Vieraassa maassa asuvana tulokkaana kieli on ensimmäinen este, jos haluat saada töitä. Silti on monia tapoja ansaita ylimääräisiä (ja jopa säännöllisiä) tuloja. englantia puhuvana henkilönä Ruotsissa osaamatta yhtään ruotsinkielistä sanaa tackin ja skålin lisäksi. On olemassa Ruotsissa on paljon työpaikkoja englanninkielisille. Haluamme kuitenkin varoittaa sinua siitä, että unelmatyösi saaminen voi kestää kuukausia. Ruotsissa rekrytointiprosessi koostuu useista kierroksista, jotka alkavat usein verkossa suoritettavalla arviointikokeella. Mutta sinulla on muitakin vaihtoehtoja...

Täältä tulee apua työnhakuun Ruotsissa ilman ruotsia

työskennellä Ruotsissa ilman ruotsin kieltä
On yksi asia saada töitä Ruotsista, mutta talvesta selviytyminen on toinen asia.
Kuva: Jon Flobrant on Unsplash

Työpaikat Ruotsissa englanninkielisille

AppJobs.com

Muutamat rekrytoijat suosittelevat, että hakijan pitäisi tarttua yhden sivun pituiseen ansioluetteloonsa ja esitellä itsensä henkilökohtaisesti. Jos kuitenkin koet haastavaksi lähestyä ihmisiä CV:n kanssa, on tärkeää, että Internet on ystäväsi. Oletko kiinnostunut työskentelemään pyörä messenger, a remonttimies, a puhdistusaine, a paikallinen opasvai onko sinulla jotain lahjakkuutta, jota haluaisit vaihtaa rahaan? Aloita täältä AppJobs.com. Löydät kaikki sovellus- tai verkkopohjaiset työpaikat osoitteessa Tukholma, Göteborg tai Malmö. Tällä tavoin et ole ainoastaan työmarkkinoille pääseminen puhumatta ruotsia, vaan myös hallita aikaa kuten haluat. Mitä muuta haluat elämältä? Katso 8 työpaikkaa Ruotsissa englanninkielisille!

1. (Elintarvike)jakelutehtävät

Työ, joka ei vaadi mitään erityisiä taitoja, tarvitset vain pyörän, mopon, moottoripyörän tai auton. Varaudu kuitenkin Ruotsin talveen. Tietysti, kuten ruotsalainen sanoisi: huonoa säätä ei ole olemassa, vain huonoja vaatteita. Kuten toimitus kuljettaja, voit odottaa ansaitsevasi lisää toimituksia kaupunkien keskustoissa. Elintarvikkeiden, vaatteiden ja kirjojen lisäksi monet muutkin tavarat voivat olla kaupan.
laskeutuvat toimituslaukkuunne. Joidenkin tilauksesta toimitettavat sovellukset, sinulta saatetaan vaatia tiettyä määrää työtunteja viikossa - mutta työelämässä joustava tavalla. Voit silti osallistua SFI-tunneille aamulla tai iltapäivällä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua:
Millaista on työskennellä jakelukuljettajana? Foodora-kuljettaja vastaa!


Ansaitse rahaa toimitus työpaikkoja Tukholma, Göteborgja Malmö.

2. Kuljettajan tehtävät

Jos paketit aiheuttavat sinulle päänvaivaa, valitse vaihtoehtoina kuljettajan työt. Tapaat uusia ihmisiä ja voit jopa harjoitella ruotsia matkustajien kanssa. Mutta voit helposti saada puhumalla vain englantia. Liittyäksesi Pultti tarvitset esimerkiksi jonkin verran viralliset asiakirjat eli taksinkuljettajan lupa ja taksiliikennelupa. Kaupungin etäisyyksien vuoksi uskomme, että saat enemmän kyytipyyntöjä Tukholmassa. Ruotsin pääkaupungin tärkein lentokenttä sijaitsee melko kaukana keskustasta.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua:
10 tapaa tehdä autostasi rahaa tuottava kone


Ansaitse rahaa kuljettajan työpaikoilla Tukholma, Göteborgja Malmö.

3. Korjausmiestyöt

IKEAsta huolimatta tai sen takia, remonttimiehet Ruotsissa on aina jotain tekemistä. Nuo palat on koottava! Kun Emir saapui Ruotsiin hän alkoi työskennellä TaskRunner noin 5-10 kertaa viikossa. Hänen joustavat työajat antaa hänelle mahdollisuuden opiskella ruotsia ja varmistaa samalla, että hän turvallinen ja vakaa palkka. Juoksijana valitset oman aikataulusi ja selaat tehtäviä kaupungilla omien taitojesi ja halujesi mukaan. Puutarhurista remonttimieheen, tällä suurella alustalla on tehtäviä jokaiselle. Kun olet hyväksynyt tehtävän, matkustat asiakkaasi luo, suoritat tehtävän ja saat maksun verkossa.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua:
7 alustaa, joiden avulla voit löytää asentajan työn nopeasti kaupungistasi


Ansaitse rahaa remonttimiehenä Tukholma, Göteborgja Malmö.

4. Siivous/taloudenhoitotehtävät

Toinen helppo sovellus työ tehdä on siivous ja/tai kodinhoito. Et ehkä koskaan tapaa asiakkaitasi, koska olet todennäköisemmin puhdas heidän koteihinsa, kun he ovat töissä. Monet aloittavat siivoojana vieraassa maassa riippumatta siitä, kuinka monta tutkintoa he ovat suorittaneet. Varsinkin jos he eivät löydä Ruotsista töitä ilman oman alansa ruotsia. Tartu kaikkiin mahdollisuuksiin ja osallistu mahdollisimman monelle ruotsin kielen tunnille, jotta saavutat sen tason, jota etsimäsi toimistotyö edellyttää.

Näistä voi olla hyötyä:
5-vaiheinen opas siivoustyön saamiseksi
Kuinka paljon siivoojat ja siivoojat ansaitsevat vuonna 2019?


Ansaitse rahaa siivoojana Tukholma, Göteborgja Malmö.

5. Paikalliset opastustyöt

Työ, jossa et puhu ruotsia, mutta muut kielet voivat olla hyödyllisiä, on paikallinen opastus. Betsey, joka on argentiinalainen expat, joka rakastaa Instagramia ja valokuvausta, käyttää Kolminkertainen pitämään opastettuja kierroksia Tukholmassa, tavata uusia ihmisiä viikonloppuisin ja harrastaa intohimoisesti valokuvausta. Triplan kanssa voit järjestää aktiviteetteja kaukana polkujen varsilta. Viininmaistajaiset, pyöräretki, ulkona joogaa, vintage-ostoksia ja muuta. Mielikuvituksesi asettaa rajat kierroksille espanjaksi, englanniksi, saksaksi, italiaksi, koreaksi jne.

Tästä voi olla hyötyä:
Miten tulla matkaoppaaksi? Tapaa Stefani, paikallinen opas Tukholmassa


Ansaitse rahaa paikallinen opas osoitteessa Tukholma, Göteborgja Malmö.

6. Luovat freelance-työt

Oletko copywriter, toimittaja, bloggaaja, graafinen suunnittelija, UI/UX-suunnittelija, joka on tällä hetkellä opiskelu Ruotsissa? Onneksi luovat freelancerit voivat työskennellä mistä tahansa.. Ruotsissa voit myös liittyä lukuisiin sivustoihin. Jos aiot maksaa veroja Ruotsiin, tarvitset tietenkin henkilökohtaisen numeron. Ansaitset rahaa tekemällä erilaisia tehtäviä asiakkaille ja ilmoitat verosi kevään aikana. Toinen tapa on myydä töitäsi (kuten maalauksia, kuvituksia jne.) kuin harrastus (ruotsiksi Hobbyverksamhet). A harrastus on jotakin, joka ei ole päätyösi tai jonka joku on tilannut, ja teet sitä vapaa-ajallasi. Maksat veroja vain, jos tulosi ylittävät 50 000 kruunua. Jos asiakaskuntasi koostuu enimmäkseen ruotsalaisista, opettele muutama helppo lause ruotsiksi, vaikka et aikoisikaan puhua kieltä sujuvasti.

Näistä voi olla hyötyä:
Tarvitsevatko digitaaliset nomadit työviisumia?
Online-työt, joita voit tehdä etänä missä päin maailmaa tahansa
Miksi digitaalinen pankki on parempi kuin perinteinen pankki? Parhaat tarjoukset freelancereille, digitaalisille nomadeille ja kaikille, jotka tekevät rahaliikennettä ulkomailla.


Ansaitse rahaa freelancerina Tukholma, Göteborgja Malmö.

7. Skootterin lataustyöpaikat

Löydät useiden yritysten sähkö skootterit kaduilla Malmö ja Tukholma. Päivän päätteeksi kaikki nämä skootterit on kerättävä ja veloitettava. tehdä ne valmiiksi seuraavaksi päiväksi. Ilman autoa tai suurempaa ajoneuvoa skootterin lataus on yksi Ruotsin parhaista ja helpoimmista työpaikoista englantia puhuville henkilöille jotka asuvat kaupungin keskeisillä alueilla, voisivat ansaita rahaa lataamalla skoottereita kotonaan. Olemme nähneet Slussenin lähellä pyöräilijän kuljettavan noin 4-5 skootteria, mutta emme suosittele tätä turvallisuussyistä. Skootterit on vietävä niille varattuun paikkaan todennäköisesti ennen klo 7 aamulla. Se on tehtävä varhaiset linnut.

Tästä voi olla hyötyä:
9 Hacks tehdä enemmän rahaa lataamalla skootterit


Ansaitse rahaa skootterin laturina vuonna Tukholmaja Malmö.

8. Kodin vuokraus työpaikat

Airbnb on tullut suosittu myös Ruotsissa, mutta sinä kuitenkin on oltava varovainen kanssa kotivuokraus jos asut asunnossa. Useimpia rakennuksia hallinnoivat yhdistykset, ja monet niistä eivät salli omistajien harjoittaa lyhytaikaista vuokrausta. Esimerkiksi Göteborgissa eräs asunnonomistaja on menettänyt ensikäden sopimuksensa tämän vuoksi. Jos et voi ansaita rahaa vuokraamalla kotiasi turisteille muutaman kerran vuodessa/kuukaudessa, seuraa Tukholmassa kreikkalaisena opiskelijana toimivan Konstantinoksen jalanjälkiä. Ympäristötekniikan opintojensa ohella hän työskentelee paikallisena agenttina yrityksessä Renthia auttamalla yhdistää vuokranantajat ja vuokralaiset. Renthia maksaa sinulle siitä, että esittelet asuntoja mahdollisille vuokralaisille Ruotsissa. Lisäksi tarkastat, otat valokuvia ja kirjoitat kuvauksia Tukholman kiinteistöistä vastineeksi tehtäväkohtaisesta palkasta. Parasta on, että voit työskennellä milloin haluat, etkä tarvitse aiempaa kokemusta kiinteistöalalta. Ainoa vaatimus on, että työskentelet vähintään 10 tuntia kuukaudessa.

Tästä voi olla hyötyä:
7 yksinkertaisia sääntöjä tehdä rahaa pois kotisi Airbnb:n kanssa


Vuokraa ulos kotisi Tukholma, Göteborgja Malmö.

Verkostoituminen

Vaikka Ruotsi, tämä ihana ja hämmästyttävä Skandinavian maa, ylpeänä edistää tasa-arvoa kaikilla elämän osa-alueilla, se ei todellakaan ole poikkeus, kun on kyse ihmisten palkkaamisesta. Kolme neljästä ihmisestä saa yleensä työpaikan kontaktien kautta. Älä kuitenkaan pelkää, jos et tunne ketään Ruotsissa. Sinulla on paljon tilaisuuksia osallistua tapahtumiin, joissa voit tavata ihmisiä, joiden ystävyys on kullan arvoista. Ruotsalaiset rakastavat verkostoitumista, ja siksi tämä on toinen tapa saada löytää työtä Ruotsissa ilman ruotsin kieltä.

Ellet ole introvertti
On todennäköistä, että verkostoituminen ei ole sinun juttusi, koska olet joko liian ujo tai et vain halua puhua tuntemattomille. Yritä kuitenkin kokeilla. Voit aloittaa sen liittymällä jäseneksi erilaisiin Facebook-ryhmiin. Monet niistä on tarkoitettu erityisesti ihmisille, jotka etsivät töitä ilman riittävää Tieto ruotsia. Älä unohda pyytää jäsenyyttä ryhmiin, jotka ovat expats myös. He tapaavat säännöllisesti eri paikoissa ja jakavat kokemuksiaan.

Työskentele seuraavaa Skypeä tai Spotifyta varten!
Jos olet kiinnostunut startup-skenestä, vietät todennäköisesti lauantait sängyssä, koska viikoittain järjestettävien tapahtumien määrä on suuri. Halusitpa sitten tutustua Stockholm Impact Hubiin, Norrsken Houseen, SUP46:een tai The Parkiin, sinun on oltava valmistautunut sekä fyysisesti että henkisesti. Startup-ihmiset ovat aina liikkeellä, joten sinun kannattaa ehdottomasti tee tutkimusta ennen tapahtumiin osallistumista esittämään hissipuheesi taidoistasi ja pätevyydestäsi. Vaikka monet ruotsalaiset start-up-yritykset käyttävät ruotsia yrityskielenä, voit helposti tulla toimeen englannilla.

Perinteiset online-työpaikkataulut

Kolmas vaihtoehto etsi työpaikkoja Ruotsissa englanninkielisille selaa perinteisiä työnhakusivustoja verkossa. Niitä on paljon. Jos kuitenkin puhut kieltä, joka ei ole kovin yleinen, saatat haluta etsiä vieraile Arbetsförmedlingenissä, Ruotsin julkinen työvoimapalvelu. He etsivät usein ihmisiä, jotka puhuvat esimerkiksi liettuaa, espanjaa tai arabiaa.

Löydä työmahdollisuuksia täältä!

[wp-faq-schema title="FAQ Title" accordion=1].


LUE LISÄÄ!