naisyrittäjätViime vuosina naisten määrän kasvu itse-työttömyys on kasvanut. Kun mahdollisuus olla oma pomo ja työ- ja yksityiselämän tasapainon parantaminenyhä useammat naiset pyrkivät mahdollisuudet työskentelemään omasta puolestaan.

Täällä AppJobsOlemme analysoineet OCED:n tietoja, jotta voimme paljastaa, mitkä maat edistävät naisten itsenäistä ammatinharjoittamistasekä itsenäisten ammatinharjoittajien palkkaerot kussakin maassa.. Näiden tulosten tueksi teimme myös kyselyn 1 000 ihmiselle Yhdistyneessä kuningaskunnassa selvittääksemme heidän mielipiteitään omana pomona toimimisesta ja itsenäisestä työskentelystä.

Tuloksista kävi ilmi, että Turkissa on eniten itsenäisiä ammatinharjoittajia (34,6%), ja seuraavina ovat Meksiko (31,9%) ja Kreikka (28,4%). Tutkimuksessa todettiin, että 35,3% ihmisistä on samaa mieltä siitä, että ihmiset ovat onnellisempia itsenäisinä ammatinharjoittajina. ja mielenkiintoisesti se paljasti myös, että Yhdistyneessä kuningaskunnassa 13,7% miehistä pyrkii itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi verrattuna 9,1% naisista.

Lisäksi tutkimustuloksista kävi ilmi, että 27,7% osallistujista on samaa mieltä siitä, että on helpompaa toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana miehenä.. Nämä havainnot saattavat johtua niistä maista, joissa naisten osuus itsenäisistä ammatinharjoittajista on pienempi, kuten Liettuasta, Suomesta ja Israelista.

Tutkimme myös joitakin syitä, jotka estävät yksityishenkilöitä ryhtymästä itsenäisiksi ammatinharjoittajiksi, ja havaitsimme, että 31,2% pelkäsivät, etteivät he löytäisi tarpeeksi työtä., kun taas 31.1% pelkäsi, että he ovat loppuisi rahat tai menisi konkurssiin. Harvempi henkilö oli huolissaan tuleva, sillä vain 13,7% ilmoitti olevansa huolissaan eläkejärjestelyistä.

Sukupuolten välinen palkkaero määritellään miesten ja naisten tuntipalkkojen keskimääräisenä erona., ja vaikka tähän asiaan kiinnitetään yhä enemmän huomiota tämän eron korjaamiseksi, erityisesti itsenäisinä ammatinharjoittajina toimivien naisten osalta on tehtävä vielä enemmän.

Itsenäisinä ammatinharjoittajina toimivien miesten ja naisten palkkaerot ovat paljon suuremmat kuin palkansaajina toimivien miesten ja naisten palkkaerot. Alla olevissa tuloksissa korostetaan saavutettuja parannuksia, mutta ne osoittavat, että useissa maissa on vielä paljon tehtävää.

Viro on ainoa maa, jossa itsenäisinä ammatinharjoittajina toimivat naiset ansaitsevat enemmän kuin miehet (16%). Tanska, Luxemburg ja Ruotsi ovat edelläkävijöitä yrittäjien sukupuolten välisen eron vähentämisessä. palkka palkkaero on 10% ja alle, kun taas Yhdistyneessä kuningaskunnassa palkkaero on edelleen paljon suurempi, 33%, ja Yhdysvalloissa 56%.

Kuinka paljon työtä on vielä tehtävä maassanne, jotta itsenäisten ammatinharjoittajien ja sukupuolten välisiä palkkaeroja voitaisiin kaventaa?.

naisyrittäjät - sukupuolten välinen palkkaeroJos haluat nähdä lisää tutkimustietoa naispuolisista työntekijöistä kehitysmaissa, klikkaa linkkiä. täällä.