TOP
  /  Työn löytäminen   /  30+ parasta työtä 14- ja 15-vuotiaille vuonna 2021
mitä sinun on tiedettävä, jotta voisit tehdä uraa palvelujen tarjoamisen alalla.

30+ parasta työtä 14- ja 15-vuotiaille vuonna 2021

Teinivuodet muokkaavat meitä, ja muistat ne ikuisesti. Ottamalla vastaan joitakin töitä kouluaikana ja loma-aikoina, voit haastaa itsesi ja parantaa sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti. Sen lisäksi, että voit ansaita rahaa opintojesi ohella, nämä työt auttavat sinua rakentaa itseluottamusta ja ansioluetteloa ja saada haluamasi työpaikka tuleva. Ennen kuin otat vastaan työtarjouksen, tutustu kuitenkin lapsityövoimalakiin ja/tai kysy neuvoa vanhemmiltasi tai huoltajiltasi, opettajiltasi tai uraohjaajiltasi. Heidän kokemuksensa ansiosta he pystyvät antamaan arvokkaita neuvoja ja korostetaan, mitä sinun pitäisi varoa etsiessäsi - paikat, jotka palkkaavat 14-vuotiaita ja 15, verkkotyöpaikat 14- ja 15-vuotiailleja monia muita. Lue, mitkä ovat parhaita työpaikkoja 14- ja 15-vuotiaille tai niille, jotka eivät ole vielä saavuttaneet lakisääteistä ikärajaa tehdä sitä, mikä heitä kiinnostaa. 

Miten tehdä rahaa 14- ja 15-vuotiaana?

parhaat työpaikat 14- ja 15-vuotiaille

Kuva: Eliott Reyna on Unsplash

Parhaat työpaikat 14- ja 15-vuotiaille

1. Paperipoika / Paperityttö

Sanomalehtien jakelu on perinteinen työ nuorille joissa liittovaltion lapsityövoimalakia ei sovelleta. Vaikka painetut sanomalehdet ovat kuolemassa, jotkin niistä taistelevat yhä selviytymisestään, mikä tarkoittaa, että työtä on tehtävä. Se on työtä, jota voit toteuttaa helposti käyttämällä BMX, rullaluistimet, rullalauta tai skootteri. Jos et omista mitään luetelluista kulkuneuvoista, nouse bussiin ja tutustu kaupunkiin julkisilla liikennevälineillä. 

2. Malli

Vaatetusalan yritykset, myös suuret muotimerkit, julkaisevat vuosittain muutamia ulkoasukirjoja, katalogeja, esitteitä ja muunlaisia julkaisuja ja käynnistävät useita kampanjoita joka vuosi. Ne tarvitsemme malleja esittelemään luomuksiaan. Ehkä keikkaa Burberryn tai Diorin kanssa ei tule lähiaikoina, mutta kannattaa ilmoittautua mallitoimistoihin. Ota yhteyttä ammattivalokuvaajaan ja anna ottaa kuvia mallinnusportfoliota varten. Keskustele kuitenkin tästä mahdollisuudesta vanhempiesi kanssa. 

3. Näyttelijä

Olet varmasti nähnyt vauvoja ja pikkulapsia elokuvissa tai tv-ohjelmissa, etkä vain teini-ikäisiä. Jos rakastat esiintymistä ja vanhempasi hyväksyvät suunnitelmasi, pyydä heiltä viedä sinut koe-esiintymisiin. The Goonies, 80-luvun kulttimaineeseen noussut seikkailuelokuva, joka kertoi teini-ikäisten tarinan, täytti 35 vuotta vuonna 2020, ja osa sen näyttelijöistä työskentelee yhä viihdeteollisuudessa. Voit varmasti luetella elokuvia, televisio-, teatteri- tai tv-tuotantoja, joissa lapset näyttelevät joitakin päähenkilöitä. Näyttelijäntyöt ovat yleensä maksaa paljonpuhumattakaan siitä maineesta, joka siitä voi seurata, jos se vetää sinua puoleensa. 

4. Laulaja

Sinun ei tarvitse osallistua kykyjenetsintäkilpailuihin menestyäksesi laulajana tai löytääksesi töitä laulajana. Monet ihmiset pitävät musikaaleista. Kiitos Hamilton ja muiden hittien ansiosta myös käsitys niistä on muuttunut. Jos haluat jatkaa soolouraa tai perustat bändin (ehkä perheesi kanssa), tee se ja yritä vahvistaa keikkoja paikallisissa tapahtumissa. Freelancerin online-alustarm Fiverr toivottaa myös yli 13-vuotiaat nuoret tervetulleiksi ansaitsemaan rahaa äänellään. Sivusto yhdistää kyvyt ja asiakkaat kaikkialta maailmasta. 

5. Muusikko

Ihmisten on aloitettava nuorena, jos he haluavat ammattimuusikoksi, varsinkin jos he kuvittelevat uraa filharmonisen orkesterin jäseninä. Jos olet tarpeeksi onnekas saadaksesi käydä koulua, jossa keskitytään erityisesti musiikkikasvatukseen., hyödynnä sitä. Vaikka jotkin soittimet maksavat valtavasti rahaa, kitara, sähköinen kosketinsoitin tai yksinkertainen rumpusetti ovat useimmille kohtuuhintaisia. Osoitteeseen aloittaa DJ:nä maksaa vielä vähemmän. Tehdä joitakin tasku rahaa, sinulla on mahdollisuus puskaradioilla kaduilla, koe-esiintyminen rooleihin, joissa soittaminen on avainasemassa, aloittaa musiikin julkaiseminen SoundCloudissa ja vastaavilla sivustoilla, tai myydä kappaleitasi Fiverresimerkiksi.

Löydä mahdollisuuksia muusikoille täältä!

6. Valokuvaaja

Kuva: Harrison Haines Pexelsistä

Toinen luovaa polkua kulkea on valokuvauksen aloittaminen ja töiden myyminen verkossa. Olet varmaan nähnyt satoja varastokuvat Internetissä samalla kun luet lempilehtiäsi. Mitä me kutsumme varastokuviksi? Esimerkiksi yritykset havainnollistaa kirjallista sisältöä heidän kanssaan. Onneksi kamerat eivät enää maksa omaisuuksia. Monet älypuhelimet ottavat myös upeita valokuvia (ja videoita). Ota yhteyttä paikalliseen sanomalehdet, aikakauslehdet ja jopa sisällöntuottajat, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita ostamaan teoksesi. Jos käänny 18-vuotiaaksi, harkitse rekisteröitymistä verkkoalustoille, kuten Byrd ja Fotolia

7. Vloggaaja

Jos sinulla on jotain sanottavaa ja puhut mielelläsi kameralle, vloggaaminen on sinua varten. Aloittelijan ei tarvitse ostaa erittäin kallista videokameraa tai editointiohjelmaa. Älypuhelimessasi on kaikki toiminnot joita tarvitset videoiden tallentamiseen ja muokkaamiseen. Kesäkuussa 2020 YouTube, TikTok, Instagram ja Facebook ovat edelleen kesäkuun 2020 suosituimmat alustat vloggaajille. Alle 13-vuotiaat voivat liittyä sivustoille vain vanhempien luvalla. Sinun on kerättävä vankka seuraajakunta, jotta voit houkutella mainostajia ja sponsoreita. 

8. YouTuber 

YouTube pitää edelleen kärkipaikkaa videonjakoalustojen joukossa. Esimerkiksi jotkut kuuluisat vloggaajat ovat tehneet YouTuben kanssa yksinoikeudellisia live-striimaussopimuksia. Jos mielestäsi on yhä trendikästä kutsua itseään YouTuberiksi., kokeile sitä: jaa kuntoiluvideoitasi, arvosteluja, reseptejä, meikkiohjeita, sisältöä tieteellisistä aiheista jne. Mitä tahansa haluat!

Se maineen rakentaminen vie aikaa sivustolla ja tulla oikeutetuksi liittymään sen Kumppanuusohjelma. Sinun on noudatettava kaikkia YouTuben rahanjakokäytäntöjä, asuttava maassa tai alueella, jossa ohjelma on saatavilla, sinulla on oltava yli 4000 voimassa olevaa katselutuntia viimeisten 12 kuukauden aikana ja yli 1000 tilaajaa sekä yhdistetty AdSense-tili. 

Lue myös: Miten päästä alkuun freelancerina - henkilökohtainen freelance-tarinani

9. Gamer

Rakastatko videopelejä? Vietätkö tuntikausia pelaamalla ystävien ja muiden pelaajien kanssa verkossa? Ehkä on aika perustaa joukkue ja osallistua turnauksiin. The parhaat pelaajat ansaitsevat noin $20,000 vuodessa tai enemmän palkintorahaa. Kunnes saavutat eliittitason, voit odottaa ansaitsevasi noin $1,000-$5,000 kuukaudessa. Se riippuu siitä, kuinka lahjakas olet, kuinka usein ilmoittaudut turnauksiin, kuinka monta sponsoria sinulla on jne. Vuonna 2019 brittiläinen pelaaja Jaden Ashman voitti $1 miljoonaa Fortnite World Cupissa. Mikä on sinun suosikkipelisi? Lähetä sähköpostia videopelien kehittäjille ja kysy heiltä, jos he palkata videopelin testaajia.

10. Bloggaaja

Bloggaamisen alku juontaa juurensa 1994, mutta se lähti toden teolla liikkeelle 2000-luvun alussa. Vaikka kulta-aika on jo kauan sitten ohi, sadat voittoa tavoittelevat ja voittoa tavoittelemattomat järjestöt julkaista blogeja monista eri syistä. Oman blogin perustamisen ei pitäisi maksaa mitään: tuhannet ihmiset lukevat esimerkiksi Mediumia, jossa joko jaa artikkelisi ilmaiseksi tai liittyä Kumppanuusohjelma. Medium ja Fiverr sallia jo 13-vuotiaat voivat ilmoittautua mukaan. Tarkista, mihin kategorioihin sisältösi sopisi! Kun olet hieman vanhempi (nimittäin täytät 16 vuotta), sinulla on seuraavat mahdollisuudet lisää vaihtoehtoja. Freelancer's ikäraja on 16 vuotta. 

Lue myös: Oikolukijan työpaikat - Perimmäinen opas verkkokorjaukseen [2020]

11. Kuvittaja

Etkö pidä sanoista, mutta olet loistava piirtäjä? Valokuvien lisäksi kustantajat ostaa kuvituksia niiden kirjallisen sisällön mukana. Portfoliosivustot, kuten Behance.net voit esitellä töitäsi, jos olet yli 13-vuotias. Yritysten lisäksi myös toimittajat etsivät sieltä kykyjä. Jos et voi odottaa, että muut löydä visuaaliset taitosiottaa yhteyttä paikallisiin ja/tai kansainvälisiin yrityksiin verkkosivustot esittelemään itsesi. Sarjakuvat ja niihin perustuvat menestyselokuvat vetävät puoleensa miljoonia katsojia. VFX (visuaaliset tehosteet) -taiteilijat ja kuvittajat. löytää runsaasti työtä mahdollisuudet jopa vuosien päästä. 14- ja 15-vuotiaat ovat tervetulleita liittymään yhteisön Fiverr myydä taidettaan. 

Lue myös: Top 10 Online Jobs työskennellä kotoa

12. Etsy Shopin omistaja

Kuva: Karolina Grabowska Pexelsistä

Jos olet luova tyyppi ja rakastat tehdä käsintehtyjä luomuksia, kuten koruja, vaatteita, asusteita tai keramiikkaa, mikset voisi luoda online Etsy shop ja aloittaa myytte tuotteitanne maailmanlaajuisesti? Alustalle voivat rekisteröityä 13-18-vuotiaat: tarvitset vanhempiesi luvan, ja heidän tai laillisen huoltajasi on valvottava tiliäsi. Sinä määrittää hinnat riippuen siitä, mitä teet, mitä materiaaleja käytät ja kuinka paljon aikaa käytät niiden viimeistelyyn.

Lue myös: 23 asiaa, joita voit vuokrata ansaitaksesi rahaa, joita et ehkä ole ajatellutkaan

Katso lisää verkkokaupan työpaikkoja täältä!

13. Virtuaalinen avustaja

Oletko hyvä viestimään selkeästi ja järjestämään asioita? Fancy Hands toivottaa tervetulleeksi 15-vuotiaat työskentelevät virtuaaliavustajina. Sinun on rekisteröidyttävä ja luotava profiili, jotta voit aloittaa keikkojen selaamisen heti. Jos vietät tuntikausia surffaillen internetissä, käytä se aika tienata hieman taskurahaa sen sijaan. Tehtäviisi kuuluu lentojen varaaminen, tietojen syöttäminen, tapaamisten sopiminen, toimistotarvikkeiden tilaaminen jne. 

Lue myös: Top 10 Online Jobs työskennellä kotoa

Lisää online-työmahdollisuuksia löydät täältä!

14. Tietojen syöttäjä

Jos et tunne oloasi mukavaksi puhuessasi ihmisille puhelimessa, olet sopivampi työskentelemään tietojen syöttäjänä. Monet yritykset joutuvat pitämään kirjaa kaikenlaisista asioista, minkä seurauksena syntyy paljon tietokantoja. Ne noudattavat tiukkoja menetelmiä tietojen tallentamiseksi turvallisesti. Voit menestyä tämäntyyppisessä työssä, sinun on hoidettava yksitoikkoiset tehtävät hyvin. Istut tietokoneen ääressä kirjoittamassa tai kopioimassa numeroita, tekstejä, kaavioita jne. Löydät töitä osoitteesta Fancy Hands 15-vuotiaana.

Lisää verkkotyöpaikkoja löydät täältä!

15. Tutkimuksen tekijä

Teini-ikäisten on yleensä oltava vähintään 16-vuotiaita voidakseen ansaita rahaa kyselyihin vastaaminen verkossa, mutta Hiving ottaa vastaan 15-vuotiaiden hakemuksia. Jos sinulla on riittävästi dataa ja vahva internetyhteys, voit tehdä seuraavat toimet jaa mielipiteesi erilaisista tuotteista ja palveluista bussissa istuessasi, koulun välitunnilla tai odottaessasi ystävääsi suosikkibaarissasi. Kun olet juhlittiin 16. syntymäpäivä, lue Survey Junkie, MOBROG, LifePoints, Opinion Outpost, iSurveyWorld ja muita sivustoja. 

Lue myös: 

Löydä lisää mahdollisuuksia täältä!

16. Tutor

Tiesitkö, että yksi nuorimmista korkeakoulututkinnon suorittaneista lapsista on 9-vuotias? Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla korkeakoulu- tai yliopistotutkintoa, jotta voit ryhtyä opettajaksi. Jos saat hyviä arvosanoja kokeista ja ei haittaa. opiskelu muiden kanssa, etsi tutortyö. Käy osoitteessa koulusi urakeskukseen ja kysy mahdollisuuksista. 

Lue myös: 11 alustaa, joilla voit ryhtyä (englannin) opettajaksi ilman kokemusta tai tutkintoa

17. Opettaja

Opetus ja tukiopetuksessa on paljon yhteistä, mutta useimmat opettajat tarvitsevat todistuksen tai tutkinnon saadakseen työtä. Jos olet intohimoinen aihetta kohtaan ja pitää itseäsi asiantuntijana, yritä myydä kursseja osoitteessa Udemy. He eivät pyydä todisteita pedagogin tutkinnostasi. Siellä sinun täytyy luoda laadukasta sisältöä, mukaan lukien videot ja kirjalliset tekstit. Alaikäiset 13-18-vuotiaat voivat rekisteröityä sivustolle vanhempien luvalla. 

Lue myös: Aloittelijan opas rahan tekemiseen Udemyllä

Lisää opetusmahdollisuuksia löydät täältä!

18. Keittiöapulainen

Kuva: Valeria Boltneva Pexelsistä

Pikaruokaravintolat kuten Burger King, KFC, Dairy Queen, Culver's ja Chick-fil-A tietyissä osavaltioissa ja toimipaikoissa palkkaavat jo 14-vuotiaita teini-ikäisiä tukemaan tiimiään. Tee tutkimusta selvittääksesi paikat, jotka palkkaavat 14-vuotiaita kotikaupungissasi! Osana keittiöapulaisen työtäsi, varmistat että työskentelyalue on puhdas, lajitella, varastoida ja jakaa aineksia, valmistaa ruokaa ja siivota astiat.

19. Kassa

Joillekin ihmisille rahan käsittely aiheuttaa stressiä, mikä on normaalia. Jos uskot, että pystyt käsittelemään sitä ja nautit vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa, keskustele paikallisen myymälän johtajan kanssa. McDonald's ja Publix. Nämä paikat palkkaavat kassanhoitajia ja henkilökunnan jäseniä 14-vuotiaista alkaen. Suurimpien ketjujen lisäksi kannattaa kokeilla paikallisia kirjakauppoja ja tavarataloja. Tarkista niiden näyteikkunat rekrytointitiedot tai etsi johtajat!

20. Päivittäistavarakaupan varastoija ja pussittaja

Asianmukaisella työluvalla, Safeway ja Kroger (ja niiden tytäryhtiöt) palkkaavat yli 14-vuotiaita pussittajia ja päivittäistavarakaupan varastotyöntekijöitä. Tarvitset organisointikykyä, jotta voit varmistaa, että kaikki tuotteet on sijoitettu oikeille hyllyille. Jos olet pussitavarat asiakkaille, hyvät viestintätaidot ovat välttämättömiä. Mene paikalliseen Giant Eagle kysyä heiltä, etsivätkö he parhaillaan ostoskärryjen avustajia. Sinun on oltava 14-vuotias saadaksesi töitä sieltä. 

21. Myyntipisteen työntekijä

Jos haluat työskennellä hauskoissa paikoissa, suuntaa lähimpään lähimpään AMC-teatterit ja Palace Entertainment jotka työllistävät usein jopa 14-vuotiaita tiimin jäseniä. Jos rakastat elokuvia, myy popcornia ja kylmiä juomia jossakin AMC-teatterissa. Rakastatko teemapuistoja? Hae töitä Palace Entertainmentista!Ravintolan emäntä/isäntä

Joissakin ravintoloissa (eikä vain hienoimmissa) vieraiden on odotettava emäntää tai emäntää saadakseen istumapaikan. He vievät heidät pöytäänsä ja vakuuttaa heille, että joku on tulossa pian ottamaan heidän tilauksensa vastaan. Vieraiden vastaanottamisen lisäksi tämä työ onedellyttää, että tarkistat vieraita säännöllisesti. Jos sinun on helppo hymyillä ja säilyttää miellyttävä äänensävy tuntikausia, tämä on sinulle sopiva työ. Lue työpaikkailmoituksia verkosta tai käy kaupungin jokaisessa paikallisessa ravintolassa. 

22. Puutarha-avustaja

Jos haluat mieluummin viettää työaikaa ulkona, puutarha-avustajan työpaikat odottavat sinua. Monet perheet unelmoivat kauniista puutarhasta. Ehkä myös naapurisi! Jos vanhempasi työskentelevät puutarhurina, kysy heiltä, tarvitsevatko he apua. Sinä kuitenkin eivät saa tehdä vaarallisia tehtäviä missään olosuhteissa. 

23. Kukkakauppias

Publix työllistää myös teini-ikäisiä kukkamyyjiä. Ovatko he avanneet myymälän myös teidän kaupunkiinne? Mene sinne aukioloaikoina ja ilmaise kiinnostuksesi työpaikkaa kohtaan. Jos heillä ei ole avointa työpaikkaa, käy muissa kukkakaupoissa naapurustossasi. Kesäkuukausina, kun heidän kokopäiväiset työntekijänsä ovat lomalla, he tarvitsevat varmasti lisäapua. 

24. Graafinen suunnittelija 

Ajattele suosikkimerkkiäsi! Mitä yhdistät siihen? Muistatko sen logon, iskulauseen, värit, kirjaimet jne.? Yritykset palkata graafisia suunnittelijoita luomaan ainutlaatuisen identiteetin ja välittää viestinsä visuaalisesti. Graafiset suunnittelijat valita erilaisia polkuja ja työskentelen kaikenlaisten projektien parissa aina kirjojen suunnittelusta yritysidentiteettiin. Ehkä sinä tulla seuraavaksi Saul Bassiksi ja suunnitella ikimuistoisin 2000-luvun elokuvien otsikkosekvenssit ja elokuvajulisteet. Mikset lataisi intohimoprojektiasi Behance.netiin ja näyttäisi sitä maailmalle? Etsi 15-vuotiaiden työpaikat ja paikat, jotka palkkaavat 14-vuotiaita osoitteessa Fiverr

Löydä mahdollisuuksia graafisille suunnittelijoille täältä!

25. Kotitalouden avustaja

Oletko auttanut vanhempia tai isovanhempia paljon kotitöissä? Nuo tunnit kotitalousapulaisena sukulaisten tai perheen ystävien auttaminen kotitöiden tekemisessä. Luuletko, että vanhempasi maksaisivat myös sinulle? Kysy heiltä! 

Lue myös: 

26. Lemmikkieläinten vahtimestari

Sinun ei tarvitse omistaa lemmikki työskennellä lemmikkien hoitajana. Vaikka jonkinlainen kokemus on kätevää, kun haluat vakuuttaa lemmikkieläinten vanhemmat palkkaamaan sinut, naapurisi ja perheenjäsenesi eivät pyydä sinua näyttämään ansioluetteloasi. Jos valitse online-sivusto, kuten PetSitter.com jossa ikäraja on 13 vuotta, sinun on esiteltävä itsesi ja lueteltava palvelusi ja pätevyytesi. 

Lue myös: 

Löydä lemmikkieläinten hoitajan työpaikat täältä!

27. Babysitter

Jos rakastat ihmisiä enemmän, hanki lastenvahtimestarin työ. Olet varmasti nähnyt useita elokuvia, joissa esitellään teini-ikäinen lapsenvahti joka saapuu kotiin vahtimaan kuusi- ja seitsenvuotiaita lapsia, kun vanhempien on hoidettava asioita tai mentävä treffeille. Jos kukaan lähipiirissäsi ei palkkaa, rekisteröidy osoitteessa Sitter.com ja pitää yhteyttä perheisiin siellä. Melkein kuka tahansa yli 13 voi rekisteröityä ja aloittaa lapsenvahdin tehtävät alustan kautta. 

Lue myös: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää saadaksesi työtä lapsenvahtina

Löydä lastenvahdin työpaikat täältä!

28. Jäätelökauha

Baskin-Robbins ja Six Flags palkkaa 14-vuotiaita jäätelön kauhomiseen. Entinen ketju on avannut lähes 3 000 myymälää 46 Yhdysvaltain osavaltiossa. Työ on fyysisesti vaativaa, sillä seisot ja pidät kauhaa tuntikausia kädessäsi, joten harrasta aina liikuntaa ennen töitä ja venyttele heti työvuoron jälkeen. Jos asuvat Kaliforniassa tai Florida, löydät varmasti muutakin kuin vain kesäisen jäätelönkaivajan työpaikan. 

29. Ohjelmoija

Teknologian alalla tapahtuvien nopeiden muutosten, tekoälyn (AI, artificial intelligence), lisätyn todellisuuden (AR, augmented reality) ja virtuaalitodellisuuden (VR, virtual reality) esiinmarssin vuoksi useimmat yritykset tarvitsevat (freelance-)ohjelmoijia. Sinä sinun ei tarvitse käydä kallista koulua oppiaksesi koodaamaan., verkossa on jaettu paljon hyödyllisiä opetusohjelmia. Aloita työstää verkkosivuja, liitännäisiä ja koodeja portfoliosi rakentamiseksi. Jos jokin asia leviää, saat varmasti viestiä yrityksiltä. Kun täytät 18 vuotta, tutki Upwork, Freelancer, Koodaaja ja muita nettisivustoja, joita freelance-ohjelmoijat käyttävät täydentääkseen tulojaan sivutoimisesti.

Lue myös: Työskentele freelance-ohjelmoijana, me kerromme miten!

30. Muut kausityöt

Useimmat maataloustoiminta ovat kausityötä. Ne eroavat oikeudellisesti muista kuin maataloustöistä. Jos esimerkiksi työskentelet vanhemmillesi, sinun ei tarvitse noudattaa säännöksiä. Joissakin paikoissa voidaan palkata jopa 12-vuotiaita lapsia maataloustöihin.. (Tästä lisää jäljempänä.) Mitä maataloustöitä voi saada 14- tai 15-vuotiaana? Ei mitään vaarallista. Riippuen alueesta, jolla asut, voit ajatella seuraavia tehtäviä mansikan tai appelsiinin poiminta, viinirypäleiden sadonkorjuuja muita helppoja maataloustöitä. 

Lue myös: 9 syytä, miksi sinun ei pitäisi työskennellä opiskelun aikana

Lapsityövoimaa koskevat lait Yhdysvalloissa

Kuva: Julien Borean Unsplashissa. On parempi tehdä perusteellinen tutkimus säädöksistä ennen työn aloittamista omassa osavaltiossasi.

Yhdysvalloissa on melko monimutkainen järjestelmä.. Joitakin asioita säännellään osavaltiotasolla, joitakin liittovaltion tasolla. Suosittelemme, että olla ajan tasalla kaikesta nuorisotyöllisyyteen liittyvästä riippumatta siitä, missä päin Yhdysvaltoja asut. Jos perheesi liikkuu paljon osavaltiosta toiseen, aloita aina ottamalla käyttöön tutustu ensin lainsäädäntöön

Sovelletaanpa sinuun liittovaltion tai osavaltion lakeja, alle 16-vuotiaiden ja yli 16-vuotiaiden välillä on yleensä ero. Iästäsi riippumatta voit työskennellä vapaasti ilman ikärajoituksia työskennellä vanhempiesi omistamissa yrityksissä, toimia näyttelijänä tai esiintyjänä elokuvissa, teatteri-, televisio- tai radiotuotannoissa ja/tai jakaa sanomalehtiä kuluttajille. Alle 16-vuotiaat lapset eivät kuitenkaan voi työskennellä vaarallisissa olosuhteissa, eivät edes vanhempiensa palveluksessa. Et voi tehdä seuraavat tehtävät: mvalmistus, varastointi, kuorma-autojen kuormaaminen tai purkaminen, talonmies- tai ikkunanpesu, leipomotyö, yleishyödylliset palvelut, kattotyö, kuorma-autojen kuljetus, puunkorjuu ja kaivuutyö.

Fair Labor Standards Act (FLSA) -lain (Fair Labor Standards Act) mukaisesti, 14 vuotta on vähimmäisikä työntekoon, kun otetaan huomioon muu kuin maatalous ja maatalous työpaikat. Alle 14-vuotiaat lapset voivat kuitenkin työskennellä maatilalla kouluajan ulkopuolella: 13-vuotiaat ja 12-vuotiaat vanhempien kirjallisella suostumuksella tai jos alaikäisen vanhempi on myös työssä, ja alle 12-vuotiaat lapset vanhempien suostumus maatilalla, jossa työntekijät on vapautettu liittovaltion vähimmäispalkasta. palkka säännökset. 

Työaika

FLSA:n mukaan alle 16-vuotiaat lapset voivat harjoittaa seuraavaa toimintaa muut kuin maatalousalan työpaikat:

  • 8 tuntia päivässä, 40 tuntia viikossa ja 6 päivää viikossa koulujen loma-aikoina.
  • 3 tuntia päivässä (perjantait mukaan lukien) ja 18 tuntia viikossa lukukausien aikana.
  • kello 7.00-19.00 (1. kesäkuuta kello 21.00, työpäivään asti).

Ehkä raha on parempi, kun teet yövuoroja, mutta... sinun ja työnantajasi on noudatettava säännöt ja määräykset, jos olet laillisesti velvollinen osallistumaan koulunkäyntiin. Jotta voit aloittaa työnteon ja ansaitsemisen, saatat tarvita Työllisyys/ikä Todistus myönnetty. Työnantajien, jotka tarjoavat töitä 14- ja 15-vuotiaille, on myös oltava tietoisia tästä. On kuitenkin parempi muistuttaa heitä siitä. 

Maksun saaminen

Liittovaltion minimipalkka on $7,25 euroa tunnilta., mutta se ei ole kiveen hakattu. Joissakin osavaltioissa vähimmäispalkka on joko alhaisempi tai korkeampi. Jos seuraat uutisia, olet luultavasti kuullut liikkeestä, joka ajaa vähimmäispalkan nostamista 15 dollariin tunnilta kaikissa osavaltioissa. Tavoitteenasi on varmasti löytää työ, josta maksetaan suhteellisen hyvin. Et halua pyytää vanhemmiltasi rahaa, vaan haluat tulla riippumattomammaksi heistä. FLSA:n mukaan kaikki alle 20-vuotiaat työntekijät ansaitsevat $4,25 euroa tunnilta. ensimmäisten 90 peräkkäisen päivän aikana työnantajan palveluksessa. 

——————–

Etsi osavaltiot täällä työajan osalta, täällä tarvittavat todistukset ja täällä vähimmäispalkka.

[wp-faq-schema title="FAQ Title" accordion=1]

Yhteenveto

Kuten pitkä luettelo 15-vuotiaiden työpaikat ja 14-vuotiaat todistaa, sinulla on lukuisia mahdollisuuksia löytää työpaikka verkossa tai paikan päällä osoitteessa pikaruokaravintolat, supermarketit, vähittäismyymälät, huvipuistot ja vastaavat ympäristöt. kesäksi tai kouluajaksi. Älä kuitenkaan haaveile työskentelystä esimerkiksi tehtaissa tai teollisuusalueilla. Myös aina tarkista, mitä lapsityövoimalakia sinun ja työnantajiesi on noudatettava. osavaltiossasi. Tietoisuus auttaa sinua neuvottele työnantajasi kanssa ja osoita, että tunnet oikeutesi ja heidän velvollisuutensa. Pyydä tarvittaessa apua vanhemmiltasi ja huoltajiltasi.

——————–

Lue lisää!

Barbara on koulutettu toimittaja, joka on työskennellyt media-alalla vuoden 2009 lopusta lähtien. Hänellä on maisterin tutkinto viestintä- ja elokuvatutkimuksesta, ja hän on osallistunut useille vapaamuotoisille kursseille, sillä hän uskoo elinikäiseen oppimiseen. Hänen intohimonsa (audiovisuaalista ja kirjallista) sisältöä kohtaan on johtanut hänet työskentelemään elokuvien ohjelmointiin, sisällöntuotantoon ja -hallintaan, sosiaalisen median hallintaan, tapahtumien hallintaan ja projektinhallintaan liittyvissä projekteissa. Hän nauttii tutkimuksen tekemisestä ja hankitun tiedon jakamisesta muiden kanssa.

fiFinnish