Riippumatta siitä, missä asut, voit luultavasti ladata useita toimitus sovelluksia, asenna ne puhelimeesi ja työskentele niiden kautta kaupungissasi. AppJobs keskusteli Foodoran toimitukseen erikoistuneen Emilion kanssa. kuljettaja Tukholmasta, jotta saisimme tietoa ruoanjakelukuljettajien todellisuudesta. Kysyimme häneltä muun muassa maksuista ja työajoista. Saatat liittyä jonkin toisen alustan laivastoon, mutta hänen vastauksensa auttavat sinua varmasti ymmärtämään paremmin, millaista on työskennellä tilausruokakuljetussovellusten parissa.

työskennellä elintarvikkeiden jakelukuljettajana
Emilio, Foodoran jakelukuljettaja

Millaista on työskennellä jakelukuljettajana? Foodora-kuljettaja vastaa.

Aloittaaksesi, kerro meille hieman itsestäsi.

Nimeni on Emilio, ja asun täällä Tukholmassa. Se on kaunis kaupunki, rakastan sitä! Olen ollut täällä vuodesta 2015. Työskentelen täällä. Minulla on kaksi työtä. Päätyöni on Systembolagetissa, josta voi ostaa väkeviä alkoholijuomia, olutta, viiniä ja muuta. [Systembolaget on valtion omistama viinakauppaketju Ruotsissa.] Olen siellä töissä n. 70%. Ja noin kaksi vuotta sittennäin muutaman kaverin pyöräilemässä, joilla oli vaaleanpunainen Foodora-t-paita yllään. Niitä näkee kaikkialla Tukholman keskustassa... Se oli kuin... salainen unelma pyörälähettinä, joten menin verkkosivuille ja hain työtä. Olen työskennellyt Foodoran jakelijana nyt kaksi vuotta.

Mitä muuta teet ja miten päädyit Tukholmaan?

Asun pienessä talossa Lidingössä [hieman Tukholman ulkopuolella] lähellä merta. Siellä on hyvin kaunista. Ennen Tukholmaan tuloani asuin pienessä Hedemora-nimisessä kaupungissa Taalainmaalla [Ruotsin lääni]. Ihmiset täällä sanovat sitä Pohjois-Ruotsiksi, koska kaikkea Norrtullin yläpuolella pidetään Pohjois-Ruotsina. Se on kaunis kaupunki, kaunis alue. Olin siellä kolme vuotta, ja sitä ennen asuin Boråsissa. Synnyin Boråsissa [kaupunki Länsi-Ruotsissa]. Äitini on brasilialainen, ja muutin Brasiliaan, kun olin vauva. Olen asunut sekä Brasiliassa että Ruotsissa välillä.

Kerroit, miten aloitit Foodoran kanssa, mutta kerro meille hieman lisää. Oletko koskaan aiemmin työskennellyt tämän kaltaisen sovelluksen parissa? Sinulla ei ehkä edes ollut mitään käsitystä tästä maailmasta... tehdä rahaa sovelluksilla ennen.

Itse asiassa en. Olen aina ollut sitä mieltä, että sinulla on "normaalinlainen" työpaikka, joten menet jonnekin kauppaan tai toimistoon ja yrität sieltä töitä. En tiennyt, että app-työpaikkoja on olemassa. Tämä oli tavallaan uutta minulle.

Mutta yritit sitä kuitenkin!

Se on itse asiassa hyvin yksinkertaista. Toimistosi on puhelimesi.

Mikä oli motivaatiosi? Muistatko kysyneesi asioita, kuten "Voi, miksi aion kokeilla tätä?". Oliko se pyöräilyä?

Olen aina pitänyt pyöräilystä. Muistan, kun sain ensimmäisen tie kun olin 14-vuotias. Pidin nopeudesta. Kuten aiemmin sanoin, pyörälähettinä työskentely kuulosti unelmalta, joten kun sain tilaisuuden, lähdin mukaan. haki työtä. Ennen kuin aloin työskennellä Foodoran kanssa, kävin pyöräilemässä kahdesti viikossa. Ajattelin, että miksi en kokeilisi tätä, jos pyöräilystä voi saada palkkaa?

Olit kuitenkin jo aiemmin töissä jossain muualla, joten Foodoran kanssa työskentely on kuin... sivutyö.

Kyllä, se on sivutyö, ja teen sitä huvikseni.

Monilla ihmisillä on suuri kysymys siitä, riittääkö pelkkä Foodoran kanssa työskentely vai ei. Luuletko, että voisit elää Foodoran kanssa työskentelystä saaduilla tuloilla?

Luulen, että monet Foodoran työntekijät yrittävät sitä, mutta sopimuksenne on kymmenestä tunnista viikossa, ettekä tule tienaamaan elantoanne kymmenen tunnin viikkotyöllä. Mutta kyllä, varsinkin talvi- ja syyskuukausina on mahdollista saada paljon tunteja. Minulla on kollegoita, jotka työskenteli 20-30 tuntia kuukaudessa, jotkut ehkä melkein toimivat täysipäiväisesti. Koska kyseessä on sovellustyö, jos tarve on suuri, toimisto antaa sinulle lisää työvuoroja, joita voit tehdä. Ja jos esimerkiksi kollegasi eivät halua niitä, voit vaihtaa niitä. Sovelluksessa on vaihtotoiminto, joten voit saada paljon vuoroja.

Meillä oli viime viikolla kysymys työajoista YouTube-tilillämme. Onko teillä Foodoran kanssa aikataulut vai valitsetteko itse työaikanne? Onko teillä kenties blokkeja?

Voit ilmoittaa viikkoa etukäteen, milloin et voi työskennellä. En esimerkiksi voi työskennellä maanantaina ja keskiviikkona klo 10-12. Silloin en ole käytettävissä, ja muuna aikana voin saada vuoroja.

Teillä oli perinteisiä "tavallisia töitä". Voitko verrata sovellustyöpaikkaa perinteiseen työhön? Miten ne mielestäsi eroavat toisistaan? Ovatko ne lainkaan samanlaisia?

Voin puhua vain Foodorasta, ja työ Foodoran kanssa on hyvin yksinkertaista. Tietenkin voit saada hieman enemmän vastuuta. Foodorassa kuulut tiimiin, jossa on muistaakseni 15 ratsastajaa, ja jokaisella tiimillä on oma kapteeninsa. Ja kun sinusta tulee kapteeni, sinulla on seuraavat tehtävät enemmän vastuuta. Saat esimerkiksi enemmän työtunteja, koska voit työskennellä toimistossa.

Vai niin, voit siis kehittyä yrityksen sisällä?

Kyllä, ja se on hyvä asia. Se on siis vähän samanlaista kuin perinteinen työ. Voit saada enemmän vastuuta ja kasvaa Foodorassa kuten tavallisessa yrityksessä.

Mutta toisaalta, kuten sanoit, tehtävä on hyvin yksinkertainen.
Kyllä, se on yksinkertaista. Saat tiedon toimituksista puhelimeesi, voit noutaa toimitukset ja sinulla on kartta, josta näet, minne sinun on mentävä. Ensimmäisen kuukauden aikana mietin, että miten löydän kaiken. Kolmen kuukauden kuluttua tunnet kaupungin läpikotaisin, sen jokaisen neljänneksen. Se on yksinkertaista työtä, kuka tahansa voi tehdä sen puhelimella ja pyörällä.

Onko sinulla jo suosikkipaikkoja kaupungissa? Salaisia paikkoja?

Kyllä, tiedän paljon salaisuuksia!!!!!

Hyvä on, puhutaan nyt maksuista. Tämäkin on hyvin yleinen kysymys: Miten se toimii Foodoran kanssa?

Palkkamalleja on kaksi. Toinen perustuu työtunteihin, ja saat kiinteän palkan. Työskentelet siis viikolla tietyllä tuntipalkalla, ja perjantaista kello 17.00 alkaen sunnuntaihin asti. tuntihinta nousee hieman. Toinen malli on suoritusperusteinen, eli sinulle maksetaan suorituksesi perusteella. Saat hieman pienemmän tuntipalkan, mutta olet saat palkkaa jokaisesta toimituksesta.

Kumman valitset?

Suoritukseen perustuva malli. Mielestäni voit ansaita enemmän rahaa, jos olet nopea ja hyvä löytämään paikkoja. Luulen, että suurin osa kuljettajista tekee kaksi toimitusta tunnissa, mutta todella nopeat kuljettajat voivat tehdä lähes kaksinkertainen. Tämä tarkoittaa, että voit saada noin 30-40 kruunua (~$3-$5) enemmän tunnissa, ja kuukauden lopussa näet eron. Pidän myös potkusta, saan enemmän motivaatiota. Pidän ajamisesta ja nopeasta ajamisesta. Usein alan ajatella, että aion rikkoa oman ennätykseni, ja tänään aion tehdä enemmän.

Puhuimme juuri siitä, miten on mahdollista tehdä tätä työtä kokopäiväisesti, no, ei kokopäiväisesti, mutta sillä voi elää. Tukholmassa on paljon ihmisiä, jotka tekevät sitä, eikö niin?

Sitä on vaikea sanoa, koska työskentelen hieman vähemmän kuin muut, koska minulla on toinen työ. Joinakin viikkoina työskentelen vain viisi tuntia. Viime viikolla en työskennellyt lainkaan, koska Ruotsissa oli juhannus, jolloin ihmiset juovat enemmän ja paljon tapahtuu. Minua tarvittiin siis hieman enemmän Systembolagetissa. Foodoralta saamani korvaus ei riitä minulle, mutta se on voisi riittää, jos Työskentelin vähintään 20 tuntia viikossa.

Voit työskennellä milloin haluat, mutta onko olemassa jokin vähimmäistuntimäärä?

Sopimuksessa lukee kymmenen tuntia, mutta kesäaikaan, kun ihmiset lähtevät lomalle, ei ole niin paljon tekemistä. Luulen, että voit saada viiden tunnin sopimus. Voit täytä, kuinka monta tuntia voit työskennellä. Se voi olla nollasta kahteen tuntiin viikossa, kahdesta kahdeksaan ja niin edelleen. Jos menet verkkosivuille klikkaamalla hakulinkkiä ilman varsinaista hakemusta, näet mahdolliset valittavissa olevat tunnit. Minun tapauksessani se on vähintään viisi tuntia viikossa. Mutta se on hyvin joustavaa.

Kyllä, yksi edut app-työskentelyssä on joustavuus... Kerro meille omasta rutiini nyt. Miten aloitat päiväsi, kun työskentelet Foodoran jakelijana?

Teen yleensä päivävuoroja, mutta on myös yövuoroja. Varhaisin vuoro alkaa klo 10.30. Kun teen sitä vuoroa, herään, syön aamiaiseni ja alan valmistautua. Haen vaatteeni... Ennen meillä oli autotalli kaupungin keskustassa, jonne voisimme laittaa pyörämme ja laukkumme, mutta en tiedä, mitä nyt tapahtuu, meillä ei ole enää autotallia, joten meidän on tuotava laukkumme kotiin.

työskennellä elintarvikkeiden jakelukuljettajana
Selvitä, mihin foorumeihin voit liittyä kaupungissasi!
Kuva: Kai Pilger on Unsplash

Foodora tarjoaa sinulle laukun ja varusteet, eikö niin?

Kyllä on. Pyöräilen siis aina työalueelleni asti, joka on 500 metrin säteellä keskustasta. Tämä tarkoittaa, että se voi olla missä tahansa tämän säteen sisällä. Istun penkille ja odotan ensimmäistä tilausta. Normaalisti ensimmäisen tilauksen saaminen voi kestää viisi minuuttia. Sen jälkeen hoidan tilauksia jatkuvasti. Joskus aloitan iltapäivällä toisessa työssä, joten minulla on sitä ennen kahden tunnin työvuoro. On hyvä, että minulla on aikaa myös lounaalle ja kaikelle muulle.

Lopuksi haluaisin kysyä teiltä alustastamme. Mitä mieltä olette AppJobs.com yleensä?

Löydät kaikki nämä tiedot puhelimen kanssa työskentelystä osoitteessa sivustosi on hieno. Näin, että jotkut kaverit työskentelevät matkaoppaina, ja minusta se on mahtavaa. Olen kiinnostunut matkailusta, ja luulen, että se olisi jotain, jonka parissa haluaisin myös työskennellä. Olen myös suosittelin sitä ystävilleni. Minulla on kaksi brasilialaista ystävää. Toinen on muuttamassa Ruotsiin, en tiedä milloin, mutta hän on puhunut siitä paljon, joten kerroin hänelle vierailusta. AppJobs.com. Toisella ystävällä on "normaali työ", mutta eihän sitä koskaan tiedä...

Löydä jakeluautoilija työpaikka kaupungistasi!

Foodora ei ehkä toimi kaupungissasi, mutta siellä on luultavasti käynnistetty muutamia muita tilauskuljetuspalvelusovelluksia. Käy osoitteessa AppJobs.com, ja selvitä, mikä sivusto palkkaa parhaillaan kuriireja. . Haluamme myös rohkaista sinua jatkamaan lukemista - jos et ole kiireinen hoitamaan asioita.


LUE LISÄÄ!

- Kuinka paljon jakelukuljettajat tienaavat? Kuriirien ansiot selitetty
- 10 vinkkiä, joiden avulla kuljettajat voivat ansaita enemmän rahaa kesällä
- Top 10 YouTubettajaa, jotka ovat asiantuntijoita rahan ansaitsemisessa ajo- ja toimitussovelluksilla
- 23 parasta sivutyöideaa, joita voit tehdä kokopäivätyön ohella

Haastattelua on muokattu ja tiivistetty selkeyden vuoksi.