TOP
  /  Löydä lisää   /  Miten COVID-19 on muokannut kirjailijoiden ja kääntäjien freelancer-toimintaa?
covid 19 wrtiers kääntäjät kääntäjät

Miten COVID-19 on muokannut kirjailijoiden ja kääntäjien freelancer-toimintaa?

Appjobs Institute yhdistää tiedot Oxfordin iLabour-hankkeen kanssa: COVID-19 ja freelance-kirjailijat ja kääntäjät: COVID-19 ja freelance-kirjailijat ja -kääntäjät

Seuraavassa tutkimusaineistossa hyödynnetään tietoja, jotka on saatu sekä Appjobs verkkosivusto ja Oxfordin Internet-instituutin ja Oxfordin yliopiston Online Labour Index. Siinä verrataan molempien alustojen tuottamia keikkataloustietoja ja yritetään havainnoida, miten keikkatalouden COVID-19 pandemia on vaikuttanut kirjoitus- ja käännöstöiden kysyntään.

COVID-19-keikkatalouden suuntausten analysointi freelance-kirjailijoille ja kääntäjille

COVID-19-pandemia herätti kiinnostuksen online- ja työskennellä kotona työpaikkoja kaikkialla maailmassa. Maaliskuun 2020 alussa Google-hakuja hakusanoilla verkkotyöpaikat ja työskennellä kotona saavuttivat huippunsa 100:ssa (asteikolla 0-100, jossa 0 vastaa hakutietojen puuttumista, 1 vähäistä kiinnostusta ja 100 suurta kiinnostusta).

Tämä kasvu oli samansuuntaista kuin Appjobs.comin havaitsema kiinnostus verkko- ja kotoa käsin tehtäviä töitä kohtaan. Appjobs yhdisti tietonsa Online Labour Indexin kanssa tulkitakseen suuntauksia, joita oli havaittavissa molemmissa tietokokonaisuuksissa. etäyhteys freelance-työ mahdollisuudet. Vaikka Appjobsin tiedot eroavat Online Labour Indexin tiedoista tutkittujen työntekijäryhmien osalta, tutkimuksessa havaittiin samat suuntaukset ja samankaltaiset tulokset. 

Tietojen havainnointi ja analysointi

Sekä Appjobs Instituten että OLI:n keräämät tiedot osoittavat, että kaiken kaikkiaan korkein huippu kirjoitus- ja käännöshakemusten luokassa havaittiin huhtikuun jälkipuoliskolla, minkä jälkeen suuntaus on ollut tasaisessa laskussa. 

covid-19 kuvaaja
Lähde: Appjobs.com: Online Labour Index ja Appjobs.com

Lähde: Online Labour Index ja Appjobs

COVID-19:n aikana havaitut sukupuolittaiset sovellustrendit - Appjobs.com 

Lähde: Appjobs.com

Appjobs-sivuston tallentamat tiedot miespuolisilta hakijoilta saaduista hakemuksista, jotka koskevat Writing and Translation -työluokkaa, kasvoivat 1,5% verrattuna naispuolisilta hakijoilta saatuihin hakemuksiin huhtikuun 2020 puolivälissä. 

Kaiken kaikkiaan eniten hakemuksia ilmoitettiin samana ajanjaksona myös molempien sukupuoliryhmien osalta. 

 Appjobs.comin ikäkohorttien sisäinen vertailu

Lähde: Appjobs.com

Kirjoittaminen ja kääntäminen -luokkaan haki eniten 20-30-vuotiaita hakijoita, ja seuraavaksi eniten alle 20-vuotiaita hakijoita. 

Vähiten hakemuksia on tullut 60-vuotiailta ja sitä vanhemmilta hakijoilta. 

Päätelmä

Kuten tiedoista käy ilmi, sekä OLI- että Appjobs-alustat ovat huomanneet muutoksia hakemuksissa, jotka koskevat kirjoitus- ja käännösluokkia. Muutos oli selvimmin havaittavissa huhtikuun jälkipuoliskolla, jolloin hakemusten määrä oli huipussaan ja väheni sitten tasaisesti. Sukupuolen osalta (Appjobs.comin tiedoista), havaittiin pientä kasvua, sillä miesten hakemuksia oli enemmän samana ajanjaksona. Lisäksi eniten hakemuksia tuli 20-30-vuotiailta hakijoilta.

Lähteet

Online-työvoimaindeksi (OLI), jonka ovat laatineet Oxford Internet Institute ja Oxfordin yliopisto, tarjoaa työmarkkinatilastoja verkossa toimivasta keikkataloudesta käyttäen tietoja, jotka on saatu viideltä tunnetulta freelance-alustalta kaikilta asiantuntemuksen aloilta. Indeksi tarkastelee freelance-työn kysyntäpuolta, ja se on tehokas markkinoiden muutosten seuraamisessa.

AppJobs Institute on käyttänyt Appjobs.comin sisäisiä tietoja, joissa on analysoitu keikkatyöntekijöiden toimia ja käyttäytymismalleja yli 600 kaupungissa ympäri maailmaa.

Appjobs on verkkoalusta, jonka tehtävänä on antaa jokaiselle mahdollisuus osallistua työmarkkinoille järjestämällä henkilökohtaisia järjestöjä. joustava työmahdollisuuksia, työkaluja, resursseja ja tukea. Appjobsilla on yli 1,3 miljoonaa jäsentä eri puolilla maailmaa, ja se on markkinoille pääsynsä ansiosta keikkatalouden tietopankki.


Haluatko lisää tutkimusta COVID-19:stä, online-työmarkkinoista ja keikkataloudesta? Tutustu lisää iLabour Project -hankkeeseen: 

Ela Battal on Appjobsin sisältöpäällikkö. Hän on valmistunut Université de la Sorbonne Nouvelle -yliopistosta ja on erikoistunut akateemiseen tutkimukseen ja kehittämiseen.

fiFinnish