Luultavasti jokainen Yhdysvaltoihin muuttoa suunnitteleva ulkomaalainen/maahanmuuttaja on käynyt keskusteluja työmarkkinoista. Jos he seuraavat uutisia, he ovat hyvin tietoisia siitä, että Yhdysvaltojen työmarkkinat ovat terveet ja vahvat, vaikka kasvun taso vaihtelee osavaltioittain. Jotkin toimialat ja sektorit tuottavat itse asiassa parempia ja suurempia lukuja.

Vaikka Yhdysvallat ei olekaan päässyt 10 parhaan maan joukkoon, kun on kyse expats, sen pisteet riittivät sijalla 23 listalla. Tästä huolimatta se on urakehityksen kannalta toiseksi tärkein. Tämä tarkoittaa, että ulkomaalaiset kokevat voivansa edistää uraansa enemmän Yhdysvalloissa, ja heidän palkkatoiveensa ovat korkeammat. Ennen jokaista suurta päätöstä kannattaa tietenkin ottaa huomioon kaikki tekijät terveydenhuollon saatavuudesta asumiskustannuksiin ja työ- ja yksityiselämän tasapainosta.

usa työpaikat

1 Yhdysvaltain työmarkkinat

Vaikka työttömyysaste on tammikuussa 2019 3,9, se oli viime vuoden lopulla historiallisen alhaalla 3,7 prosentissa. Yhdysvalloissa ei ole itse asiassa nähty mitään vastaavaa 50 vuoteen. Ilmoitettiin, että että useimmissa osavaltioissa on enemmän avoimia työpaikkoja kuin niihin tarvittavia työntekijöitä. Alaska ja Pohjois-Dakota olivat kuitenkin poikkeuksia. Tutkimus osoittaa myös, että että keikkatalous kyseenalaistaa perinteisen 9:stä viiteen -mallin, kun yhä useammat ihmiset ryhtyvät tekemään sivutoimisia töitä kotivaltioissaan.

usa työpaikat
Lähde: Bureau of Labor Statistics.

2 Yhdysvaltojen voimakkain työllisyyskasvu

Ulkomaalaiset/maahanmuuttajat saattavat miettiä, millä toimialoilla ja sektoreilla työpaikkojen kasvu on Yhdysvalloissa vakaampaa. Jos luet blogikirjoituksemme aiheesta Australian työmarkkinat ei voi yllättää, että Terveydenhuolto, rakentaminen ja palveluala (vähittäiskauppa) vastaavat suurimmasta osasta kasvua. Samanlainen ilmiö tai suuntaus on havaittavissa myös eteläisellä pallonpuoliskolla.

Työllisyyden kasvusta huolimatta joillakin aloilla ja toimialoilla havaittiin työvoimapulaa. Kuitenkin ne ammattitaitoiset työntekijät, jotka työskentelevät tekniikan, rahoituksen, myynnin, rakentamisen ja valmistuksen, tietotekniikan ja kuorma-autoliikenteen aloilla. olivat erittäin kysyttyjä.

usa työpaikat

3 Suosituimmat sivutoimiset harrastukset Yhdysvalloissa

Jakamistalous jatkaa kasvuaan myös Yhdysvalloissa. Tilastot osoittavat että 36 prosenttia (kolmannes) Yhdysvaltojen työntekijöistä eli noin 57 miljoonaa ihmistä tekee sivutoimista työtä. Nämä työntekijät eivät muodosta yhtenäistä ryhmää, vaan he ovat kokoaikaisia työntekijöitä (24%), osa-aikaisia työntekijöitä (49%) ja jotkut tekevät useita töitä.

He ottavat osansa jakamistalouden tuottamasta voitosta, koska he:

- irtisanottiin hiljattain.
- ovat töiden välillä.
- haluaisi tehdä joustavampaa työtä.

Jos olet utelias ulkosuomalainen/maahanmuuttaja, joka haluaa kuulla suosituimmat alustat, tässä ne tulevat. Uber, Lyft, Etsy ja Freelancer.com toivottavat monet sivutoimiset harrastajat tervetulleiksi, ja heistä on kiinni, milloin ja kuinka paljon he työskentelevät kaupungeissaan, jotka sijaitsevat jossain Atlantin ja Tyynenmeren välissä.

Etsitkö suosittuja sivutoimisia hustleja Yhdysvalloissa?
Haku osoitteessa Chicago, Miami, Boston, Atlanta, Detroit, Dallas, Houston, Denver, Las Vegas, Phoenix, Los Angeles, San Francisco tai Portland.

Lue lisää

- Työviisumi Yhdysvaltoihin
- Työloma Yhdysvalloissa
- Työskenteletkö Yhdysvalloissa ilman green cardia? Työlupa-asiakirja voi olla ratkaisu
- Parhaat paikat ulkosuomalaisille vuonna 2019
- Työskentely ulkomailla - lyhyt johdanto
- Työskentely lomaviisumilla Kanadassa
- Työluvan saaminen Kanadassa
- Tutustutaan Australian työmarkkinoihin
- Matkusta Australiaan Working Holiday -viisumilla
- Airtasker | Australian suosituin keikkatalouden alusta
- Suunnitteletko muuttoa Eurooppaan töihin?
- Työpaikkoja Euroopassa amerikkalaisille
- Etsitkö työtä Yhdistyneestä kuningaskunnasta?
- Työviisumi Yhdistyneessä kuningaskunnassa
- Oletko Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuva EU:n kansalainen, joka on huolissaan Brexitistä?