettajat matkustavat vilkkaampiin kaupunkeihin tai yliopistojen ja korkeakoulujen läheisyyteen, jossa töitä on yleensä enemmän.

Miten saada hyviä luokituksia

Useimmissa ruoanjakelusovelluksissa asiakkaat voivat arvioida kuljettajaa ja jättää tippiä. Voit parantaa mahdollisuuksiasi saada enemmän juomarahaa, jos saat työstäsi hyviä arvosanoja. Hyvä uutinen on, että voit tehdä useita yksinkertaisia asioita saadaksesi paremmat arvosanat ja ansaitaksesi enemmän. Nämä ovat:

Tarkista tilaus

Kun tilaat ruokaa verkosta, viimeinen asia, jonka kukaan haluaa, on, että tilaus on väärä. Vaikka asiakkaat saattavat tietää, että tämä on pikemminkin ravintolan kuin kuljettajan vika, voit auttaa välttämään tämän. Tilausten tarkistaminen ennen kuin lähdet ravintolasta ja viet ruoan asiakkaalle vie vain muutaman sekunnin. Se voi kuitenkin auttaa sinua varmistamaan, että toimitat kaiken, mitä tilauksessa on, mikä johtaa tyytyväisempiin asiakkaisiin.

Toimita ajallaan

Ruokatoimitussovellukset antavat arvioidun aikataulun, jonka kuluessa asiakkaat todennäköisesti saavat tilauksensa. On tärkeää varmistaa, että toimitat ruoan ajoissa, sillä kukaan ei halua odottaa ruokaansa liian kauan. Vielä parempi on, että yrität toimittaa ruoka-annokset etuajassa aina, kun se on mahdollista.

Pidä ruoka tuoreena

Sinun on investoitava jonkinlaiseen pussiin, jossa ruokasi pysyy tuoreena kuljetuksen aikana. Asiakkaat eivät ole tyytyväisiä, jos heidän ruokansa on kylmää ja tunkkaista, kun he saavat sen.

Näytä hyvää asiakaspalvelua

Saat todennäköisemmin hyvän arvosanan ja jopa tippiä, jos osoitat hyvää asiakaspalvelua toimituksia tehdessäsi. Vaikka sinulla olisikin kiire seuraavaan tilaukseen, hymyileminen ja asiakkaalle hyvän päivän toivottaminen voivat vaikuttaa asiaan.

Ruoanjakeluautoilu voi olla ihanteellinen tapa ansaita itsenäisenä ammatinharjoittajana tai tienata rahaa sivutoimisesti. Kunhan sinulla on auto tai polkupyörä käytössäsi, voit päästä alkuun useilla suosituilla ruoanjakelusovelluksilla.