Kaukosäädin työpaikoista on tullut normi parin viime vuoden aikana, ja niistä on tullut jopa 59% amerikkalaisista työntekijöistä työskentelee kokonaan tai suurimman osan ajasta kotoa käsin. Saman tutkimuksen mukaan, 61% väestöstä työskentelee edelleen kotona, vaikka toimistot ovatkin avautuneet.

Vaikka yksi väestöryhmä nauttii kuitenkin samasta asemasta kuin toinen. edut kotoa käsin työskentelystä, suuri osa väestöstä on puhunut erilaisista ongelmista. Tässä jutussa olemme puhuneet seitsemästä päivittäisestä kamppailusta, joita toimistotyöntekijä kohtaa työskennellessään kotoa käsin, ja antaneet vinkkejä niiden korjaamiseen.

Hajamielisyys

Kotona työskentelyyn liittyy paljon häiriötekijöitä. Jos esimerkiksi asut perheesi kanssa, saatat joutua viihdyttämään lapsiasi, avaamaan oven, kun sinun Amazon toimitus saapuu, tai vie koirasi kävelylle.

Muutama muu etätyötä tekevä ystäväsi saattaa tulla luoksesi, jotta voitte "työskennellä" yhdessä. Tiedämme, miten siinä käy.

Koska sinua ei sido kiinteä työaika tai työpiste, saatat ajatella: "Palaan lounaalta ja teen tämän valmiiksi. Siihen menee vain pari tuntia." Valitettavasti tämä voi kuitenkin kostautua, eikä pomosi ole tyytyväinen.

Jos häiriötekijät häiritsevät sinua, voit jäädä paitsi määräajoista tai puheluista. Et ole sataprosenttisesti keskittynyt, ja on todennäköistä, että tuottavuutesi laskee.

Etätyöntekijänä sinun ei kuitenkaan ole välttämätöntä - työskennellä kotona kaikkina viikonpäivinä. Jos esimerkiksi muutaman minuutin päässä on mukava ja rauhallinen kahvila, voit viettää siellä muutaman tunnin.

Mielestämme on parasta, että kotona on oma työtila, jossa ei ole häiriötekijöitä. Yritä noudattaa väljää aikataulua, jotta voit erottaa työ- ja vapaa-ajan toisistaan. Kerro tästä ystäville ja perheelle, niin työaikasi on paljon järjestäytyneempi.

Työ- ja yksityiselämän tasapaino

Työtilan ja henkilökohtaisen tilan välillä on hieno raja. Kotisi on paikka, jossa sinun on tarkoitus rentoutua, rentoutua ja nauttia ajasta yksin tai perheesi kanssa.

Kun työskentelet kotona, et voi mennä paikkaan, jossa voit jättää päivän työn ja stressin taaksesi. Sinun on voitettava se henkinen jako, jonka olit aiemmin antanut kodillesi; sohva, jolla istut katsomassa jalkapalloa, on nyt sama sohva, jolla sinun on esiteltävä raportteja pomollesi.

Monet kotona työskentelevät työntekijät tuntevat, etteivät he koskaan lopeta työskentelyä. Kiinteän työaikasi jälkeen olet edelleen taipuvainen vastaamaan sähköposteihin ja tekstiviesteihin. Tämä johtaa pidempiin työaikoihin, motivaation puutteeseen ja korkeampaan stressitasoon..

Tämän henkisen eston voittaminen voi viedä jonkin aikaa. Sinun on vedettävä rajat ja opittava sammuttamaan itsesi silloin, kun et tee töitä.

Kulttuurin ja viestinnän puute

Yksi suurimmista haasteista etätyöntekijänä on se, että et pysty kommunikoimaan tiimisi jäsenten kanssa. Sanaton viestintä on elintärkeää, jos haluat kommunikoida tehokkaasti.

Kun tapaatte henkilökohtaisesti, voitte kommunikoida nopeasti, jakaa roolit ja välittää palautetta ilman suurempia ongelmia. Kotona sinulla on vain webkamera.

Toinen kotoa käsin työskentelyyn liittyvä suuri ongelma on se, ettei voi ystävystyä kollegoiden kanssa. Jos olet uusi työntekijä, voi olla haastavaa murtaa jää ja tutustua tiimisi jäseniin kunnolla.

Ystävälliset suhteet työtovereiden kanssa voivat auttaa sinua saamaan tyydyttävämmän ja tuottavamman työkokemuksen. Microsoft havaitsi, että etätyöympäristöön siirtyminen vähensi työntekijöiden yhteyksiä toisiinsa ja eristäytyi enemmän..

Jos et asu perheen tai asuinkumppanin kanssa, kotona työskentely voi olla melko yksinäistä. Jos työskentelet yrityksessä, jossa on työntekijöitä eri puolilta maailmaa, voi olla haastavaa löytää päällekkäisiä työaikoja, puhumattakaan siitä, että ehtisit tutustua kollegoihisi.

Vaikka työtuntien määrä voi kasvaa, etätyöntekijöiltä puuttuu inhimillinen yhteys. On tärkeää tuntea olevansa osa tiimiä, jonka kanssa voi juhlia tavoitteiden saavuttamista.

Ongelmia motivaation säilyttämisessä

Kotona työskentely tekee viivyttelystä paljon helpompaa. Lounastauon aikana saattaa tehdä mieli lähteä kävelylle, selata Instagramia tai katsoa The Officea.

Pomosi ja tiimisi jäsenet eivät ole paikalla motivoimassa sinua. Sinun on pysyttävä motivoituneena ja hallittava aikasi itse. Kotona työskentely tuo mukanaan paljon joustavuutta, mutta sitä ei pidä pitää itsestäänselvyytenä.

Yhden tunnin tauoista tulee kolmen tunnin taukoja, ja nyt olet aikataulusta jäljessä. Jos on perjantai, saatat ajatella: "Teen sen viikonloppuna". Ennen kuin huomaatkaan, on maanantaiaamu, ja pomosi haluaa sen esityksen.

Ehkä se Harry Potterin uusinta ei ollutkaan sen arvoista.

Tekniset kysymykset

Olet odottanut koko viikon voidaksesi kertoa pomollesi uusimmasta projektistasi. Teit sen täydellisesti, ja tähtäimessäsi on kiiltävä Kuukauden työntekijä -merkki. Olet juuri menossa kokoukseen, kun sähköt katkeavat.

Pomosi luultavasti luulee, että olet myöhässä; hän ei usko mitään tekosyitäsi. Valitettavasti teknologiset ongelmat ovat yleinen ongelma etätyöntekijöille.

Kotona työskentely voi olla haastavaa myös niille, jotka eivät tunne tekniikkaa. Zoomin ja Microsoft Teamsin kaltaisten ohjelmistojen saaminen toimimaan voi olla hankalaa, varsinkin jos käytössäsi ei ole hyvää WiFi:tä.

Voit aina työskennellä julkisissa tiloissa, kuten paikallisessa kahvilassa, mutta niissä ei ehkä ole paras internetyhteys tai hiljaisinta. Voit myös valita coworking-tilat, mutta muista, että sinun on matkustettava sinne, jos se ei ole lähellä kotiasi, ja joudut todennäköisesti myös maksamaan jäsenmaksun.

Suorituskyvyn ja tuotoksen mittaaminen

Millä kriteereillä pomosi arvioi työsuoritustasi? Jos olet pomo, mitä mittareita käytät, kun sinun on arvioitava tiimin kuukausittaista tuotosta?

Jopa fyysisessä toimistossa jotkut esimiehet eivät useinkaan pysty seuraamaan tarkkoja tapoja mitata työntekijöidensä suoritusta. Jotkut vain seuraavat, kuinka kauan heidän työntekijänsä istuvat työpöydissään!

Työpöydän ääressä istumisen ei pitäisi olla työntekoa. Monilla työpaikoilla on kuitenkin niin, että kunhan tulet ajoissa paikalle ja istut työpöydässäsi kahdeksan tuntia, voit tehdä töitä. Tämä ei ole tuottavaa, mutta se on silti... tapa mitata suorituskykyä.

Etätyöntekijöiden kohdalla on mahdotonta sanoa. Esimiehesi voi olla toisella aikavyöhykkeellä, joten et voi valvoa sinua mitenkään. Tämä voi johtaa siihen, että viivyttelet ja laiskottelet työssä.

Etätyöntekijänä on tärkeää, että sinä ja pomosi olette selvillä siitä, mitä odotuksia he sinulta odottavat ja miten voitte mitata, teetkö työsi hyvin.

Ei verkostoitumista

Muistatko työjuhlat, alan tapahtumat ja messut? Tapasit sata ihmistä, vaihdoit käyntikortteja ja olit innostunut uusista mahdollisuuksista. mahdollisuudet siltä varalta, että ne tulevat tiellesi.

Etätyöntekijänä et valitettavasti voi osallistua yrityksen tapahtumiin. Monilla etäyrityksillä ei ole edes toimistoja tai pääkonttoreita.

Kotona työskentely tekee verkostoitumisen ja kontaktien luomisen erittäin vaikeaksi. Olitpa sitten freelancer, kokopäiväinen työntekijä tai yrittäjä, verkostoituminen voi johtaa moniin mahdollisuuksiin.

Jos et verkostoidu, menetät yhteyden henkilöihin, jotka voivat lisätä urasi tai yrityksesi kasvua ja tehdä siitä menestyksekkään.

Kotoa käsin työskentelevänä työntekijänä on tärkeää pitää yhteyttä ammatilliseen verkostoon. Osallistu sosiaaliseen mediaan, tee aloite yhteyden ottamiseksi ja varmista, että pysyt ajan tasalla, jotta kukaan ei unohda, kuka olet.

Päätelmä

Kotona työskentely ei ole uusi käsite - sitä on tehty jo vuodesta 2005 lähtien. Yritykset pitävät siitä erityisesti siksi, että ne säästävät toimistotiloissa ja hyötyvät laajemmasta osaajapoolista.

Etätyö on kuitenkin kehittymässä. Jopa "Zoomista" on tullut virallinen verbi. Ja kun se kehittyy, kehittyvät myös siihen liittyvät ongelmat. Etätyöntekijänä on tärkeää olla tietoinen kotona työskentelyn eduista ja haitoista sekä siitä, mitä voit tehdä säilyttääkseen työn ja yksityiselämän tasapainon.

Jos siis parhaillaan etsit henkilökohtaista työtä tai etätyötä, harkitse rekisteröitymistä AppJobsille. Voimme auttaa sinua löytämään täydellisen työpaikan taitojesi ja mieltymystesi perusteella. Rekisteröidy muutamalla helpolla klikkauksella, ja AppJobs Löydä itsellesi sopiva työpaikka.