Toivotko, että voisit joskus nukkua keskiviikkona pitkään, mennä töihin pyjamassa tai viettää enemmän aikaa lastesi kanssa maanantai-iltapäivänä? No, silloin sinun kannattaa harkita freelancerina työskentelyä! Se ei tietenkään ole pelkästään lumoavaa, vaan joka päivä tietokoneen ääressä loikoilua ja suklaan syömistä. Pukukoodia ei kuitenkaan ole, ei kiinteitä työaikoja ja monia muita etuja.

työskentely freelancerina

Freelancers Unionin ja Upworkin teettämässä tutkimuksessa "Freelancing in America" ennustettiin, että suurin osa Yhdysvaltojen työvoimasta työskentelee freelancerina vuoteen 2027 mennessä. Tämä tarkoittaa, että jo 10 vuoden kuluttua freelancereita on enemmän kuin kokoaikaisia vakituisesti palkattuja työntekijöitä. Vaikka nämä luvut tuntuvat vielä mahdottomilta, on oltava jokin syy siihen, miksi 57,3 miljoonaa ihmistä työskentelee jo nyt yksinyrittäjinä.
Okei, nyt riittää tylsät numerot! Ihmetteletkö yhä, mistä tässä on kyse ja jos... freelancerina toimiminen on todella sinua varten? Oletko sinä etkö ole varma, miten päästä alkuun?
Jaetaan se alaspäin ja mietitään kaikki edut freelancerina työskentelystä!

Joustavuus

Ensimmäinen ja ilmeinen syy freelance-työn kukoistukseen on se, että 21. vuosisadan työntekijät pitävät joustavuutta parempana kuin vakituista 9-5-työtä. Oman aikataulun määrittäminen on ehdottomasti yksi suurimmista eduista, joita on tarjolla freelancerina toimiminen. Etkö ole aamuihminen? Se ei ole ongelma, voit helposti työstää projektejasi jopa kello 23.00, jos tunnet olosi silloin kaikkein tuottavimmaksi ja luovimmaksi! Voit myös mukauttaa aikataulua henkilökohtaisen elämäsi mukaan.

Lisäksi voit joustavasti päättää, milloin työskentelet, ja voit hoitaa henkilökohtaisia asioita tai tehtäviä, joita et muuten pystyisi tekemään. Haluatko mennä keskiviikkoaamuna torille? Ei hätää, osta niin paljon luomukaalia kuin pystyt! Onko sinun vietävä lapsesi lääkäriin, koska hän on syönyt leikkitahnaa? Ota koko päivä aikaa näyttääksesi hänelle, miten hyvää oikea ruoka on! Freelancerina toimiminen sopii täydellisesti, jos olet esimerkiksi kotona oleva vanhempi, mutta et halua luopua urastasi.

Vähentynyt stressitaso

Vaikka tietyt työt ovat stressaavampia kuin toiset, stressi ei riipu siitä, millaista työtä teet, voit olla stressaantunut joka työpaikalla! Se voi olla aamuinen ruuhka, kauhea pomo, vaativa työmäärä tai työ, jonka tekemisestä et nauti. Kaikesta voi tulla stressaavaa työympäristössä, jossa ei keskitytä työntekijän hyvinvointiin.

Työskentely kotoa tai itse valitsemastasi toimistosta voi varmasti auttaa vähentämään vaivaa ja saada työnteon tuntumaan vähemmän raskaalta. Freelancetyöskentely sopii myös erinomaisesti kaikille ujoille luoville ja introvertteille, jotka tuntevat vähemmän ahdistusta työskennellessään yksin.

työskentely freelancerina

Perheaika

Koska sukupuolten tasa-arvoa työpaikoilla pyritään parantamaan, monet maat ja yritykset kannustavat nykyään kaikkia työntekijöitä isät ottaa myös vapaata ja nauttia isyysvapaan iloista. Kaikki työntekijät eivät kuitenkaan ole niin onnekkaita, että heidän työnantajansa tarjoaa heille näin hyviä etuja. Perhe-elämän prioriteetit ovat varmasti muuttumassa, ja yhä useammat vanhemmat haluavat viettää enemmän aikaa kotona. Freelancer-työ on täydellinen ratkaisu! Päätät itse, kuinka paljon aikaa haluat käyttää työhön päivittäin, ja voit räätälöidä aikataulusi perhe-elämäsi mukaan. Täytyykö sinun hakea lapset jalkapalloharjoituksista kello 14.00? Ei hätää! Voit tehdä työsi valmiiksi illalla, kun lapset menevät nukkumaan. Freelancer-työn ansiosta kaikki tämä on mahdollista, ja työntekijä voi itse päättää, milloin on aika sammuttaa tietokone ja mennä laittamaan päivällinen valmiiksi.

Kuka tahansa kotitoimisto?

Kuvittele tämä: loputtomat rivistöt harmaita kabinetteja, jotka estävät näkymisesi, harmaat katot ja neonvalot aiheuttavat päänsärkyä ja kollegasi Carole huutaa harjoittelijalleen. Kuvittele nyt tämä: puinen työpöytä ikkunan edessä, joka päästää kirkkaan auringonpaisteen kotitoimistoosi, valitsemasi ergonominen mukava tuoli, Spotify-soittolista "Focus" taustalla ja kuppi cappuccinoa pöydälläsi. Missä tilassa työskentelisit mieluiten?
Mutta se ei ole edes paras osa! Voit työskennellä kotona, voit työskennellä suosikkikahvilassasi lähistöllä... voit työskennellä mistä tahansa! Se tarkoittaa, että voit jopa tehdä töitä ja ansaita rahaa matkustaessa! Voit työstää artikkelia tai grafiikkaprojektia JA hoitaa rusketustasi samaan aikaan!

työskentely freelancerina

Tehokkuuden parantaminen

Jokainen on erilainen - jotkut viihtyvät rutiini työ, toiset kyllästyvät ja masentuvat. Työskentely kiireisessä ja äänekkäässä toimistossa voi olla mieletöntä, jos tarvitset rauhaa saadaksesi asiat tehtyä, kun taas toiset tarvitsevat tiimiä saavuttaakseen tavoitteet nopeammin. Ehkä tarvitset enemmän taukoja työpäivän aikana tai haluat työskennellä mieluummin neljä tuntia putkeen? Kun freelancerina työskennellessäsi voit löytää itsellesi parhaiten sopivan aikataulun ja työrytmin. Jos et ole aamuihminen etkä saa mitään aikaiseksi ennen kello 12, miksi tulisit toimistolle kello 8 aamulla? On järkevämpää tehdä työt silloin, kun tunnet olosi tuottavimmaksi. Se vain lisää tehokkuutta ja vähentää stressitasoa. Et istu työpöydän ääressä ja pelkää, että pomosi saa sinut kiinni tuijottamasta tyhjää näyttöä. Jos tunnet olevasi jumissa työssäsi, freelancerina voit pitää tauon milloin haluat, mennä vaikka joogatunnille tyhjentämään päätäsi, napata välipalan tai juoda lisää kahvia - ja palata töihin milloin haluat!

Älä unohda katsoa Youtube-videota, josta saat lisätietoja seuraavista asioista. freelancerina AppJobsilla!