TOP
  /  Yhteisön tarinat   /  Miten tulla matkaoppaaksi? Tapaa Stefani, paikallinen opas Tukholmassa

Miten tulla matkaoppaaksi? Tapaa Stefani, paikallinen opas Tukholmassa

Rakastatko uusien paikkojen tutkimista? Uusien ihmisten tapaamista? Jakaa Tieto muiden kanssa? Jos vastaus on kyllä, olet iloinen tietäessäsi, että voit itse asiassa ansaita rahaa tekemässä kaikkia näitä asioita. Miten? Stefani kertoi meille elämästään paikallisoppaana Tukholmassa. Katso tätä!

miten tulla matkaoppaaksi
Stefani Novakovic on kotoisin Kroatiasta ja työskentelee paikallisena matkaoppaana Ruotsissa.

Voitko kuvailla tavallista päivääsi paikallisoppaana?

Se on itse asiassa hyvin mielenkiintoista, koska et koskaan tiedä, miltä päiväsi näyttää. Se voi siis olla myönteinen asia, mutta myös haaste ihmisille, jotka eivät ole kovin joustavia. Eräänä päivänä voin herätä ja minulla voi olla koko päivä varattuna - yleensä en aloita niin aikaisin, esimerkiksi kello 9:stä - ja kiertue kestää 3 tunnista jopa 8 tuntiin. Jotkut haluavat nähdä, millaista on olla paikallinen koko päivän. "Minne hän menee? Mitä hän tekee?" Ja sitten on tietysti myös ruokaa, ravintoloita ja nähtävyyksien katselua tai metron taidekierros... joten se voi olla sekoitus erilaisia aktiviteetteja.

Miten luotte retkiä?

Kokemukseni on osoittanut, että kaikki ihmiset eivät pidä kaikesta. Joskus he saattavat pitää joitakin paikkoja liian turistisina tai hieman kliseisinä, joten haluan luoda matkani omalla tavallani. Keskustelen aina ihmisten kanssa etukäteen. "Mistä olet kiinnostunut? Millainen on tavallinen matkatyyppisi? Pidätkö mieluummin hienommista asioista? Vai enemmän hipstereitä paikkoja?" Tutustun heihin ja luon sitten henkilökohtaisia kierroksia.

miten tulla matkaoppaaksi

miten tulla matkaoppaaksi

Mitkä ovat tärkeimmät edut ja haasteet?

Ehdottomasti suurin etu on se, että työ on joustavaa. Minun ei siis tarvitse työskennellä 8 tuntia päivässä, eikä minun tarvitse työskennellä joka päivä. Voin varata viikonloput tai olla varaamatta, joten se riippuu todella paljon. Parasta on se, että voit todella luoda oman aikataulusi sekä luoda, mitä haluat tehdä. On niin monia erilaisia sovelluksia, jotka tarjoavat erilaisia asioita. Ajatukseni on esimerkiksi se, että haluan työskennellä oppaana suurimman osan päivästä ja viikosta, joten yritän hajauttaa itseni eri sovellusten kautta, jotta näen, kuinka monta tuntia saan.

Mutta tämä voi olla myös haaste, jos tiedät, että "tässä kuussa minun on saatava tämä määrä rahaa". Joten jos sinulla on todella joitakin taloudellisia vaatimuksia, niin se on ehkä vähän vaikeaa. Varsinkin alussa, kun olet vasta muodostumassa freelanceriksi. Kerron ihmisille myös, että sinun on tunnettava oma persoonallisuutesi, ja sekin voi olla haaste, koska haluamme ajatella, että voimme tehdä kaikkea, mutta kaikki ei sovi kaikille.

Miten Triple-sovellus toimii?

Kun rekisteröidyt osoitteessa Kolminkertainen, annat puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Kun varaus tapahtuu, saat ilmoituksen matkapuhelimeesi ja sähköpostiisi. Yleensä varaus tehdään etukäteen, joten saat tiedon pari päivää tai jopa kuukausia etukäteen. Esimerkiksi, Minulla on jo varauksia tammikuulle ja kesäkuulle, koska monet ihmiset tekevät matkasuunnitelmansa etukäteen. Silti, jos saat varauksen esimerkiksi huomiseksi, mitä myös tapahtuu, saat varauksen päivälle, kellonajalle, henkilölle (tai henkilöille), ja sitten voit päättää paikasta. Yleensä ehdotan paikkaa, joka on hyvin keskeisellä paikalla, mutta joskus käyn myös hakemassa vieraat heidän majapaikastaan. Joten kun näet varausilmoituksia, voit hyväksyä tai voit kieltäytyä, jos sinulla ei ole aikaa. Kun olet hyväksynyt varauksen, saat maksun heti. Vasta sitten matkustajat näkevät tietosi, kysy heidän mieltymyksistään, missä tapaatte ja mitä he haluaisivat tehdä. Ja siinä kaikki. Se on todella yksinkertaista.

miten tulla matkaoppaaksi

miten tulla matkaoppaaksi

Onko sinulla mitään tarinaa kerrottavana?

Mutta niitä on niin paljon! Kun menen töihin, poikaystäväni luulee vain, että menen viettämään aikaa ystävieni kanssa, koska kiertueen loppupuolella ystävystyn todella useimpien ihmisten kanssa - te vain klikkaatte! Se on siis ajatus, että sinulla on paikallinen ystävä, ei ammattilainen, joka tulee solmiossa ja kaikki on hyvin tiukkaa. Luulen, että loppujen lopuksi kyse on vain ystävien hankkimisesta. He lisäävät sinut Facebookiin, he päättävät ehkä vierailla luonasi, joten kun matkustan ympäriinsä, otan aina yhteyttä heihin, menemme kahville, joten se on mielestäni kaikkein kauneinta.

Mitä Triple merkitsee sinulle ulkosuomalaisena?

Jos olet ulkomailla Ruotsissa, tulit tänne joko työn tai rakkauden vuoksi. Mutta luulen, että tulin molempien takia. Elämänkumppanini sai täältä töitä. Se on seikkailu! Kuten monille muillekin expats, se on myös haaste, koska en saanut työtä ennen maahan tuloani. Kolminkertainen oli yksi ensimmäisistä asioista, jotka olivat minulle hyvin helppoja, joten minun ei tarvinnut tehdä kaikkea paperityötä, kaikkia ongelmia. Minusta se on joskus turhauttavaa - missä maassa tahansa oletkin tulokas, se voi olla vaikeaa. Mutta pidän Ruotsista ja haluaisin jäädä sinne. En ehkä ikuisesti, mutta vielä pari vuotta!

Yhteys Stefaniin osoitteessa Kolminkertainen, Instagramja LinkdedIn.

miten tulla matkaoppaaksi

Aloita työskentely paikallisena oppaana!

Kaikki paikallinen opas sovellukset Barcelona, Pariisi, Lissabon, Tukholma, Krakova, Lontoo, Amsterdam ja New York City. Käy osoitteessa Appjobs tarkistaaksesi kaupungissasi tarjolla olevat paikalliset opastustilaisuudet!

Lue myös

Rekisteröidy YouTube-kanavallemme!

Paulina Bajorowicz liittyi Appjobsiin marraskuussa 2018, ja hän on nyt sisältömarkkinoinnin asiantuntija. Hän hallinnoi Appjobsin blogia ja sosiaalisen median kanavia, koordinoi tiedotustoimintaa ja tekee yhteistyötä toimittajien ja sisällöntuottajien kanssa keikkatalouden ympärillä.

fiFinnish