Keikkatalous on tarjonnut monille ihmisille suositun, joustava tapa tehdä rahaa tänään, etsitpä sitten uutta kokopäivätyötä tai haluat ansaita lisätuloja säännöllisen työsi lisäksi. palkka. Monet ihmiset kääntyvät keikkatalouden puoleen saadakseen sivutoimista työtä ja ansaitakseen lisää rahaa kokopäivätyön lisäksi, kun he eivät ansaitse tarpeeksi maksaakseen kaikki kulunsa ja saadakseen silti haluamansa elämäntyylin, tai kun he säästävät isoa hankintaa, kuten asuntotalletusta, varten. Kokopäivätyön ohella keikkataloudessa työskentelyä voidaan käyttää myös velkojen maksamiseen ja monien muiden taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseen, koska tämä on joustava tapa ansaita lisätuloja. Keikkatalous ei kuitenkaan ole vain sivutoimista työtä. Monet ihmiset ovat onnistuneet tekemään keikkatyöstä kokopäiväisen tulonlähteensä, ja he ansaitsevat usein enemmän kuin kokopäivätyössä, ja heillä on monia muita etuja, kuten joustava työskentely ja se, että he voivat itse hallita tilannetta. 

Miten päästä mukaan keikkatyöhön, kun työskentelet kokopäiväisesti:

Jos työskentelet jo kokopäiväisesti ja haluat ansaita jonkin verran ylimääräistä rahaa, on paljon keikkoja, joita voit tehdä. Monet ihmiset, jotka ansaitsevat rahaa kokopäiväisesti keikkataloudesta, ovat aloittaneet sen sivutoimisesti ja tehneet vähitellen yhä enemmän ja enemmän, kunnes he ansaitsevat rahaa keikkatöistä kokopäiväisesti, joten mahdollisuus on aina olemassa. Ideana on valita keikkatyö, joka sopii helposti nykyisen työaikataulusi kanssa. Esimerkiksi ruoan ajaminen toimitus yritykset ovat usein suosittu valinta, koska niiden kysyntä on iltaisin usein suurempaa. On paljon joustavia keikkoja, joita kannattaa harkita, jos haluat alkaa tehdä lisätuloja kokopäivätyön lisäksi tai etsit joustavaa ja itse-johtoinen työ vaihtoehto, jonka voit rakentaa jopa kokopäiväinen tulonlähde vuonna tuleva

Esimerkkejä keikkatyöstä:

Nykyään keikkatyö on ottamassa vallan yhtenä suosituimmista vaihtoehdoista, joilla ihmiset voivat tehdä ansaita rahaa. Jotkut parhaista keikoista löytyvät verkosta, ja verkkotyöskentelyssä mahdollisuudet suurempi kuin koskaan ennen. Sivutulojen hankkiminen verkosta on tullut helpommaksi kuin aiemmin, ja on monia nettikeikkoja, joita voit harkita kokopäivätuloksesi, kuten web-suunnittelu, copywriting ja virtuaalinen avustaminen, opetus verkkokurssit, yksityisopetus virtuaalisesti, bloggaaminen, pelien suoratoisto, tytäryhtiö markkinointi ja paljon muuta. Nettikeikat voivat olla ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat tehdä jotain, jota he voivat helposti tehdä kotoa käsin lisätuloja saadakseen lisätuloja. Löydät erilaisia keikkatöitä esimerkiksi seuraavilta sivustoilta Fiverr, eikä mikään estä sinua tekemästä useita erilaisia töitä samaan aikaan tai jopa perustamasta omaa liiketoimintaa verkossa blogin, YouTube-kanavan tai verkkokaupan avulla.  

Esimerkkejä keikkataloudesta:

Kaikki keikkatyöt eivät löydy verkosta. Parhaita keikkatöitä ovat nykyään esimerkiksi ajotyöt, joihin pääsee helposti käsiksi kuka tahansa, jolla on jokin kulkuväline, kuten auto, polkupyörä tai moottoripyörä. Muista, että jos sinulla on auto tai moottoripyörä, tarvitset yleensä oikeanlaisen vakuutuksen, jotta voit ilmoittautua keikkatyöhön. Ruoan toimitus on yksi suosituimmista vaihtoehdoista UberEatsin, Deliveroon ja Just Eatin kaltaisten yritysten ansiosta. Nämä brändit palkkaavat itsenäisiä kuljettajia toimittamaan ruokaa asiakkaille. Kuljettajille maksetaan palkkio keikkakohtaisesti, ja he voivat täysin hallita työnsä tekemistä suoraan älypuhelimeesi ladattavien sovellusten ansiosta. Niissä voit tarkastella omalla alueellasi tarjolla olevia töitä ja valita haluamasi työt. Yksi hieno asia näissä keikkatalouden yrityksissä työskentelyssä on se, että et ole rajoittunut tiettyyn alueeseen. Kun olet ladannut sovelluksen ja päässyt perustamaan itsesi kuljettajavoit yleensä viedä työsi minne tahansa päin maata, mikä auttaa sinua maksimoimaan tulosi käymällä paikoissa, joissa kysyntä on suurempaa. 

Pakettien jakelu on toinen ihanteellinen keikkatyö niille, jotka ajavat autoa. Tässä työssä olet myös itsenäinen ammatinharjoittaja ja työskentelet Hermesin kaltaiselle pakettipalveluyritykselle, joka antaa sinulle paketteja toimitettavaksi tiettynä päivänä. Vaikka tätä työtä voi tehdä osa-aikaisesti tai noin kokopäiväisesti, se on myös yksi parhaista vaihtoehdoista niille, jotka haluavat käyttää keikkataloutta kokopäiväisen toimeentulon hankkimiseen, sillä työtä on aina tarjolla runsaasti. Amazon on yksi monista yrityksistä, jotka tarjoavat tällaista itsenäistä keikkatyötä useissa eri kaupungeissa. 

Jos et aja autoa, voi tuntua siltä, että keikkavalikoima, jota voit tehdä, on rajallinen, ellet työskentele verkossa. Näin ei kuitenkaan aina ole, sillä voit löytää monia yrityksiä, jotka tarjoavat keikkatyötä sivutoimisesti, tai voit jopa perustaa itsesi itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi ja mainostaa tarjoamiasi palveluja verkossa omalla alueellasi. Mieti, mistä pidät, mitkä ovat taitojasi ja kiinnostuksen kohteitasi, ja keksi jotain, mitä voisit tehdä rahasta. Esim, lemmikki istuminen voi olla kannattava keikka, sillä ihmiset tarvitsevat aina jonkun vahtimaan karvaisia ystäviään, kun he eivät ole paikalla. Koirien ulkoiluttaminen on toinen loistava offline-keikkavaihtoehto eläinten ystäville, jotka haluavat ansaita rahaa tekemällä jotain, josta he nauttivat paikallisyhteisössään. 

Esimerkkejä keikkatyöntekijöistä:

Mikä on keikkatyöntekijä? Keikkatyöstä on tulossa yhä suositumpaa, ja keikkatyöläiset ovat ihmisiä, jotka ovat pääasiassa itsenäisiä ammatinharjoittajia mutta työskentelevät yleensä yhdelle yritykselle tai muutamalle erilaiselle mutta samantyyppiselle yritykselle. Yksi keikkatyöläisyyden parhaista puolista on se, että se avaa sinulle mahdollisuuksia ansaita rahaa tekemällä lähes samaa työtä mutta eri tuotemerkkien kanssa. Jos esimerkiksi aloitat ruoanjakelun, sinun ei tarvitse työskennellä vain UberEatsille, vaan voit tienata myös kilpailijoiden Just Eatille ja Deliveroolle sen mukaan, missä on eniten töitä kyseisenä päivänä. 

Keikkatyöntekijöillä on palkattuihin työntekijöihin verrattuna se ainutlaatuinen etu, että he yleensä hallitsevat tekemänsä työn. Voit valita keikkatöitä sitä mukaa, kun niitä vapautuu, ja pitää vapaapäivän silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Esimerkkejä keikkatyöläisistä jokapäiväisessä elämässä, joihin olet ehkä törmännyt, ovat esimerkiksi pakettilähettisi, ruoan jakelija ja Fiverrin kaltaisilla sivustoilla verkossa työskentelevät työntekijät, jotka tarjoavat palveluja, kuten verkkosuunnittelua, graafista suunnittelua, copywritingia tai sosiaalisen median markkinointia. 

Onko haittapuolia?

Vaikka keikkatyö voi olla keino ansaita lisärahaa kokopäivätyön ohella tai jopa vaihtoehto kokopäivätyölle itselleen, sillä voi olla myös huonoja puolia. Et esimerkiksi aina saa taattua työtä samalla tavalla kuin kokoaikaisessa työsuhteessa. Jotkut päivät voivat olla hitaampia kuin toiset, etkä voi koskaan olla varma, että tienaat tietyn summan rahaa tiettynä päivänä, viikolla tai kuukautena, mikä tarkoittaa, että on tärkeää pitää raha-asioitasi silmällä ja varmistaa, että sinulla on tarpeeksi suuri hätärahasto kattamaan menosi niinä aikoina, jolloin työ on hidasta. Tämän lisäksi, koska olet itsenäinen ammatinharjoittaja, olet vastuussa monista asioista, jotka työnantaja saattaisi muuten kattaa. Tämä riippuu yleensä työstäsi, mutta se voi usein olla melko kallista. Jos esimerkiksi haluat työskennellä ruoanjakelukuljettajana, sinun on hankittava erityinen vakuutus, joka kattaa lämpimän ruoan jakelun. Autosi tavanomaiset yritysvakuutukset eivät kata tämäntyyppistä työtä, ja sinun on yleensä otettava tavanomaisen autovakuutusyhtiösi lisäksi erikoistunut vakuutusyhtiö, joten varmista, että suunnittelet työskenteleväsi riittävästi, jotta voit kattaa nämä kustannukset. 

Toinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon ennen kuin päätät, sopiiko keikkatyö sinulle, on se, että saatat työskennellä epäsosiaaliseen aikaan. Riippuen siitä, millaista työtä teet, saatat huomata, että myöhäisiltoina ja viikonloppuisin sinulla on eniten töitä tarjolla ja parhaat mahdollisuudet tienata rahaa. Vaikka tämä voi olla ihanteellista, kun haluat sovittaa keikkatyösi kokopäivätyön ohella, jos sinulla on kokopäivätyö, se voi myös johtaa ongelmiin työ- ja yksityiselämän tasapainossa, joten siitä kannattaa olla tietoinen ennen aloittamista. 

Nykyään keikkatyöstä on tullut loistava tapa ansaita rahaa joko kokopäiväisesti tai sivutoimisesti. Minkälainen keikkatyö sopisi sinulle parhaiten?