Kuulutko sinä niihin expats/maahanmuuttajat, jotka aikovat hakea lomatyöviisumia Kanadaan? Lue lisää!

työssäoloviisumi kanada

1. IEC-ohjelma ja Working Holiday -viisumi

Pohjoinen American kansallisvaltiolla on kahdenvälinen nuorten liikkuvuussopimus useiden muiden maailman maiden kanssa. Jos sinulla sattuu olemaan jonkin niistä kansalaisuus, voit hakea osallistumista International Experience Canada (IEC) -ohjelmaan, joka perustuu kiintiöjärjestelmään.

Nuoret ulkosuomalaiset voivat osallistua kolmeen altaaseen:

- Harjoittelu Co-Op
- Nuoret ammattilaiset
- Työloma

Jälkimmäisen, joka on itse asiassa suosituin, avulla ulkomaalaiset voivat tehdä lähes mitä tahansa työtä lähes missä tahansa Kanadassa. Mikä olisikaan parempi ja paikallisempi tapa tutustua tämän vain 36,71 miljoonan asukkaan maan laajoihin alueisiin kuin matkustaminen ja työskentely?

työssäoloviisumi kanada

Haluatko opiskella Kanadassa? Montreal on maailman 5 parhaan opiskelijakaupungin joukossa! Tutustu myös muihin Kanadan ja maailman kaupunkeihin, joita pidetään parhaat paikat olla opiskelija!

2. Vaatimukset

Todennäköisesti neuvottelujen ja joidenkin muiden tekijöiden vuoksi seuraaville asetetaan erilaisia vaatimuksia 34 luetellun maan kansalaiset. Esimerkiksi 25-vuotias australialainen voi oleskella Kanadassa kaksi vuotta, mutta italialainen tai ukrainalainen vain kuusi kuukautta. Siksi on tärkeää selvittää mitä vaatimuksia sinun on täytettävä.

Yleistä tietoa Working Holiday -viisumin ehdoista:

- Hakijan on oltava jonkin 34 maan kansalainen ja oltava hakemuksen jättöhetkellä 18-30 tai 35-vuotias (mukaan lukien). (Joissakin maissa vaaditaan, että hakijan on asuttava kansalaisuusmaassaan, kun hän hakee Working Holiday -viisumia.)

- sinulla on oltava voimassa oleva passi koko Kanadassa oleskelun ajan; myönnetty työlupa ei ole pidempi kuin passisi voimassaoloaika.

- Pidä vähintään CAD$2 500 ensimmäisten viikkojen kuluja varten.

- Onko sairausvakuutus voimassa Kanadassa oleskelusi loppuun asti.

- oikeus päästä Kanadaan.

- Huollettavia ei sallita.

- Esitä todiste menopaluulippu tai taloudelliset resurssit, jotka osoittavat, että voit ostaa sellaisen.

- Maksa myöhemmät maksut.

Etsitkö keikkatöitä Kanadassa?
Tarkista tarjoukset Calgary, Edmonton, Wien, Ottawa, Toronto, tai Vancouver.

työssäoloviisumi kanada

3. Miten haetaan

Working Holiday -viisumin saaminen, tuleva ulkomaalaisten on haettava sellaista. Toivottavasti nyt on jo selvää, oletko oikeutettu tähän viisumiin vai et. Vaiheet ovat seuraavat:

- Jos olet täyttänyt kyselylomakkeen täällä, sinun on täytynyt saada viitekoodi.

- Sinun täytyy syöttää tämä koodi ja luoda tili. täällä. Muista, että sinun on annettava biometriset tietosi (kuten sormenjäljet ja valokuva).

- Henkilökohtaista IEC-profiiliasi.

- Lähetä hakemus ja valitse IEC-pooli, johon haluat liittyä. Voit ehkä valita useamman kuin yhden.

- Tämän jälkeen tarvitaan hieman onnea. Hakijoiden on saatava hakukutsu (ITA), jotta he voivat jatkaa prosessia. Lupia myönnetään vain tietty määrä. Tämä tarkoittaa, että mitä useampi henkilö on valinnut tietyn hakupoolin, sitä pienemmät mahdollisuudet sinulla on saada kutsu. Pidetään kuitenkin peukkuja!

- Jos sinut on valittu valittujen joukkoon, sinulla on 10 päivää aikaa aloittaa hakemuksesi tai hylätä se. Muista, että se voi kestää päiviä, viikkoja tai kuukausia. Tarkista siis postilaatikkosi säännöllisesti.

- Jos sinut hyväksytään muiden ulkomaan kansalaisten tavoin, sinun on maksettava lisämaksuja (osallistumismaksu CAD$150 ja avoimen työluvan haltijan maksu CAD$100) ja ladattava joitakin asiakirjoja. Kanadan maahanmuutto-, pakolais- ja kansalaisuusvirasto IRCC (Immigration, Refugees and Citizenship Canada) arvioi hakemuksesi ja saattaa vaatia sinulta lisätietoja.

Onnea matkaan!

Lue lisää
- Työluvan saaminen Kanadassa
- Parhaat paikat ulkosuomalaisille vuonna 2019
- Työskentely ulkomailla - lyhyt johdanto