TOP
  /  Työn löytäminen   /  Coronaviruksen aiheuttama työpaikan menetys: Coronavirus: Näin toimitaan

Coronaviruksen aiheuttama työpaikan menetys: Coronavirus: Näin toimitaan

Coronavirus on aiheuttanut tuhoa ympäri maailmaa useammalla kuin yhdellä tavalla. Samalla kun maat ympäri maailmaa yrittävät löytää parannuskeinoa pandemiaan, työttömyys on ennätyksellisen korkealla tasolla. Talouden ollessa kovan paineen alla yhä useammat ihmiset menettävät työpaikkansa. Jos olet yksi niistä, jotka ovat menettäneet työpaikkansa, tarjoamme solidaarisuutta.
Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään paremmin, mitä tehdä, jos menetät työpaikkasi, ja miten laatia varasuunnitelma. Tästä artikkelista löydät hyödyllisiä vinkkejä ja temppuja, jotka auttavat selviytymään työpaikan menetyksestä ja epävarmuudesta.

mitä tehdä, kun menetät työsi koronaviruksen vuoksi?
Kuva: Jessica Lewis on Unsplash

1. Talouden nykytila

Talouteen kohdistuu tällä hetkellä paljon ennennäkemättömiä paineita. Maaliskuun 28. päivään mennessä 6,6 miljoonaa ihmistä on hakenut työttömyysvakuutusta, mikä on kaikkien aikojen ennätys ja kaksi kertaa enemmän kuin edellisellä viikolla. Ekonomisti Miguel Faria-e-Castro St. Louisin keskuspankista on arvioinut, että noin 50 miljoonaa työpaikkaa menetetään COVID-19-taudin puhkeamisen vuoksi.. Todennäköisimmin työpaikat ovat myynti- ja ravintola-alan työpaikkoja sekä intensiivisiä työpaikkoja, kuten emäntä- ja kampaamoalan työpaikkoja.

Kuitenkin Talouspolitiikan instituutti (EPI) on ennustanut, että noin 5,25 miljoonaa työpaikkaa menetetään kesään mennessä, kun käytetään Goldman Sachsin ja Deutsche Bankin ilmoittamien lukujen mediaania. EPI on myös ilmoittanut, että tietyt Yhdysvaltojen osavaltiot ja alat kärsivät eniten työpaikkojen menetyksistä. Pandemia iskee pahiten vähittäiskauppaan, vapaa-aikaan ja ravintola-alaan.


Lähde: Bloomberg: Vahvistetut tapaukset Yhdysvalloissa osavaltioittain ja alueittain.

Tämä vaikuttaa kaikkiin aloihin ja toimialoihin, eikä keikkatalous ole poikkeus. AppJobs toteutti verkkokyselyn selvittääkseen, missä määrin keikkatalouteen on vaikuttanut coronavirusepidemian puhkeaminen. Tuloksissa korostettiin, että 68% keikkatyöläisistä on nyt vailla tulolähdettä ja 89% keikkatyöläisistä ja itse-työttömät etsivät aktiivisesti uutta tulonlähdettä. Lisäksi 52% keikkatyöntekijöistä on jo menettänyt työpaikkansa pandemian seurauksena.

1.1. Miksi ihmiset menettävät työpaikkansa?

Yksi ilmeisimmistä vastauksista on se, että suurin osa maailmasta elää eristyksissä. Monet yritykset ovat joutuneet noudattamaan hallituksen ohjeita ja keskeyttämään toimintansa. Tämä on johtanut irtisanomisiin sen varmistamiseksi, että yritys voi pysyä pystyssä. Työpaikkoja on menetetty maailmanlaajuisesti, ja useimmat toimialat ovat kärsineet vaikutuksista: elintarvike-, matkailu-, vähittäiskauppa-, viihde-, vapaa-ajan- ja kuljetusala on kärsinyt pahiten ja kärsii suurimmista menetyksistä.

2. Mitä sinun pitäisi tehdä, jos menetät työsi koronaviruksen vuoksi?

Jos olet etsinyt vastauksia internetistä, tämä on oikea paikka. Seuraavassa on joitakin tärkeimpiä asioita, jotka sinun on tehtävä, jos olet menettänyt työsi tämän pandemian aikana:

2.1. Hae työttömyysetuuksia

Jos olet menettänyt työsi, sinun on ensimmäiseksi haettava työttömyyskorvausta. edut. Millaista työtä olet tehnyt? Oletko keikkatyöläinen vai oliko sinulla kokopäivätyö ennen pandemiaa? Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä arvioitaessa, millaisiin työttömyysetuuksiin olet oikeutettu. Jotta voit saada työttömyysetuuksia, sinun on haettava työttömyysvakuutusta.

avustusrahasto coronavirus

2.1.1. Gig-työntekijöiden ja freelancereiden työttömyysetuudet

Ensimmäistä kertaa historiassa Yhdysvallat tarjoaa nyt $2 biljoonan liittovaltion elvytyspaketin, joka tunnetaan nimellä CARES Act, joka on ainutlaatuinen lakiesitys, joka tarjoaa taloudellista helpotusta paitsi freelancereille, keikkatyöläisille ja itsenäisille ammatinharjoittajille myös pienyritysten omistajille, jotta he voivat välttää työttömyyden ja työttömyyden.Lakiesitys on tarjonnut pienyrityksille mahdollisuuden saada rahoitusta, joka ottaa huomioon itsenäisten ammatinharjoittajien tarpeet. Seuraavassa on lyhyt katsaus tämän lakiehdotuksen tarjoamiin rahoitustyyppeihin:

Taloudellisten katastrofien vaikutuslainat (EIDL) - Ohjelman kautta itsenäiset ammatinharjoittajat voivat saada enintään $10,000:n suuruisen ennakon käyttöpääomalainoihin, kun taas yritykset voivat hakea enintään $2 miljoonan lainaa. Tätä lainaa ei tarvitse maksaa takaisin, mutta laina on käytettävä kiinteisiin velkoihin, joita ovat muun muassa seuraavat vuokra, palkanlaskenta, maksettavat tilit ja laskut, joita yritys ei voi maksaa suoraan seuraavista syistä COVID-19. Sinun on täytettävä hakemus, joka on saatavilla SBA:n verkkosivuilla, ja kun hakemuksesi on hyväksytty, varat siirretään. Sinun on pystyttävä toimittamaan tositteet, kuten veroilmoitukset, yrityksen voitto tilikaudelta sekä tuloslaskelmat.

Lainat palkkaturvaohjelmasta (PPP) - PPP:n avulla pienyritykset voivat saada helpotusta minkä tahansa olemassa olevan SBA 7(a)-lainanantajan tai minkä tahansa liittovaltion vakuuttaman talletuslaitoksen, liittovaltion vakuuttaman luottoyhteisön ja Farm Credit System -järjestelmän osallistuvan laitoksen kautta. Tämän ohjelman avulla pienyritykset voivat maksaa palkkakuluja ja etuuksia enintään 8 viikon ajan. Lainaa voidaan käyttää asuntolainojen, vuokrien tai yleishyödyllisten palvelujen maksamiseen. Jos lainaa käytetään tällaisiin tarkoituksiin, on melko suuri mahdollisuus, että se annetaan osittain tai kokonaan anteeksi.

Olemassa olevien SBA-lainojen helpotus - Jos sinulla on jo SBA-laina, voit silti saada helpotusta. CARES-laissa on varattu $17 miljardia euroa kattamaan enintään kuuden kuukauden maksut nykyisistä 7(a)-, Community Advantage-, 504- ja mikroluotto-ohjelmista.

Freelancereiden työttömyysvakuutus - CARES-laissa säädetään myös freelancereiden työttömyysturvasta, jonka kautta freelancerit saavat $600 viikossa (valtion etuuksien lisäksi) osana työttömyysetuuksia. Kun valtion etuudet lisätään, summa nousee $800-$900:aan viikossa enintään neljän kuukauden ajan.

Uuden lakiehdotuksen tarjoamat helpotukset ovat melko fantastisia, mutta vastausten saaminen on haastavaa. National Federation of Independent Business (NFIB) julkaisi 9. huhtikuuta tiedotteen, jonka mukaan lähes 70% pienyritystä oli hakenut PPP-ohjelmaa ja lähes puolet EIDLS-ohjelmaa, mutta varoja ei ole vielä myönnetty.

Muut avustusrahastot
Voit etsiä mahdollisuudet osavaltion tai paikallisen talouskehitysosaston kautta löytääkseen avustusvaroja. Luoville freelancereille on tarjolla rahastoja, kuten Komedia antaa takaisin... American Society of Journalists and Authors' Writers' Writers Emergency Assistance Fund (American Society of Journalists and Authors' Writers Emergency Assistance Fund), PEN America Writers Emergency Fund, National Academy of Recording Arts and Sciences' (kansallinen äänitystaiteen ja -tieteiden akatemia) MusiCares Coronavirus -avustusrahasto, ja muut voivat vastata lyhytaikaisiin menoihin. Freelancer's Union, joka on itsenäisten työntekijöiden etujärjestö, tarjoaa hätäapurahoja. Ja yritykset kuten Verizon, Hei Aliceja Facebook ryhtyvät myös toimiin. (Pienyrityksillä on oltava vähintään kaksi työntekijää, jotta ne voivat osallistua Facebook-ohjelmaan.)

Useita verkkosivustot, kuten COVID-19 ja freelance-taiteilijat, Grantspace, Grantstationja muut ovat alkaneet koota yhteen mahdollisuuksia pienyrityksille, freelancereille ja yksityishenkilöille.

Jos satut olemaan keikkatyöntekijä, joka on tällä hetkellä työssä, voit silti saada työttömyysvakuutuksen. Se vaikuttaa kuitenkin valtiolta saamiisi viikoittaisiin etuuksiin, mutta voit silti saada $600 corona-helpotuksena CARES-lain kautta.

2.1.2. Miten työttömyysetuuksia haetaan?

Ennen kuin haet työttömyysvakuutusta, sinun on muistettava muutama asia. Ensinnäkin sinun on haettava UI-tukea heti, kun menetät työpaikkasi, tai ensimmäisen viikon kuluessa työpaikkasi menettämisestä. Hakemuksesi alkaa sen viikon sunnuntaina, jona jätit hakemuksesi. Hakemuksen jättämisen odottaminen voi johtaa saamiesi etuuksien viivästymiseen. Toiseksi sinulla on oltava tiedot helposti saatavilla, kun jätät hakemuksen. Tarvittavat tiedot ovat seuraavat:

  • Viimeisen työnantajan tiedot, mukaan lukien yrityksen nimi, esimiehen nimi, osoite (postiosoite ja fyysinen sijainti) ja puhelinnumero.
  • Viimeisin työskentelypäivä ja syy, miksi et ole enää työssä.
  • Bruttotulot viimeisellä työviikollasi sunnuntaista viimeiseen työpäivään asti
  • Tiedot kaikista työnantajista, joiden palveluksessa olet työskennellyt viimeisten 18 kuukauden aikana, mukaan lukien nimi, osoite (postiosoite ja fyysinen sijainti), työskentelypäivämäärät, bruttopalkat, työtunnit viikossa, tuntipalkka ja syy, miksi et ole enää töissä.
  • Ilmoitus liittovaltion työntekijöille työttömyysvakuutuksesta, vakiolomake 8 (vain entiset liittovaltion työntekijät).
  • DD 214 Jäsen 4 kopio (vain entiset sotilaat)
  • Kansalaisuus, ja jos et ole Yhdysvaltain kansalainen, tiedot työlupaa koskevasta asiakirjasta.

Voit jättää UI:n täällä. Työttömyysasteen nousun vuoksi hakusanat "miten hakea työttömyyttä" ja "miten hakea työttömyyttä" ovat lisääntyneet merkittävästi Google Trendsissä. Suurin osa hakumääristä tulee Michiganin, Nevadan, Mississippin, Delawaren, Tennesseen, Floridan, New Yorkin, Missourin, Havaijin ja Mainen osavaltioista. Tämä osoittaa siis selvästi, että näissä osavaltioissa on eniten irtisanottuja ihmisiä.

2.1.3. Työntekijöiden rahasto

Työntekijöiden rahasto: He pyrkivät auttamaan mahdollisimman monia pienituloisia urakoitsijoita tarjoamalla varoja niille, jotka ovat vaikeuksissa, nopeana reaktiona COVID-19-pandemiaan. Canary-hankkeensa ja Steadyn kanssa tekemänsä työn ansiosta he voivat nopeasti tunnistaa ja auttaa rahoitustukea tarvitsevia. Lisätietoa ja yhteystiedot löytyvät osoitteesta, täällä

2.2. Jos olet menettänyt sairausvakuutuksen, tarkista, oletko oikeutettu uuteen vakuutukseen.

Jos olet menettänyt sairausvakuutuksesi, voit aina hakea uutta. Saatat saada uuden sairausvakuutuksen sen perusteella, millaisia tuloja ansaitsit ennen työttömyyttä ja kuinka suuri perheesi on. Jokainen osavaltio tarjoaa terveydenhuoltoa Medicaidin muodossa. Medicaid kattaa vanhusten, raskaana olevien naisten, lasten ja vammaisten terveydenhuoltokustannukset, ja joissakin osavaltioissa se kattaa myös pienituloiset henkilöt.

Tarkista, onko osavaltiosi Medicaid-järjestelmä laajenemassa ja miten se vaikuttaa sinuun. Jos et ole aiemmin saanut oikeutta Medicaidiin, saatat kuitenkin saada sitä nyt uusien sääntöjen ansiosta. Voit hakea Medicaid-palvelua käymällä osoitteessa Medicaid verkkosivustolla tai täyttämällä hakemuksen sairausvakuutusmarkkinoilla.

2.3. Työttömien työpaikat - mistä etsiä?

Nyt olisi hyvä aika aloittaa työnhaku. Nykytilanteen vuoksi se saattaa tuntua sinulle tällä hetkellä mahdottomalta. Työtilaisuuksia on kuitenkin edelleen tarjolla, jos olet valmis työskentelemään joustavasti. Voit aloittaa työnhaun vierailemalla muutamilla valtion työpaikkasivustoilla ja paikallisten osavaltioiden sivustoilla, jotka palkkaavat työntekijöitä. Voit etsiä työpaikkoja osoitteessa USAJobs löytääksesi taitojasi vastaavia avoimia työpaikkoja. Voit jopa kokeilla onneasi osoitteessa Liittovaltion hallituksen työpaikat. Ulkona työpaikat eivät riitä nykyisessä tilanteessa, mitä tarvitset on joustava työ, jonka voit tehdä mukavasti kotonasi. Kukaan ei kuitenkaan tarjoa joustavia, osa-aikaisia työpaikkoja niin kuin AppJobs. Appjobs on maailman suurin keikkatyöfoorumi, jonka avulla voit löytää keikkoja, joihin voit ryhtyä kätevästi.

2.3.1. Etsi osa-aikatöitä AppJobsin kautta

AppJobs tarjoaa parhaat osa-aikatyöt, jotka voivat auttaa sinua luomaan tulonlähteen näinä vaikeina aikoina. On paljon osa-aikatöitä, joita voi tehdä astumatta ulos kotoa. Voit ansaita rahaa ottamalla verkkokyselyt, tulossa online-tuutori, tulossa virtuaalinen avustajatai tarjoamalla freelance-palvelut.

Jos haluat lisää tukea AppJobsilta, tutustu osoitteeseen COVID-19-tukikeskus, joka on menossa:

  • antaa sinulle uusimmat koronavirukseen liittyvät päivitykset
  • opastaa sinua keikkatöiden löytämisessä
  • Tarjota asianmukaista tietoa vaihtoehtoisten tulonlähteiden löytämisestä.

Lue lisää:
Top 10 Online Jobs työskennellä kotoa
11 alustaa, joilla voit ryhtyä (englannin) opettajaksi ilman kokemusta tai tutkintoa
Perimmäinen opas freelancerina työskentelyn aloittamiseen

mitä tehdä, kun menetät työsi koronaviruksen vuoksi?

2.4. Ota yhteyttä sosiaalitukiohjelmiin, jos tarvitset perustarpeita.

Jos perustarpeet ovat loppuneet, eikä sinulla ole varaa maksaa laskuja tai ruokaa, ota yhteyttä sosiaalitukiohjelmaan. Voit ottaa yhteyttä muun muassa seuraaviin sosiaalihuolto-ohjelmiin:

2-1-12-1-1 on voittoa tavoittelematon järjestö, joka auttaa sinua saamaan taloudellisia resursseja tarpeidesi mukaan. He voivat auttaa sinua maksamaan asunnon, hankkimaan yleishyödyllisiä palveluja tai hankkimaan internet-yhteyden. Tämän palvelun numero on sama riippumatta siitä, missä asut.

Amerikan ruokintaAmerikan ruokinta tarjoaa aterioita 200 valtakunnalliselle jäsenruokapankille. Jos sinulla ei ole paljon resursseja ja sinulla on pulaa elintarvikkeista, voit löytää lähelläsi sijaitsevan ruokapankin heidän verkkosivujensa kautta.

SNAPTäydentävä ravintoapuohjelma tai SNAP-ohjelma auttaa pienituloisia perheitä täydentämällä heidän elintarvikebudjettiaan, jotta he voivat ostaa terveellisiä elintarvikkeita ja siirtyä kohti omavaraisuutta.

No Kid HungryNo Kid Hungry on järjestö, joka varmistaa, ettei yksikään lapsi jää nälkäiseksi Yhdysvalloissa. Se tarjoaa aterioita köyhtyneille lapsille torjuakseen nälkää ja ruokapulaa.

2.5. Pyydä vuokranantajaasi lykkäämään vuokraa.

Jos et pysty maksamaan vuokraa työpaikan menettämisen vuoksi, pyydä vuokranantajaasi lykkäämään vuokranmaksua. Tämä voidaan tehdä tekstiviestillä tai sähköpostilla. Ole tarkka ja rehellinen nykytilanteestasi. Voit kysyä, mitä vaihtoehtoja sinulla on, ja voitte yhdessä laatia taloudellisen suunnitelman, joka on molemmille osapuolille toteuttamiskelpoinen.

Sinulle saatetaan tarjota vuokranmaksun lykkäyssuunnitelmaa, Muista lukea ehdot huolellisesti ennen kuin allekirjoitat mitään oikeudellista asiakirjaa. Vaihtoehtoisesti, jos pystyt maksamaan jonkin prosenttiosuuden vuokrasta, voit pyytää alennettua vuokraa seuraavien kolmen kuukauden ajaksi. Voit pyytää tiettyä ajanjaksoa jäljellä olevan vuokran takaisinmaksulle. Oli miten oli, sinun on pyydettävä vuokranantajaasi suhtautumaan empaattisesti tilaanne tämän kriisin aikana.

2.6. 401k - ota eläkesäästöjä tai 401(k)-lainaa.

Muistatteko aiemmin mainitsemamme CARES-lain? No, se muuttuu vielä ihmeellisemmäksi. Tällä lailla on pantu täytäntöön säännöksiä, joiden ansiosta voit ottaa eläkesäästösi pois ilman rangaistuksia. Sen ansiosta eläkeläiset voivat myös lykätä vaadittuja vähimmäismaksuja. Säännöksiä voidaan soveltaa vain, jos henkilö kuuluu jompaankumpaan näistä kahdesta kategoriasta:

Luokka 1 - Sinä, puolisosi tai joku lähisukulaisistasi sairastuu koronavirukseen.
Luokka 2 - Sinulla on taloudellisia vaikeuksia karanteenin, työpaikan menettämisen, lyhentyneen työajan, lastenhoidon puutteen tai jonkin muun taudinpurkauksen aiheuttaman esteen vuoksi.

Tukikelpoiset henkilöt voivat nostaa eläketileiltään enintään $100 000 euroa ilman seuraamuksia, kunhan he pystyvät maksamaan jakamansa varat takaisin kolmen vuoden kuluessa. Voit käyttää tätä tilaisuutta nostamaan osan tai kaikki eläkesäästöt. Muista kuitenkin, että sinua verotetaan, etkä ole immuuni tuloveroille.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa 401 (K) -lainaa, jos eläkesuunnitelmasi sallii sen tai jos se on suunnitteilla. 401 (K) -lainan avulla voit lainata summan ilman tuloveroa, kunhan maksat summan takaisin 5 vuoden kuluessa. Sinun on kuitenkin maksettava laina verojen jälkeisillä dollareilla.

3. Vinkkejä työpaikan menettämiseen

Työpaikan menetys vinkkejä covid
Kuva: Ryoji Iwata on Unsplash

Työn menettäminen on stressaava tapahtuma. Siitä tulee vielä stressaavampaa, kun pandemia on liikkeellä. Nämä yksinkertaiset vinkit auttavat sinua rauhoittamaan ahdistunutta mieltäsi ja hahmottamaan nykyistä tilannetta paremmin.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua selviytymään työpaikan menettämisen aiheuttamasta stressistä:

1. Anna itsellesi tilaa surra menetystä - On luonnollista, että työpaikan menettäminen masentaa ja ahdistaa. Sinun ei kuitenkaan pidä kääntää suruasi vihaksi tai kaunaksi. Sen sijaan sinun on annettava itsellesi mahdollisuus hyväksyä tuntemasi tunteet. Tämä auttaa sinua pysymään keskittyneenä ja hyväksymään todellisuuden olematta ankara itsellesi.

2. Viestintä on olennaista - Työn menettäminen on useimmille ihmisille kiusallinen ja häpeällinen tapahtuma. Ensimmäinen vaisto on välttää yhteydenpitoa kenenkään kanssa henkilökohtaisessa tai ammatillisessa lähipiirissä. Avautuminen jollekin, johon luotat, voi kuitenkin auttaa keventämään taakkaa hartioiltasi. Se auttaa sinua tuntemaan olosi paljon paremmaksi, kun olet purkanut tunteitasi. Muista vain jatkaa yhteydenpitoa niiden ihmisten kanssa, jotka välittävät sinusta.

3. Etsi uusi harrastus - Hyödynnä tilaisuutta löytää uusi harrastus ja päästä irti työpaikan menettämisen aiheuttamasta stressistä. Voit aloittaa lukemisen, istuttamisen, päiväkirjan pitämisen, maalaamisen, piirtämisen jne. , vaihtoehtoja on lukuisia. Myöhemmin voit käyttää tämän ajan uuden taidon oppimiseen, joka voi auttaa sinua urallasi. Voit ryhtyä ilmaiseksi verkkokurssit tai katso opetusohjelmia oppiaksesi jotain uutta.

4. Pysy aktiivisena - Huonojen ruokavalintojen tekeminen tai istuva elämäntapa ei ole koskaan hyvä vaihtoehto. Yritä pysyä kunnossa syömällä ravitsevasti ja liikkumalla päivittäin. Liikunta voi parantaa sekä fyysistä että henkistä terveyttäsi. Jopa kävely naapuruston ympäri voi tehdä ihmeitä terveydellesi.

5. Pysy toiveikkaana - Nyt ei ole aika menettää toivoa. Tämä takaisku on väliaikainen, ja voit palata takaisin entistä vahvempana, tarvitset vain hieman uskoa, päättäväisyyttä ja optimismia. Säilytä positiivinen elämänasenne ja jatka työnhakua. Laadi työnhakusuunnitelma, pyydä apua alasi ammattilaisilta tai pyydä ystäviäsi ja perhettäsi auttamaan sinua työnhaussa. Mitä ikinä teetkin, muista, että voit aina päästä takaisin jaloillesi päättäväisyydellä ja ponnisteluilla.

Ota aikaa tehdä jotain, mihin sinulla ei ole ollut aikaa. ehdotus Nikkiltä, joka on yksi niistä miljoonista keikkatyöntekijöistä, joihin COVID-19 on vaikuttanut. Monet työntekijät joutuvat valitsemaan tulojen ja terveytensä välillä. Lue Nikkin tarina ja vinkit siitä, miten selviytyä tästä eristyksen ajasta.

[wp-faq-schema title="4. Usein kysytyt kysymykset työttömyydestä" accordion=1]

Lue lisää

Paulina Bajorowicz liittyi Appjobsiin marraskuussa 2018, ja hän on nyt sisältömarkkinoinnin asiantuntija. Hän hallinnoi Appjobsin blogia ja sosiaalisen median kanavia, koordinoi tiedotustoimintaa ja tekee yhteistyötä toimittajien ja sisällöntuottajien kanssa keikkatalouden ympärillä.

fiFinnish