Myers-Briggsin persoonallisuustestin avulla voit oppia lisää siitä, kuka olet ihmisenä ja millainen työ voisi olla sinulle paras valinta. Vaikka Myers-Briggs-persoonallisuustyyppimme ei ole kiveen hakattu ja ihmiset voivat varmasti muuttua elämänsä aikana, jos tunnet olosi tyytymättömäksi nykyiseen uraan, se voi johtua siitä, että se ei sovi persoonallisuuteesi. Se, oletko introvertti vai ekstrovertti, luova vai looginen vai ajatteletko vai tunnetko enemmän, voi varmasti vaikuttaa siihen, miten hyvin suoriudut työstäsi ja miten tunnet urasi kokonaisuudessaan. 

Mikä on ENFP-persoonallisuustyyppi?

ENFP:t ovat tunnetusti ihmiskeskeisiä ja luovia tyyppejä, jotka keskittyvät mahdollisuuksiin. He ovat yleensä hyvin innostuneita uusista ideoista ja toiminnoista, ja he vaikuttavat lämpimiltä, intohimoisilta ja energisiltä yksilöiltä. He ovat pikemminkin ekstrovertteja kuin introvertteja, ja heillä on taipumus käyttää huumoria, nokkeluutta ja kielitaitoa kommunikoidakseen ilmeikkäästi ja keksiäkseen mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia tarinoita. He ovat yleensä mielikuvituksellisia ihmisiä elämässäsi, jotka keksivät aina omaperäisiä ideoita ja ovat yleensä hyvin taiteellisia. Taide on heille tavalla tai toisella intohimo, sillä se tarjoaa heille keinon ymmärtää paremmin ihmiskokemuksia ja antaa heille mahdollisuuden ilmaista ainutlaatuisia ja kekseliäitä ideoitaan. 

Jokainen ENFP-persoonallisuustyypin neljästä kirjaimesta edustaa yhtä keskeistä persoonallisuuden piirrettä. ENFP-ihmiset ovat ekstrovertteja, mikä tarkoittaa, että he saavat enemmän energiaa viettämällä aikaa muiden kanssa, ja he ovat intuitiivisia, mikä tarkoittaa, että he keskittyvät käsitteisiin ja ideoihin useammin kuin yksityiskohtiin ja faktoihin. He tekevät päätöksiä pääasiassa tunteiden ja arvojen perusteella, ja he ovat enemmän havaitsevia, mieluummin kuin joustava ja spontaanisti sen sijaan, että suunnittelisimme liikaa etukäteen. Koska tämä persoonallisuustyyppi auttaa intohimoisesti ja innokkaasti muita ihmisiä toteuttamaan unelmiaan, sitä kutsutaan usein "mestariksi". 

ENFP Työpaikat - Parhaat urat ENFP:lle:

Uran valitseminen ENFP:nä tarkoittaa, että sinun on mietittävä tärkeimmät motiivisi ja arvosi. Tällä persoonallisuustyypillä on taipumus olla utelias muita kohtaan ja se haluaa usein löytää syvemmän merkityksen sekä ideoista että ihmisistä. He etsivät usein tunneintensiteettiä ja haluavat aitoja kokemuksia. Jos olet ENFP, saatat viihtyä paremmin työssä, jossa voit luoda aitoja ja aitoja yhteyksiä toisiin ihmisiin ja olla samalla luova, esimerkiksi seuraavissa tehtävissä opetus tai luovaa mentorointia. Tämä persoonallisuustyyppi kyllästyy yleensä yksityiskohtiin ja toistoon, joten tämäntyyppistä työtä kannattaa välttää. He ovat usein kiinnostuneita uutuuksista ja haluavat olla monipuolisesti kiinnostuneita monista eri asioista. He asettavat yksilöllisyytensä etusijalle ja uskovat, että onnellisuuden pitäisi olla heidän elämänsä tärkein prioriteetti sekä heidän itsensä että muiden kannalta. He ovat yleensä parempia töissä, jotka antavat heille paljon henkilökohtaista vapautta ja itse-ilmaisua, minkä vuoksi monet ENFP-persoonallisuustyypit perustavat usein oman luovan yrityksen tai vastaavan. 

ENFP-T-ura:

ENFP-T-persoonallisuustyypin omaavalla henkilöllä on ENFP-persoonallisuus ja turbulentti (T) identiteetti. Heillä on usein erilaisia persoonallisuuden piirteitä, kuten innostuneisuus, tunteellisuus, energisyys, kasvuhakuisuus, perfektionismi ja itsekritiikki, luovuus, nöyryys, helposti stressaantuminen, ahdistuneisuus, arvolähtöisyys, alhainen itseluottamus, korkea herkkyys, tarkkaavaisuus ja toisista huolehtiminen. Se, että sinulla on persoonallisuustyyppisi kanssa turbulentti tunniste, tarkoittaa, että neuroottisuuspistemääräsi on korkea, mikä ei aina ole huono asia. Se tarkoittaa usein sitä, että henkilö, jolla on tämä persoonallisuustyyppi, on todennäköisemmin ahdistunut ja huolissaan asioista, jotka voivat mennä pieleen, mikä johtuu yleensä huolesta itsensä ja muiden suojelemisesta. Monilla urilla on tärkeää olla valmistautunut siihen, että jokin voi mennä pieleen, ja tämän tunnisteen omaaminen voi helpottaa ENFP-ihmisen nopeaa ajattelua ja parhaiden päätösten tekemistä stressitilanteessa, koska hän on jo käyttänyt aikaa sen pohtimiseen, mitä hän tekisi pahimmassa tapauksessa. On kuitenkin tärkeää pitää nämä piirteet kurissa joko terapian tai muiden selviytymiskeinojen avulla, sillä ilman hallintaa niistä voi helposti tulla ongelma missä tahansa työssä. 

Mitkä ovat parhaat työt ENFP-ihmisille?

Työelämässä ENFP-persoonallisuuden omaava henkilö on yleensä enemmän huolissaan siitä, että hän voi ilmaista itseään luovasti ja auttaa muita. He haluavat usein tutkia kaikkia mahdollisuuksia, joita on tarjolla sekä heille itselleen että muille ihmisille, ja heillä on yleensä paljon mielikuvitusta ja näkemystä, kun he lähestyvät työtään. Ihannetapauksessa ENFP haluaa työskennellä ympäristössä, jossa hän voi ottaa vastaan ihmiskeskeisiä tai luovia ongelmia, jotka vaativat omaperäisiä ratkaisuja. 

Usko humanitaarisiin asioihin voi usein olla ENFP:n tärkein motivaattori työnhaussa, ja moni haluaa löytää uran, joka on linjassa hänen arvojensa kanssa. Urapolut, joilla ENFP voi auttaa muita ihmisiä kehittymään yksilöinä joko henkilökohtaisesti tai ammatillisesti, ovat usein hyvä valinta. Lisäksi ura, joka antaa ENFP:lle mahdollisuuden taiteelliseen ilmaisuun tai henkilökohtaiseen kasvuun, on yleensä tärkeä tekijä. 

Toisaalta ENFP-persoonallisuustyypit eivät yleensä ole kiinnostuneita seuraavista asioista rutiini tai toistuva työ. He haluavat olla kiinnostuneita erilaisista haasteista ja tehtävistä. Vapaus ja itsenäisyys ovat usein tärkeämpiä ihmisille, joilla on näitä persoonallisuuspiirteitä, ja he suosivat yleensä työtä, jossa he voivat laatia oman aikataulunsa ja jossa he eivät ole jatkuvasti tekemisissä rajoitusten, määräysten tai arkipäiväisten yksityiskohtien kanssa. He suosivat yleensä työtä, jossa he voivat olla yhteydessä muihin ihmisiin ja olla mahdollisimman mielikuvituksellisia tukevassa ja jäsentymättömässä ympäristössä. 

ENFP:n ihanteellinen työympäristö on rento, luova ja ystävällinen. Se on työpaikka, jossa he voivat tyydyttää uteliaisuutensa, seurata mielikuvitustaan ja inspiraatiotaan ja keksiä omaperäisiä ratkaisuja, joista on hyötyä muille. 

Mitkä työt sopivat parhaiten ENFP-persoonallisuudelle?

ENFP-ihmiset ovat yleensä sympaattisia, positiivisia ja energisiä. He ovat yleensä hyviä ihmisten kanssa ja pystyvät rakentamaan vahvoja ihmissuhteita, mikä antaa heille ainutlaatuiset mahdollisuudet luoda uraa sosiaalisessa ja ihmisläheisessä tehtävässä. ENFP-ihmisiä vetää puoleensa esimerkiksi myyntiura, koska he ovat mukaansatempaavia ja helposti lähestyttäviä. Lisäksi monien myyntiurien jäsentymättömyys sekä se, että ne tarjoavat erilaisia kokemuksia ja tehtäviä, ovat myös houkuttelevia. 

ENFP:t saattavat myös haluta työskennellä suhdetoiminnan parissa, sillä tällä uravalinnalla he voivat keskittyä rakentamaan suhteita muihin ihmisiin ja samalla hyödyntää luovaa puoltaan. Samalla tavoin monet ENFP:t tuntevat vetoa asiakaspalvelutehtäviin, sillä näissä uravalinnoissa he voivat olla läheisessä vuorovaikutuksessa ja työskennellä läheisesti muiden kanssa ja vaikuttaa muihin ihmisiin. 

Koska ENFP:llä on taipumus olla hieman eksentrinen ja hyvin luova, hän menestyy usein hyvin luovilla ammattialoilla, kuten taiteen, valokuvauksen, videokuvauksen, web-suunnittelun, ohjelmoinnin, graafisen suunnittelun ja kirjoittamisen aloilla, jotka antavat hänelle mahdollisuuden ilmaista yksilöllistä ainutlaatuisuuttaan. ENFP:stä voi myös tulla erinomainen yrityksen omistaja, koska hän pystyy yleensä ottamaan riskejä ja on hyvä verkostoitumaan ja rakentamaan henkilökohtaisia suhteita muihin. Lisäksi heillä on yleensä hyvin positiivinen ja pirteä asenne, joka auttaa heitä selviytymään vaikeista ajoista liiketoiminnassa ja keksimään luovia ideoita kohtaamiensa ongelmien ratkaisemiseksi. 

Huonoimmat urat ENFP:ille:

Jos taas olet ENFP, kannattaa huomioida, mitä ammatteja kannattaa välttää. Koska tämän persoonallisuustyypin ihmiset ovat yleensä joustavampia ja spontaanimpia, he eivät yleensä sovellu kovin hyvin uralle, jossa keskitytään paljon rutiiniin. Esimerkiksi ura rahoitusalalla saattaa tuntua ENFP:stä alivoimaiselta ja tyhjentävältä, koska siihen liittyy yleensä paljon arkipäiväisiä ja toistuvia tehtäviä eikä se tarjoa paljon mahdollisuuksia. mahdollisuudet olla luova ja keksiä omaperäisiä ideoita, mikä ei yleensä sovi ENFP:n luovalle luonteelle. 

Lisäksi ENFP:t eivät yleensä ole kaikkein parhaita, kun on kyse yksityiskohtien huomioimisesta. Heillä on taipumus katsoa mieluummin ja paljon helpommin kokonaisuutta, kun he työskentelevät muiden kanssa, mikä voi tehdä heistä arvokkaan tiimin jäsenen monissa eri uravalinnoissa. Tietyt urat, joissa yksityiskohtien huomioiminen on ehdottoman tärkeää, kuten kyberturvallisuus, matematiikka tai insinöörityö, eivät kuitenkaan välttämättä sovi ENFP:lle. Lisäksi työskentely ympäristössä, joka ei anna ENFP:lle juurikaan mahdollisuuksia olla energinen, sosiaalinen tai dynaaminen, saattaa olla hänelle stressaava vaihtoehto. 

ENFP-uratyypeillä on paljon vahvoja ja myönteisiä ominaisuuksia, joiden ansiosta he soveltuvat hyvin monille urille. Ainutlaatuisten luonteenpiirteidensä ansiosta he menestyvät usein parhaiten urilla, joilla he voivat olla luovia ja luoda suhteita muihin.