TOP
  /  Vinkkejä & hakkereita   /  Miten pysyä järjestäytyneenä ja ansaita rahaa kotiäidin työpaikoista

Miten pysyä järjestäytyneenä ja ansaita rahaa kotiäidin työpaikoista

marraskuu 1, 2018

Valitse kaupunkisi ja aloita työskentely kotoa käsin jo tänään!

Me kaikki tiedämme kuinka hullun tärkeä on olla järjestäytynyt, varsinkin jos työskennellä kotona. Mutta kaiken saaminen oikeaan paikkaan on luultavasti kymmenen kertaa hankalampaa, jos olet kotona asuva vanhempi. Perhe-elämän ja uran yhteensovittaminen sekä pienen "minä-ajan" saaminen voi olla uskomattoman haastavaa jopa rohkeimmille meistä.

Voimmeko siis tehdä mitään, jotta työ ja vanhemmuus pysyisivät tasapainossa?

Jotta voisimme vastata tähän kysymykseen tosielämän neuvoilla, kurkkasimme, miten muut kotona asuvat vanhemmat hoitavat työn ja vapaa-ajan tasapainon. He jakavat vinkkejään ja kokemuksiaan siitä, miten olla tuottavia. ja vanhemmaksi samaan aikaan!

Serinan vinkit järjestäytymiseen

Serina on kotiäiti, joka tietää, että asiat karkaavat helposti käsistä ilman kunnollista aikataulua. Varsinkin jos työskentelee kotona. Hänen tapansa hallita aikaansa ei kuitenkaan ole rakettitiedettä - sinä ja minä voimme molemmat oppia minimoimaan häiriötekijät ja säästämään aikaa hänen vinkkiensä avulla!

Laita vaikeimmat tehtävät aamuun

Miksi aamulla? Todennäköisesti olet silloin virkeimmillään ja pystyt keskittymään parhaiten. Varmista myös, että käytät teknologia sinun eduksesi.

Serina ehdottaa, että pidät aikataulustasi kirjaa. Google-kalenteri - sen voi jakaa muun perheen kanssa, ja kaikki näkevät, milloin olet varattu ja tarvitset aikaa keskittyä kunnolla. Aseta myös hälytyksiä pienille ja tärkeille tehtäville ja tapahtumille. Sinun ei tarvitse muistaa kaikkea itse! Voit tehdä kaiken sen, myös aloittaa app-työvain puhelimen avulla.

2 minuutin sääntö

Tiedätkö, kun heräät aamulla ja tiedät, että sinun täytyy tehdä tuhat pientä asiaa, joita olet lykännyt koko viikon aikana? Kyllä, me kaikki olemme kokeneet niin. Mutta 2 minuutin sääntö on itse asiassa loistava vinkki viivyttelyä vastaan. Se kuuluu näin: jos jokin asia voidaan tehdä enintään kahdessa minuutissa, tee se heti!

Osta verkossa

Toinen nopea vinkki ajan säästämiseen, kuten Serina tekee, on ostosten tekeminen verkossa. Olipa kyse sitten ruokaostoksista, vaipoista, elektroniikasta, kengistä tai satunnaisista syntymäpäivälahjoista, verkkokauppaostoksilla voi säästää työmatkoihin kuluvaa aikaa ja jopa liikenteessä seisomisen aiheuttamaa stressiä. Tilaat verkossa, hoidat sitten tehtävät, ja hetkessä ne ilmestyvät ovellesi. Yksinkertaista, tehokasta, aikaa säästävää!

Lue myös
Parhaat liikeideat kotona asuville vanhemmille

Dennisin vinkit kotona asuville isille

Saatat silti ihmetellä: miten voin tehdä itselleni toimiston, kun lapset tarvitsevat koko ajan huomiota? Erityisesti pienet lapset tarvitsevat sinua säännöllisesti rinnallaan. Mutta älä unohda, ettei sinun tarvitse olla yksin tässä taistelussa. Yksi tärkeimmistä vinkeistä, joita saamme koti-isä Dennisiltä, on juuri tämä.

Vaihda vanhempainaikaa

Jos asut kumppanisi kanssa, on hyödyllistä huolehtia lapsista "vuorotellen". Voit tehdä töitä aamulla, kun kumppanisi huolehtii lapsista, ja vaihtaa lounaan jälkeen, jotta kumppanisi voi myös tehdä töitä! Jos olet yksinhuoltaja, voit pyytää apua jommaltakummalta vanhemmaltasi tai jopa muilta kotona asuvilta ystäviltäsi. Voitte yhdistää voimanne ja rakentaa yhdessä tasapainoisen aikataulun kaikille.

Ansaitse rahaa kävellessäsi lapsen kanssa

Kun Dennis hoitaa lasta puolet päivästä, hän käy puistossa leikkimässä hänen kanssaan, mutta tekee myös pieniä askareita ympäri kaupunkia. Tämä voi olla inspiraationa niille, jotka tienaavat rahaa sovellustöillä. Entä jos toimittaisit ruokaostoksia? Tai kenties ulkoiluttaisit naapurisi koiria? Lapsen ulkoiluttaminen on siis hyväksi teille molemmille! Älä kuitenkaan unohda ottaa lapsellesi mukaan ylimääräisiä ruokatarvikkeita siltä varalta, että hänelle tulee nälkä, jooko?

Vinkkejä itsestäsi huolehtimiseen DNVlogsLife mukaan

Kotivanhempana oleminen on vaikeinta työtä. Miksi? Koska et voi pitää yhtään vapaata! Työskentely kodin, perheen ja työn parissa samaan aikaan saa sinut todennäköisesti ylikuormittumaan. Siksi sinun pitäisi olla tarkkana paitsi aikataulun järjestämisestä myös itsestäsi huolehtimisesta siinä välissä.

Tee tehtävälistoja

Laadi jokaisen päivän alussa tehtävälista, jonka yläreunaan on kirjoitettu tärkeysjärjestys. Hoida ne yksi kerrallaan loppuun, ja jos jokin asia jää kesken, voit aina laittaa sen tärkeysjärjestykseen seuraavan päivän listalla. Näin voit sujuvoittaa kotoa käsin työskentelyä (tai sovellustyöpaikkaa), nähdä, miten tehtävät ratkeavat yksi kerrallaan, etkä joudu epätoivoon, jos et ole ehtinyt käsitellä kaikkea listallasi olevaa.

Kohtele kotiasi kuin toimistoasi

Vaikka se ei näytä perinteiseltä toimistolta, se ei tarkoita, ettei sitä pitäisi kohdella sellaisena. Valitse paikka, joka on toimistosi joka päivä, ja käytä sitä (niin paljon kuin mahdollista) vain siihen. Se voi olla nurkka, pöytä tai jopa sänky, jos arvostat hiljaisuutta ja viihtyisyyttä. Ja jos sinun on pidettävä lapsia silmällä työskennellessäsi, on helpompaa, jos valitset "työpisteen", joka on lähempänä heidän leikkitilaansa.

Yhdistäydy perheen kanssa

Kyllä! Lapsetkin voivat olla työntekijöitäsi! Kun on kyse kotitöistä, ota kaikki mukaan - tee niistä tapahtuma, jotta saat ne valmiiksi nopeammin. Lapset voivat opetella tiskaamaan ja imuroimaan, jolloin siitä tulee enemmän leikkiä kuin työtä. Ja sinä saat samalla viettää laatuaikaa perheesi kanssa!

Muista lopuksi pitää pieniä taukoja välillä, sekä "minulle aikaa" että ylimääräistä rahaa vaativia toimintoja varten, jotka eivät vaadi paljon vaivaa ja auttavat sinua rentoutumaan, kuten lemmikkieläinten istuttaminen/koirien ulkoiluttaminen esimerkiksi.

Lue myös:
Kuinka paljon freelancerit tienaavat ja miten heille maksetaan?

Haluatko tietää lisää siitä, miten ansaita rahaa kotona asuvana vanhempana? Tutustu kaikkiin mahdollisuuksiin osoitteessa AppJobs ja Tilaa YouTube-kanavamme.

Paulina Bajorowicz liittyi Appjobsiin marraskuussa 2018, ja hän on nyt sisältömarkkinoinnin asiantuntija. Hän hallinnoi Appjobsin blogia ja sosiaalisen median kanavia, koordinoi tiedotustoimintaa ja tekee yhteistyötä toimittajien ja sisällöntuottajien kanssa keikkatalouden ympärillä.

fiFinnish