Epävarmuuden ja arvaamattomuuden aikana keskellä COVID-19 pandemian vuoksi monet toimistot ja muut julkiset tilat suljetaan. Sosiaalisesta eristäytymisestä on tulossa yhä yleisempi ilmiö, erityisesti yhteiskuntamme haavoittuvimmassa asemassa oleville. Sisään tulevat laulamattomat sankarit: keikkatalouden vastaajat. Ruokaostosten tuomisesta ihmisten kuljettamiseen pisteestä A pisteeseen B ja jopa lasten hoitamiseen hoitohenkilökunnan puolesta. Ruokakauppojen käytävillä kulkeminen useimmissa maissa, yrittäen saada viimeisetkin himoitut säilykkeet. Yleisön saaminen turvallisesti kotiin saastumisen välttämiseksi. Huolehditaan lääkäreiden, sairaanhoitajien ja muiden ammattilaisten lapsista, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen COVID-19:n uhreja. Palvelemme kaikkia heidän tarpeitaan ja jaksamme, vaikka se maksaisi heille mitä tahansa. Käsien desinfiointiaineilla ja naamareilla varustautuneina he uskaltautuvat supermarketteihin ja keräävät ruokatarvikkeita.

Tätä palvelua käyttävät monet, jotka tekevät väsymättömiä työtunteja, ja jotkut, joilla ei yksinkertaisesti ole joustavuutta jäädä kotiin lastensa kanssa tai käydä ruokaostoksilla, mutta suurin osa käyttää näitä palveluja nyt viruksen pelossa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä tai siksi, että heillä ei ole ylellisyyttä työskennellä kotoa käsin.

Keskustellessani hiljattain erään iäkkään naisen kanssa Newmarketissa (Yhdistynyt kuningaskunta) tuli esille kysymys siitä, miten haavoittuvassa asemassa olevat ihmiset pärjäävät. Koska hän on sidottu kotiinsa, tämä on aihe, joka on jatkuvasti hänen mielessään.

Hän sanoi "Olemme heille kiitollisuudenvelassa. Kuvittele, että olet pieni vanha rouva, joka asuu yksin ilman perhettä ja jolla ei ole juurikaan kontakteja ulkomaailmaan. Jos sinua ei päästetä ulos, miten muuten pärjäät ilman ketään, joka toimittaa? Vanhat ihmiset yksinäistyvät helposti eivätkä voi juosta ympäriinsä kuten muu väestö - joten olemme yhä riippuvaisempia näistä palveluista tänä epävarmuuden aikana."

Nämä työntekijät ottavat vastuuta apua tarvitsevista. On jopa raportoitu, että joissakin maissa on aloitettu keskustelut Uberin ja Deliveroon kanssa, jotta löydettäisiin keino viedä ruokaa heikossa asemassa oleville, jotka ovat joutuneet eristyksiin. Tämä tarkoittaa, että jopa hallitukset ovat tietoisia keikkatyöläisten merkityksestä hädän hetkellä.

keikkatyöläisten coronavirus

COVID-19-taudin puhkeaminen on antanut uuden merkityksen käsitteelle COVID-19. Rautamiehen talous: jokainen työntekijä on supersankarin roolissa. Kun siis seuraavan kerran tilaat ruokaa, otat auton tai varaat lastenhoitopalveluja, varmista, että ylistät laulamattomia sankareita kaikesta heidän työstään tänä hädän aikana: anna heille ansaitsemansa tunnustus. Keikkatalous on koko tämän ajan pysynyt vakiona: auta näitä työntekijöitä säilyttämään tämä jatkuvuus.