TOP
  /  Resurssit   /  Miten valmistautua eläkevuosiin Yhdysvalloissa?

Miten valmistautua eläkevuosiin Yhdysvalloissa?

Nykyään kolmannes Yhdysvaltojen työntekijöistä on freelancereita, ja tämä määrä kasvaa mahdollisesti 40%:een ensi vuonna. Jos luet tätä, olet luultavasti yksi näistä ahkerista ihmisistä, jotka ovat rahan ansaitseminen tehdä freelance-työtä. Jos olet todellakin itsenäinen työntekijä, perustaminen osoitteessa vakuutus ja eläkesuunnitelman pitäisi olla tehtävälistasi kärjessä. Bettermentin vuoden 2018 tutkimuksen perusteella monet itse-työntekijät eivät pidä tätä niin tärkeänä asiana, vaikka heidän todella pitäisi, kuten esimerkiksi Pensions Expert -sivustolla selitetään. Ja vaikka monet nuoret freelancerit itse asiassa katsovat eläkkeelle jäämistään, että jotain tulee tapahtuu kaukaisessa, sumeassa tuleva, joillakin on vaikeuksia ymmärtää säännöksiä ja tarjolla olevia eri suunnitelmia.

Alta löydät (lähes) kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Yhdysvaltojen eläkejärjestelmistä. Siitä voi myös olla apua, jos liityt muiden freelancereiden joukkoon kaupungissasi.

eläkkeelle siirtymisjärjestelmä itsenäisille urakoitsijoille
Kuva: Brooke Cagle, Unsplash. Freelancerina sinulla on oltava pitkän aikavälin rahoitussuunnitelma, johon kuuluu myös itsenäisten ammatinharjoittajien eläkejärjestelmä.

Vaikka et luultavasti voi perustaa 401(k)- tai 403(b)-suunnitelmaa, koska ne ovat työnantajien rahoittamia, sinun ei tarvitse olla huolissasi. Itsenäisenä ammatinharjoittajana, joka tekee toimitus, ajo tai muu freelance-työt, voit rekisteröityä perinteiselle eläketilille (Traditional Individual Retirement Account, IRA), Roth IRA:lle tai yksinkertaistetulle työntekijöiden eläketilille (Simplified Employee Pension IRA, SEP IRA).

Perinteinen henkilökohtainen eläketili (IRA)

Kuka tahansa, jolla on ansiotuloja, voi avata IRA:n. Jos valitset tämän eläkejärjestelmän, voit luultavasti vähentää maksusi veroilmoituksessasi. Vuonna 2018 yksityishenkilöt voivat enintään $5,500 tai $6,500:aan asti yli 50-vuotiaat.

Maksat eläkemaksuihin liittyvät verot vasta eläkkeelle siirtymisen jälkeen. Siksi on suositeltavaa harkita, milloin haluat maksaa verosi. Kukaan ei tietenkään pysty näkemään tulevaisuuteen, mutta jos luulet maksavasi eläkeläisenä vähemmän, sinun pitäisi ehdottomasti harkita tätä eläkejärjestelmää.

Lisää tietoa täältä!

Roth IRA

Jos olet enemmän tai vähemmän varma siitä, että tuleva veroprosenttisi on korkeampi, tarvitset todennäköisesti Roth IRA -eläkesuunnitelman. Tässä järjestelmässä teet maksuja rahoilla, joista olet jo maksanut veroja.

Edellytyksenä on, että perustat suunnitelman vähintään viisi vuotta ennen kuin aloitat rahojesi nostamisen ja että jokin näistä ehdoista (59½ vuoden ikä, kuolema, työkyvyttömyys, pätevä ensiasunnon osto) täyttyy, et maksa veroja eläkkeellä ollessasi. Sinulle ja joillekin freelancer-kollegoillesi se voi olla myös helpotus.

Lisää tietoa täältä!

Yksinkertaistettu työntekijän eläke IRA (SEP IRA)

SEP IRA on tarkoitettu erityisesti itsenäisille ammatinharjoittajille. Sillä ei ole väliä, jos tehdä keikkoja sivutoimisesti vain vapaa-ajalla, voit silti avata tämän suunnitelman ilman esteitä. SEP IRA:n tapauksessa, maksuosuusraja on asetettu korkeammaksi, ja todellinen summa riippuu tuloistasi. Se on kuitenkin siinä mielessä samanlainen kuin IRA, että alat maksaa veroja vain jakamistasi varoista. eläkkeelle jäämisen jälkeen.

Lisää tietoa täältä!

Tutustutaanpa siis muutamiin sovellustöihin, jotka voivat lisätä tulojasi!

Etsi jakelukuljettajan työpaikkoja Miami, Atlanta, New York City, Washington DC, Orlando, Baltimore, ja freelance-mahdollisuudet osoitteessa Boston, San Francisco, New York City, Washington DC, Baltimore, Charlotte, Houston, Los Angeles ja monissa muut kaupungit Yhdysvalloissa.

eläkkeelle siirtymisjärjestelmä itsenäisille urakoitsijoille
Kuva Andrew Neel Unsplashista. Freelancerina voit työskennellä kotona, kahvilaan tai toiseen osavaltioon tai maahan. Eläkejärjestelmä voisi ehkä auttaa sinua ja muita itsenäisiä ammatinharjoittajia jatkamaan joustavaa elämäntyyliä myös eläkkeelle jäämisen jälkeen.

Lyhyt esittely siitä, miten säästää eläkesuunnitelmaa varten

On eri asia puhua säästämisestä kuin pystyä todella säästämään rahaa kuukausittain. Kaikki tietävät, että koska meidän kaikkien on oltava strategisia tuloistamme ja menoistamme. Pyydämme teitä harkitsemaan seuraavia toimia. Se auttaa monia meistä, joten toivottavasti se auttaa myös sinua käsittelemään rahaa paremmin.

1 Aloita itsestäsi
Aivan oikein. Sinä olet tämän kaiken keskipiste. Ehdotamme, että teet itsestäsi nopean arvioinnin. Kirjoita luettelo syistä, joiden vuoksi et säästä tai et voi säästää pienempää summaa joka kuukausi. Liittyykö se jotenkin työsi (työtehtäviesi) luonteeseen, elämäntyyliin, tulevaisuuden suunnitelmiin jne.?

Kun pystyt vastaamaan kysymykseen miksi, voit luultavasti laatia yleissuunnitelman (vielä olemattomien) säästöjesi kasvattamiseksi.

2 Jokainen penni ratkaisee
Olipa se 20 dollaria tai 200 dollaria voit laittaa sivuun kuukausittain, se on a summa. Sinun on totuttava ajattelemaan, ettet käytä kaikkia rahojasi kerralla. Freelancerina tiedät luultavasti, että joinakin kuukausina keikkatöitä voi olla vähemmän kuin toisina.

Muina kuukausina saatat olla ruuhkautunut ja haluat tehdä vähemmän töitä. Silloin voit siirtää enemmän rahaa säästötilillesi. Mutta jo pelkästään kieltäytymällä 50. noutokahvista voit parantaa tulevaisuuttasi.

On myös hyvä ajatus miettiä tiettyä summaa, jonka pitää säilyttää, vaikkapa 500 dollaria kuukaudessa.

eläkkeelle siirtymisjärjestelmä itsenäisille urakoitsijoille
Kuva: Dai KE Unsplashissa. Seuraa kulujasi säännöllisesti aina, kun työskentelet AppJobsissa luetellun alustan tai joidenkin muiden yritysten kanssa!

3 Dokumentointi auttaa
Kirjaudu sitten viikoittain verkkopankkiin tai käytä joitakin sovelluksia tai työkaluja itsesi tarkistamiseen, jatka tätä. Näin voit löytää ne osatekijät, joihin käytät eniten rahaa, ja voit ehkä poistaa ne. Emme tietenkään viittaa ruokaan, kuljetuksiin ja vastaaviin, jotka ovat välttämättömyyksiä. Mutta voisit helposti esimerkiksi viettää vähemmän iltoja ulkona kuin ennen.

Jopa Excel-taulukko voi auttaa sinua löytämään heikoimman lenkkisi.

4 Ajattele automaatiota
Kuten lyhyesti mainittiin, on olemassa joitakin työkaluja ja sovelluksia, joita voit käyttää toimintojesi seuraamiseen. Kun perustat eläke- ja vakuutussuunnitelman, voit myös maksaa ne automaattisesti joka kuukausi. Ja loput rahat voit käyttää haluamallasi tavalla. Jos jotain odottamatonta tapahtuisi, voisit löytää keikan AppJobsista täydentämään haluamaasi summaa.

Tutustu muihin sovellustyöpaikkoihin, joissa voit työskennellä!

Tutustu lemmikkieläinten vahtimisen työpaikkoihin Yhdysvalloissa esimerkiksi seuraavissa kaupungeissa Atlanta, Pittsburgh, San Jose, Boston, Seattle, Cleveland, ja Portland.

Tutustu verkossa myytäviin työpaikkoihin osoitteessa New York City, Austin, Sacramento, Denver, Albuquerque, ja monissa muissa paikoissa Yhdysvalloissa.

Voit jopa olla yhteydessä muihin rahantekijöihin ja vaihtaa kokemuksia ja parhaita käytäntöjä:

- Liity Facebook-ryhmäämme AppJobsin jäsenille
- Liity Facebook-ryhmäämme lemmikkieläinten hoitajille
- Liity Facebook-ryhmäämme freelancereille
- Liity kuljettajien/toimittajien Facebook-ryhmäämme.

Paulina Bajorowicz liittyi Appjobsiin marraskuussa 2018, ja hän on nyt sisältömarkkinoinnin asiantuntija. Hän hallinnoi Appjobsin blogia ja sosiaalisen median kanavia, koordinoi tiedotustoimintaa ja tekee yhteistyötä toimittajien ja sisällöntuottajien kanssa keikkatalouden ympärillä.

fiFinnish