TOP
  /  Löydä lisää   /  Perinteiset työpaikat, jotka ovat siirtyneet verkkoon COVID-19:n ansiosta.

Perinteiset työpaikat, jotka ovat siirtyneet verkkoon COVID-19:n ansiosta.

Mitkä työpaikat ovat siirtyneet verkkoon COVID-19:n ansiosta?

Aina alusta lähtien COVID-19 pandemian vuoksi elämäntapa on muuttunut äkillisesti kaikkialla maailmassa. Ihmiset ovat olleet sidottuja kotiin ja useimmat yritykset ja kaupalliset toiminnot on pysäytetty. Työntekijät ovat kohdanneet yhtä jyrkän muutoksen maisemassaan ja käyvät läpi digitaalista muutosta keskivertoprosessissa. Suurin osa yrityksistä, niiden mittakaavasta riippumatta, on nyt siirtymässä käyttämään työskennellä kotoa käsin.

Vaikka se oli jo keskustellut teknologian hyödyntämisestä teknologian tuleva työvoimaa. COVID-19:n ansiosta odotettu tulevaisuus on jo koittanut, ja ihmisten on täytynyt sopeutua muuttuvaan työympäristöön. Monet yritykset käyttävät nykyään työkaluja ja teknologioita, jotka on suunniteltu erityisesti seuraavia tarkoituksia varten. etäyhteys toimii. Näin ne pystyvät paitsi toteuttamaan toimintoja myös pitämään työvoiman palveluksessaan. Vaikka taloudelliset toiminnot odottivat pandemian alkuvaiheessa laskua, digitaaliset välineet ja alustat ovat tulleet ihmisten avuksi.

Johtuen COVID-19-pandemian vaikutus talouteen, digitaalisessa ympäristössä työskentelystä on tulossa yhä pätevämpi ratkaisu. Nykyinen pandemia on vaikuttanut maailmanlaajuisesti moniin ihmisiin ja yrityksiin, mutta verkkotyöskentely on kuitenkin pysynyt koskemattomana sekä toimivana että turvallisena vaihtoehtona työskentelylle. 

Menetitkö työsi koronaviruksen vuoksi? Näin toimitaan!

Uuden etätyön aalto

COVID-19:n vaikutus teolliseen toimintaan voimistuu vähitellen ajan myötä. Ihmiset menettävät työpaikkoja, toimitusketju on häiriintynyt, terveyskriisit lisääntyvät ja työttömyys on huipussaan.

Toimialan, johon COVID-19:n sanotaan vaikuttavan eniten, on lentoyhtiöala, koska rajoja suljetaan, lentoyhtiöiden toiminta keskeytetään äkillisesti ja maiden sisäiset lukitukset estetään. Euroopan lentoyhtiöiden odotetaan menettävän yli $15 miljardia euroa ja saavan todennäköisesti 700 miljoonaa matkustajaa tavallista vähemmän. Maailmanlaajuisesti lentoyhtiöiden odotetaan kärsivän yhteensä $254 miljardin euron tappiot.

Kasino- ja peliala on COVID-19-pandemian toiseksi pahiten koettelemista toimialoista koko maailmassa. Tämän toimialan odotetaan laskevan $521,6 miljardista vuonna 2019 $495,6 miljardiin vuonna 2020. Kolmanneksi pahiten kärsinyt ala on vapaa-ajan tilojen teollisuus, ja sen odotetaan laskevan maailmantaloudessa 1,9 prosenttia. 

Koska työympäristö muuttuu kaikkialla maailmassa, monet työpaikat ovat osoittautuneet pandemian kestäviksi, ja koska karanteeni- tai lukitusajat ovat tällä hetkellä rajoittamattomat, ihmiset etsivät nyt etätyöpaikkoja. Etätyö kattaa nyt tavalla tai toisella lähes kaikki elämän osa-alueet. Etätyö on levinnyt laajalle terveydenhuollosta koulutukseen, markkinointiin ja tietotekniikkaan. Riippumatta kokemustasostasi voit löytää useita etätöitä, jotka vastaavat sitä ja tarjoavat äärimmäistä joustavuutta, kuten jäljempänä käsitellään:

Online-tutorointi

Maailmanlaajuinen verkko-opetusala odottaa kasvua hallitusten COVID-19-pandemian vuoksi määräämien lukkojen aikana. Valtiolliset ja yksityiset akateemiset oppilaitokset ottavat nyt käyttöön verkko-oppimisen hallintajärjestelmiä. Verkko-opetusmarkkinoiden odotetaan kasvavan $132,21 miljardilla vuosina 2020-24. Verkko-opetus on jo nyt saavuttamassa valtavan suosion massojen keskuudessa.

Monet ihmiset ovat nyt liittymässä online-tuutorointiin, ja prosessi on melko yksinkertainen. Sinun tarvitsee vain analysoida taitosi ja liittyä alustalle, jolla voit myydä kurssejasi. Online-opettajuus voi olla mitä tahansa opetus kieli auttaa matematiikassa. Monet alustat eivät vaadi opettajan tutkintoa mutta sen sijaan kokemusta opiskelijasta, jolloin verkkotuutorointi on avointa monenlaisille ihmisille ja taustoille. 

Joitakin verkko-opetusta tukevia alustoja ovat seuraavat:

Lue äskettäinen haastattelumme Preply-ohjaajan kanssa. 

Kuva: Julia M Cameron

Online lastenvahdit

COVID-19-pandemian jatkuessa ja lukitusten määräytyessä eri puolilla maailmaa useimmat ihmiset ovat olleet kotona karanteenissa lastensa kanssa. Lapset jatkavat opintojaan verkkojärjestelmien kautta, kun taas aikuiset harjoittavat liiketoimintaa etänä kotoa käsin. Tällaisessa tilanteessa lasten hoitamisesta kotona työskennellessä voi tulla vanhemmille vaikea tehtävä.

Tilanteen ratkaisemiseksi online-vahdit ovat nyt kysyttyjä, sillä he pitävät lapset viihdytettynä näyttöpohjaisen vuorovaikutuksen avulla. Virtuaalisten lastenvahtimestareiden kysyntä on kasvanut 700% maalis-huhtikuun välisenä aikana, ja he voivat ansaita noin $36 per 45-minuuttinen istunto. Joitakin erityisesti verkossa toimiville lastenvahdille suunniteltuja alustoja ovat seuraavat:

 • Care.com
 • Sittercity
 • UrbanSitter
 • Bambino
 • Sitter

Lue myös: Kaikki mitä sinun on tiedettävä saadaksesi lapsenvahtityötä

Verkkosuunnittelijat

Koska kivijalkamyymälät pysyvät yleensä suljettuina COVID-19-pandemian aikana, niiden ainoa toimiva ratkaisu on turvautua sähköiseen kaupankäyntiin. Tämä on johtanut siihen, että web-suunnittelijoiden kysyntä sähköisen kaupankäynnin markkinapaikan suunnittelusta on kasvanut voimakkaasti. Viime vuonna verkkokaupan myynti kasvoi 11,4%, ja sen odotetaan kasvavan 12%. 

Vaikka monet ihmiset ovat menettäneet työpaikkansa, on silti monia, jotka ovat onnekkaita säilyttääkseen työnsä ennallaan. Näistä molemmista jälkimmäisessä kasvaa taipumus kuluttaa rahaa verkko-ostoksiin. Näin ollen yritykset yrittävät hyödyntää maailmanlaajuista verkkoa molempien päämäärien täyttämiseksi ja palkkaavat siksi verkkosuunnittelijoita täyttääkseen kriteerit. Useita alustoja, joista voi ilmoittautua web-suunnittelijaksi, ovat seuraavat:

Asiakaspalvelu

Vaikka ilmeisesti kuluttajien ostot vähenevät, kun lukitusaika kasvaa määrittelemättömäksi ajaksi, asiakastukipalvelujen kysyntä kasvaa edelleen. Maailmanlaajuinen asiakastuki oli lisääntynyt 19% toukokuun puolivälissä viime vuoteen verrattuna.

Tilanteen korjaamiseksi useat alustat ovat ottaneet vastuun asiakaspalvelun tarjoamisesta virtuaalisesti. Joitakin merkittäviä niistä ovat mm:

 1. LiveOps

LiveOps tarjoaa asiakaspalvelijoita Fortune 500 -yrityksille. Joustavuus ja etätyöskentelymahdollisuus.

 1. Assurance

Assurance tarjoaa työtä henkivakuutusalalla työskenteleville. Etäpalvelu mahdollisuudet niiden kautta henkivakuutuksen edustajana tarjoaa joustavuutta sekä edut

 1. Alorica

Alorica työllistää puhelinpalvelukeskuksen edustajia, joiden tehtävänä on työskennellä kotona tai etänä. Tämä yritys tarjoaa etätyöskentelyn edut ja samalla sairausajan palkkaa sekä lomaetuja. 

 1. NexRep

NexRep tarjoaa kotoa käsin työskentelymahdollisuuksia asiakaspalveluun eri toimialoilla elintarvikealasta voittoa tavoittelemattomiin järjestöihin ja matkailuun.

 1. Hubstaff Talent

Hubstaff Talent on sivusto, joka tarjoaa erilaisia keikkatöitä erityisesti asiakaspalvelualalla. Hubstaff Talentin kautta tehtävä työ on tyypillisesti pidempiaikaista, mutta tarjoaa silti joustavuutta työtä etsiville. 

Lue myös:

Asioiden myynti verkossa

Vaikka COVID-19-pandemia aiheuttaa tuhoa ja epävarmuutta kaikkialla maailmassa, sähköisen kaupankäynnin ala on kasvanut. Sosiaalisen etääntymisen myötä monet yritykset ovat joutuneet siirtämään myyntinsä verkkoon, ja myös asiakkaiden on täytynyt siirtää ostoksensa verkkoon. Mukaan Forbes, verkkokulutuksen arvo oli toukokuussa $82,5 miljoonaa euroa, ja elektroniikka- ja vaateostokset ovat kasvaneet 11% ja 12%.

Verkkokaupan perustaminen ei ole haastava tehtävä, sillä nykyään on olemassa useita alustoja, joiden avulla voit perustaa verkkokauppoja. Halusipa myyjä sitten päästä eroon vanhoista vaatteista tai myydä kotitekoisia tuotteita, on olemassa alustoja, jotka palvelevat kaikkia.

 1. Etsy

Etsy on verkkomarkkinapaikka, jossa itsenäiset myyjät myyvät ainutlaatuisia ja vintage- tai käsityötuotteita. Etsyllä on laaja valikoima tuotekategorioita koruista huonekaluihin ja vaatteisiin. 

 1. OfferUp

OfferUp on markkinapaikka, joka on erikoistunut asiakkaalta asiakkaalle -myyntipalveluihin. OfferUp on alusta, jossa myydään tavaroita, kuten elektroniikkaa, autoja, huonekaluja ja muita suuria kohteita. 

 1. Vinted

Vinted on verkossa toimiva vaatteiden, kenkien ja asusteiden markkinapaikka. Vintedin avulla myyjät voivat myydä kevyesti kuluneita tai käytettyjä tuotteita asiakkaille maailmanlaajuisesti.

 1. Letgo

Letgo on toinen paikallinen markkinapaikka, jossa myyjät voivat lähettää käytettyjä esineitä, joille heillä ei ole enää käyttöä, ja myydä niitä paikallisille ihmisille. 

Henkilökohtaiset valmentajat

Koska suurin osa julkisista tiloista on suljettu viruksen leviämisen estämiseksi, ihmiset eivät voi treenata tai jatkaa kuntoilua tavalliseen tapaan (kuten kuntosalilla tai joogatunnilla käyntiä). Tämän ongelman torjumiseksi ihmiset käyttävät verkkoalustoja korvatakseen puuttuvan harjoittelun ja ylläpitääkseen terveellistä liikuntaa. rutiini

Henkilökohtaista harjoittelua voi tehdä verkossa, ja sen avulla voit inspiroitua pitämään itsesi kunnossa. Henkilökohtaiset kouluttajat pystyvät räätälöimään kuntoiluohjelmat kullekin henkilölle yksilöllisesti, ja ne voidaan helposti ajoittaa niin, että ne sopivat elämääsi.

On olemassa monia erilaisia verkkokoulutuksen muotoja, mutta tässä on joitakin yrityksiä, jotka tarjoavat verkossa toteutettavia henkilökohtaisia koulutuspalveluja:

 1. Bidvine

Bidvine on Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitseva freelancer-alusta, joka yhdistää henkilökohtaiset kouluttajat ja valmennusta etsivät ihmiset.

 1. Bark

Bark on freelancer-alusta, joka on saatavilla Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Irlannissa ja Etelä-Afrikassa, Australia, Uusi-Seelanti ja Singapore. Bark tarjoaa paikallisille ja henkilökohtaisille kouluttajille foorumin yhteydenpitoon.

 1. Freelancer

Freelancer on kansainvälinen freelance-yritys. Se on verkkosivusto, jossa personal trainerit voivat ottaa yhteyttä asiakkaisiin, jotka haluavat treenata sosiaalista etäisyyttä pitäen.  

 1. Fiverr

Fiverr on tunnettu freelance-yritys, joka kattaa lähes kaikki freelancer-tarpeet, henkilökohtaisia kouluttajia lukuun ottamatta. Kansainvälisenä yrityksenä se tarjoaa mahdollisuuden yhdistää kouluttajat asiakkaisiin omalla alueellaan tai mahdollisesti maailmanlaajuisesti.

 1. Thumbtack

Thumbtack on Yhdysvalloissa perustettu ja toimiva sivusto, joka yhdistää freelancereita - myös personal trainereita - ja ihmisiä, jotka etsivät palveluja omalla alueellaan.

Nämä ovat vain muutamia niistä tuhansista aloista ja työpaikoista, jotka ovat nyt siirtymässä verkkoon. On kuitenkin tärkeää (kuten minkä tahansa työn kohdalla), että varmistat, että sinulla on oikeat taidot ennen kuin aloitat. On myös hyvä huomata, että kaikki alat eivät pysty siirtymään kokonaan etätyöhön, 

Telelääketiede

COVID-19-taudin maailmanlaajuisen puhkeamisen vuoksi yhteiskunnan käyttäytyminen on muuttunut ja digitaalisesti tapahtuvan vuorovaikutuksen määrä on kasvanut. Sen lisäksi, että rutiinitehtävien suorittaminen on muuttunut, myös vuorovaikutus terveydenhuollon ammattilaisten kanssa on muuttunut merkittävästi. Pandemia on johtanut siihen, että niiden ihmisten määrä, jotka käyvät fyysisesti terveydenhuollon ammattilaisten luona (lääkäreistä apteekkareihin), on vähentynyt; näistä vuorovaikutustilanteista on tullut virtuaalisia. Yksi esimerkki on reseptilääkkeiden määrän kasvu. toimitus startupit.

Koska ihmiset ovat itse-eristäytyminen ja se, että suurin osa riskiryhmään kuuluvista ihmisistä ei pysty matkustamaan, reseptilähetyspalvelut ovat lisääntyneet dramaattisesti. Lääketoimituspalvelu NowRX:n tuoreet tiedot osoittavat, että tilausten määrä on kasvanut 31% tämän vuoden alussa. Lisäksi Breese (toinen lääketoimituspalvelu) on havainnut, että asiakkaiden sitoutuminen on lisääntynyt 84% samana aikana.

Telelääketieteeseen ryhtymisellä on monia etuja: se on muun muassa kannattava investointi näinä aikoina. Sijoittajat alkavat keskittyä yhä enemmän telelääketieteeseen sijoittamiseen kysynnän kasvun vuoksi.

Nämä ovat joitakin niistä yrityksistä, jotka tarjoavat telelääketieteen palveluja pandemian aikana:

 • AMC Health
 • TaskRabbit
 • Teladoc
 • PillPack
 • CVS

ja monet saattavat vaatia fyysistä läsnäoloa. Sopeutumiskyky on erittäin tärkeää jatkossa. 

Miten siirtää työsi menestyksekkäästi verkkoon? 

Teknologian kehittyessä suuri osa aloista on muuttumassa digitaalisiksi. Tämä muutos on ollut jatkuvassa kasvussa teknologian kehittyessä vuosien mittaan, mutta COVID-19-taudin puhkeaminen on johtanut digitaalisten välineiden käytön jyrkkään lisääntymiseen tehtävien suorittamisessa. Monista aloista on tulossa digitaalisia aina lääketieteestä ruokaostoksiin ja jopa taiteeseen. 

Työn siirtäminen verkkoon on mahdollista useimmilla aloilla. Tässä on muutamia esimerkkejä siitä, miten se onnistuu. nopea vinkkejä avuksesi:

 • Korosta taitojasi- Vaikka olisitkin parturi tai leipuri, kyse on siitä, että ihmisille näytetään, miten he voivat osallistua. On tärkeää, että toimintaa on mahdollista harjoittaa kotoa käsin. Tämä voisi sisältää virtuaalista apua tai konsultointipalveluja, joista molemmista voidaan veloittaa tuntipalkkio. Voisit myös tarjota asiakkaillesi DIY-työkaluja tai jopa valmiita tuotteita, joita heidän on helppo käyttää kotonaan. 
 • Käytä digitaalisia maksutapoja - Siirryttäessä kohti käteisvapaampaa yhteiskuntaa liiketoimien digitalisointi on tärkeää yrityksille. Tämä lisää liiketoiminnan saavutettavuutta ja helppoutta, ja se tarkoittaa, että voit saavuttaa suuremman asiakaskunnan. 
 • Siirrä vero- ja muut hallintostrategiat verkkoon - Liiketoiminnan panosten ja tuotosten seuranta verkossa auttaa yksinkertaistamaan näitä prosesseja. Asioiden pitäminen verkossa voi auttaa sinua hallitsemaan kassavirtoja paremmin, ja voit käyttää yhtä tiliä kaikille liiketoimille, sillä sen avulla voit valvoa liiketoimia paremmin. Verkosta löytyy myös paljon apua konsultoijilta, jotka voivat tarjota ideoita ja ehdotuksia yrityksesi tarpeisiin.

Saatat pitää myös tästä:

Yhteys muihin, verkossa - Pidä yhteyttä asiakkaisiisi sosiaalisen median ja/tai sähköpostimarkkinointikampanjoiden avulla. Varmista, että asiakkaat ovat ajan tasalla uusimmista hankkeistasi ja kampanjoistasi, ja saat myös käsityksen siitä, miten asiakkaasi näkevät yrityksesi.

Anya Prevallet-Kinstle on Appjobsin projektipäällikkö. Hän on valmistunut Worcester Polytechnic Institutesta ja on erikoistunut tutkimukseen ja sisältöstrategiaan.

fiFinnish