Useimmissa maissa ympäri maailmaa 17-vuotiaana on mahdollista saada yksi askel ennen aikuisuutta. Vihdoinkin tie on lyhyt! Olet luultavasti jo tekemässä joitain tärkeitä päätöksiä elämästäsi yksin, kuten opiskeletko ja mitä. Jos otat välivuoden ja matkustat koulun päätyttyä. Haluat ehkä alkaa säästää rahaa ensimmäiseen omaan lomaasi tai haluat ehkä jopa aloittaa kokemuksen hankkimisen sinua eniten kiinnostavalta ammattialalta ja sitä silmällä pitäen etsit ottaa vastaan asianmukaisia työpaikkoja. Tässä on siis joitakin ajatuksia 17-vuotiaiden työpaikat.

Ideoita työpaikoista 17-vuotiaana

AppJobsista löytyvät työpaikat, joihin alaikäiset voivat ilmoittautua, kuuluvat seuraaviin luokkiin lapsenvahtina, lemmikki istuminen, verkkomyynti tai freelancerina toimiminen yksinkertaisena tehtävämaksajana, verkko-opettajana, sosiaalisen median managerina, YouTuberina ja muina.

Vinkkimme: Kun etsit työpaikkaa AppJobsista, tee aina seuraavaa tarkista kunkin alustan ikävaatimukset varmistaaksesi, että voit rekisteröityä, jos olet 17-vuotias. Jos et ole, tarkista, onko se mahdollista sinun ja sinun vanhempien tai laillisen huoltajan suostumuksella ja valvonnassa.

Nämä 5 työtä voit tehdä 17-vuotiaana mobiilisovelluksella

  1. Care työpaikat

  2. Kyselyjen täyttäminen

  3. Verkkomyynti

  4. Opettaa kieliä

  5. Freelance-työt verkossa

1. Hoitotyöpaikat

Oletko kiinnostunut **lemmikkien vahtimisesta** tai **vauvanvahtimestarin tehtävistä?** Hoito on sinua varten! Voit ansaita keskimäärin **$12 tunnissa** auttaessasi perheitä lasten ja/tai lemmikkien kanssa. Kävele koiria, tee kotikäyntejä ruokkien ja pitäen seuraa lemmikeille ja huolehdi lapsista, kun heidän vanhempansa ovat ulkona tai töissä. Hoito hyväksyy 17-vuotiaat. Sinun on vain varmistettava, että vanhempasi tai huoltajasi on rekisteröitynyt kanssasi. ja he, aina, valvoa tiliäsi, jotta he tietävät, että kaikki on kunnossa.

Tutustu Care osoitteessa Detroit, Tampa, Albuquerque, Charlotte, Denver, Pittsburgh, Cleveland Lontoo, Liverpool, Manchester, Leeds, Birmingham. ja monet muut Yhdysvaltojen kaupungit!

Lemmikkieläinten hoitaminen PetSitterin avulla voi tuottaa sinulle hyvää rahaa! Liity PetSitteriin ja pääset tutustumaan lukuisiin lemmikkieläinten hoitotyömahdollisuuksiin. Lemmikkieläinten istuminen, koiran ulkoilutus, koulutus, ruokinta, kotihoito tai tarjota muita palveluja. Yli 13-vuotiaat nuoret voivat liittyä PetSitter.com. Sinun on pass taustatarkastus, kansi matkakustannuksiasi, Sovelluksen avulla voit selata lemmikkieläinten hoitotöitä, olla yhteydessä oman kaupunkisi lemmikkieläinten vanhempiin, hallita varauksiasi ja seurata tulojasi.

Ryhdy PetSitter.com osoitteessa St. Paul, San Antonio, Houston, Los Angeles, Indianapolis, Tampa, New York City, Boston, San Diego, Atlanta, Pittsburgh, Las Vegas, Seattle, Kansas City, Oklahoma City, San Francisco, Chicago, Cincinnati, Louisville, Sacramento, Memphis, Albuquerque, Portland, Detroit, Nashville, Cleveland, Columbus, Philadelphia, San Bernardino, Washington D.C., Denver, Dallas, Baltimore, El Paso, Jacksonville, Fort Worth, Milwaukee, Orlando, Phoenix, Tucson, Miami, Charlotte, Vancouver, Toronto, Ottawa, Calgary, Edmontonja Montréal.

2. Täytä kysely

Ansaitse helppoa rahaa täyttämällä kyselyitä. Mene vain nettiin, lataa sovellus ja anna palautetta! Kuka tahansa, joka on yli 15-vuotias, jolla on vahva Internet-yhteys ja joka asuu siinä maassa, jossa kyselyyn osallistutaan, voi osallistua Hiving! Muista, että alaikäiset on oltava vanhempien lupa tai laillinen edustaja. Saat tietyn määrän Hiving-pisteitä täyttämiesi verkkokyselyjen keston mukaan. Kerää niitä niin kauan kuin haluat ja vaihtaa ne rahaksi tai lahjakortteja, kun on aika tehdä niin! Rekisteröidy Hiving jo tänään ja aloita pisteiden kerääminen!

3. Verkkomyynti

Oletko **taiteellinen** ja rakastat tehdä asioita omin käsin? Kokeile **myydä verkossa** Etsy. Voit luoda oman myymälän ja myydä käsintehtyjä esineitäsi, kuten koruja, vaatteita, asusteita tai keramiikkaa ostajille ympäri maailmaa! Riippuen siitä, mitä teet, mitä materiaaleja käytät, kuinka paljon aikaa käytät esineen tekemiseen tai sen suosioon, voit myydä sitä **$15** - **$50.** Ei ollenkaan hassummin, eikö totta?Etsy sallii 17-vuotiaiden käyttää alustaa. Tarvitset vain vanhempien tai laillisen huoltajan lupa ja tilisi pitäisi olla valvottu niiden toimesta.

Tutustu Etsyyn osoitteessa Lontoo, Liverpool, Manchester, Birmingham, Leeds.Orlando, Memphis, New York City, Boston, Baltimore, El Paso, Fort Worth, Jacksonville ja muut kaupungit

Työpaikat 17-vuotiaille Yhdysvalloissa
Kuva: Etsy

4. Kielten opettaminen

Oletko koskaan ajatellut, että voit opettaa äidinkieltäsi ihmisille? Kyllä voit, eikä sinun tarvitse olla ammattimainen opettaja tehdäksesi sen... Lingoda! Eikö olekin mukavaa olla kerrankin opettaja eikä oppilas? Voit opettaa englantia, saksaa, ranskaa tai espanjaa ja saat palkkaa keskimäärin **$14 oppitunnilta.** Voit järjestää oppitunnit oman aikataulusi mukaan ja yhdistää koulun ja muut aktiviteetit helposti työhösi. Lisäksi opetat mukavasti omasta huoneestasi käsin. Lingoda on hyvä työpaikka 17-vuotiaille, koska sen kautta voi liittyä, jos on yli 13 ja kykenevät tekemään oikeudellisesti sitovia sopimuksia.

Tutustu Lingodaan osoitteessa Philadelphia, Miami, Louisville, Austin, Seattle, Nashville, Sacramento, Leeds, Manchester, Birmingham, Liverpool ja muissa kaupungeissa!

5. Freelance-työt verkossa

Fiverr on ainutlaatuinen alusta, jossa voit ottaa vastaan kaikenlaisia freelance-tehtäviä ja ansaita **$5 - $100 per työ.** Voit tehdä YouTube-videoita, hallita yhteisöjä Facebookissa, tehdä käännöksiä, miksailla musiikkia, lukea tarotteja, valmentaa muita suosikkivideopelissäsi tai tehdä astrologiakartan, jos se on sinun juttusi!Älä epäröi! Jos olet 17-vuotias, voit ottaa vastaan töitä, joissa on Fiverr tänään!

Tarkista Fiverr osoitteessa Lontoo, Liverpool, Birmingham, Leeds, Manchester, El Paso, Jacksonville, San Bernardino, Orlando, Austin, Tampa, Los Angeles ja muita kaupunkeja!

Freelancer on toinen vaihtoehto, jos haluat tehdä freelance-työtä verkossa. Voit suorittaa tietojen syöttötehtäviä, suunnitella logoja, verkkosivustot, koodata, kirjoittaa, oikolukea ja tehdä muita vastaavia tehtäviä asiakkaille ympäri maailmaa ja tehdä $17 per keikka keskimäärin. Jos et tunne oloasi vielä kovin varmaksi, valitse yksinkertaisia tehtäviä ja tarjoa halpoja hintoja.

An aikuinen on luotava tili Freelancer, joita voit sitten käyttää - tietenkin heidän luvallaan!

Tutustu Freelanceriin osoitteessa Lontoo, Liverpool, Birmingham, Leeds, Manchester, Portland, San Jose, Phoenix, Miami, Seattle, Fort Worth, Baltimore, Chicago ja monet muut kaupungit!.

Etkö löydä kaupunkiasi? Etsi se osoitteesta AppJobs!

Tarkista aina ikäraja kunkin alustan osalta, ennen kuin rekisteröidyt johonkin alustaan Appjobs

Työpaikat 17-vuotiaille: Nuorisotyön säännöt

  1. 17-vuotiaiden työpaikat Yhdysvalloissa: joitakin yleisiä sääntöjä

  2. 17-vuotiaiden työpaikat Kanadassa: joitakin yleissääntöjä

  3. 17-vuotiaiden työpaikat Australiassa: joitakin yleisiä sääntöjä

  4. 17-vuotiaiden työpaikat Yhdistyneessä kuningaskunnassa: joitakin yleisiä sääntöjä

1. 17-vuotiaiden työpaikat Yhdysvalloissa: joitakin yleisiä sääntöjä

Nuorisotyötä säätelevät Yhdysvalloissa sekä liittovaltion lait ja erikoistuneempi valtion lait. Katsotaanpa, mitä ne ovat.

17-vuotiaiden työpaikat
Kuva: Freepik

Liittovaltion lait
Liittovaltion lain mukaan ei ole olemassa rajoituksia, kun on kyse sallitut työtunnit 17-vuotiaana, mutta on olemassa rajoituksia millaisiin töihin voit ryhtyä. Et voi työskennellä vaarallisina pidetyissä tehtävissä, kuten räjähteiden valmistuksessa tai varastoinnissa, kaivostoiminnassa, metsänhoidossa ja sahanhoidossa, lihan ja siipikarjan pakkaamisessa tai jalostamisessa jne. Mitä tulee sinun palkkataso, liittovaltion vähimmäismäärä palkka on $7,25 euroa tunnilta, mutta tuntipalkka voi vaihdella sen mukaan, missä osavaltiossa asut ja työskentelet.

Valtion lait
Osavaltioiden lait ovat toisinaan rajoittavampia kuin liittovaltion säännöt, ja niitä sovelletaan seuraavissa tapauksissa tietyt valtiot. Jos olet 17-vuotias, suosittelemme, että googletat ennen työnhakua, mitä asuinvaltiossasi sovelletaan. Katsotaanpa kuitenkin joitakin lakeja, joita sovelletaan joissakin osavaltioissa.

Kun on kyse palkat, monet osavaltiot noudattavat liittovaltion vähimmäistuntipalkkaa, joka on $7,25 euroa tunnilta. Joissakin muissa osavaltioissa on erilaiset vähimmäistuntipalkat, Esimerkiksi Washingtonissa se on $12, Nevadassa $8,50, Coloradossa $11, New Yorkissa $11,10, Illinoisissa $8,25, Nebraskassa $9,00 ja New Mexicossa $7,50.

Kun on kyse kuinka monta tuntia ja milloin 17-vuotias voi työskennellä, eri osavaltioiden välillä on joitakin eroja. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä:

- Florida: voit työskennellä enintään 8 tuntia päivässä, 30 tuntia viikossa ja 6 päivää viikossa kouluvuoden aikana. Et saa työskennellä klo 23.00-6.30 ennen koulupäivää.
- Kalifornia: voit työskennellä enintään 4 tuntia päivässä, 28 tuntia viikossa koulupäiväviikon aikana. Et saa työskennellä klo 22.00 (12.30 ennen koulupäivän ulkopuolista päivää) ja 5.00 välisenä aikana.
- Kentucky: voit työskennellä enintään 6 tuntia päivässä (8 tuntia lauantaisin ja sunnuntaisin), 30 tuntia viikossa, jos käyt koulua (40 tuntia vanhempien luvalla ja vähintään 2,0 kouluarvosanan keskiarvo).
Et saa työskennellä klo 22.30 (perjantaina ja lauantaina klo 1.00) - 6.00 välisenä aikana, kun koulu on käynnissä.
- Massachusetts: voit työskennellä enintään 9 tuntia päivässä, 48 tuntia viikossa ja 6 päivää viikossa.
Saat työskennellä vain klo 6.00-22.00 tai vain klo 6.00-23.30 yöaikaan sellaisina öinä, jotka eivät edeltävät säännöllistä koulupäivää. Poikkeuksena ovat ravintolat ja raviradat, ja kello 20.00 jälkeen kaikilla alaikäisillä on oltava aikuisen valvojan suora ja välitön valvonta.
- New York: voit työskennellä enintään 4 tuntia päivässä ennen koulupäivää, 8 tuntia päivässä perjantaina, lauantaina, sunnuntaina tai pyhäpäivänä. Voit työskennellä enintään 28 tuntia viikossa, jos olet kirjoilla koulussa. Et saa työskennellä klo 22.00 (voit työskennellä keskiyöhön asti ennen koulupäiviä sekä vanhemman että koulun kirjallisella luvalla ja ennen koulupäivien ulkopuolisia päiviä vanhempien kirjallisella luvalla) ja klo 6.00 välisenä aikana koulun ollessa käynnissä. Keskiyöstä aamukuuteen, kun koulu ei ole käynnissä.
**- Tennessee:**Työtuntien määrään ei ole erityisiä rajoituksia, mutta et saa työskennellä kello 22.00-6.00 (sunnuntaista torstaihin ennen koulupäiviä) (voit työskennellä keskiyöhön asti vanhempien luvalla enintään kolmena iltana viikossa).

2. 17-vuotiaiden työpaikat Kanadassa: joitakin yleisiä sääntöjä

Kanadassa, kuten Yhdysvalloissakin, kullakin lainkäyttöalueella on omat sääntönsä. Eri sääntöjen yleisenä tavoitteena on suojella nuorten työntekijöiden etuja. Tässä [PDF-tiedostossa] (https://www.lawnow.org/wp-content/uploads/2014/04/Provincial-Youth-Employment-Laws-Chart.pdf) annetaan lyhyt katsaus siihen, mitä eri provinsseissa sovelletaan.Kuinka monta tuntia voit työskennellä?
Et saa työskennellä kello 23.00 ja 6.00 välisenä aikana.

Mitä töitä EI saa tehdä 17-vuotiaana?
Työpaikat, joita pidetään todennäköisesti vaarantaa terveytesi tai turvallisuutesi, kuten metsätaloudessa, saha- tai sellutehtaissa, suljetuissa tiloissa, kaivoksissa maan alla tai avolouhoksissa tai asbestin puhdistuksessa ja poistossa, ovat kiellettyjen aineiden luettelossa.

Paljonko on 17-vuotiaiden palkka?
Sinulla on oikeus vähimmäispalkkaan, joka vaihtelee maakunnittain.

17-vuotiaiden työpaikat
Kuva: Freepik

3. 17-vuotiaiden työpaikat Australiassa: joitakin yleisiä sääntöjä

Säännöt vaihtelevat Australiassa alueittain. [Käy tässä linkissä](https://yla.org.au/) saadaksesi lisätietoja alueestasi.Kuinka monta tuntia voit työskennellä?
Koulu on etusijalla! Tärkeää on, että työsi ei häiritse koulunkäyntiäsi ja aikaa, jota sinun on käytettävä koulutyön tekemiseen.

Mitä töitä EI saa tehdä 17-vuotiaana?
Sinun ei pitäisi tehdä työtä, joka voi olla haitallista terveydellesi, turvallisuudellesi, kehityksellesi tai moraaliselle ja aineelliselle hyvinvoinnillesi.

Paljonko on 17-vuotiaiden palkka?
Palkkasi pitäisi olla prosenttiosuus aikuisen työstä maksettavasta palkasta. Työnantajasta ja sopimuksesta riippuen voit ansaita enemmän tai vähemmän.

4. 17-vuotiaiden työpaikat Yhdistyneessä kuningaskunnassa: joitakin yleisiä sääntöjä

Sallitut työtunnit
Kaikki henkilöt, jotka ovat saavuttaneet koulunkäynnin päättämisen alaikäraja voi työskennellä kokopäiväisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että voit saada kokopäivätyön ja työskennellä enintään enintään 40 tuntia viikossa, jos haluatte.

Jos käyt koulua, voit ei voi toimia ennen klo 7 aamulla tai klo 19 jälkeen kouluaikana yli 4 tuntia ilman vähintään tunnin taukoa tai ilman kahden viikon taukoa työstä koulun loma-aikana kalenterivuodessa.

Tarkista mahdolliset poikkeukset täällä.

17-vuotiaiden palkat Yhdistyneessä kuningaskunnassa
Sinulle pitäisi maksaa vähintään 4,20 puntaa tunnissa.

Työt, joita 17-vuotiaat eivät saa tehdä.
Et voi työskennellä esimerkiksi tehtaissa tai teollisuuslaitoksissa, useimmissa pubeissa ja vedonlyöntipaikoissa, paikallisissa laeissa kielletyissä paikoissa etkä missään sellaisessa työssä, joka voi olla terveydellesi, hyvinvoinnillesi tai koulutuksellesi haitallista.

Lue lisää!

- Työpaikat teini-ikäisille: Mitä tarkoittaa työskennellä teini-ikäisenä?
- Osa-aikatyöt teini-ikäisille: Haluatko tehdä osa-aikatyötä? Löydä ideoita täältä!
- Kesätyöpaikat teini-ikäisille: Vaikka kouluvuoden aikana työskentely on melko vaativaa, on mahdollista ansaita rahaa tekemällä kesätöitä.
- Nettityöpaikat teini-ikäisille: Nykypäivän teini-ikäiset tuskin tietävät, millaista on elää ilman internetiä. Ja se on kätevää, kun he tekevät nettitöitä.
- Työpaikkoja lukiolaisille: Lukio-opiskelijat löytävät helposti töitä myös omasta kaupungistaan.
- Helppoja/nopeita töitä teini-ikäisille: Joskus vaikuttavin tekijä on työn monimutkaisuus. Helppoja/nopeita töitä teini-ikäisille löydät täältä!
- Työpaikat 14-vuotiaille: Vasta lukion aloittaneet voivat ajatella tekevänsä 14-vuotiaille sopivia töitä.
- Työpaikat 15-vuotiaille: Kaikki mitä sinun on tiedettävä, kun aloitat työt 15-vuotiaana.
- Työpaikat 16-vuotiaille: Täytän 16 vuotta ja olen jo kyllästynyt pyytämään tasku rahaa?
- Työpaikat 18-vuotiaille: 18 vuotta täyttäminen on merkkipaalu elämässäsi, jolloin voit tulla vastuullisemmaksi ja jopa aloittaa työnteon.