TOP
  /  Työn löytäminen   /  Mitä töitä teinit voivat tehdä?

Mitä töitä teinit voivat tehdä?

Nuorena aloittaminen työelämässä voi olla hyvä tapa teini-ikäisille tienata ylimääräisiä tasku rahaa ja oppivat työnteon arvosta sekä kehittämään tärkeitä taitojaan heidän tulevaisuuttaan varten. tuleva. Vaikka useimmat teini-ikäiset työskentelevät vain muutaman tunnin viikossa, se voi olla erittäin hyödyllistä heidän kehitykselleen ja auttaa heitä päättämään tulevasta urasta, sillä osa-aikatyön kokemuksen avulla he voivat selvittää, mistä he pitävät, mistä he eivät pidä, missä he ovat hyviä ja missä he eivät ole niin hyviä. Monet nuoret päättävät tehdä osa-aikatyötä pelkästään rahan takia, mutta se voi tarjota heille paljon muutakin. Osa-aikatyö voi tarjota teini-ikäisille mahdollisuuden ystävyyssuhteisiin ja samalla antaa heille mahdollisuuden ottaa enemmän vastuuta ja oppia lisää työelämästä, ennen kuin työstä tulee elämisen kannalta välttämätöntä.

Mitkä ovat hyviä työpaikkoja 12- ja 13-vuotiaille?

Kaksitoistavuotiaat eivät saa tehdä osa-aikatyötä, mutta on monia asioita, joita lapset voivat tehdä tässä iässä ansaitakseen rahaa. ylimääräistä rahaa ja ottaa enemmän vastuuta, kuten palvelujen tarjoaminen paikallisille ihmisille, kuten autojen pesu, asiointi ja koirien ulkoiluttaminen. aikuinen valvonta. Vanhanaikainen sanomalehden jakelu ei ehkä ole enää niin suosittua kuin ennen, koska verkkouutiset ovat vallanneet alaa, mutta monet lehtikaupat vaativat yhä ihmisiä jakamaan sanomalehtiä ihmisille, jotka lukevat niitä, mikä voi olla ihanteellinen työ kolmetoistavuotiaalle teini-ikäiselle, koska se vaatii vain noin tunnin aamulla ennen koulua. Kolmetoistavuotiaille teini-ikäisille voi olla hyvä idea myös "lauantaityö", esimerkiksi auttaa paikallisessa pienyrityksessä perustehtävissä, kuten siivouspienestä rahasummasta. Kolmetoistavuotiaan on suositeltavaa tehdä töitä vain pari tuntia viikossa, koska koulu on tietysti hänen tärkein prioriteettinsa.

Parhaat työpaikat 16-vuotiaille

Kuusitoistavuotiaana monet teini-ikäiset alkavat etsiä vakavammin töitä, sillä tässä iässä he voivat laillisesti tehdä enemmän työtunteja ja heidät voidaan palkata työntekijöiksi. Useimmat kuusitoistavuotiaat ovat vielä koulussa tai opiskelevat jonkinlaista koulutusta, kuten ylioppilastutkintoa tai vastaavaa, joten he etsivät yleensä osa-aikatyötä löytääkseen jotain, joka sopii heidän koulutuksensa yhteyteen. Kahvilat, supermarketit, ravintolat, pikaruokapaikat, vaatekaupat ja muut vähittäiskaupat ja ravintola-alan yritykset ovat usein 16-vuotiaan ensimmäinen työpaikka, sillä tällaiset yritykset palkkaavat usein teini-ikäisiä ja nuoria. Niitä ei haittaa palkata ihmisiä, joilla ei ole aiempaa kokemusta, sillä työt ovat usein helppoja omaksua.

Työpaikkojen löytäminen 16-vuotiaille UK

Olitpa kuusitoistavuotias ja etsit ensimmäistä työpaikkaasi tai olet kuusitoistavuotiaan vanhempi, joka haluaa aloittaa työnteon, on olemassa erilaisia paikkoja, joista kannattaa etsiä ensimmäistä palkattua työtä. Indeedin kaltaiset työpörssit ovat hyvä paikka aloittaa, tai voit etsiä AppJobsin kautta taitojasi vastaavia keikkoja. Muista, että jos etsit ensimmäistä työpaikkaasi, sinulla ei ole kuusitoista-vuotiaana aiempaa työkokemusta, mutta älä anna tämän estää sinua. Todennäköisesti olet kehittänyt koulussa ja koulun ulkopuolisissa aktiviteeteissa paljon taitoja, joita voit käyttää ansioluettelossasi ja jotka auttavat sinua saamaan työpaikan. Rekrytoijat saattavat olla kiinnostuneita kuulemaan tiimityötaidoistasi työskennellessäsi tiimiprojekteissa tai urheillessasi, siitä, miten olet käyttänyt viestintätaitojasi koulussa ja miten käytät taitojasi esimerkiksi koulun tapahtumien järjestämisessä.

Joitakin hyviä työpaikkoja 17-vuotiaille

Kuten kuusitoistavuotiaat, myös useimmat seitsemäntoista-vuotiaat opiskelevat kokopäiväisesti, ja osa-aikatyö on heille paras vaihtoehto. Seitsemäntoista vuotiaiden etuna on myös se, että he ovat tarpeeksi vanhoja ajokortin hankkimiseen, joten jos ajokokeen läpäisy ja ensimmäisen auton hankkiminen ovat sinulle ensisijaisia tavoitteita, tämä voi myös auttaa sinua löytämään enemmän työpaikkoja. Oman auton omistaminen helpottaa työmatkoja, jolloin voit hakea töitä, jotka ovat hieman kauempana tai joiden alku- ja loppuaika on sellainen, että et normaalisti pääsisi töihin, jos käyttäisit julkisia kulkuneuvoja. toimitus myös työpaikkoja. Jos sinulla on ajokortti, osa-aikainen jakelutyö voi olla ihanteellinen valinta 17-vuotiaalle, sillä se on usein helppo tehdä opintojen, koulun ja muiden sitoumusten ohessa. Muista kuitenkin, että jos aiot tehdä keikkatyötä, kuten ilmoittautua UberEatsille tai Deliveroolle, sinun on hankittava ruoanjakeluautovakuutus, jotta voit tehdä sen laillisesti. Vaihtoehtoisesti voit löytää osa-aikatyötä jakelukuljettajana. kuljettaja yrityksen palveluksessa, joka kattaa tarvittavat vakuutuskustannukset.

Työpaikat 18-vuotiaille - mitä kannattaa tehdä?

Kahdeksantoistavuotiaana teini-ikäiset voivat laillisesti ostaa - ja tarjoilla - alkoholia, mikä avaa lisää mahdollisuuksia. mahdollisuudet osa-aikatyöstä. Kahdeksantoista vuoden iässä teini-ikäiset lähtevät usein yliopistoon, jolloin voi olla tarpeen alkaa etsiä uutta työtä uudesta kaupungista. Baarityö on suosittu vaihtoehto erityisesti opiskelija-alueilla, joilla on usein paljon baareja, klubeja ja pubeja, jotka tarvitsevat aina henkilökuntaa. Työskentely supermarketissa saattaa olla myös helpompaa kahdeksantoistavuotiaille, sillä tässä iässä ei ole rajoituksia, mitä töitä supermarketissa voi tehdä, kuten alkoholitarjoilu asiakkaille kassoilla työskennellessään.

Mitä tunteja alle 16-vuotiaat saavat työskennellä?

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on lakeja, jotka koskevat lasten työllistämistä. Vaikka lapset voivat auttaa taskurahalla alle 13-vuotiaana, lapsi voi tehdä osa-aikatyötä laillisesti vasta nuorempana. Poikkeuksia on teatteri-, televisio- ja mallintöitä tekeville lapsille, joita varten he tarvitsevat esiintymisluvan.

Teini-ikäiset voivat aloittaa kokopäivätyön vasta, kun he ovat saavuttaneet koulunkäynnin päättymisikärajan, jolloin he voivat työskennellä enintään 40 tuntia viikossa. Työnantajien on maksettava 16 vuotta täyttäneille työntekijöille palkkaa PAYE:n kautta. Aikuisten työoikeuksia ja -sääntöjä sovelletaan, kun teini-ikäinen täyttää kahdeksantoista vuotta.

Vielä kouluikäiset lapset eivät ole oikeutettuja kansalliseen vähimmäistuloon. Palkka. Kuudentoista ja seitsemäntoista vuoden iässä teini-ikäiset ovat oikeutettuja saamaan minimipalkka 4,62 puntaa tunnissa. Rekisteröityjen työnantajien on kirjattava ja raportoitava palkka osana palkanlaskentaa. Muut säännölliset PAYE-tehtävät, kuten vähennysten tekeminen, on suoritettava, jos teini ansaitsee yli 120 puntaa viikossa.

On otettava huomioon useita rajoituksia, jotka koskevat sitä, missä ja milloin alle 16-vuotiaat saavat työskennellä. Lapset eivät saa työskennellä kouluaikana, ennen kello 7 aamulla tai jälkeen kello 19 illalla, yli tunnin ajan ennen koulua, teollisuusalueilla tai tehtaissa eikä missään sellaisessa työssä, joka voi olla haitallista heidän terveydelleen, hyvinvoinnilleen tai koulutukselleen. Lasten on pidettävä vähintään tunnin tauko neljän tunnin työskentelyn jälkeen, ja heille olisi annettava kahden viikon tauko kaikista töistä, joita he tekevät koulujen loma-aikoina vuoden aikana.

Lukukausien aikana lapset saavat työskennellä enintään kaksitoista tuntia viikossa, mikä sisältää enintään kaksi tuntia koulupäivää kohden ja sunnuntaisin. Lauantaisin 13-14-vuotiaat voivat työskennellä enintään viisi tuntia ja 15-16-vuotiaat enintään kahdeksan tuntia.

Koulujen loma-aikoina 13-14-vuotias voi työskennellä enintään kaksikymmentäviisi tuntia viikossa, mikä sisältää enintään kaksi tuntia sunnuntaisin ja enintään viisi tuntia arkisin ja lauantaisin. 15-16-vuotias saa työskennellä koulujen loma-aikoina enintään kolmekymmentäviisi tuntia viikossa, josta enintään kaksi tuntia sunnuntaisin ja enintään kahdeksan tuntia lauantaisin ja arkisin.

Muista, että paikallisissa säännöissä voi olla lisärajoituksia siihen, miten, missä ja milloin lapset voivat työskennellä.

Mitä hyötyä teini-ikäisten työskentelystä on?

Vaikka teini-ikäisten ei kannata tehdä paljon töitä, osa-aikatyön hankkimisella voi olla monia etuja. edut teini-ikäisille. Työnteko voi antaa nuorille vastuuntuntoa ja onnistumisen tunteen, samalla kun he voivat kehittää tärkeitä elämäntaitoja ja ansaita rahaa itselleen.

Olitpa sitten teini, joka haluaa etsiä töitä, tai teini-ikäisen vanhempi, joka haluaisi osa-aikatyötä, on tärkeää ymmärtää, mitä töitä teini-ikäiset voivat tehdä ja mitä rajoituksia kouluikäisten lasten työskentelyyn on asetettu.

fiFinnish