Lähes kaikki maailman osat on suljettu. Self-eristäminen ja karanteeni ovat kaksi sanaa, joita yhteiskunnassa lyödään ympäriinsä. Kun maailma pyrkii löytämään parannuskeinon tautiin. COVID-19, Appjobs tavoitti Philadelphiasta (Yhdysvallat) kotoisin olevan keikkatyöläisen korostaakseen osa-aikatyöntekijöiden kohtaamia ongelmia tämän pandemian aikana.

Nikki on itsenäinen Uber- ja Lyft-kuljettaja. Hän on työskennellyt keikkayrityksille jo muutaman vuoden ajan, ja hän on tehnyt erilaisia sovelluspohjaisia töitä Instacartin kaltaisille yrityksille ja Postmates. Hänellä on myös oma YouTube-kanava nimeltä Diivan löytäminen, jossa hän jakaa parhaat säästövinkkinsä seuraajiensa kanssa. Nikki on yksi niistä miljoonista keikkatyöläisistä, joihin COVID-19 on vaikuttanut; heidän on pakko valita tulojensa ja terveytensä välillä. Kun Nikki tajusi, millaiselle vaaralle hän altisti perheensä, kun hän ajoi huonovointisen matkustajan kanssa.

"Minun oli lopetettava Uberin ja Lyftin ajaminen, koska tyttärelläni on astma. En halua riskeerata perheeni terveyttä."

Nikki kertoi meille, miten toimitus Uber Eatsin, Postmatesin ja monien muiden kaltaisia työpaikkoja mainostetaan turvallisina "kosketuksettoman pudotuksen" ansiosta. Tämä auttaa kuitenkin vain asiakkaita pysymään turvassa sen sijaan, että se auttaisi kuljettajia ja ravintolatyöntekijöitä. Kun maailma sulkeutuu ja eristäytyy, yritysten on ymmärrettävä urakoitsijoiden kohtaamat vaikeudet. Osa-aikaiset työt, kuten ajo- ja jakelutehtävät, ovat riskialttiita, ja yritysten odotetaan ryhtyvän tehokkaisiin toimenpiteisiin varmistaakseen, että kuljettajat ja jakelijat pysyvät turvassa.

Lyft-kuljettajan elämä keskellä Coronavirus Philadelphiaa

Tiedotusvälineet ylistävät keikkatyöntekijöitä heidän sankaruudestaan, ja keikkatyöntekijät odottavat, että yritykset osoittavat samaa kunnioitusta. Nikki naurahtaa ja kertoo, ettei hän ole saanut Uberilta tai Lyftiltä mitään apua lukuun ottamatta varovaisia sovellusilmoituksia. Hän muistaa saaneensa Lyftiltä viestin, jossa kuljettajia kehotettiin laittamaan muovinen ikkunan eristys itsensä ja matkustajien väliin. Hän kertoo myös, kuinka Uber ilmoitti jakavansa desinfiointiaineita kuljettajien kesken, mutta sulki keskuksensa 48 tuntia ilmoituksen jälkeen. Tämä on aiheuttanut kuljettajille äärimmäisiä paineita, koska heidän on itse desinfioitava autonsa ja maksettava kaikki.

Kuten monilla kuljettajilla, Uber ja Lyft muodostavat 95% Nikkin tuloista. Suurin osa keikkatyöntekijöistä kohtaa taloudellista epävarmuutta tulevina kuukausina, etenkin kun karanteenitoimenpiteet kiristyvät kaikkialla maailmassa. Kun Nikkiltä kysyttiin, mitä hän tekisi, jos saisi tartunnan, hän vastasi, että hän jäisi kotiin ja odottaisi, että se menisi ohi, koska lääkärilaskuihin olisi liian kallis varaa.

Nikki on vain yksi niistä tuhansista kuljettajista ja osa-aikaisista työntekijöistä, joihin vaarallinen coronavirus on vaikuttanut vakavasti. Tilanteesta huolimatta Nikki näyttää pysyvän positiivisena. YouTube-kanavallaan hän julkaisee hakkereita, jotka auttavat muita selviytymään karanteenista.

Nikkin vinkit keikkatyöntekijöille koronaviruspandemian aikana

Lyft-kuljettajan elämä keskellä Coronavirus

Harrasta intohimoasi

Ehdotan, että ihmiset käyttävät aikaa työstääkseen jotain, mihin heillä ei ole ollut aikaa. Jos heillä on intohimo, nyt on aika jatkaa sitä. Niin minä olen tehnyt. Kun ajoin Uberin ja Lyftin autoja, olin mukana tie aamuneljältä ja työskenteli jopa 12 tuntia päivässä seitsemänä päivänä viikossa. Olin liian väsynyt keskittyäkseni intohimoihini. En myöskään pystynyt jatkuvasti luomaan sisältöä YouTube-kanavaani ja minun, blogi. Kun olen eristyksissä, minulla on enemmän aikaa noille asioille. Olen jopa alkanut luoda verkkokurssit jotta ihmiset voisivat oppia rahansäästökeinoja, kuten kuponkeja, virtaviivaisesti. Lisäksi minulla on paljon enemmän laatuaikaa 9-vuotiaan tyttäreni kanssa. Yksinhuoltajaäitinä se on korvaamatonta. En olisi koskaan uskonut, että minulla olisi aikaa tehdä kaikkea tätä.

Kuka tahansa voi kuponkeerata!

Toinen vinkkini on ottaa aikaa kuponkiopiskeluun! Monet ihmiset ovat kertoneet minulle, että he haluavat oppia kuponkeeraamaan, mutta heillä ei ole ollut aikaa tehdä sitä. Nyt ei ole enää tekosyitä. Aikaa riittää. Mikset opettelisi taitoa, josta on hyötyä sinulle ja perheellesi myös COVID-19:n jälkeen?


Lue lisää: