Jos mietit, miten elää vihreämmin, olet yksi niistä monista ihmisistä, jotka ovat päättäneet tehdä elää ympäristöystävällisempää ja kestävämpää elämää. On kuitenkin mainittava, että monet niiden toteuttamista toimista eivät välttämättä ole kaikille uusia. Ne ovat olleet yleinen käytäntö muun muassa alkuperäisväestön yhteisöjen ja pienituloisten perheiden keskuudessa. Nyt ne ovat pääsemässä valtavirtaan. Toivottavasti ne kestävät jonkin aikaa ja niistä tulee enemmän kuin vain ihmisiä innostavia trendejä. Sinun tulisi tietää, että elämäntapojen muuttaminen ja työskentelytapa, ehkä vain vähän, ei ainoastaan auta ympäristöä, vaan myös auttaa sinua pitämään lompakkosi raskaana. Vihreänä toimiminen voi säästää rahaa!

Miten elää vihreämmin ja ympäristöystävällisemmin vuonna 2021?

17 vinkkiä ympäristöystävälliseen elämään
17 tapaa tehdä ympäristöystävällisiä töitä

miten elää vihreämmin
Pyöräile enemmän! Eikö tämä olekin yksinkertainen vastaus kysymykseen, miten olla ympäristöystävällinen?
Kuva: Murillo de Paula, Unsplash.

17 vinkkiä vihreämpään elämään

Ympäristöystävällisyys ei tarvitse olla vaikeaa tai kallista. Voit mukauttaa elämäntyyliäsi niin paljon kuin voit ja haluat. elää ympäristöystävällisempää elämää. Sinun ei tarvitse olla rikas tehdessäsi jotain maapallon hyväksi. Jokaisella pienellä askeleella on merkitystä, ja se voi rohkaista muita luopumaan vanhoista tavoista, jotka jollain tavalla edistävät ilmastonmuutosta.

1. Alkuperäiskansojen yhteisöjen tukeminen

Ei ole sattumaa, että tämä on listan kärjessä. Elinkeinoelämä Alkuperäiskansojen yhteisöihin - ja muita heikommassa asemassa oleviin tai syrjäytyneisiin yhteisöihin maailmanlaajuisesti - ilmastonmuutos ja sen seuraukset vaikuttavat eniten tai jopa uhkaavat niitä. Ajattele esimerkiksi jään sulaminen napapiirin tuntumassa tai Amazonin sademetsien hävittäminen. Kuuntelemalla näitä yhteisöjä voit olla varma, että olet auttanut maapalloa.

2. Kouluttaudu ympäristökysymyksistä

Verkosta löytyy lukuisia tietolähteitä ilmastonmuutoksesta ja siihen liittyvistä kysymyksistä. Seuraa ilmastotieteilijät ja tutkijat sekä ilmasto- ja ympäristöasioita käsittelevät toimittajat Twitterissä, Facebookissa, Instagramissa ja muissa sosiaalisen median kanavissa. Oletamme, että verkossa jaetaan runsaasti tekstejä, infografiikoita ja videoita, jotka selittävät ilmastonmuutosta yksinkertaisella tavalla, ja ne voivat antaa sinulle olennaiset tiedot ja suuri suosituksia ympäristöystävällisyydestä.

3. Arvioi elämäsi ja tarpeesi

Ennen kuin käännät elämäsi ylösalaisin, tehdä jonkinlainen arviointi. Voit käydä läpi tapasi yksi kerrallaan ja selvittää, miten ne voivat vaikuttaa ekosysteemiimme. Ota huomioon myös tarpeesi ja budjettisi. Sinulla ei ehkä ole varaa korvata tai muuttaa kaikkia huonoja tapojasi. Jos se auttaa, kirjoittaa luettelon. Kukaan ei odota sinulta mitään sellaista, mikä ei ole ulottuvillasi, eikä sinun pitäisi tuntea huonoa omaatuntoa siitä.

4. Valitse ympäristöystävällinen työmatkatapa

Ajat autolla töihin joka päivä, mutta voisitko... ajat pyörälläsi vai käyttääkö sen sijaan bussia/junaa? Monissa Yhdysvaltojen kaupungeissa kauttakulku haastaa työmatkalaiset. Mutta niin ovat myös liikenneruuhkat. Jos sinulla on mahdollisuus jätä ajoneuvosi kotiin ja päästä töihin ympäristöystävällisemmällä tavalla, tee niin. Vaikka et voisikaan odottaa bussia joka päivä, ehkä kerran tai kahdesti kuukaudessa voit valita joukkoliikenteen käytön.

Lisäidea:
Jos lennät paljon, erityisesti lomamatkoilla, voit yrittää ja vähentää lentojen määrää kestää vuoden. Voit viettää vapaapäiviäsi toisessa osavaltiossa tai maassa ja tukea samalla paikallisia matkailuyrityksiä.

5. Korjaa tavarasi

Sinun ei tarvitse ostaa uutta pesukonetta. kone tai astianpesukone välittömästi, jos vanha hajoaa. Kyllä, joskus on kalliimpaa palkata asentaja kuin ostaa uusi, mutta kannattaa pyytää muutama tarjous. On parempi ostaa laadukkaita tuotteita jotka kestävät kauan. Aina kallein tuote ei kuitenkaan ole paras. Jotta vältät tuhansia korjauskuluja, pidä huolta tuotteistasi. Ylläpidä niitä. Esimerkiksi YouTubessa julkaistaan päivittäin runsaasti videoita, joissa näytetään kaltaisillesi tavallisille ihmisille, miten pölynimuri, uuni ja muut laitteet pidetään kunnossa.

vihreät työpaikat
Kuva Trinity Treft Unsplashista.

6. Kierrättäminen ja kierrättäminen

Vaikka et pystyisi korjaamaan asioita, sinun ei tarvitse heittää niitä pois, jos ne eivät enää toimi kunnolla. Antakaa heille toinen elämä! Riekaleinen T-paita voi löytää tiensä siivouskaappeihisi pyyheliinana. Jos osaat käyttää ompelukonetta, kumppanisi farkut voivat selvitä uutena hameenasi. Lisäksi kierrätys, Internetissä voi näyttää useita opetusvideoita siitä, miten tehdä muuttaa sivutuotteet ja jätemateriaalit joksikin uudeksi ja käyttökelpoiseksi.(Tätä kutsutaan upcyclingiksi.) Toisin sanoen, ympäristöystävällisyyttä ja säästät rahaa.

7. Vaihda tavaroita muiden kanssa

Historianopettajasi on varmasti selostanut, miten ihmiset vaihtoivat tavaroita vuosisatoja sitten - ennen kuin raha (kolikot) keksittiin. Vaihtoon osallistuvilla oli jotain tarjottavaa toiselle. Miksi emme palaisi tähän perinteeseen ja käytä taitojasi saada jotain tarvitsemaasi?

Saatat esimerkiksi leipoa mielelläsi leipää tai kasvattaa vihanneksia ja käyttää saippuapaloja kylvyssä? Etsi joku, joka valmistaa saippuaa ja tehdä sopimus heidän kanssaan. Jos sinusta tuntuu, että tuntemattomien ihmisten kanssa puhuminen verkossa tai erityistapahtumissa on sinulle liikaa, kysele sosiaalisessa lähipiirissäsi. Jotkut ystävistäsi saattavat salaa askarrella jotain vapaa-ajallaan. Ajattele myös palveluja!

8. Luo budjetti ja osta vähemmän tai käytettyä

Emme voi tarpeeksi korostaa, että budjetilla on merkitystä, kun mietit, miten elää vihreämpää elämää. Ylenpalttista elämäntapaa elävät voivat muuttaa elämäänsä paljon tuntuvammin kuin tiukalla budjetilla elävät. Riippumatta siitä, kuinka paljon rahaa sinulla on, voitte laatia budjetti varten tuleva. Oletetaan, että laitat joka kuukausi tietyn summan rahaa sivuun ja yrität käyttää vain sen.

Vähentää kuluja, kannattaa ostaa käytettyjä tavaroita: huonekaluja, vaatteita, ehkä jopa kenkiä. Käy säästöliikkeessä kauppoja ja vintage-kauppoja. Meidän on sanottava, että vintage-kaupat myyvät joskus paljon ylihinnoiteltuja tuotteita. Silti yksi kollegoistamme voisi kertoa sinulle monia hyviä asioita säästöliikkeistä. Se on win-win kaikille. Saat halvempaa tavaraa, muutama ihminen työllistyy, ja rahat menevät hyväntekeväisyyteen.

Yksi asia kuitenkin: yritä välttää tavaroiden hamstraamista vain siksi, että ne eivät maksa juuri mitään.

9. Syö paikallisesti ja kausittain

Monet ihmiset muuttavat ruokavalionsa kokonaan ja ryhtyä kasvissyöjäksi tai vegaaniksi koska lihan käsittelyssä käytetään valtavasti vettä. Sinulla ei ehkä ole aikomusta tai kykyä tehdä näin. Se ei haittaa. Syödä ympäristöystävällisesti, vähennä lihankulutusta ja osta kausiruokaa paikallisesti. Veikkaamme, että kotikaupungissasi on viljelijöiden markkinoita.

Kuka tietää, saatat kasvattaa hedelmiä ja vihanneksia omassa puutarhassasi. Jos asut asunnossa, harkitse liittyminen yhteisön puutarhaan. Voit joko vuokra tai osta tontti ja kastele omat kasvisi ja puusi. Tämä voi tehdä sinusta lisää itse-riittävä. Puhumattakaan siitä, että aina kun joku kysyy sinulta miten olla ympäristöystävällinen, voit suostutella heidät etsimään vapaata tonttia.

miten olla ympäristöystävällinen
Pyydä naapurisi tulemaan käymään ja ottamaan kotiin joitakin puutarhassasi kasvatettuja vihanneksia.
Kuva: Elaine Casap Unsplashissa.

10. Älä tuhlaa ruokaa

Ostatko usein niin paljon ruokaa, että osa siitä päätyy roskiin? Jos et voi tehdä omaa kompostia tai talosi ei kerää ruokajätettä, tarvitset toisen strategian siitä, miten ruokahävikkiä voidaan vähentää.

Mitä voit tehdä?

  • Riippumatta siitä, onko sinulla reseptejä mielessäsi, aina kirjoita ostoslista.
  • Jos on ylijäämä, pakkaus lounaaksi tai päivälliseksi. (Käytä uudelleenkäytettäviä astioita.)
  • Onko tuote vanhentunut? Maista sitä. Viimeinen käyttöpäivämäärä ei välttämättä osoita tarkkaa päivämäärää, jolloin tuote pilaantuu.
  • Etsi reseptejä johon voit lisätä ylikypsät banaanit, vanhentuneen leivän jne. Voit tehdä leivästäsi esimerkiksi korppujauhoja.
  • Mitä muuta sinulle tulee mieleen?

11. Säästää vettä ja sähköä

Aluksi sinun pitäisi lopettaa pitkät suihkut. Jos voit maksaa pienivirtauksisesta suihkupäästä, osta sellainen. Jos et voi, vietä vain vähemmän aikaa kylpyhuoneessa. Oletko onnekas, kun sinulla on pesukone tai astianpesukone? Käynnistä ne vasta, kun ne ovat täynnä. Ja juoda vesijohtovettä pullotetun sijasta, jos mahdollista.

Kun on kyse sähköä, sammuta laitteesi aina, kun et käytä niitä. Osta muutama pistorasiasovitin, joissa on on/off-kytkin. Niiden ei pitäisi olla kovin kalliita.

12. Vältä kertakäyttömuovia

Kaikkia muovityyppejä ei voi kierrättää. Ei ole sinun vikasi, että sinulla ei ole aavistustakaan siitä, mitkä seitsemästä muoviluokasta pitäisi laittaa kierrätysastiaan. Tiesitkö itse asiassa, että muovilajeja on seitsemän? Se on ihan ok. Nyt tiedät. Jos siis juot paljon kahvia etkä ehdi kotiin, kanna mukana uudelleenkäytettävää mukia. Löydät varmasti joitakin yrityksiä, jotka valmistavat niitä verkossa tai kaupungissasi.

13. Käytä kankaisia tuotteita aina kun voit

Kun teet ostoksia, ota mukaan omat kangaskassisi. Et tarvitse muovipussia hedelmiä ja vihanneksia varten. Suosittelemme vieraile pakettivapaissa kaupoissa. Tiedämme muutamia ihmisiä, jotka ovat tilanneet netistä erityisiä kangaskasseja, joissa he voivat kuljettaa ruokaa. Toinen ratkaisu olisi ottaa lasipurkit mukaan. Jotkin supermarketit ovat lopettaneet ilmaisten muovipussien tarjoamisen, joten omien pussien käyttäminen on ympäristöystävällistä ja säästää rahaa.

14. Käy paikallisessa kirjastossa

Rakastatko kirjoja? Ymmärrämme sen täysin. Jos kuitenkin haluavat olla hieman ympäristöystävällisempiä, on aika hanki kirjastokortti. Yleiset kirjastot eivät peri maksua, ja ne jopa tarjoavat ihmisille mahdollisuuden oleskella ja opiskella siellä. Saattaa kestää jonkin aikaa, ennen kuin paikallinen kirjastosi hankkii uusimmat kirjat, mutta niillä on varmasti satoja muita kirjoja. Lue klassisia romaaneja odottaessasi suosikkikirjailijasi uusinta teosta.

Lisäksi kirjastot tarjoavat yleensä suuren kokoelman elokuvia, arkistomateriaalia, ja lastenkirjallisuus. Voit siis opettaa lapsillesi kirjastojen ja planeetan merkitystä samanaikaisesti. Miten olisi?

miten olla ympäristöystävällinen
Kuva: Devon Divine, Unsplash.

15. Tukea ekologisesti ja sosiaalisesti tiedostavia yrityksiä

Olemme keskustelleet säästöliikkeistä, muistatko? Niiden lisäksi voit etsiä muita yrityksiä, jotka käyttävät ympäristöystävällisiä prosesseja, jotta tuottaa ympäristöystävällisiä palveluja ja tuotteet tai palvelut. Viime vuosina esimerkiksi sosiaaliset yritykset ja reilun kaupan yritykset ovat nousseet voimakkaasti. Tee tutkimusta ja tiedä, miten ja missä tuotteet valmistetaan.

Mitä muuta kannattaa pitää mielessä?
Kaikki yritykset, jotka ovat ottaneet käyttöön ympäristöystävällisiä prosesseja, eivät myy ympäristöystävällisiä tuotteita ja palveluja.

16. Avaa digitaalinen pankkitili

Tiedätkö mitä digitaaliset pankit ovat? Ne eivät avaa toimistoja, vaan toimivat yksinomaan verkossa. Saat pankkikortin tai maksukortin. kuten tavallista, eikä siinä kaikki. Esimerkiksi Revolut antaa sinulle mahdollisuuden pitää eri tilejä, yksi USD:lle, yksi EUR:lle, yksi GBP:lle jne., ja vaihtokurssit ovat parempia. Palkattomana jäsenenä voit tietyin rajoituksin vaihtaa, siirtää ja nostaa jonkin verran rahaa päivittäin. ilmaiseksi. Aloittaaksesi sinun on maksettava fyysisistä korteista, virtuaalisen saat ilmaiseksi.

17. Ympäristöystävällisempien politiikkojen ja lakien tukeminen

Olet päässyt ensimmäisen luettelomme loppuun. Bravo! Viimeinen vinkkimme ympäristöystävällisestä käyttäytymisestä on rohkaista politiikkaa ja lainsäätäjiä ympäristöystävällisten lakiesitysten esittäminen ja hyväksyminen.

17 tapaa tehdä ympäristöystävällisiä töitä

Jos onnistut omaksumaan pari vihreää tapaa yksityiselämässäsi, se on jo voitto. Nyt Tarkastellaanpa ympäristöystävällisiä työpaikkoja. voit ottaa...opintojen tai pääasiallisen ammatin ohella. Ne eroavat toisistaan vaatimusten sekä toimialan ja sektorin mukaan. Tämä tarkoittaa, että jokainen voi löytää jotain, joka sopii heille parhaiten. Jos ei ole perinteinen talous mutta jakamistalous.

1. Työskentele yrityksissä, jotka välittävät planeetasta

Kuten olemme lyhyesti käsitelleet tätä asiaa, kaikki organisaatiot eivät toimi ympäristöystävällisesti ja/tai tuota ympäristöystävällisiä palveluja tai tuotteita. Silti monet kansalaisjärjestöt keskittyvät työssään ympäristöön tai siihen liittyviin kysymyksiin. Jos et tiedä, mitä haluat tarkalleen ottaen tehdä, käy vapaaehtoisten rekrytointikokouksissa tutustumassa muutamiin järjestöihin. Haluaisitko mieluummin pysyä voittoa tavoitteleva sektori? Tee kotiläksysi yrityksestä: lue sen missio, visio, ketkä ovat sen sponsoreita/tukijoita, ketkä ovat tiimin jäseniä jne.

ympäristöystävälliset työpaikat
Sijoita aikaa ympäristöystävällisen työpaikan löytämiseen ja auta sitten myös muita.
Kuva Carl Heyerdahl Unsplashista.

2. Anna tavaroillesi uusi elämä ja myy ne

Pidätkö itseäsi luovana ja osaatko tehdä asioita käsin? Et ainoastaan kierrätä tai kierrättää vanhoja ja/tai rikkinäisiä tavaroitasi, vaan myöskin yrittää myydä niitä. Etsy on loistava foorumi myydä kaikenlaisia käsitöitä: vaatteista koriste-esineisiin. Tarvitsetko ideoita? Katso DIY-videoita YouTubesta!

Entä tämä blogikirjoitus? Onko sinulla aikaa lukea se?
3 ideaa kotona asuville äideille ja isille rahan ansaitsemiseen

3. Myy käyttämättömät tavarasi

Jos sinulla ei ole lahjakkuutta luoda asioita, myy tavarat, joita et enää tarvitse. Lukuisat verkkosivustot on käynnistetty yhdistää myyjät ja ostajat. eBayn lisäksi voit julkaista mainoksen osoitteessa Vinted, Letgo, tai OfferUp. Entinen on erikoistunut vaatteisiin, kahden jälkimmäisen avulla voit myydä melkein mitä tahansa haluat. Tarkista säännöt!

vihreät työpaikat
Kuva Sarah Brown Unsplashista.

4. Ryhdy kotikokiksi ja vähennä ruokahävikkiä.

Jos sinulla on vaikeuksia vähentää ruokahävikkiä yksin, anna muiden auttaa sinua. Tyhjennät jääkaappisi ja teet ylimääräistä rahaa samaan aikaan. Miten? Ala kutsua ihmisiä yli ja tarjoile heille ruokaa-seuraavien henkilöiden avulla Aterioiden jakaminen, Mamaz Social Food tai EatWith. Kotikokkina voit jopa jättää tämän osan väliin ja myydä ylimääräiset annokset eräänlaisina takeout-aterioina.

Lisää kotikokin työpaikoista!
Millaista on työskennellä kotikokkina? Gastronautti-kokki Ruotsista vastaa!

5. Työskennellä matkaoppaana ja tukea paikallista matkailua

Toinen ympäristöystävällisten työpaikkojen tyyppi jakamistaloudessa on paikallinen opastus. Saatat ajatella, ettei kotikaupungissasi ole mitään tarjottavaa - ei turisteille eikä paikallisille. Mutta onko asia todella näin? Ehkä olet vain unohtanut kaupunkisi piilotetut jalokivet? Koska paikallinen opas kanssa Valitse päiväsi, U2GUIDE, GuruWalk, ToursByLocals tai Dabble, voit suunnitella ja johtaa retkiä arkkitehtuurin, ruoan, hienojen, urheilun, musiikin, elokuvien jne. innoittamana. Jännittävä kiertue voi saada useita ihmisiä naapurikaupungeista tulemaan junalla tai bussilla, tulemaan tänne ja lomailemaan kaupungissasi. Niin kauan kuin nollapäästöisiä lentokoneita ei korvata polttoainekäyttöisillä lentokoneilla, julkista liikennettä pidetään aina ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

ympäristöystävälliset työpaikat
Kuva: Kévin Langlais, Unsplash.

6. Ota kimppakyyti naapureidesi kanssa

Jos kaupunkisi liikennejärjestelmä tekee työmatkastasi painajaisen, kokeile kimppakyytejä. Voisit ansaita rahaa auttamalla muita. Lähiöissä asuu varmasti muitakin ihmisiä, joiden on päästävä töihin tasan yhdeksäksi aamulla. Voisitte vuorotella, olisi vähemmän autoja teillä, etkä koskaan maksaisi bensaa. Lue lisää Waze!

Tämä saattaa kiinnostaa sinuakin:
10 tapaa tehdä autostasi rahaa tuottava kone

7. Kuljeta joukko ihmisiä

Uber ja Lyft antaa sinulle mahdollisuuden ajaa enemmän ihmisiä kaupungissa, koska niiden reitit ovat päällekkäisiä. Se on hieman samanlainen kuin kimppakyyti, mutta tässä tapauksessa et voi suunnitella tarkkoja reittejä.

8. Vuokraa käyttämättömät esineesi

Vaatteiden, elektroniikkalaitteiden, ulkoiluvälineiden ja -varusteiden vuokraus. voi tuoda sinulle ylimääräistä rahaa. Elämme kulutusyhteiskunnassa, jossa tuotantoa ei näytä voivan pysäyttää. Voit vähentää kysyntää uusia tuotteita jakamalla omasi, joita et käytä niin usein. Naapurisi ei tarvitse ostaa akkuporakonetta vain korjatakseen kerran joitakin hyllyjä. Julkaise ilmoitus osoitteessa Zilok, Rentcharlie, Läski laama, tai Surfy Nomads.

Katso, mitä hauskimpia asioita muut listaavat Rentcharlie-sivustolla.!

9. Jaa pysäköintipaikkasi muiden kanssa

Omistatko pysäköintipaikka joka pysyy tyhjänä koko vuoden? Mikset vuokraisi sitä? Näin kaupunkiinne ei tarvitsisi rakentaa lisää parkkipaikkoja. Niin monet viheralueet katoavat kaupungeista autojen valtavan käytön vuoksi. Pysäköintipaikallasi on väliä, joten vuokraa se pois. SpotHero ja SPOT, tai Pavemint jos voit.

vihreät työpaikat
Kuva: Mitchell Griest, Unsplash.

10. Vuokraa tyhjä tila

Silloin tällöin ihmisten on säilytettävä tavaroita jossakin. Ehkä he ovat muuttamassa toiseen kaupunkiin tai maahan eivätkä voi ottaa kaikkea mukaansa. Niinpä he etsivät varastoyksikkö. Ehkä vuosia tyhjillään ollut talosi olisi täydellinen heille. Se on voitto sinulle, asiakkaillesi ja myös planeetalle. Vuokraa omasi Välikappale. Tienaat rahaa auttamalla muita.

11. Harkitse rahan ansaitsemista kodin vuokraamisella

Oletko koskaan viettänyt muutaman yön hotellissa? Pyyhkeet pestiin joka päivä? Kuvittele, kuinka paljon vettä hotelli käyttäisi, jos jokainen hotellivieras heittäisi pyyhkeen lattialle joka päivä. Onneksi useat hotellit puuttuvat tähän ongelmaan, mutta kuitenkin vuonna kotivuokrauksen asiakkaat voivat harjoittaa vihreämpiä (er) tottumuksia.

Jos kotisi on täysin varustettu kierrätysastioilla, pienivirtaussuihkuilla ja ehkä jopa bideellä, joka vähentää vessapaperin käyttöä, voit mainostaa kotiasi "vihreänä kotina". Todennäköisesti houkuttelet matkailijoita, jotka myös välitän planeetasta paljon. Alustat, kuten Airbnb, HomeAway, FlipKey, Kotimajoitus, VRBO, tai 9 asuntoa ovat kotivuokraussivustoja, joihin voit luoda tilin ja isännöidä niin monta ihmistä kuin haluat. Siitä huolimatta sinun tulisi olla ajan tasalla uusimmista säännöistä ja määräyksistä. esitteli lyhytaikaista vuokrausta koskevia säännöksiä kaupungissasi.

Lue tämä saadaksesi lisätietoja kotivuokrauksesta!
12 alustaa Airbnb:n ohella vuokraamaan tyhjää tilaasi

12. Ajattele rahan tekemistä ajoneuvon vuokrauksella

Jotkut saattavat väittää, että ympäristön kannalta on parempi, jos auto pysyy pihatiellä. Se on perusteltu väite. Kuitenkin, jos useammat ihmiset alkoivat jakaa ajoneuvojaan, autokauppiaiden tiloista poistuu vuosittain todennäköisesti vähemmän autoja, mikä voi vähentää hiilidioksidipäästöjä. Osoitteessa Getaround ja Turovoit ottaa yhteyttä tarkistettuihin kuljettajiin, jotka tarvitsevat ajoneuvon kiireellisesti asioille tai saapuvat kaupunkiin lomalle. Ajatko moottoripyörällä? Tutustu Riders Share!

Täältä tulee lisää tietoa:
Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää autosi vuokraamisesta

13. Toimita paketteja pyörällä

Tilauskuljetuspalvelusovellukset monipuolistavat keikkataloutta. Monet niistä kannustavat jakelukuljettajat ajamaan polkupyörällä, kun toimitusten loppuun saattaminen. Ja monet ympäristöaktivistit ajavat pyörällä päästäkseen paikasta A paikkaan B. Jos olet rakastan pyöräilyä etkä välitä kantaa paketteja selässäsi muutamaa tuntia päivässä, kokeilepa Postmates. Jos sinulla on isompi ajoneuvo, voit lisätä CO2-päästöjä liittymällä Roadie ja toimittaa paketteja reitillesi. Toista autoa ei tarvitsisi lähettää, koska olisit joka tapauksessa jo matkalla jättöpaikalle.

Lisätietoja osoitteessa Postmates:
Kuinka tienata eniten rahaa työskentelemällä Postmatesille?

14. Toimita ruokaa polkupyörällä

Etkö pidä raskaista paketeista? Rekisteröidy DoorDash tai Kaviaari ja toimittaa sen sijaan maukkaita aterioita. Sinä et vain ympäristöystävällisyyttä ja säästöä mutta myös säästää rahaa kuntosalijäsenyyteen. Pyöräily on loistava sydänliikunta.

Lue lisää

15. Täytä kyselytutkimuksia ja lahjoita rahaa

Ensisilmäyksellä kyselyihin vastaamisella ei ole mitään yhteistä ominaispiirteitä vihreät työpaikat. Olemme edelleen ryhmässä heidän kanssaan kahdesta syystä. Ensinnäkin, te yksinkertaisesti kyselyjen tekeminen kotonasi, joten et tarvitsisi autoasi. Toiseksi, voisit tienaa rahaa auttamalla muita lahjoittamalla ansaitsemasi rahat ympäristöasioihin. Lisätietoja osoitteessa Hiving, Survey Junkie, Kyselyt tien päälläja jopa UserTesting!

Lue myös tämä viesti!
Kysymys 'Kuinka aloittaa rahan ansaitseminen verkossa?' Tässä tulee vastauksesi!

16. Jaa tietämystäsi ja lisää tietoisuutta

Voit myös vähentää hiilijalanjälkeäsi by etäopetus. Samalla voit edistää toisen ihmisen ammatillista kehitystä. Jos et tarjoa henkilökohtaisia oppitunteja Preply, Lingoda, Savvy, Qkids tai College Nannies + Tutors, miksi ei suunnitella viestintäkurssi siitä, miten elää vihreämmin. osoitteessa Udemy auttaa sekä kansalaisjärjestöjä että yksityishenkilöitä tiedottamaan paremmin ympäristökysymyksiin liittyvästä työstään.

Lue myös nämä viestit!

17. Etätyöskentely

Haluaisimme päättää ympäristöystävällisten työpaikkojen luettelon etätyö, joka on kasvattanut suosiotaan viime aikoina. Vaikka työskentelisitkin yleensä toimistossa, voisit ehkä kysyä lupaa työskennellä kotona toimistoon kerran tai kahdesti viikossa. Sinulla ei olisi työmatkoja ja sinulla olisi aikaa syö tähteet kotona. Koska freelancer tehtävän tekeminen kotonasi, teet omat sääntönne-kehitätte ja säilytä vihreät tapasi luultavasti helpommin. (Affiliate-markkinoinnin työpaikat ovat myös etäyhteys työpaikat.)

Aloita etätyö

Lue lisää freelancerin työstä!