TOP
  /  Työn löytäminen   /  Osa-aika-, verkko- ja kesätyöpaikat 16-vuotiaille vuonna 2021

Osa-aika-, verkko- ja kesätyöpaikat 16-vuotiaille vuonna 2021

Miten tehdä rahaa 16-vuotiaana? Tarkista, mitä töitä voit saada 16-vuotiaana!

Etsitpä sitten ensimmäistä tai seuraavaa työpaikkaa, olet päätynyt oikealle sivulle. Useat paikat palkkaavat 16-vuotiaita, joten olet vain parin askeleen päässä siitä, että saat - osa-aikainen, verkko- tai kesätyö. Et voi edelleenkään tehdä monia asioita, ja sinun on ehkä noudatettava joitakin erityisiä sääntöjä (joista kerrotaan tarkemmin jäljempänä), mutta sinulla on enemmän vapautta kuin sinun 14- ja 15-vuotiaat ystävät. Olemme koonneet luettelo 16-vuotiaiden parhaista työpaikoista. joka opettaa sinulle olennaisia taitoja ja valmistaa sinut opiskelemaan tuleva. Teini-ikäisten työpaikat voivat toimia ponnahduslautana uralle, jonka kuvittelet itsellesi. On aika ottaa asiat omiin käsiin ja nauttia suuremmasta riippumattomuudesta vanhemmista tai laillisista huoltajista, eikö olekin?

osa-aikatyötä 16-vuotiaille

Kuva: Kevin Laminto on Unsplash

Osa-aikaisia työpaikkoja 16-vuotiaille

1. Barista

Sinun ei tarvitse juoda kahvia tullaksesi kuukauden baristaksi. Kahvilan työpaikat houkutella opiskelijoita koska he lupaavat joustava työaikana ja koska kuka tahansa voi oppia käyttämään kahvia ja kone. Suuret ketjut, kuten Costa Coffee tai Starbucks palkata 16-vuotiaita tiettyihin paikkoihin. Kannattaa pistäytyä paikallisessa kahvilassa ja kysyä johtajalta. Haluaisitko mieluummin oppia kahvipavuista itsenäisessä kahvilassa? Käy suosikeissasi lähiseudulla ja selvitä, palkkaavatko ne työntekijöitä. Muista, että pienet yritykset eivät voi tarjota 16-vuotiaille tällaisia hyvin palkattuja työpaikkoja.-ja muut joko.

2. Ravintolatyöntekijä

Monet teinit nimeävät pikaruokaravintolat, kuten McDonald's, Publix, Burger King, Chick-fil-A, KFC, Taco Bell, Ruby Tuesdays, BJ's Restaurant and Brewhouse, Cracker Barrel tai IHOP. ensimmäisenä työpaikkanaan. He toimivat erilaisissa tehtävissä keittiöapulaisina, kassanhoitajina, tarjoilijoina, isäntinä ja jopa siivoojina. Nämä työt eivät lupaa hidasta tahtia ja tiheitä taukoja, joten kestävyys on avainasemassa. Fyysisesti ja henkisesti vaativien työvuorojen aikana opit paljon: miten kommunikoida tehokkaasti, miten työskennellä tehokkaammin, miten organisoida tehtäviä ja niin edelleen. 

3. Varastoija ja pussittaja

TJ Maxx, Walgreens, Target, Fareway ja Walmart. myymälöissä käy päivittäin tuhansia ihmisiä. Ne tarvitsevat aina ylimääräisiä käsiä täydentämään hyllyjä, asettamaan tuotteita esille miellyttävällä ja houkuttelevalla tavalla, purkamaan kuorma-autoja tai auttamaan asiakkaita kassien kanssa kassalla. Työtehtävien monipuolisuuden ansiosta, et kyllästy niin helposti, mutta valmistaudu siihen fyysisesti. Seisot ja kävelet paljon myymälässä, ja joskus sinun on myös nostettava painoja. Kun olet saavuttaa täysi-ikäisyyden, voit rekisteröityä esimerkiksi seuraaviin yrityksiin Instacart ja Shipt ansaita lisätuloja päivittäistavarakauppiaana ja -kuljettajana.

4. Myyntihenkilö

Yhä useammat ihmiset ostavat vaatteita verkosta, mutta se ei silti ole vähittäiskauppojen loppu. Niin kauan kuin niitä on olemassa, ne tarvitsemme työntekijöitä järjestämään hyllyjä ja esillepanoja, asioimaan tavarantoimittajien kanssa ja palvelemaan asiakkaita. Muutaman työvuoron jälkeen huomaat vaatteiden sanavarastosi laajentuneen. Viestintätaitosi paranevatmyös. Jos sinulla ei ole aavistustakaan siitä, mitkä kaupat vuokraavat kaupungissasi, mene lähimpään ostoskeskukseen ja kysy siellä olevilta liikkeiltä. Ota mukaan kopioita ansioluettelostasi!

5. Myyntipisteen työntekijä

AMC-teatterit ja Palace Entertainment palkata teini-ikäisiä tarjoilemaan kuumaa ja kylmää ruokaa. Jos haluat jännittävämpää työtä, hae töitä paikallisesta elokuvateatterista ja/tai huvipuistosta. Sinun on kestettävä hyvin paineita ja stressiä nopeatempoisessa ympäristössä, jos haluat menestyä tässä työssä. Tulee aikoja, jolloin pitkä jono ihmisiä odottaa, että annat heille juoman tai voileivän. 

6. Kirjakaupan työntekijä

Kuva: Kévin et Laurianne Langlais, Unsplash

Rakastatko kirjoja ja vietätkö suurimman osan vapaa-ajastasi lukemalla kirjoja? Sitten suunnata paikallisiin kirjakauppoihin ja etsiä osa-aikatyötä sieltä. Palkkaa ei makseta kirjojen lukemisesta, vaan niiden järjestämisestä, käärimisestä ja purkamisesta sekä siitä, että suosittelet kirjoja asiakkaille luettavaksi. Tietenkin jotkut tarttuvat johonkin myydyimmistä romaaneista, mutta eivät kaikki. Kirjakaupan avustajan työpaikat eivät vaadi kokemusta, joten opit kaiken työssäsi. Odota suurta väkijoukkoa myymälässä ennen Joulu; kirjat myyvät hyvin joulusesongin aikana.

Lue myös: 17 Ainutlaatuisia ideoita siitä, miten tehdä rahaa jouluksi

7. Kirjastoassistentti

Jos haluat työskennellä kirjojen parissa mutta rauhallisemmassa ympäristössä, hae kirjastoassistentin työtä. Tiedät luultavasti koulunne tai paikallisen yleisen kirjastonne henkilökunta melko hyvin nyt. Kysy heiltä, tarvitsevatko he ketään lajittelemaan kirjoja, päivittämään tietokantoja tai vastaamaan vierailijoiden kysymyksiin. Jos haaveilet arkistonhoitajan uran harjoittaminen myöhemmin, tämä työ auttaa sinua pääsemään sinne. Muista, että jotkut kirjastot sulkevat ovensa kesäksi. 

8. Tutor

Tutoropettajan työpaikat eivät ole työpaikkoja 16-vuotiaille, joilla ei ole kokemusta. Sinun on oltava hyvä ja ahkera opiskelija, jotta sinut voidaan palkata opettajaksi. Joillakin opiskelijoilla on vaikeuksia pysyä koulutyössä mukana, ja he tarvitsevat matematiikan, kirjallisuuden tai englannin tukiopettajia läpäistääkseen kokeet. Ole sinä se, joka auttaa heitä koulun jälkeen! Mistä löytää oppilaita? Edistä palveluita koulussa, liity koulusi tukiopetusohjelmaan tai kysy ihmisiltä sosiaalisessa piirissäsi. 

Lue myös: 11 alustaa, joilla voit ryhtyä (englannin) opettajaksi ilman kokemusta tai tutkintoa

9. Opettaja

Ihmiset oppivat uusia asioita joka päivä tiedostamattaan. Jotkut ihmiset päättävät hankkia uusia taitoja edistyäkseen urallaan tai vaihtaakseen urapolkua. Toiset kääntyvät opettajien puoleen saadakseen uuden harrastuksen tai intohimon. Älkää luulko, ettei 16-vuotias voi opettaa aikuisia! Jos sinulla on oikeat taidot, joku osallistuu mielellään oppitunneillesi tai katsoo suunnittelu- tai kielikurssejasi, jotka jaetaan osoitteessa Udemy. Tarvitset vanhempasi tai laillisen huoltajasi luvan ilmoittautumiseen. 

Selaa opettajan työpaikkoja täällä!

10. Päivähoidon avustaja

Jopa lastentarhanopettajat ja päiväkodin avustajat voivat käyttää kaunista lauluääntä ja musiikillista lahjakkuuttaan ryhmien viihdyttämiseen. Pikkulasten hoitaminen vaatii kestävyyttä mutta tarjoaa suuria palkintoja. Tämä tehtävä sopii niille, joilla on jonkin verran kokemusta (sisarusten hoitamisesta, naapureiden lasten vahtimisesta jne.) ja/tai elvytys- ja ensiaputodistus. Kaikki päiväkodit eivät palkkaa teini-ikäisiä avustamaan lapsia, mutta he voivat yhdistää sinut seuraaviin tahoihin 16-vuotiaiden lastenvahtitehtävät alueellasi. Loppujen lopuksi he tapaavat paljon vanhempia joka päivä! 

11. Babysitter

Henkilökohtaiset kontaktit ja suusanalliset suositukset parantavat kaikkien mahdollisuuksia saada työpaikka. Näin elämä toimii. Löydät kuitenkin paljon lastenhoitotöitä netistä. Sitter.com 16-vuotiaita palkkaavat työpaikat. Lue aina mainos huolellisesti varmista, että täytät kriteerit, harkitse pätevyytesi, kokemuksesi taso, mieltymyksesi ja saatavuutesi. Ehkä vanhemmat haluavat jonkun vanhemman, jolla on auto tai joka puhuu useampia kieliä. Lastenvahdit tekevät joskus myös kevyitä kotitöitä.

Lue myös: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää saadaksesi työtä lapsenvahtina

Selaa lastenvahdin ja lastenhoitajan työpaikkoja täällä!

12. Lemmikkieläinten vahtimestari

Jos lapset pelottavat sinua, et mainitse, - lastenhoito 16-vuotiaiden hyvien työpaikkojen joukossa, varmasti. Ja se on hyvä. Entäpä lemmikki sitterin töitä? Toki se tarkoittaa, että sinun täytyy kauhoa kakkaa, mutta myös leikkiä söpöjen koiranpentujen ja kissanpentujen kanssa. Aloita työnhaku laajemmasta perheestäsi ja sosiaalisesta lähipiiristäsi, ja tutustu PetSitter.commyös. Jo 13-vuotiaat teini-ikäiset voivat liittyä foorumiin ja tarjota palveluitaan lemmikkieläinten vanhemmille. 

Lue myös: 

Selaa lemmikkieläinten hoitajan työpaikkoja täällä!

13. Talonvahti

Ovatko sukulaisenne matkustaa paljon työn takia? Mitä lemmikeille sitten tapahtuu? Tai kuka kerää postin? Tarjoa heille apuasi talonvahtina! Jos vanhempasi ovat huolissaan siitä, että vietät yön jossain ilman valvontaa, pyydä heitä mukaan. Näytä heille kuinka vastuullinen olet. Voisit myös käyttää tämän ajan siihen, että voit solmia siteen heidän kanssaan. Ja kun he lähtevät töihin, he tietävät, kenelle soittaa! 

Mihin tämä voi johtaa?

18-vuotissyntymäpäiväsi jälkeen voit vapaasti luoda profiilin osoitteessa HouseSitter.com ja tutustu uusiin paikkoihin kaupungissasi tai maassasi. House sitter työpaikkoja ovat kasvattaneet suosiotaan digitaalinen nomadis ja freelancerit. He eivät maksa majoituksesta ja rahoittavat itseään. tehtävien suorittaminen etänä ja/tai hankekohtaisesti. 

Lue myös:

14. Näyttelijä

Kuva: Jakob Owens on Unsplash

Tunnetko olosi mukavaksi kameran edessä tai lavalla? Kokeile näyttelemistä! Kaikissa elokuvissa, tv-ohjelmissa ja mainoksissa ei näytellä lapsia, mutta monissa kyllä. Olet ehkä katsonut Keskellä, Moderni perhe, Black-ish, Stranger Thingsjne. Ja useat suuret tähdet aloittivat Disney Channelin ohjelmassa. Näytteleminen on ehdottomasti 16-vuotiaiden hyväpalkkaisten työpaikkojen listalla., mutta kaikki riippuu siitä, millaiseen keikkaan sinut palkataan. Näyttelijät kohtaavat paljon haasteita ja hylkäyksiä, joten sinnittele vain. Kunnes suuri läpimurtosi, perustaa profiilin osoitteessa Fiverr ja tarjota voice-over-palveluja.

15. Laulaja

Oletko koulun tai kirkon kuoron jäsen? Oletko kiinnostunut rooleista, joissa voit esitellä äänialaasi? Selaa työpaikkaa mahdollisuudet löytää avoimia musikaali-, elokuva- ja näytelmäkutsuja jne. Odota valtavaa kilpailua aina kun koe-esiintyminen johonkin. Kun odotat suurta hetkeäsi, mikset perustaisi bändiä parhaiden ystäviesi kanssa ja esiintyisi häissä, toimistojuhlissa, koulutapahtumissa jne. tai myydä kappaleitasi Fiverr. 2000-luvun alussa Myspace käynnisti muusikoiden, kuten Lily Allenin, Kate Nashin, Arctic Monkeysin ja muiden muusikoiden uran. Panic! at the Disco. Nykyään nousevat artistit lataavat kappaleensa SoundCloudiin tai YouTubeen. 

Selaa laulajien työpaikkoja täällä!

16. Muusikko

Kaikki lapset eivät käy kouluja, joissa musiikki lisätään opetussuunnitelmaan. Kaikilla vanhemmilla ei ole varaa palkata yksityistä musiikinopettajaa lapsilleen. Vaikka et suunnittelisikaan hakeutuvasi konservatorioon, sinun ei pitäisi kaihtaa sitä. etsivät töitä muusikkona-Ehkä bändin kanssa. Live-esiintymisten lisäksi, musiikin jakaminen YouTubessa tai SoundCloudissa kuulostaa hyvältä idealta. Kuka tietää, ehkä suosikkiartistisi arvostelevat coverisi heidän kappaleistaan Glamouriin! Jos helmesi on elektronista musiikkia, suosittelemme sinulle tutustua Ableton Live, Serato DJ FX Pack, Virtual Dj Broadcaster Dsa ja joitakin ilmaisia DJ-ohjelmia. Sitten taas kokemus myymällä teoksia Fiverr.

Nettityöpaikat 16-vuotiaille

Kuva: Anete Lūsiņa on Unsplash

17. Twitch-streamer 

Sinä käytät kaiken tasku rahaa peliohjainten, muistikorttien, ääni- ja videokaapeleiden, näyttöjen jne. ostamiseen. Vaikka Twitch ei näytä 16-vuotiaita palkkaavat työpaikat, se toivottaa tervetulleeksi jo 13-vuotiaat henkilöt rekisteröitymään ja aloittamaan striimaajan uransa. Vaikka jotkut pelaajat suosivat edelleen YouTubea (ja sen Kumppanuusohjelma), Twitch on houkutellut miljoonia pelaajia sen käynnistämisestä lähtien. Keskimääräinen kokopäiväinen pelaaja tienaa noin $3,000-$5,000 kuukaudessa.. Haluaisitko mieluummin välttää julkisuutta? Ota yhteyttä videopelien kehittäjiin ja tarjoa palveluksiasi testaajana. Videopelien pelaaminen on tuottoisa tapa ansaita rahaa 2000-luvulla. 

18. Vaikuttaja

Monet yritykset palkkaavat vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntijoita luoda suhteita sellaisten ihmisten kanssa, joilla on vahva läsnäolo verkossa. Jos olet luonut vankan seuraajakunnan verkossa vloggaaminen tai bloggaaminen (muodista, elokuvista, musiikista, elämäntyylistä jne.), brändit luokittelevat sinut vaikuttajaksi. Sen lisäksi, että saat ansioita suosittuna sisällöntuottajana, voit kasvattaa tulojasi työskentelemällä valitsemiesi tuotemerkkien kanssa. Aitous maksaa nykyään, joten oikeiden tarjousten hyväksyminen on merkittävässä asemassa menestyksesi kannalta. 

Mitä tehdä, kunnes saa tuhansia seuraajia?

Jos haluat selvittää, sopiiko tämä työ sinulle, rekisteröidy osoitteeseen MNFST ja katsotaan, miten se sujuu. Et tarvitse satoja seuraajia liittyäksesi alustalle ja aloittaaksesi videoiden jakamisen rakkaista brändeistäsi tai sinulle rakkaista asioista. Ja, kun kumppanuusohjelmatsinulla on mahdollisuus luoda passiivinen tulovirta. Tarkista aina ikärajat!

Lue lisää: 22+ verkkosivustoa ammattilaisille ja aloittelijoille etsimään etämarkkinointityöpaikkoja

19. Verkkokyselyn tekijä

Kun täytät 16 vuotta, saat tulla kelpoiseksi rekisteröityä markkinatutkimusta tekeviin verkkoportaaleihin. Useimmissa tapauksissa alaikäiset tarvitsevat kuitenkin vanhempiensa tai laillisen huoltajansa suostumuksen. Survey Junkie, MOBROG, LifePoints, Opinion Outpost, iSurveyWorld, Branded-tutkimukset ja muut yritykset etsivät jatkuvasti ihmisiä, jotka haluaisivat mielellään jakaa mielipiteensä tuotteista ja palveluista. Muiden verkkotyöpaikkojen tapaan kyselytutkimusten tekeminen tarjoaa joustavuutta.: ei kiinteää sijaintia tai työaikaa. Näistä töistä ei makseta paljon, joten... sinun ei pitäisi pitää niitä 16-vuotiaiden korkeapalkkaiset työpaikat: verkkokyselyihin vastaaminen auttaa sinua ostamaan lahjan tai lippuja helpommin, mutta ei tee sinusta miljonääriä. 

Lue myös: Kysymys 'Kuinka aloittaa rahan ansaitseminen verkossa?' Tässä tulee vastauksesi!

Lisää yrityksiä löydät täältä!

20. Virtuaaliassistentti

Toimitusjohtajat ja monet johtajat luottavat avustajiinsa jokapäiväisessä elämässään. Heidän tehtäviinsä kuuluu yleensä aikataulujen suunnittelu, lento- ja hotellivaraukset, puheluiden vastaanottaminen, viestien lähettäminen, tietokantojen työstäminen, pöytäkirjojen puhtaaksikirjoittaminen, lyhyempien tekstien kääntäminen jne. Se onsisältää paljon vastuuta kuten näette. Nykyään kaikilla avustajilla ei ole 9:stä 5:een kestävää työtä toimistossa. Monet pienten ja suurten yritysten omistajat (jopa podcasterit) palkata virtuaalisia avustajia, jotka työskentelevät etänä. Hyvät organisointi- ja viestintätaidot, maineen rakentaminen on Fancy Hands sujuu ongelmitta. Jos puhut muuta kieltä kuin englantia, voit saada lisää kansainvälisiä asiakkaita.  

Lue myös: Kuinka tulla menestyksekkääksi Mystery Shopperiksi muutamassa helpossa vaiheessa

Selaa virtuaaliavustajan työpaikkoja täällä!

21. Kirjoittaja

Henkilönä, joka joutuu puhtaaksikirjoittamaan paljon haastatteluja, voin kertoa, että se on kovaa työtä. Se vaatii kärsivällisyyttä ja tarkkuutta yksityiskohtiin, ja joskus sinun on tunnettava joitakin jargonia ja slangisanoja. Vaikka koneoppiminen ja tekoäly ovat vaikuttaneet kehittämiseen paljon transkriptio-ohjelmisto, kaikilla ei ole varaa ostaa sellaista. Siksi, monet toimittajat ja muut freelancerit palkkaavat puhtaaksikirjoittajia. säännöllisesti-enimmäkseen projektiluonteisesti. Oletko taitava aksenttihakuinen ja nopea kirjoittaja? Sinulla on hyvät mahdollisuudet löytää transcriptiobing-työpaikat, joihin palkataan 16-vuotiaita, joilla ei ole kokemusta.. Etsi asiakkaita Fiverr, Freelancer.comja/tai freelance-ryhmät sosiaalisissa verkostoissa.

Mihin tämä voi johtaa?

Ihmiset, joilla on erinomainen kielitaito, päätyvät työskentelevät (laillistettuina) tulkkeina ja kääntäjinä., jotka toimivat joko freelancereina tai työskentelevät käännös- ja tulkkaustoimistoissa. Näistä töistä maksetaan hyvin, ja ne tarjoavat mahdollisuuden jatkuvaan oppimiseen. Jos tekniset tekstit ja konferenssit eivät kiinnosta, mikset erikoistuisi kääntämään tekstityksiä Netflixille, Hululle ja muille suoratoistopalveluille? 

Lue myös: 

22. Sisällön luoja

Me kaikki kulutamme jonkinlaista sisältöä. Kirjallista ja audiovisuaalista sisältö ympäröi meitä minne tahansa menemmekin-sekä verkossa että sen ulkopuolella. Emme voi paeta niitä. Miljoonat luovan työn tekijät ympäri maailmaa tuottavat kirjoja, tv-ohjelmia, elokuvia, podcasteja, blogeja, vlogeja ja monenlaista muuta sisältöä. He nimeävät itsensä kuten tuotesuunnittelijat, graafiset suunnittelijat, kuvittajat, kirjasinsuunnittelijat, bloggaajat, kirjailijat, toimittajat, valokuvaajat, dronografit ja monet muut. Iällä ja kokemuksella ei ole väliä niin paljon luovien aloittelevien työpaikkojen osalta. Siirry osoitteeseen Fiverr, Freelancer.comja vastaavilla sivustoilla ja selaa luovia työpaikkoja ilmaiseksi. 

Mihin tämä voi johtaa?

Visuaaliset työt eivät tunne rajoja tai tunnista kielimuuria. Graafiset suunnittelijat, kuvittajat, valokuvaajat tai elokuva-alan ammattilaiset. liikkua helposti eri maiden välillä ja työskennellä erilaisten asiakkaiden kanssa eri puolilta maailmaa. Intohimosi sanoja kohtaan yhdistettynä vahvaan englannin kielen taitoon ja/tai vieraiden kielten taitoon voi myös taata sinulle kirjoitustyöpaikat maailmanlaajuisesti. Jotkin yritykset palkkaavat ainoastaan englantia äidinkielenään puhuvia.  

Lue myös:

Löydä 16-vuotiaita palkkaavia luovia työpaikkoja täältä!

23. Web-kehittäjä

Kaikkien saatavilla olevien työkalujen ansiosta lähes kuka tahansa voi oppia ohjelmointikielen ja saada töitä kehittäjänä. Onko sinulla kenties jokin kurssi koulussa? Älä jätä yhtään oppituntia väliin! Mukaan Yhdysvaltain työvoimatilastovirasto, mobiililaitteiden ja sähköisen kaupankäynnin kasvava suosio johtaa siihen, että lisätä web-kehittäjien kysyntää vielä enemmän. Aloita myymällä palvelujasi Fiverr ja Freelancer.comja sitten päättää, minne menee, kun valmistuu lukiosta.

Mihin tämä voi johtaa?

Se, valitsetko myöhemmin freelance- tai in-house-kehittäjän työn, on sinusta kiinni. Jos etäyhteys mahdollisuudet jännittää sinua, meillä on sinulle uutisia. Tämänhetkisen koronaviruskriisin seurauksena jotkut yritykset ovat ilmoittaneet, että ne sallivat työntekijöidensä työskennellä etätyönä ikuisesti. Tämän suuntauksen ennustetaan jatkuvan. 

Lue myös: 

Lisää web-kehittäjän työpaikkoja löydät täältä!

24. Online-myyjä

Planeetasta ja sen väestöstä huolehtivat ihmiset ovat alkaneet muuttaa elämäntapojaan, etsitään kestävämpiä ja kunnioittavampia tapoja elää.. Mitä he tekevät? He ostavat eettisesti valmistettuja, ympäristöystävällisiä ja/tai käytettyjä tuotteita. Myy käsintehtyjä tai vintage-tuotteita osoitteessa Etsy heille. Alaikäisenä tarvitset vanhempien lupa ja tilisi pitäisi olla valvottu he tai laillinen huoltajasi. Miksi odottaisit, että yritykset julkaisevat 16-vuotiaiden korkeapalkkaisia työpaikkoja? voisitko perustaa oman yrityksen ja ansaita haluamasi rahat? Hinnoittelet kaikki tuotteesi. 

Mihin tämä voi johtaa?

Valmistetuista tuotteista tulee osa portfoliota, josta voi olla hyötyä esimerkiksi taidekouluihin hakiessasi. Kaikki taiteilijat eivät kuitenkaan ole hioneet taitojaan taideoppilaitoksessa. Taidekuraattorit ja taidejohtajat lahjakkuuksien etsiminen vieraile verkkomyyntiportaaleissa ja portfoliosivustoilla (Pinterest, Dribbble, Behance.net, DeviantArt, Cargo Collective jne.). He saattavat törmätä työhösi jossakin niistä.

Lue myös: 23 asiaa, joita voit vuokrata ansaitaksesi rahaa, joita et ehkä ole ajatellutkaan

Etsi verkkomyyntimahdollisuuksia täällä!

Kesätyöpaikat 16-vuotiaille

Kuva: NeONBRAND on Unsplash

25. Jäätelöpalvelin

Olette ehkä jo jonkin aikaa toimineet sellaisina, koska jotkut Baskin-Robbins ja Six Flags ovat paikkoja, joissa palkataan 16 henkilöä. Joissakin osavaltioissa jäätelöpalvelijat löytää työpaikkoja ympäri vuoden. Muissa osavaltioissa jäätelön kauhominen on täydellinen kesätyö teini-ikäisille. Tarjoilet jäätelöä päivittäin suurelle määrälle lapsia ja aikuisia. Joskus et pysähdy koskaan, toisinaan taas lasket tunteja työvuorosi päättymiseen. Tässä työssä antaa sinulle oikean ajattelutavan tehdä yksitoikkoisia tehtäviä nopeatempoisessa ympäristössä. 

26. Altaanpuhdistin

Monilla Kalifornian ja Floridan asunnon omistajilla ei ole aikaa - puhdas niiden altaat. Jos sinua ei haittaa lehtien ja muiden kelluvien esineiden jahtaaminen auringonpaisteessa, yritä saada töitä altaanpesijänä. Käytä aina asianmukaista vaatetusta, mukaan lukien hattu, suojaamaan ihoa. Kun naapurustossasi on kourallinen asiakkaita, uima-altaasi - siivous liiketoiminta kukoistaa. Tarkista aina asiakkailtasi, mitä laitteita tarvitset. Sen lisäksi, että tarjoat palveluitasi yksityishenkilöille, voit ottaa yhteyttä yrityksiin, jotka ylläpitävät uima-altaita tai vesipuistoja kaupungissasi. Neuvomme: Älä hae tällaista työtä, jos et osaa uida! Se ei ehkä vaikuta vaaralliselta, mutta onnettomuuksia voi sattua.

27. Puutarhuri

Et luultavasti törmää puutarhurit, jotka palkkaavat 16-vuotiaita, joilla ei ole kokemusta. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta. Paras tapa saada työpaikka on tuoda esiin, millaisia tehtäviä osaat tehdä: ruohonleikkuuta, lehtien haravointia, roskiksen tyhjennystä, puiden ja kukkien istutusta jne. Kysy naapureiltasi ja perheenjäseniltäsi tarvitsevatko he jonkun hoitamaan puutarhaansa. Näin voit parantaa peliäsi ja saada tarpeeksi itseluottamusta hakeutuaksesi vaikeampiinkin töihin. . Yhdysvaltain sisäasiainministeriö palkkaa yleensä 16-vuotiaita työntekijöitä kuormaamaan ja purkamaan kuorma-autoja, tekemään maisemointitöitä jne.

28. Maatalouden työpaikat

Omistaako joku perheessäsi maatilan? Sopiiko sinulle, että matkustat toiseen osavaltioon tekemään joitakin kausiluonteinen maataloustyö? Jos sinulla on kestävyys, etsi maataloustyöpaikkoja. Et edelleenkään saa harjoittaa vaarallista toimintaa, mutta sinulle on tarjolla enemmän töitä kuin 14- tai 15-vuotiaille ystävillesi. Näiden töiden luonteen vuoksi tulet tehdä enemmän aamuvuoroja, alkaen klo 4-5 aamulla. 

Mihin tämä voi johtaa?

Yhdysvaltain työmarkkinatilastovirasto ennustaa, että kysynnän kasvu maatalousinsinöörit. Jos tämä kiinnostaa sinua, selvitä, mitkä yliopistot tarjoavat maataloustekniikan koulutusohjelmia osavaltiossasi. 

29. Leirin ohjaaja

Johtuen COVID-19, todennäköisesti suurin osa kesäleireistä on peruttu vuonna 2020. Tämä johtaa siihen, että paikan päällä olevien leiriohjaajien työpaikkojen määrä vähenee. hyviä työpaikkoja 16-vuotiaille, jotka haluavat kehittää johtamistaitojaan. Associated Recreation Council, Dundee Township Park District, YMCA of Southern Maine ja monet muut järjestöt. työllistää 16-vuotiaita ylläpitää järjestystä leireillään ja luoda samalla osallistava ympäristö. Hae kesäleireille eri osavaltioihin ja saat palkkaa maan tutkimisesta! 

30. Hengenpelastaja

Erinomaiset uimarit, joilla on hyvä reaktioaika, löytävät hengenpelastajan paikan ongelmitta. Ulkona Uimahallit ja uimahallit haastavat hengenpelastajat eri tavoin, mutta valppaus on valtavan tärkeää kaikissa paikoissa. Yleinen ikävaatimus hengenpelastajaksi on 16 tai 17 vuotta, joskus 15 vuotta; se vaihtelee osavaltioittain. Sinun on pystyttävä uida 100 metriä levähtämättä ja astua vedessä noin minuutin ajan ja olla tarpeeksi vahva nostamaan ihmisiä pintaan tarvittaessa. Jos et ole vielä tehnyt sitä, ilmoittaudu kurssille saada elvytys-, ensiapu- ja ensiapukoulutus. American Punaisen Ristin vesiturvallisuuskouluttajan tai perusuimaopettajan (BSI) todistus.

31. Uimaopettaja 

Olympialaiset ovat esitelleet monia suuria urheilijoita uinnissa. Jotkut suurimmista Yhdysvaltain mestareista debytoivat 16- tai 17-vuotiaina. Ansioluettelossasi ei tarvitse olla osiota, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti olympiavoitoistasi, jotta voit löytää uinninopettajan työpaikan. Mutta sinun on todistettava aiempi kokemus hengenpelastajana tai uimaopettajana., hyvät uimataidot ja toimitettava kopio elvytys- ja ensiaputodistuksesta sekä American Red Cross Water Safety Instructor- tai Basic Swim Instructor (BSI) -todistuksesta. Jos olet innostunut uimisesta ja opettamisesta, uimaopettajan työpaikat ovat 16-vuotiaiden hyvien työpaikkojen listalla. 

16-vuotiaiden työlainsäädäntö Yhdysvalloissa.

16-vuotiaiden työpaikat

Kuva: John-Mark

Kun täytät 16 vuotta, sinulla on enemmän vapautta työskennellä. Sinä ja työnantajasi (tai paikat, joihin palkataan 16-vuotiaita) ei tarvitse noudattaa niin monia rajoituksia kuin jos olisit 14 tai 15-vuotias. Laki pitää sinua kuitenkin edelleen alaikäisenä. Tämä tarkoittaa, että valtio on ryhtynyt toimiin nuorisotyön sääntelemiseksi ja suojelee siten sinua ja ikätovereitasi. Tapauksessasi sovelletaan joitakin erityissääntöjä ja -lakeja. 

Et voi tehdä mitä tahansa työtä. Fair Labor Standards Act (FLSA) todetaan selvästi, että et voi harjoittaa muut kuin maatalousalan työpaikat julistettu vaaralliseksi. Ei edes silloin, kun työskentelet vanhempiesi yrityksessä. Räjähteiden valmistus tai varastointi, kaivostoiminta, puunkorjuu ja sahaaminen sekä lihan ja siipikarjan pakkaaminen tai jalostaminen eivät kuulu sinulle. Et voi myöskään altistua radioaktiivisille aineille tai tehdä kattotöitä.

FLSA on kehittänyt säännöt ja määräykset, jotka koskevat seuraavaa maatalouden työpaikatmyös. Niiden mukaan 16-vuotiaat voivat tehdä mitä tahansa maataloustyötä, mukaan lukien työministeriön ilmoittamat toimet. Ei kuitenkaan mitään vaarallista. Sinun on ehkä hakea työtä todistus.

16-vuotiaat ja työaika

16-vuotiaana sinun ei tarvitse laskea tuntejasi niin tarkkaan. FLSA:ssa ei mainita mitään rajoituksia, joita sovelletaan sallitut työtunnit-maatalous- ja muut kuin maataloustyöpaikat mukaan luettuina. Kuitenkin, työaikasi on säännelty jos asut Alabamassa, Alaskassa, Arkansasissa, Kaliforniassa, Coloradossa, Connecticutissa, Delawaressa, Floridassa, Indianassa, Kentuckyssa, Louisianassa, Mainessa, Marylandissa, Massachusettsissa, Michiganissa, Minnesotassa, New Hampshiressa, New Jerseyssä, New Yorkissa, Pohjois-Carolinassa, Ohiossa, Oregonissa, Pennsylvaniassa, Rhode Islandilla, Tennesseessä, Washingtonissa, Guamissa tai Puerto Ricossa. 

Seuraavassa on joitakin osavaltioita, joissa sallitut työajat poikkeavat toisistaan:

  • Arkansas: Voit työskennellä enintään 10 tuntia päivässä, 56 tuntia viikossa ja 6 päivää viikossa. Et saa työskennellä kello 23.00-6.00 ennen koulupäiviä. 
  • Kalifornia: Voit työskennellä 8 tuntia koulun ulkopuolisina päivinä ja 4 tuntia koulupäivinä sekä 48 tuntia viikossa. (Koulupäivä tarkoittaa tässä sitä, että sinun on oltava koulussa vähintään 4 tuntia.) Jos olet urheiluhuoltaja, se on 5 tuntia päivässä. Jos opiskelet osa-aikaisesti, voit työskennellä tavallisina kouluaikoina, mutta työsi ei saa häiritä sinun tutkimukset. Voit tehdä iltavuoroja, mutta et voi työskennellä klo 22.00 (12.30 ennen koulupäivän ulkopuolista päivää) ja klo 5.00 välisenä aikana.
  • Colorado: Voit työskennellä 8 tuntia päivässä ja 40 tuntia viikossa. Yövuoroja koskevia rajoituksia ei ole. 
  • Florida: Voit työskennellä 8 tuntia päivässä, 30 tuntia viikossa ja 6 päivää viikossa kouluvuoden aikana. Koulupäivää edeltävän kello 23.00-6.30 välisenä aikana ei saa tehdä töitä. 
  • Kentucky: Jos käyt koulua, voit työskennellä 6 tuntia päivässä (8 tuntia lauantaisin ja sunnuntaisin) ja 30 tuntia viikossa. Vanhempien luvalla ja vähintään 2,0:n keskiarvolla voit työskennellä 40 tuntia viikossa. Et saa työskennellä klo 22.30 (perjantaina ja lauantaina klo 1.00) ja klo 6.00 välisenä aikana, kun koulu on käynnissä.
  • New York: Voit työskennellä 8 tuntia päivässä, 48 tuntia viikossa ja 6 päivää viikossa. Se on 4 tuntia päivässä ennen koulupäiviä ja 8 tuntia päivässä perjantaina, lauantaina, sunnuntaina tai pyhäpäivinä. Voit työskennellä enintään 28 tuntia viikossa, kello 22.00-6.00 välisenä aikana, kun koulu on käynnissä, ja kello 24.00-6.00 välisenä aikana, kun koulu ei ole käynnissä. Voit kuitenkin tehdä työtä keskiyöhön asti ennen koulupäiviä sekä vanhempien että koulun kirjallisella luvalla ja ennen koulun ulkopuolista päivää vanhempien kirjallisella suostumuksella. 
  • Tennessee: Laissa ei sanota mitään päivän, viikon tai kuukauden aikana tehtyjen työtuntien määrästä. Mutta et saa työskennellä kello 22:sta aamukuuteen sunnuntaista torstaihin ennen koulupäiviä. Vanhempien luvalla voit tehdä yövuoroa enintään kolmena yönä viikossa.

Eikö osavaltiosi ole luettelossa? Tarvitsetko apua löytääksesi tietoa sen lapsityölainsäädännöstä?

Kirjoita valitsemaasi hakukoneeseen seuraava: "osavaltiosi nimi" + "lapsityövoimaa koskevat lait". Tarkista sitten tulokset. Osavaltiosi virallisen verkkosivuston tai jonkin sen osaston on tultava ensimmäiselle sivulle. Vanhempi tai muu aikuinen voisi myös auttaa. 

Maksun saaminen

Liittovaltion vähimmäismäärä palkka on $7,25 euroa tunnilta., mutta palkat voivat vaihdella osavaltioittain, alueittain tai kaupungeittain. Saatat siis ansaita enemmän tai vähemmän riippuen asuinpaikastasi tai nykyisestä toimipaikastasi. Jos luet uutisia tai seuraat paljon ihmisiä Twitterissä, olet varmasti kuullut liike Taistelu $15:n puolesta. Jäsenet ovat vaatineet nostamaan minimipalkka $15:een tunnissa. Joissakin osavaltioissa tai kaupungeissa siitä on jo tullut todellisuutta. 

Koska olet alle 20-vuotias, työnantajasi on velvollinen maksamaan $4.25 per tunti 90 ensimmäisen peräkkäisen työpäivän aikana. Juomarahaa saavien työntekijöiden on ansaittava $2,13 euroa tunnilta käteisenä. jonka on yhdessä tipin kanssa saavutettava vähimmäispalkka. Jos näin ei ole, työnantajan on korvattava erotus. Tietyt kokopäiväiset opiskelijat, oppisopimusopiskelijat, oppisopimusoppilaat ja vammaiset työntekijät voivat ansaita vähimmäispalkkaa vähemmän.

——————–

Löydä tietoa tarvittavista varmenteista täällä ja vähimmäispalkasta täällä.

[wp-faq-schema title="12. FAQ" accordion=1]

Yhteenveto

Vaikka et olisikaan vielä 18-vuotias, voit tehdä seuraavat asiat päästä työelämään ja alkaa ansaita rahaa. Sinua odottaa runsaasti työmahdollisuuksia pikaruokaravintolat, supermarketit, kahvilat, ruokakaupat, vähittäiskaupat, huvipuistot ja elokuvateatterit. Suurin osa osa-aikaisista, verkko- ja kesätyöpaikoista. eivät edellytä aiempaa työkokemusta; osa edellä luetelluista työtehtävien 16-vuotiaana palkkaavat työpaikat kouluttavat kaikki työntekijänsä. Lisäksi opiskelijatyöt luovat pohjan tuleville hyväpalkkaisille työpaikoille. Ennen kuin lähdet liikkeelle, tutustu osavaltiosi lapsityövoimaa koskeviin sääntöihin ja määräyksiin. Käytä Tieto kun neuvottelet palkasta työnantajasi kanssa. Ansaituilla rahoilla, sinulla on käteistä rahaa, jolla voit ostaa Spotify- tai Netflix-tilauksen tai maksaa uuden älypuhelimen, jolla otat parhaat Insta-kuvat tai TikTok-videot. Onnea työnhakuun! Ole varovainen ja pysy turvassa

Barbara on koulutettu toimittaja, joka on työskennellyt media-alalla vuoden 2009 lopusta lähtien. Hänellä on maisterin tutkinto viestintä- ja elokuvatutkimuksesta, ja hän on osallistunut useille vapaamuotoisille kursseille, sillä hän uskoo elinikäiseen oppimiseen. Hänen intohimonsa (audiovisuaalista ja kirjallista) sisältöä kohtaan on johtanut hänet työskentelemään elokuvien ohjelmointiin, sisällöntuotantoon ja -hallintaan, sosiaalisen median hallintaan, tapahtumien hallintaan ja projektinhallintaan liittyvissä projekteissa. Hän nauttii tutkimuksen tekemisestä ja hankitun tiedon jakamisesta muiden kanssa.

fiFinnish