On satoja ammatteja, joissa ei tarvitse työskennellä toimistossa kello 9-17. Kun työskentelet freelancerina, olet oma pomosi ja sinulla on oma aikataulusi. Elämäntapa ei kuitenkaan välttämättä sovi kaikille, eikä siinä ole mitään väärää.

Jotkut tuntevat olonsa turvallisemmaksi, kun heillä on vakituinen kokopäivätyö ja 8-tuntinen työpäivä. Stressi voi silti vaikuttaa asiaan, vaikka onneksi ei tarvitse viedä töitä kotiin. Jotkut päinvastoin nauttivat työskentelystä joustava työajat, eivät pidä päivittäisistä rutiineista ja tuntevat enemmän vapautta valitessaan oman työpaikkansa päiväksi. Vain sinä voit päättää, mikä niistä sopii sinulle!

Valitse, missä aiot työskennellä

Nykyään sinulla on vapaus valita erilaisista freelancer-alustoista ja sovelluspohjaisista työpaikoista ja löytää itsellesi ja taidoillesi parhaiten sopiva. Mutta uuden urapolun aloittaminen ja siirtyminen kokopäivätyön sijaan joustava työllistyminen voi joskus olla vaikeaa. Kokopäivätyön aloittamiseen tai jättämiseen ja unelmiesi toteuttamiseen freelancerina liittyy omat riskinsä, mutta se on aidosti rohkea päätös.

Sinun pitäisi miettiä, että sinulla on vankka tuki, joka on perhe ja ystävät, jotka tukevat sinua, mikä voi vain lisätä mahdollisuuksiasi selviytyä freelancer-urasi alussa. On myös parasta, jos sinulla on jonkin verran rahaa säästössä ensimmäisiä kuukausia varten freelancerina. Näin voit keskittyä hyvien keikkojen saamiseen ja työn tekemiseen etkä murehtia, tienaatko vai et. vuokra ensi kuussa.

Tässä on 4 asiaa, joita sinun kannattaa miettiä ennen kuin hyppäät freelancerin polulle!

1. Mikään ei ole kiinteää

Pelottavin asia, jonka tulet kohtaamaan, on freelance-asemasi aiheuttama jatkuva muutos. Sinun on sopeuduttava siihen, että mikään ei ole kiinteää. Yhtenä kuukautena sinulla saattaa olla paljon töitä, mutta seuraavana kuukautena et saa juuri mitään. Tämä tarkoittaa ilmeisesti sitä, että sinun täytyy miettiä tuleva säännöllisesti sekä tarttumalla hetkeen.

Joustavat työajat saattavat kuulostaa fantastiselta, koska voit tehdä mitä haluat ja milloin haluat. Ainoa asia, josta sinun on pidettävä kiinni asiakkaan kanssa sovitusta määräajasta.

Vinkkimme: Ole erityisen varovainen määräaikojen kanssa, aseta muistutukset puhelimeesi, jos mahdollista.

Valmistaudu kysynnän aaltoihin

2. Brändin rakentaminen

Tarvitset asiakkaita, jotta sinulla todella olisi määräaikoja. Olipa ammattisi mikä tahansa, freelancerina sinun on mainostettava itseäsi etenkin urasi alussa. Henkilöbrändäys on osa työtäsi, halusitpa tai et.

Onneksi aiheesta on kirjoitettu useita kirjoja, ja videoita on saatavilla myös verkossa, joten jos sinulla ei ole aavistustakaan siitä, mitä ja miten se tehdään, ne voivat auttaa sinua.

Vinkkimme: Yritä olla johdonmukainen sanojesi, asenteesi ja taitojesi suhteen. Älä liioittele saadaksesi itsesi näyttämään paremmalta.

3. Ajanhallinta

Freelancerina työskennellessäsi on tärkeää, että sinulla on hyvät organisointi- ja ajanhallintataidot. Ilman kiinteää päivittäistä työaikaa rutiini toimistossa ja pomolla, joka ikään kuin luo sinulle alustavan mutta mukautettavan aikataulun, ja olet vastuussa työtehtävien järjestämisestä päivän/viikon/kuukauden ajaksi.

Huonot ajanhallintataidot eivät välttämättä tarkoita, että olet tuomittu epäonnistumaan, mutta todennäköisyys on suurempi. Yritä välttää häiriötekijöitä työskennellessäsi, ehkä jopa kytke puhelimesi pois päältä ja varaa aikaa työhön keskittymiseen. Näin saat sen tehtyä nopeammin ja varmasti paremmilla tuloksilla!

Vinkkimme: Yksinkertainen tehtävälista voi auttaa sinua saamaan järjestystä elämääsi.

Pidä aikataulusi raiteillaan

4. Taloudellinen puoli

Vaikka taloudellinen tilanteesi aiheuttaisi paineita, nimittäin kuukausitulot olisivat todella pienet, sinun on oltava järjestäytynyt. Samoin kuin ajanhallinta, myös rahoituksen käsittely on hyvin opittavissa oleva taito. Lisäksi strategian avulla itse-mainonnan avulla voit rakentaa vakaan asiakaskunnan.

Onneksi sinun ei enää tarvitse olla oma kirjanpitäjäsi. Jos työskentelet freelancerina jossakin seuraavista yrityksistä, jotka löytyvät osoitteesta AppJobs, yritykset hoitavat maksut, joten sinun ei tarvitse huolehtia yrityksen laskuttamisesta, verojen laskemisesta... Kaikki tämä tehdään puolestasi! Sinun tarvitsee vain tehdä työsi, ja saat maksun suoraan pankkitilillesi.

Jos haluat välttää turhaa stressiä, laita aina osa palkastasi säästötilille. Näin olet aina varautunut siihen, kun työ on hieman hitaampaa tai et saa yhtä paljon toimeksiantoja kuin aiemmin.

Oletko valmis ottamaan haasteen vastaan ja aloittamaan freelancerina?

Tutustu kaikkiin parhaisiin freelancer-tarjouksiin osoitteessa AppJobs.com! Aloita syöttämällä työpaikkakuntasi ja selaa kaikkia freelance-keikkoja luotettavilta yrityksiltä!