Tilattavat työpaikat, markkinapaikkatyöpaikat vai hybridityöpaikat?

2018-08-17
Tässä on yksinkertainen ero tilattavien työpaikkojen, markkinapaikkatöiden ja hybridityöpaikkojen välillä.
tilaustyöpaikat

Kirjoittaja: Paulina Bajorowicz

AppJobs

Tiedätkö, mitä eroa on tilaustyöllä, markkinapaikkatyöllä ja hybridityöllä?Keikkatalous on melko uusi markkina-alue, ja siksi voi olla melko vaikeaa navigoida niiden sekavien termien läpi, joita yritykset ja media näyttävät heittävän meille. Vielä hämmentävämmäksi asian tekee se, kun isommat nimet, kuten Uber ja Airbnb nostavat rimaa ja kutsuvat itseään flex keikkatöitä, keikkatöitä tai tilaustöitä.

Emme siis voi kuin ihmetellä tätä: miksi ja miten meidän AppJobbareina pitäisi tietää näiden termien ero?

Ehkä siksi, että kun tiedämme tarkalleen, mitä nämä kolme luokkaa tarkoittavat (tilaustyö, markkinapaikkatyö ja hybridityö), meidän on paljon helpompi tulkita keikkatalouden kasvavaa jargonia. Tästä on meille hyötyä työelämässä ja se auttaa meitä päättämään itsellemme parhaista sovellustyöpaikoista.

Mitä tulee siihen, miten, meillä on onneksi tämä opas auttaa meitä ymmärtämään näitä termejä.

kysyntätalous
Kuva: DMN

Tilattavat työpaikat

Tämä työpaikkaluokka on keikkatalouden suosituin, ja siihen kuuluvat alustat, kuten Uber, Lyft, Postmates, Kaviaari, Instacart ja Juno.

Tilattavat työntekijät päivystävät, kun he ovat kirjautuneena sovellukseen, mikä tarkoittaa, että he voivat vastaanottaa toimitus, ajo tai muut palvelupyynnöt. He voivat valita, hyväksyvätkö tai hylkäävätkö he nämä palvelupyynnöt, ja soittaa tai lähettää tekstiviestin asiakkaille nimettömien puhelinnumeroiden kautta. Työntekijät voivat myös saada sovelluksen kautta arvosteluja, luokituksia (hyväksymis-/peruuttamisprosentti) ja tietoja työsuorituksesta. Jos he saavat huonoja arvioita tai rikkovat alustan käyttöehtoja, heidän profiilinsa poistetaan käytöstä tai ne keskeytetään väliaikaisesti.

Maksujen osalta yritykset määrittelevät maksut, ja ne voivat muuttua.

Valitse kaupunkisi ja aloita työskentely tilaustyöpaikkojen parissa jo tänään!

Marketplace työpaikat

Markkinatyöpaikat ovat aivan yhtä suosittuja kuin tilaustyöpaikat, vaikka ilmoittautumisprosessi onkin hieman perinteisempi. Alustat kuten care.com, UrbanSitter, SitterCity, Fiverr ja Thumbtack ovat kaikki markkinapaikkoja.

markkinapaikka työpaikat
Kohteliaisuus Fiverr

Työntekijät listaavat profiilinsa markkinapaikoille, joista voi tehdä hakuja esimerkiksi postinumeron tai palvelun perusteella. Käyttäjät hakevat ilmoitettuja työpaikkoja ja lähettävät pyyntöjä asiakkaille. Markkinapaikan työntekijät saavat myös arvosanoja ja arvioita sen perusteella, kuinka aktiivisia heidän tilinsä ovat ja kuinka nopeasti he vastaavat palvelupyyntöihin. He käyttävät näiden markkinapaikka-alustojen viesti- ja soitto-ominaisuuksia kommunikoidakseen asiakkaiden kanssa. Samoin kuin tilattavien töiden työntekijät, jos he saavat huonoja arvioita tai rikkovat alustojen käyttöehtoja, heidän profiilinsa poistetaan käytöstä tai ne keskeytetään väliaikaisesti.

Toisin kuin tilaustöissä, työntekijät tai asiakkaat määrittelevät palvelun hinnan, josta neuvotellaan. Paikalliset keskiarvot ovat myös näkyvissä alueella, ja maksu on usein tuntipohjainen.

Valitse kaupunkisi ja aloita työskentely markkinapaikan työpaikkojen parissa jo tänään!

Hybridityöpaikat

Kuten nimestäkin voi päätellä, hybridityöpaikat ovat sekoitus tilaus- ja markkinapaikkatöitä. Tämän luokan suurempia nimiä ovat TaskRabbit, Handy, Talonmiesja Helpling.

Tärkein ero markkinapaikka- ja hybridityöpaikkojen välillä on se, että jälkimmäisessä asiakkaat voivat mainostaa palvelupyyntöjä, joihin he tarvitsevat apua. Työntekijät voivat sitten selata ja valita keikkoja etukäteen. Joillakin alustoilla asiakkaat voivat myös varata työntekijöitä ilmoitettujen aikataulujensa perusteella. Kuten tilaus- ja markkinapaikan työntekijät, myös hybridityöntekijät saavat luokituksia ja arvioita työsuorituksensa perusteella. Jos he saavat huonoja arvioita tai valituksia, heidän profiilinsa poistetaan käytöstä tai keskeytetään väliaikaisesti. Työntekijät ja asiakkaat voivat kommunikoida alustojen kautta, ja heitä rangaistaan, jos he kommunikoivat muiden alustojen ulkopuolella olevien alustojen kautta.

Hybridialustat sallivat joskus palkkatason määräytymisen työntekijöiden luokitusten perusteella, kun taas toiset antavat työntekijöiden asettaa omat tuntihintansa.

appjobs
Valitse kaupunki, kategoria ja selaa satoja työpaikkoja!

Nyt kun tiedät näiden kolmen ammattiryhmän tärkeimmät erot, voit itse päättää, mikä niistä sopii sinulle parhaiten! Siirry osoitteeseen AppJobs selataksesi satoja työpaikkoja kaupungissasi ja aloittaaksesi työt jo tänään!