TOP
  /  Ulkomaalaisena oleminen   /  15 parasta maata ulkomaille vuonna 2022

15 parasta maata ulkomaille vuonna 2022

Muuttoliike on ollut osa ihmisluontoa jo tuhansia vuosia, eikä se todennäköisesti koskaan lopu. Monet lähtömaistaan lähtevät ihmiset eivät ehkä koskaan palaa kotiinsa. He ovat muutti uuteen maahan monista eri syistä: edetä urallaan, päästä käsiksi uudet työmahdollisuudet, asua paikassa, joka on parempi sopii heidän elämäntapoihinsa, opiskelemaan, olemaan kumppaninsa tai rakkaansa kanssa jne. Samoin kuin heidän motiivinsa, myös heidän taustansa ja suosikkikohteensa ovat samanlaisia. osoittavat suurta monimuotoisuutta. Tarinoita ei ole vain yksi vaan monta...

parhaat maat ulkomaille 2020
Kuva oxana v on Unsplash

15 parasta maata ulkomaille vuonna 2022

1. Taiwan

Missä sinä viettäisit viikonlopun Taiwanissa? Kuva: Cindy Chan on Unsplash

Tämä Itä-Aasian saarivaltio tekee paluun. Se on myös sijalla yksi vuonna 2016. Huolimatta siitä, että ulkomaalaisilla on vaikeuksia oppia paikallista kieltä, he korostaa kuinka ystävällinen paikalliset ovat. Taiwan ei ehkä ole päässyt kaikkien indeksien kärkikymmenikköön, mutta ihmiset nauttivat elämästään tässä Aasian maassa. He ylistävät elinkustannuksia (sijalla 11), elämänlaatua (sijalla 3), terveydenhuoltojärjestelmää ja työtä. mahdollisuudet (sijalla 8). Yli 60% osallistujista on tyytyväisiä työhönsä ja uranäkymiä ja arvioivat työnelämän tasapaino positiivisesti, mikä tekee siitä yhden tärkeimmistä parhaat maat työskennellä. Tiesitkö, että Taiwan on ensimmäinen Aasian valtio, joka laillisti samaa sukupuolta olevien avioliiton? Sen pääkaupunkia Taipeita pidetään yksi parhaat kaupungit opiskelijoille ja parhaat kaupungit expats

Kun olet lukenut uutisia Taiwanista valtamediasta, olet ehkä törmännyt artikkeleihin Kiinan ja Taiwanin välisistä jännitteistä. Ennen kuin teet päätöksen muuttaa tälle saarelle myös tunnettu ruokamarkkinoistaan, oppia lisää sen historiasta, kulttuurista ja seurata uutisia tiiviisti. Jotkut ulkosuomalaiset ottavat poliittisen tilanteen huomioon ennen kuin muuttavat jonnekin. Mitä enemmän tiedät menneisyydestä, sitä paremmin ymmärrät nykyisyyttä.

2. Vietnam

Jos haluat säästää mahdollisimman paljon rahaa ja rakastat rantoja, kannattaa harkita muuttoa Vietnamiin. Kuva: Rashel Ochoa on Unsplash

Ulkomaalaiset ovat saattaneet ilmaista kielteisiä tuntemuksiaan Vietnamin elämänlaadusta, mutta tämä Kaakkois-Aasian maa varmisti toisen sijansa parhaiden ulkosuomalaismaiden joukossa. Saatat kuulla ihmisten valittavan roskia täynnä olevista kaduista ja tietoisuuden puutteesta muovin käytön suhteen, mutta se on vain kolikon toinen puoli. (Enhance your Tieto Tietoja mitkä maat käsittelevät muista maista tulevia valtavia määriä muovijätettä..) Vietnamin kieli voi haastaa ulkomaalaisia, mutta ulkosuomalaiset silti löytää se helposti saada ystäviä. Tulosten perusteella, Vietnam on täydellinen kohde ihmisille, jotka haluavat säästää rahaa, saada hyvä työ, jossa on mahdollisuus kehittyä ja elää tasapainoista elämää. Tutkimus osoittaa, että 74% vastanneista ulkosuomalaisista on yleisesti ottaen tyytyväisiä työhönsä ja 71% heistä on tyytyväisiä työpaikkaansa. sisältö heidän työstäänelämän tasapaino Vietnamissa.

3. Portugali

Ulkomaalaiset löytävät Portugalista kaiken tarvitsemansa läheltä. Kuva: Diego Gennaro on Unsplash

Iberian niemimaalla sijaitseva Portugali on vaatinut paikkaa kymmenen parhaan joukossa kahden viime vuoden aikana. Yli puolet tutkituista ulkosuomalaisista sanoo, että he pysyisivät maassa-runsaasti historiaa, perinteitä ja vapaa-ajan aktiviteetteja-ikuisesti. Se on elämänlaadun osalta ensimmäisellä sijalla. Vaikka paikalliset suhtautuvat ulkomaalaisiin ystävällisesti, Portugali on ei välttämättä niille jotka haluavat edetä urallaan. "Ihmiset ovat ystävällisimpiä, joita olen maailmassa tavannut", - sanoo yhdysvaltalainen American.

Mielenkiintoista on, että se on paikka tuhatvuotiaat ja eläkeläiset sen ansiosta miellyttävä ilmasto ja vilkas yöelämä. Alankomaissa asuva ulkomaanmatkustaja pitää "Sää, ruoka, paljon nähtävyyksiä ja tapahtumia, ihmiset, rannan läheisyys, kaikki." Lapsiperheelliset ulkosuomalaiset kertovat, että he tuntevat olonsa tervetulleeksi Portugaliin, mutta he kokea vaikeuksia esimerkiksi lastenhoitopalvelujen saaminen. 83% ihmisistä on sitä mieltä, että asettautuminen on helppoa Portugalissa, jossa he voivat pärjäävät puhumalla englantia. Portugalin kielen oppiminen parantaisi tietysti mahdollisuuksiasi saada töitä paikallisilta yrityksiltä - kuten monissa muissakin maissa ja alueilla.

Etsitkö lisätöitä Portugalissa? Tutustu seuraaviin työpaikkoihin Lissabon.

4. Meksiko

Missä historiallisissa kohteissa haluat käydä Meksikossa? Kuva: Max Böhme on Unsplash

Meksiko on säilytti neljännen paikka. Se on ollut neljän parhaan maan ja alueen joukossa jo vuosia. Esimerkiksi vuonna 2015 se sijoittui toiseksi. Ystävällisillä paikallisilla on niin positiivinen vaikutus paikallisiin, että Meksiko listan kärjessä kotiutumisen kannalta. Se on paras maa ulkosuomalaisille saada ystäviä. ja ihmiset tuntevat olonsa yleensä kotoisaksi. Ulkomaalaiset eivät usko, että heidän tarvitsee käyttää paljon rahaa, jotta elää mukavaa elämää tässä kulttuurisesti ja historiallisesti rikkaassa paikassa.

Ulkomaalaiset voivat valita Meksikon matkakohteekseen ravistellakseen tai parantaa uranäkymiään, Meksiko ei kuitenkaan pääse 15 parhaan joukkoon ulkomailla työskentelyä koskevassa indeksissä. Vielä huonommin se menestyy, kun tarkastellaan elämänlaatua. Ulkomaalaiset huoli turvallisuudesta ja erityisesti lasten turvallisuudesta. (Jotta saisitte hieman perspektiiviä, Meksiko on yleensä nimetty vaarallisimmaksi paikaksi toimittajille..)

Tarvitsetko lisätyötä Meksikossa? Tutustu seuraaviin työpaikkoihin Guadalajara, León, Mexicali, Mexico City ja Monterrey.

5. Espanja

Asutko Barcelonassa? Ota selvää, mitä Ildefons Cerdàlla on tekemistä kaupunkisi kanssa! Kuva: Kaspars Upmanis on Unsplash

Kun tarkastellaan aiempien vuosien tutkimusten tuloksia, näyttää siltä, että Espanja on ollut vuoristorataa. Vuonna 2015 se putosi sijalta 7. sijalle 30. sijalle. Tämänvuotiseen tutkimukseen osallistuneista melko suuri osa asuu Espanjassa, mikä saattaa ei ole ihanteellinen työkohde vaan vapaa-aika tai eläkkeelle jääminen. Ulkomaalaiset ovat yleensä tyytyväisiä elämänlaatuun ja perheet nauttivat myös aikansa Iberian niemimaalla. Ystävystymisen vaikeudesta huolimatta ulkomaalaiset tuntevat olonsa kotoisaksi ja on helppo asettua aloilleen. Vaikka elinkustannukset saattavat houkutella ihmisiä, he saattavat kohtaavat haasteita työllistymisessä tarjoaa vaurautta. (Espanjan ja muiden paikallisten kielten osaaminen voi lisätä mahdollisuuksiasi saada palkka haluamaasi tehtävään.)

Jos seuraat mielenkiinnolla uutisia, saatat kuulla Katalonian itsenäisyysliikkeestä ja Barcelonan mielenosoituksista. On suositeltavaa, että tutustua maan historiaan, varsinkin jos aiot muuttaa Kataloniaan. Ruotsista kotoisin oleva ulkosuomalainen on sitä mieltä, että ongelmana on "hieman korruptoitunut poliittinen järjestelmä ja itsenäisyysliike eri alueilla."

Haluatko tehdä lisätöitä Espanjassa? Tutustu seuraaviin työpaikkoihin Barcelona, Madrid ja Valencia.

6. Singapore

Mitkä ovat syysi muuttaa Singaporeen?  Kuva: Yeo Khee on Unsplash

Taiwanin lisäksi, Singapore on toinen Aasian tiikeri, joka on parhaiden maiden kärjessä ulkosuomalaisille.-vuosien ajan. Tiheä kaupunkivaltio on matkailun solmukohta, joka avaa ikkunan muualle Aasiaan. Mikä tekee Singaporesta niin suositeltavan kohteen? Se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet nuorille ammattilaisille, jotka haluavat edistää uraansa erityisesti rahoitusalalla ja tuntea olonsa turvalliseksi ja kotoisaksi. parhaat englanninkieliset maat asua. Eräs saksalainen ulkosuomalainen kertoo, että "voit mennä milloin tahansa melkein mihin tahansa paikkaan ilman, että sinun tarvitsee pelätä mitään."

Nuorten kunnianhimoisten ulkomaalaisten lisäksi, jotka ei ehkä koskaan koe hyvää työtäelämän tasapaino, 86% ulkomaille muuttaneista vanhemmista on tyytyväisiä elämäänsä. Singapore on kehittänyt maailmanluokan koulutusjärjestelmä mutta lapsen koulunkäynti ja kasvatus voivat maksaa omaisuuden. Singapore on myös yksi parhaat kaupungit opiskelijoille. Sinulla on luultavasti vaikeuksia säästää rahaa eläkevuosia varten, ja saatat valittaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksien puutteesta.

Suunnitteletko lisätyötä? Tutustu seuraaviin työpaikkoihin Singapore!

7. Bahrain

Bahrain: maa, jossa historia kohtaa nykyajan.  Kuva: Todd Gardner, Unsplash

Vaikka se menetti ensimmäisen sijansa, Bahrain onnistui silti pysymään 10 parhaan ulkosuomalaismaan joukossa. Sen lisäksi, että se on korkealla sijalla henkilökohtaisen onnellisuuden suhteen, ulkomailla asuvat eivät ole kovin tyytyväisiä elämänlaatuun. Ainoa indeksi, jossa Bahrain on kärkisijalla, on asettautumisen helppous. Vaikka 40% ekspatriaateista ystävystyy muiden ekspatriaattien kanssa, heidän mielestään se on helppo löytää ystäviä Bahrainissa. 

Saarivaltio on menettänyt paljon vetovoimaa ulkomailla työskentelyn osalta. Ulkomaalaisten mukaan, lapsiperheet löytävät todennäköisemmin etsimänsä. kuin nuoret, jotka haaveilevat kukoistavasta urasta. Tästä huolimatta Bahrain on edelleen sijoittuu 10 parhaan joukkoon uranäkymien osalta. Eräs intialainen ulkosuomalainen ilmaisi kuitenkin vastenmielisyytensä koskien "taloudellinen epävakaus ja elinkustannusten nousu". Viime vuosina öljyn hinta on laskenut, ja Bahrain yrittää vauhdittaa talouttaan käyttämällä uusi liikevaihtovero muun muassa. Jos elämäntyylisi on täynnä juhlia ja muita vapaa-ajan aktiviteetteja, muuta sen sijaan Dubaihin.

8. Ecuador

Asutko Ecuadorissa? Sitten olet yksi maailman onnellisimmista expateista. Kuva: Vince Fleming on Unsplash

Ajatteletko sinäkin automaattisesti Galápagos-saaria, kun luet tai kuulet Ecuadorista? Et ole yksin... Vaikka Ecuador on edelleen yksi parhaista maista, jonne ulkomaalaiset voivat muuttaa, tämä eteläamerikkalainen valtio on pudonnut viisi sijaa kolmannelta sijalta kahdeksannelle. Se on 10 parhaan joukossa asettautumisen helppous, henkilökohtainen talous ja elinkustannukset -indeksissä, mutta ulkomailla työskentely -indeksissä se on vasta 45. sijalla. Se on hyvästellyt 11. sijansa. Kuitenkin, kun otetaan huomioon kaikki positiiviset ja negatiiviset seikat, Ecuadorissa asuvat ekspatriaatit ovat maailman onnellisimpia. Eräs Yhdysvalloista kotoisin oleva ekspatriootti rakastaa "elämän rauhallisuutta", ja toinen puhuu "hitaammasta, rennosta elämänrytmistä ja keskittymisestä ystäviin ja perheeseen". Samoin kuin Portugalissa ja Espanjassa, ulkomaalaiset rakastavat sitä ilmastonsa ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiensa vuoksi.

Ecuadorissa ollessasi voit matkustaa muihin Etelä-Amerikan maihin, joissa voit nähdä muinaisia raunioita ja oppia maanosan historiasta. Eikä vain inkoista. Ecuadorissa voit nauttia elämästä nykyaikaisissa kaupungeissa, kuten Quitossa tai Cuencassa, tai hengitä Andeilta tulevaa raikasta ilmaa istuessasi parvekkeellasi tekemättä mitään. Jos työskentelet verkossa, harkitse kahdesti ennen kuin päätät muuttaa Ecuadoriin.

9. Malesia

Oletko koskaan käynyt Batu Cavesissa? Se on loistava paikka viettää vapaapäivää ja oppia malesialaisesta kulttuurista. Kuva: Meimei Ismail on Unsplash

Vietnamin lisäksi, Malesia on toinen uusi tulokas kymmenen parhaan joukkoon vuonna 2019. Vaikka ulkomailla asuvat eivät kohtaa kielimuuria Koska englannin kielen taito riittää, kulttuurin erityispiirteiden tunteminen voi auttaa kaikkia ymmärtämään, miten elämä toimii tässä elinvoimaisessa Kaakkois-Aasian maassa. Vaikka maa on elämänlaatuindeksissä sijalla 24, ulkosuomalaiset eivät pidä sitä kovin turvallisena. 76% vastaajista pitää sitä yleisesti ottaen helppona asettua aloilleen. "Malesiassa on helppo sopeutua paikalliseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin." 

Ulkomaalaiset voivat tuntea olonsa kotoisaksi, mutta he eivät näe kirkasta tuleva uranäkymien osalta. Malesian hallitus aikoo rajoittaa ulkomaalaisten työskentelyä maassa suojellakseen paikallista työvoimaa. Tästä huolimatta ihmiset saattavat muuttaa Malesiaan, koska heille luvataan työpaikka. edullinen elämä ja ensiluokkainen terveydenhuoltojärjestelmä. Puhumattakaan siitä, että voit matkustaa halvalla muihin Aasian maihin Malesiasta.

Oletko kiinnostunut tekemään lisä- ja viikonlopputöitä Malesiassa? Katso mitä Kuala Lumpur voi tarjota.

10. Tšekki

Oletko jo käynyt Franz Kafkan museossa? Se sijaitsee lähellä Kaarlensiltaa ja on vierailun arvoinen. Kuva: Dmitry Goykolov on Unsplash

Tšekki tai Tšekin tasavalta on ollut ulkosuomalaisten suosima jo vuosia. Tästä Keski-Euroopan sydämessä sijaitsevasta pienestä maasta on hyvät yhteydet Wieniin, Budapestiin, Berliiniin ja muihin Euroopan kaupunkeihin. Se houkuttelee vuosittain miljoonia turisteja. Berliinin ja Budapestin (ja pian myös Bukarestin) lisäksi Prahassa nähdään vuosittain useita kansainvälisiä elokuvatuotantoja. luodaan runsaasti työllistymismahdollisuuksia paikallisille elokuva-alan ammattilaisille. (Tiesitkö, että Jojo Rabbit kuvattiin siellä?) Sitä pidetään myös parhaana maana naisille työskennellä.

Tšekki ei ehkä ota ulkomaalaisia avosylin vastaan, mutta se on silti on kymmenen suurimman maan joukossa Elämänlaatua (7.), ulkomailla työskentelyä (2.) ja perhe-elämää (4.) koskevassa indeksissä. Uranäkymien ja työturvallisuuden osalta se on vahvoilla. 79% vastanneista ulkosuomalaisista arvioi työnteonelämän tasapaino erittäin. On käynyt ilmi, että expats taistelu kielen kanssa ja löytää ystäviä. Nämä kaksi saattavat liittyä toisiinsa, sillä tšekin kielen puhuminen voi auttaa sinua tapaamaan paikallisia ja avata sinulle ovia.

Haluatko tehdä lisä- tai viikonlopputyötä asuessasi Tšekissä? Etsi työpaikkoja Praha!

11. Bulgaria

Pidätkö vuorista ja rannoista? Bulgariassa saat molempia. Kuva: Lora P on Unsplash

Bulgariassa on kehittyvä start-up-maailma. Jotkut saattavat pitää sitä alueen keskuksena. Tämä ei kuitenkaan ole tärkein motiivi ulkomaalaisille muuttaa Balkanille. Vastaajista 12% mainitsi siihen taloudelliset syyt. Bulgaria on elinkustannusindeksin kärjessä ja sijoittuu kolmanneksi henkilökohtainen talous -alaluokassa, joten ei ihme, että 79% ulkosuomalaisista on tyytyväisiä taloudelliseen tilanteeseensa.

Vaikka kielen (kyrilliset aakkoset) tuntemattomuus saattaa estää ulkomaalaisia uppoutumalla täysin bulgarialaiseen kulttuuriin ulkosyntyneiden on melko helppo saada ystäviä ja tuntea olonsa kotoisaksi. Useilla monikansallisilla yrityksillä on toimistoja Bulgariassa, joten kieli ei välttämättä ole este työn saamiselle Bulgariassa, mutta se todennäköisesti parantaa ansioluetteloasi. Vaikka Bulgaria ei pääse lähellekään 10 parhaan joukkoon ulkomailla työskentelyä koskevassa indeksissä, se pääsi uranäkymien osalta seitsemänneksi.

Entä työelämän tasapaino? Ulkomaalaiset arvioivat sitä epäsuotuisasti, mutta löydät silti henkilökohtaista onnea ja erilaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia Sofiassa, Plovdivissa, Montanassa, Varnassa tai missä tahansa muualla. Vaikka ekspatriaattien mielestä liikennettä voisi parantaa, Bulgarian monipuolinen maisema voi olla myös ilo sekä luonnon että kaupungin ystäville. Se on varmasti yksi parhaista maista elää.

12. Luxemburg

Kun tunnet Luxemburgin ulkoa, nouse junaan ja tutustu sen naapurimaihin. Kuva: Cedric Letsch on Unsplash

Tämä pieni valtio Euroopassa tarjoaa loistavat uranäkymät ja työturvallisuuden, mutta se on myös yksi kalleimmista maista. Yritykset sijoittavat pääkonttorinsa Luxemburgiin seuraavista syistä yritysten suotuisat verokannat. Singaporen ja Luxemburgin välille voidaan vetää yhtäläisyys, sillä molemmista valtioista on muodostunut kansainvälinen rahoituskeskus. Kolmen virallisen kielen, ranskan, saksan ja luxemburgin, lisäksi useimmissa paikoissa voi yksinkertaisesti aloittaa keskustelun englanniksi - ainakin pääkaupungissa, jossa sijaitsee monia Euroopan unionin toimielimiä ja elimiä.

Kuten eräs ulkosuomalainen selittää, "Luxemburg on tasapainoinen maa. Työ, ystävät, matkustaminen. Sinulla on kaikkea." Korkeista elinkustannuksista, käytettävissä olevien tulojen puutteesta ja asettautumisvaikeuksista huolimatta ulkosuomalaiset kertovat noin korkea elämänlaatu. Perheiden tulisi aloittaa päivähoitopaikkojen etsiminen jo ennen vauvan syntymää, mutta koulutus ja perhe-elämä arvioidaan myönteisesti ulkosuomalaisten toimesta. Vaikka vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat Luxemburgissa vähäiset, pääset toiseen maahan noin 30 minuutissa.

13. Panama

Panama on vastakohtien maa. Tutustu kaupungeissa sijaitseviin moderneihin ja historiallisiin rakennuksiin ja rentoudu jollakin rannalla, kun tarvitset vapaata. Kuva: Aljoscha Laschgari on Unsplash

Panaman voisi yhdistää Espanjaan ja Portugaliin, koska se on suosittu kohde eläkeläisten, erityisesti yhdysvaltalaisten amerikkalaisten keskuudessa. Monet ulkomaalaiset pitävät sitä yksi parhaista maista expatien kannalta ilmastonsa ja erinomaisen työnsä vuoksielämän tasapaino. Maa ei ehkä ole päässyt 10 parhaan joukkoon elämänlaadun, asettautumisen helppouden ja elinkustannusten osalta, mutta ulkomaalaiset voivat elää mukavaa elämää huolehtimatta laskuista. Elinkustannukset vaihtelevat tietenkin asuinpaikan mukaan.

Panama sijalla 9. ulkomailla työskentelyä koskevassa indeksissä: 76% on yleisesti ottaen tyytyväinen työhönsä ja 73% heistä arvioi työturvallisuutensa myönteiseksi. Saatat luulla, että ihmiset voivat solmia helposti uusia ystävyyssuhteita tässä Keski-Amerikan maassa, mutta näin ei ole. Silti et joudu kamppailemaan niin paljon espanjan kielen taitojen puutteen vuoksi. Kuten aina, maan historiaan, kulttuuriin ja kieleen perehtyminen auttaa sinua siinä. vaali oleskeluasi Panamassa. Saatat myös olla iloinen kuullessasi, että Panama sijaitsee hurrikaanivyöhykkeen alapuolella.

14. Israel

Tel Aviv on liike-elämän keskus, jossa on paljon startup-yrityksiä, joihin voi liittyä. Kuva: Shai Pal on Unsplash

Aivan kuten Bulgariassakin start-up-yritykset kukoistavat Israelissa, jossa monet yritykset ovat nousussa. Liittyykö tämä mitenkään siihen, että se on kymmenen parhaan joukossa, kun kyse on Digital Life -alaluokasta? Ehkäpä. Kaiken kaikkiaan kyselyyn osallistuneet ulkosuomalaiset sanovat, että he pitävät Israelia liian kalliina ja heillä on tuskin lainkaan käytettävissä olevia tuloja. Silti he ovat tyytyväisiä elämänlaatuun (sijalla 9) ja heidän työnsä (sijalla 10 indeksissä Work Abroad). Israel myös sijoittuu kolmen parhaan joukkoon uranäkymät ja tyytyväisyys. 84% osoittaa tyytyväisyyttä terveydenhuollon kohtuuhintaisuuteen, ja vain Taiwanissa asuvat ulkomaalaiset arvioivat sen korkeammaksi. Israelissa voi valita monenlaisista vapaa-ajanviettomahdollisuuksista, mutta voi myös on toimittava kärsivällisesti löytää uusia ystäviä ja tuntea olonsa kotoisaksi. On myös suositeltavaa sukeltaa alueen historiaan, jotta ymmärrät nykyisiä tapahtumia - etenkin jos olet kiinnostunut politiikasta.

Kiinnostaa saada sivutyö Israelissa? Etsi työpaikkoja Tel Aviv tai Jerusalem.

15. Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti houkuttelee monia ulkosuomalaisia, jotka viettävät mielellään aikaa ulkona. Entä sinä? Kuva: Pablo Heimplatz on Unsplash

Jotkut muuttavat Uuteen-Seelantiin Taru sormusten herrasta, monet muut syyt voisivat houkutella ulkomaalaisia asumaan tälle saarelle. Kun on kyse työstäelämän tasapaino, se on 10 parhaan joukossa. Käytettävissä olevien tulojen ja säästöjen osalta (sijalla 57 Personal Finance) ulkosuomalaiset eivät ole kovin tyytyväisiä Uuteen-Seelantiin. Siitä huolimatta, se edistää ihmisiä, joilla on suuria yrittäjyysmahdollisuuksia. 

Kiivit arvostavat perheitä, luontoa ja terveyttä. Eräs ulkosuomalainen ylistää "lastenhoitojärjestelyt ja valtion taloudellinen tuki" Uudessa-Seelannissa. Se on 9. sijalla indeksissä Perhe-elämä. Jos olet kotoisin Kanadasta tai olet joskus asunut tai opiskellut siellä, huomaat joitakin yhtäläisyyksiä näiden kahden maan välillä. (Vancouverin, Montréalin ja Toronton lisäksi myös Auckland on lueteltu seuraavien maiden joukossa parhaat kaupungit opiskelijoille.) Expats myös arvostan työtäelämän tasapaino ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet maassa, vaikka heidän on panostettava enemmän uusien ystävien löytämiseen. Jos olet elokuvaharrastaja, suosittelemme sinulle tutkia māori-elokuvaa joka on viime aikoina alkanut saada maailmanlaajuista tunnustusta.

Entäpä jos ansaitsisit jonkin verran ylimääräistä rahaa Uudessa-Seelannissa ollessasi? Tutustu työmahdollisuuksiin Auckland!

Parhaat Euroopan maat ulkosuomalaisille

Euroopassa asumisen etuna on se, että sinulla on mahdollisuus tutustua yli 40 maahan ja oppia niiden keittiöstä, kulttuurista ja historiasta. Parhaat maat asua jos olet eläkeläinen, ovat Portugali ja Espanja. Itävalta-Unkarin historiasta kiinnostuneen elokuva-alan ammattilaisen kannattaa muuttaa Tšekkiin. Luxemburg voisi olla kotisi, jos työskentelet rahoitusalalla. Ulkoilusta ja start-up-yrityksistä pitävien kannattaa etsiä kartalta Bulgaria.

Parhaat englanninkieliset maat elää

Vain kaksi englanninkielistä maata on luettelossa parhaat maat asua ja elää: Singapore ja Uusi-Seelanti. Jos sinua ei haittaa asua tiiviissä paikassa ja haluat tehdä uraa rahoitusalalla, Aasian maa on loistava valinta. Jos pidät pitkistä kävelyretkistä vuorilla ja nautit henkeäsalpaavista maisemista ja sinulla on ehkä liiketoimintaa kehitettävänä, valitse saarivaltio Tyynenmeren lounaisosassa.

Menetelmä

Maaliskuussa 2019 InterNations, organisaatio, joka yhdistää expatteja ympäri maailmaa, suoritti tutkimuksen kanssa 20 259 ihmistä osallistuvat. Ne edustavat 182 kansallisuutta ja asuvat 187 maata ja aluetta. Heitä pyydettiin arvioimaan yhteensä 48 tekijää ulkomailla asumisensa eri osa-alueista asteikolla yhdestä seitsemään. Saatujen vastausten perusteella ryhmä pystyi luomaan 17 alaluokkaa ja käyttämään näitä keskiarvoja seuraaviin luokkiin. viisi ajankohtaista indeksiä (elämänlaatu, asettautumisen helppous, työskentely ulkomailla, henkilökohtainen talous ja perhe-elämä).

Maiden ja alueiden kokonaissijoitus on näiden viiden indeksin keskiarvon ja kysymyksen "Kuinka tyytyväinen olet elämään ulkomailla yleisesti ottaen?" Jotta maa tai alue voidaan sisällyttää luetteloon, on vähintään seuraavat edellytykset täytettävä 75 kyselyyn osallistujien oli vastattava neljän ensimmäisen indeksin osalta.ja 40 viidennessä tapauksessa. Indeksi Elinkustannukset ei vaikuta sijoitukseen.

[wp-faq-schema title="FAQ" accordion=1]

LUE LISÄÄ!

ÄLÄ UNOHDA TILATA YOUTUBE-KANAVAAMME!

Barbara on koulutettu toimittaja, joka on työskennellyt media-alalla vuoden 2009 lopusta lähtien. Hänellä on maisterin tutkinto viestintä- ja elokuvatutkimuksesta, ja hän on osallistunut useille vapaamuotoisille kursseille, sillä hän uskoo elinikäiseen oppimiseen. Hänen intohimonsa (audiovisuaalista ja kirjallista) sisältöä kohtaan on johtanut hänet työskentelemään elokuvien ohjelmointiin, sisällöntuotantoon ja -hallintaan, sosiaalisen median hallintaan, tapahtumien hallintaan ja projektinhallintaan liittyvissä projekteissa. Hän nauttii tutkimuksen tekemisestä ja hankitun tiedon jakamisesta muiden kanssa.

fiFinnish