Joka vuosi tuhannet ihmiset päättävät muuttaa muihin maihin työn, rakkauden tai huvin vuoksi. Joskus he valitsevat toisen maanosan kokeakseen muita kulttuureja, mutta monet päättävät pelata turvallisempaa korttia ja jäädä alueelle, joka muistuttaa heidän kotimaataan.

Vuonna 2018 tehtiin HSBC:n Expat Explorer -tutkimus, jonka tulokset ovat nyt saatavilla. Se sisältää 3 osiota: taloudelliset tekijät, kokemukset ja perheryhmät. seuraako vuosi 2019 trendiä, siltä näyttää!

Katsotaanpa, mitkä ovat parhaat matkakohteet sinulle kuin tuleva expat!

1. Singapore

Singapore on neljännen kerran peräkkäin ensimmäisellä sijalla. Kun otetaan huomioon sekä taloudelliset tekijät (esim. politiikka, urakehitys jne.) että kokemukset (kotoutuminen, ystävien saaminen, kulttuuri jne.) ja perheryhmät (terveys, lastenhoidon laatu, sosiaalinen elämä), se on kärjessä.

Kaupunkivaltio on taloudellinen kehto. expats eri puolilta maailmaa tulevat ihmiset valitsevat tämän paikan väliaikaiseksi kodikseen, mutta se vaatii totuttelua. Sinun on kuitenkin totuttava ihmisten tiheyteen - toivottavasti se kestää vain muutaman viikon eikä pidempään!

2. Uusi-Seelanti

Vaikka jotkut muuttavat Uuteen-Seelantiin sormusten herran takia, monet muut syyt voivat johtaa siihen, että expats asua tällä saarella. Työ- ja yksityiselämän vakauden osalta se on kahden parhaan joukossa, mutta säästöjen ja käytettävissä olevien tulojen osalta ekspatriaatit vastasivat, että he eivät ole kovin tyytyväisiä tähän kohtaan. Tämä on kuitenkin loistava paikka perustaa yritys.

3. Saksa

Yksi Euroopan unionin vaikutusvaltaisimmista maista on ehdottomasti johtavassa asemassa taloudellisten motiivien kannalta. Voidaan myös todeta, että ystävystyminen ja seurustelu eivät kuulu sen vahvuuksiin. Lapsiperheet voivat kuitenkin hyödyntää fantastisia palveluja.

Etsitkö työtä Saksasta?

Etsi työpaikkoja Berliini, Köln, Frankfurt, Hampuri, München or Stuttgart!

HSBC:n Expat Explorer Survey 2018 -tutkimuksen mukaan.

4. Kanada

Kanada on ainoa pohjoinen American kymmenen parhaan joukossa, mikä ei liene sattumaa. Mukaan ulkosuomalaiset, se on loistava paikka lapsiperheille, mutta heidän on voitettava monia haasteita saadakseen ystäviä. Työ- ja yksityiselämän tasapaino ei ole Kanadassa myytti, ja urakehitys on hyvin yleistä, mutta yksilöt saattavat olla huolissaan säästöjensä kasvattamisesta.

5. Bahrain

Tämä saarivaltio ylsi vuonna 2017 "vain" sijalle 9, mutta on melkein yltänyt palkintokorokkeelle vuonna 2018. Syynä on raha, sillä Bahrain on rahoituksen kehto. Yli 22 000 henkilön mukaan expats kyselyyn vastanneista, että heillä on parempi työn ja yksityiselämän tasapaino. Kaavioiden perusteella voidaan päätellä, että ulkosuomalaiset eivät suhtautuneet kovin myönteisesti fyysiseen terveyteensä tai kulttuurikokemuksiinsa uudessa kotimaassaan.

6.                                                                                                                                               Australia

Ehkä toinen paratiisi expats kokemusten suhteen, mutta Australia on vasta sijalla 7, kun otetaan huomioon talous, ja vielä huonommin perheryhmien suhteen. Silti tämä eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva saari voi tarjota ulkomaalaisille erinomaisen tasapainon työn ja yksityiselämän välillä. He nauttivat myös vahvemmasta yrittäjähengestä.

HSBC:n Expat Explorer Survey 2018 -tutkimuksen mukaan.

7. Ruotsi

Ainoa pohjoismaa 31 parhaan joukossa on Ruotsi. Sanotaan, että useimmat muualla asuvat ruotsalaiset palaavat takaisin, kun he haluavat perustaa perheen. No, siihen on syynsä. Expats perheellisten on helppo hoitaa elämänsä ja työnsä täällä ja nauttia samalla valtion ja työpaikan tuesta. Jos expats kestää talven pimeyden, niin se on mahtava paikka asua ja työskennellä.

8. Sveitsi

Tämä Euroopan sydämessä sijaitseva vuoristoinen maa, joka tunnetaan muun muassa pankkijärjestelmästään ja kelloistaan, on edelleen listan sijalla 8 - taloudellisten tekijöiden vuoksi. Ei yllätys! Vaikka expats sanovat, että koulut ovat Sveitsissä loistavia, mutta he eivät saa ystäviä, ja kotoutuminen voi olla vaikeaa. Jos ulkosuomalaiset kuitenkin etsivät paikkaa, jossa he voivat ansaita ja säästää rahaa, heidän kannattaa harkita muuttoa kotimaastaan Sveitsiin.

9. Taiwan

Poliittisesti Taiwan on mielenkiintoinen tapaus, mutta expats tuntevat olonsa turvalliseksi ja hyvin integroituneeksi. Vaikka työ ohittaa joskus yksityiselämän, ystävien hankkiminen ei tuota kenellekään heistä päänvaivaa. Ulkomaalaiset sanovat voivansa säästää taloudellisesti enemmän rahaa kuin kotimaassaan.