Mikä on tilaus-talous?

Ehkä olet kuullut termin keikkatalous tai jakamistalous? Tai on-demand economy, access economy, peer to peer economy... Tunnetko sinäkin olevasi hieman hukassa kaikkien näiden termien kanssa? Tarkoittavatko ne kaikki samaa asiaa? Mitä eroja niillä on? Mitä ovat ne "keikat", joista kaikki puhuvat?
Ei hätää, AppJobs auttaa sinua selviytymään kaikista näistä uusista termeistä ja uusista työmahdollisuuksista! Aloitetaan on-demand-talousmalli.

kysyntätalous

Ensinnäkin, tilaustalous ja käyttöoikeustalous ovat synonyymejä. - ne molemmat tarkoittavat talousmallia, jota ohjaa teknologia, jonka avulla yritykset voivat täyttää asiakkaiden tarpeet välittömästi. Saatavuustalous on liiketoimintamalli, jossa tavaroita ja palveluita kaupataan pikemminkin saatavuuden kuin omistuksen perusteella: se tarkoittaa, että vuokraus tavaroita väliaikaisesti sen sijaan, että ne myytäisiin pysyvästi. Termi syntyi korjauksena termiin jakamistalous, koska jakamistalouden suuret toimijat, kuten esim. Airbnb, Zipcar ja Uber ovat kaupallisia yrityksiä, joiden liiketoimintaan ei liity yhteiskäyttöä.

Lyhyesti sanottuna tilaus-talous määritellään teknologiayritysten luomaksi taloudelliseksi toiminnaksi, joka täyttää kuluttajien kysynnän tarjoamalla tavaroita ja palveluja välittömästi.
Teknologian nopea kehitys on mahdollistanut myös tilaustalouden nopean kasvun. Viestien, digitaalisen median, hakukoneiden ja muiden välitöntä saatavuutta hyödyntävien välineiden ansiosta asiakkaat odottavat nyt myös nopeaa, helppoa ja kätevää kokemusta. Tämä on johtanut palvelualan muutokseen, ja juuri siksi on-demand-talous kukoistaa.

Onko pesualtaassasi ongelma ja tarvitset jonkun korjaamaan sen? Tai ehkä tilasit huonekalut IKEAsta netistä ja tarvitset jonkun, joka voi auttaa sinua kokoamaan ne? Et varmaankaan halua odottaa viikkoa ajanvarausta - haluat löytää asiantuntijan, varata ajan, maksaa ilman pankkiautomaatilla käyntiä ja jatkaa nopeasti muita suunnitelmiasi. No, tilauspalvelutalous on tehnyt tämän mahdolliseksi sellaisten palvelujen avulla kuin TaskRabbit, jolloin voit varata ammattitaitoisen työntekijän auttamaan tehtävässä, jota et pysty tekemään itse tai jonka suorittamiseen sinulla on liian kiire.

kysyntätalous

Harvard Business Review mukaan tilauspalvelutaloudella on vuosittain yli 22,4 miljoonaa asiakasta ja $57,6 miljardin euron menot. Tämä tarkoittaa, että uusi talousmalli luo myös työpaikkoja. mahdollisuudet joita ei ollut aiemmin. Voit nyt toimittaa ruokaostokset pyörälläsi, kun sinulla on Instacart tai työskennellä kuljettajana iltaisin ja viikonloppuisin seuraavien yritysten kanssa Lyft. Näillä töillä voi ansaita elantonsa, koska niille on kysyntää. Asiakkaat haluavat, että heidän päivittäistavaransa toimitetaan suoraan heidän ovelleen ilman vaivaa, ja he haluavat saada kyydin kotiin torstai-iltana kello 2 aamulla - ilman, että heidän tarvitsee soittaa taksia ja odottaa 15 minuuttia auton lähettämistä.

Lisäksi, on-demand-malli on kaikkien saatavilla. Yleensä tarvitset tietokoneen tai älypuhelimen. Vaikka kaikenikäiset ihmiset hyppäävät on-demand-junaan, se on tuhatvuotiaat 18-34-vuotiaat, jotka muodostavat puolet väestöryhmästä. Jos millenniaalit tuntevat yhden asian, se on teknologia.

Inc.comin James Painen mukaan, "Tilauspalveluiden kysyntä laajenee kaikilla aloilla, ei vain millenniaalisille suunnatuilla aloilla. Huolimatta riskirahoituksen vähenemisestä ja niiden toimialojen supistumisesta, joita on-demand-talous ei koske - se on vielä hämmästyttävän kaukana täyden potentiaalinsa saavuttamisesta, ja harva kiistää, että on-demand-talous muuttaa liiketoimintaa sellaisena kuin me sen tunnemme."

kysyntätalous

Tilaus-talouden tulevaisuus

Tilauspalvelutalous on varmasti muuttamassa liiketoimintaa sellaisena kuin me sen tunnemme - sekä kuluttajien että työntekijöiden kannalta. Siitä on jo tullut valtava osa elämäämme, ja sen ennustetaan kasvavan edelleen. Yksi suosituimmista kyydinjakosovelluksista (ja Uberin suurin kilpailija Yhdysvalloissa), Lyftilmoittaa, että se hyväksyi $1 miljardin euron liikevaihto vuonna 2017. Yhtiö ilmoittaa myös, että sen liikevaihto kasvoi 168 prosenttia vuoden 2017 neljännellä neljänneksellä, mikä on lähes kolme kertaa nopeampaa kuin Uberin raportoima 61 prosentin kasvu.

On-demand-talouden ennustetaan olevan $57 miljardin dollarin markkinat vuoteen 2018 mennessä. Ottaen huomioon, että yhä useammat ihmiset valita freelancerina toimiminen vakituisen, 9:stä viiteen -työn sijaan, Markkinoilla on vielä uskomattomat mahdollisuudet kasvaa entisestään.

Freelance-talous kukoistaa - kuluttajat haluavat käyttää tuotteita ja palveluja silloin, kun se on heille sopivinta, ja työntekijät haluavat valita omat, joustavat työaikansa.

Mitä se merkitsee sinulle? Työntekijän näkökulmasta katsottuna access-talous tarjoaa sinulle uusia, loputtomia työmahdollisuuksia! Ja kuluttajana voit nyt nauttia seuraavista eduista toimitus Ramen-nuudeleita suoraan ovellesi klo 1 yöllä, kiitos... Uber Eats ja muut tilauspalvelut.